Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Atenţie! Fără produse de origine animală la trecerea frontierei în Bulgaria!

Publicat

pe

Inspectoratul Teritorial al Poliței de Frontieră Giurgiu a suplimentat personalul care desfăşoară activităţi de control al documentelor în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Bulgaria, având în vedere că, în această perioadă, se constată o creştere a valorilor de trafic. De asemenea, s-au luat măsuri pentru a se crea fluxuri suplimentare de control, ori de câte ori se impune, iar problemele ivite sunt gestionate în colaborare cu autorităţile din ţara vecină.

Atenţie! Mai multe regiuni din partea de nord a Bulgariei au fost declarate zone calamitate de pesta porcină africană, astfel că sunt interzise importurile de materii prime și / sau produse alimentare de origine animală care conțin carne de porc, cu excepția cazului în care acestea sunt însoțite de o documentație veterinară corespunzătoare.

„Informăm cetățenii români care se prezintă la punctele de trecere a frontierei româno-bulgare pentru a intra în Republica Bulgară, că pot fi supuși controlului fizic al mijlocului de transport, urmărindu-se identificarea materiilor prime și a produselor de origine animală, în vederea confiscări acestora”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul Teritorial al Poliței de Frontieră Giurgiu.

Recomandări:
Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Bulgaria.

Menționăm că, la frontiera româno-bulgară aflată în competența Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, sunt cinci puncte de trecere ale frontierei, două cu specific rutier-feroviar şi trei cu specific portuar:
• P.T.F. Giurgiu–Russe: rutier-feroviar-portuar
• P.T.F. Zimnicea–Șvitșov: portuar
• P.T.F. Turnu Măgurele–Nicopole: portuar
• P.T.F. Calafat–Vidin: rutier-feroviar
• P.T.F. Bechet–Oreahovo: bac.

Participanții la traficul transfrontalier pot accesa informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Cel mai tranzitat punct de la frontiera româno-bulgară este Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, unde, în primele şase luni ale anului 2019 s-au prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră 1.580.000 persoane (dintre care 839.000 numai pe sensul de ieşire din ţară) si 712.000 de autovehicule.

Dacă într-o lună din afara sezonului estival, P.T.F. Giurgiu este tranzitat de aproximativ 170.000 de persoane şi 91.000 de mijloace de transport, într-o lună din sezonul estival numărul persoanelor este de peste patru ori mai mare, iar cel al mijloacelor de transport aproape se triplează. De asemenea, traficul creşte de la an la an.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Românii pot vota chiar dacă în sistemul informatic apare o alertă că au votat deja

Publicat

pe

Sursa foto: ziarmm

Biroul Electoral Central a decis să permită românilor să voteze chiar dacă în sistemul informatic apare, în momentul introducerii CNP-ului, o alertă că persoana respectivă şi-ar mai fi exprimat opţiunea la o altă secţie.

Conform procedurii adoptate, preşedintele secţiei de votare trebuie să-i aducă la cunoştinţă respectivului alegător faptul că este pasibil de fraudă la vot, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

În cazul în care persoana în cauză insistă să voteze, preşedintele secţiei de votare trebuie să sune la secţia unde apare că ar mai fi votat. Dacă este informat că în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze. Dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal, al cărui model a fost stabilit de către BEC.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concert de jazz în Peștera Ialomiței din Bucegi

Publicat

pe

Peștera Ialomiței din Bucegi va găzdui, în data de 03 octombrie 2020, între orele 11:00-17:00, un concert organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR.

Printre artiştii prezenți se vor regăsi: Ana Galea & New Landscapes, A-C Leonte & Alex Arcuș, Sorin Zlat Band, invitat special Ovi.

Concertul face parte din proiectul „Jazz Cave Festival” şi se doreşte a fi un eveniment-pilot pentru festivalul ce va fi organizat anul viitor – se arată într-un comunicat remis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!