Connect with us

Dâmboviţa

Lider PNL Târgovişte: Societatea românească trebuie resetată!

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, este printre primii lideri politici dâmboviţeni care a luat poziţie în ton cu subiectul central al ultimei săptămâni, respectiv tragedia petrecută la Caracal şi ineficienţa autorităţilor în rezolvarea acestui caz care a revoltat întreaga ţară.

Consideră Cotinescu că pentru ceea ce se întâmplă în instituţiile statului, pentru popularea cu oameni slab pregătiţi în varii domenii de activitate, este şi vina noastră, a cetăţenilor.

„Am ştiut, am auzit, am înţeles modul cum funcţionează instituţiile noastre, nu am fost niciodată mulţumiţi, dar am ales tăcerea, am ales să acceptăm abuzurile şi ineficienţa acestor instituţii şi ne-am văzut de viaţa noastră. Ne-am spus de prea multe ori că suntem mici, că nu contăm, că părerea noastră nu este importantă pentru politicieni şi pentru mai marii acestei ţări.

Unii dintre noi am ales să plecăm în afară, iar, în tot acest răstimp, societatea românească s-a degradat în mod constant. Cei care au plecat din ţară pentru un trai mai bun, pentru a-şi întreţine familiile, nu au realizat, într-o primă fază, că îşi lasă copiii şi părinţii într-o societate bolnavă şi că, până la urmă, această societate ne afectează pe toţi”, a declarat preşedintele PNL Târgovişte.

Liderul liberal crede că românul conştientizează acum că problemele din societate sunt multiple şi greu de rezolvat şi că ne pot lovi în orice moment, dar tot nu se acţionează în mod civic. Există o delăsare, o inactivitate reală.

„Dacă doar discutăm cu câţiva prieteni, dacă doar postăm pe Facebook subiectele zilei, ne facem aşa cât de cât datoria online, ne întoarcemm ulterior la munca de zi cu zi şi, uite aşa, implicarea noastră devine ineficientă”, a punctat Aurelian Cotinescu.

Preşedintele PNL Târgovişte este de părere că societatea românească trebuie resetată. Adevărul, cinstea, corectitudinea, calităţile umane şi profesionale trebuie să primeze, să fie cele mai importante. De asemenea, trebuie făcută lumină în toate cazurile de abuz, de incompetenţă, de corupţie. Să revină la putere valorile, oamenii merituoşi, care pot schimba această ţară. Să se renunţe la favoritismul politic şi la nepotism.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT