Connect with us

Dâmboviţa

Lider PNL Târgovişte: Societatea românească trebuie resetată!

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte, este printre primii lideri politici dâmboviţeni care a luat poziţie în ton cu subiectul central al ultimei săptămâni, respectiv tragedia petrecută la Caracal şi ineficienţa autorităţilor în rezolvarea acestui caz care a revoltat întreaga ţară.

Consideră Cotinescu că pentru ceea ce se întâmplă în instituţiile statului, pentru popularea cu oameni slab pregătiţi în varii domenii de activitate, este şi vina noastră, a cetăţenilor.

„Am ştiut, am auzit, am înţeles modul cum funcţionează instituţiile noastre, nu am fost niciodată mulţumiţi, dar am ales tăcerea, am ales să acceptăm abuzurile şi ineficienţa acestor instituţii şi ne-am văzut de viaţa noastră. Ne-am spus de prea multe ori că suntem mici, că nu contăm, că părerea noastră nu este importantă pentru politicieni şi pentru mai marii acestei ţări.

Unii dintre noi am ales să plecăm în afară, iar, în tot acest răstimp, societatea românească s-a degradat în mod constant. Cei care au plecat din ţară pentru un trai mai bun, pentru a-şi întreţine familiile, nu au realizat, într-o primă fază, că îşi lasă copiii şi părinţii într-o societate bolnavă şi că, până la urmă, această societate ne afectează pe toţi”, a declarat preşedintele PNL Târgovişte.

Liderul liberal crede că românul conştientizează acum că problemele din societate sunt multiple şi greu de rezolvat şi că ne pot lovi în orice moment, dar tot nu se acţionează în mod civic. Există o delăsare, o inactivitate reală.

„Dacă doar discutăm cu câţiva prieteni, dacă doar postăm pe Facebook subiectele zilei, ne facem aşa cât de cât datoria online, ne întoarcemm ulterior la munca de zi cu zi şi, uite aşa, implicarea noastră devine ineficientă”, a punctat Aurelian Cotinescu.

Preşedintele PNL Târgovişte este de părere că societatea românească trebuie resetată. Adevărul, cinstea, corectitudinea, calităţile umane şi profesionale trebuie să primeze, să fie cele mai importante. De asemenea, trebuie făcută lumină în toate cazurile de abuz, de incompetenţă, de corupţie. Să revină la putere valorile, oamenii merituoşi, care pot schimba această ţară. Să se renunţe la favoritismul politic şi la nepotism.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

PNL Dâmbovița a împărțit produse agricole autohtone pe străzile municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Partidul Național Liberal Dâmbovița a desfășurat, în data de 21 mai 2022, prima acțiune din cadrul campaniei locale de informare și conștientizare a dâmbovițenilor, în privința consumului de produse românești și a importanței sprijinirii producătorilor locali.

Pe Platoul Prefecturii din municipiul Târgoviște a fost organizat un punct de informare, de unde au fost împărțite trecătorilor produse autohtone, provenite de la producători din localitățile cu specific pomicol și legumicol din județul Dâmbovița. Târgoviștenii au apreciat mesajul campaniei.

„Merele de Voinești, trufandalele din Băleni și Cartierul Matei Voievod, cartoful și varza de Lungulețu ne reamintesc de aromele copilărie, de gustul de acasă. În varietatea de produse și mărci din piață, mânați de agitația cotidiană, uităm uneori să apreciem calitatea și gustul autentic. Ne umplem cărucioarele cu produse din import, deși România e capabilă să ne hrănească”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

În cadrul campaniei „PNL Dâmbovița promovează produsele românești și sprijină producătorii locali”, oamenii au fost informați asupra importanței achiziției de produse de proveniență locală pentru sprijinirea economiei locale, susținerea agricultorilor dâmbovițeni și dezvoltarea afacerilor românești. Județul Dâmbovița este unul dintre cei mai mari producători de mere și legume din țară.

La acțiune au participat Aurelian Cotinescu -secretar general PNL Dâmbovița și Adrian Alexandrescu – noul membru al PNL Dâmbovița.

“Această campanie are un mesaj clar: fiecare producător reprezintă o verigă importantă pentru dezvoltarea economiei românești. Ne-am propus ca, prin campania noastră, să promovăm produsele românești și să sprijinim producătorii locali. Îi încurajăm pe dâmbovițeni să cumpere produse autohtone de calitate și să înțeleagă beneficiile acestui comportament responsabil. Pe de-o parte, au garanția produselor proaspete și sănătoase, iar pe de altă parte, sprijină economia locală”, spune Aurelian Cotinescu.

“Ca târgoviștean, consider că este și de datoria mea să mă implic în promovarea producătorilor locali, a legumicultorilor din Cartierul Matei Voievod. Această campanie este în favoarea producătorilor dâmbovițeni, dar și a alimentației de calitate”, a adăugat Alexandru Alexandrescu.

Acțiunile PNL Dâmbovița vor continua și în alte zone ale municipiului, dar și în localitățile din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Începe Festivalul de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast” 2022

Publicat

pe

Primăria Pucioasa și Centrul Cultural European din localitate va organiza, în perioada 27 mai – 1 iunie 2022, cea de-a IV-a ediție a Festivalului de Animație Stradală pentru Tineret „PucFast”.

Programul include spectacole de teatru, demonstrații de aeromodelism, automodelism și drone, ateliere de lucru în aer liber, pictură, confecționat buburuze, fluturi, măști venețiene, streetball, carte și povești, pictură pe față, scriere / citire de povești, reporter de o zi, distracție și multe jocuri alături de comicul Aiurel și Ceata lui Zâmbilici. Toate acestea în Parcul Central Pucioasa.

De asemenea, sâmbătă – 28 mai, se va organiza, începând cu ora 10:00, Parada „PucFast”. Participanții vor fi îmbrăcați în costume de carnaval. Totodată, în toate cele cinci zile de festival, nu vor lipsi spectacole pentru copii, tineri și părinți, concerte, competiții sportive. Invitat special: Teatrul Republican Licurici din Chișinău, Republica Moldova.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT