Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Demersurile deputatului Cezar Preda s-au lovit de zidul nepăsării de la Transporturi!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, i-a adus la cunoştinţă ministrului Transporturilor, încă din luna martie, una dintre problemele judeţului, care necesită o rezolvare urgentă, având în vedere că pune în pericol siguranţa traficului rutier. Este vorba despre pasarela peste calea ferată de la Găeşti, aflată într-o stare avansată de degradare. Parlamentarul i-a solicitat şefului de la Transporturi să-i comunice ce măsuri va dispune pentru reabilitarea pasajului în cel mai scurt timp.

Răspunsul ministrului Cuc, deşi evaziv sau poate că tocmai din acest motiv, ne-a pus serios pe gânduri, în sensul că vor mai trece ani buni până ce va fi realizat acest obiectiv de investiţii. S-ar părea că documentaţia de proiectare, întocmită în urma unei expertize tehnice din 2018, s-ar afla la avizaze în Consiliul Tehnico-Economic din cadrul CNAIR SA şi, după „urmarea paşilor legali necesari unui asemenea proiect, urmează să fie atribuit contractul în vederea demarării lucrărilor de reabilitare în cel mai scurt timp posibil”.

Iată o exprimare care ascunde, de fapt, o perioadă ce se va dovedi foarte lungă… Şoferii care circulă pe DN 61, Găeşti-Ghimpaţi-Giurgiu, ar face bine să se roage la Dumnezeu să nu se prăbuşească pasajul de la Găeşti. Gândiţi-vă numai de câţi ani se vorbeşte despre modernizarea şi lărgirea la patru benzi a DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Au început cumva lucrările şi nu ştim noi? Dimpotrivă, licitaţia pentru desemnarea unui constructor a fost, din nou, retrasă. Pentru a opta oară!

Dâmboviţa

Polițist din Dâmbovița a accidentat un copil pe trecere de pietoni

Publicat

pe

Foto arhivă

Un copil de 10 ani a fost ieri accidentat de un autoturism în timp ce traversa strada, regulamentar, pe trecerea de pietoni. Nedorirul eveniment rutier s-a petrecut pe Bulevardul IC Brătianu, în zona Colegiului Național „Constantin Cantacuzino” Târgovişte. Micuțul se pare că, în urma rănilor suferite, a ajuns la un spital din Capitală, ba chiar a fost supus la o intervenție chirurgicală.

Din câte s-a aflat, șoferul care nu a acordat prioritate copilului care traversa pe trecerea de pietoni are 37 de ani și este agent de politie. Omul legii se afla la volanul autoturismului personal și în afara orelor de program. Este grav că tocmai un polițist, care ar trebui să reprezinte un exemplu pentru ceilalți membri ai comunității, a avut un asemenea comportament la volan.

În cazul respectiv, s-a deschis un dosar penal aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prinşi în Hora Unirii, dar fiecare cam cu grupul său…

Publicat

pe

O dată pe an, pe 24 ianuarie, când se sărbătorește Mică Unire înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, politicienii români, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, reușesc să se prindă în istorica și tradițională horă a unității și să simuleze înțelegerea și coeziunea. Din păcate, stau prinși în Hora Unirii, dar fiecare aproximativ cu grupul său…

La Târgoviște, la evenimentul desfășurat în Piața Mihai Viteazul, au susținut alocuțiuni cu tematica Unirii de la 1859, cu rezonanță în actualitate, preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu, prefectul județului Dambovita – Aurelian Popa, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan. Nu au lipsit de la ceremonialul dedicat Micii Unirii nici liderii partidelor politice și parlamentarii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT