Connect with us

Dâmboviţa

Demersurile deputatului Cezar Preda s-au lovit de zidul nepăsării de la Transporturi!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, i-a adus la cunoştinţă ministrului Transporturilor, încă din luna martie, una dintre problemele judeţului, care necesită o rezolvare urgentă, având în vedere că pune în pericol siguranţa traficului rutier. Este vorba despre pasarela peste calea ferată de la Găeşti, aflată într-o stare avansată de degradare. Parlamentarul i-a solicitat şefului de la Transporturi să-i comunice ce măsuri va dispune pentru reabilitarea pasajului în cel mai scurt timp.

Răspunsul ministrului Cuc, deşi evaziv sau poate că tocmai din acest motiv, ne-a pus serios pe gânduri, în sensul că vor mai trece ani buni până ce va fi realizat acest obiectiv de investiţii. S-ar părea că documentaţia de proiectare, întocmită în urma unei expertize tehnice din 2018, s-ar afla la avizaze în Consiliul Tehnico-Economic din cadrul CNAIR SA şi, după „urmarea paşilor legali necesari unui asemenea proiect, urmează să fie atribuit contractul în vederea demarării lucrărilor de reabilitare în cel mai scurt timp posibil”.

Iată o exprimare care ascunde, de fapt, o perioadă ce se va dovedi foarte lungă… Şoferii care circulă pe DN 61, Găeşti-Ghimpaţi-Giurgiu, ar face bine să se roage la Dumnezeu să nu se prăbuşească pasajul de la Găeşti. Gândiţi-vă numai de câţi ani se vorbeşte despre modernizarea şi lărgirea la patru benzi a DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Au început cumva lucrările şi nu ştim noi? Dimpotrivă, licitaţia pentru desemnarea unui constructor a fost, din nou, retrasă. Pentru a opta oară!

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT