Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Demersurile deputatului Cezar Preda s-au lovit de zidul nepăsării de la Transporturi!

Publicat

pe

Cezar Preda, deputat PNL de Dâmboviţa, i-a adus la cunoştinţă ministrului Transporturilor, încă din luna martie, una dintre problemele judeţului, care necesită o rezolvare urgentă, având în vedere că pune în pericol siguranţa traficului rutier. Este vorba despre pasarela peste calea ferată de la Găeşti, aflată într-o stare avansată de degradare. Parlamentarul i-a solicitat şefului de la Transporturi să-i comunice ce măsuri va dispune pentru reabilitarea pasajului în cel mai scurt timp.

Răspunsul ministrului Cuc, deşi evaziv sau poate că tocmai din acest motiv, ne-a pus serios pe gânduri, în sensul că vor mai trece ani buni până ce va fi realizat acest obiectiv de investiţii. S-ar părea că documentaţia de proiectare, întocmită în urma unei expertize tehnice din 2018, s-ar afla la avizaze în Consiliul Tehnico-Economic din cadrul CNAIR SA şi, după „urmarea paşilor legali necesari unui asemenea proiect, urmează să fie atribuit contractul în vederea demarării lucrărilor de reabilitare în cel mai scurt timp posibil”.

Iată o exprimare care ascunde, de fapt, o perioadă ce se va dovedi foarte lungă… Şoferii care circulă pe DN 61, Găeşti-Ghimpaţi-Giurgiu, ar face bine să se roage la Dumnezeu să nu se prăbuşească pasajul de la Găeşti. Gândiţi-vă numai de câţi ani se vorbeşte despre modernizarea şi lărgirea la patru benzi a DN71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia. Au început cumva lucrările şi nu ştim noi? Dimpotrivă, licitaţia pentru desemnarea unui constructor a fost, din nou, retrasă. Pentru a opta oară!

ACTUALITATE

Deputat: Guvernul Orban a uitat prea ușor drama victimelor pedofililor

Publicat

pe

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa, este revoltată de decizia Guvernului Orban de a ataca la Curtea Constituțională legea care a majorat pedepsele pentru agresiunile sexuale împotriva minorilor, adoptată în data de 30 iunie.

„Ce ușor uită unii dramele familiilor simple din această țară! Aș vrea ca întreg Guvernul Orban să stea față-n față cu victimele pedofililor și familiile lor. Să explice Orban cum e îngrijorat ca pedofilii să nu fie cumva discriminați de lege!

Îl invit pe domnul Orban la Gura Șuții! Poate explica, uitându-se în ochii membrilor familiei Mihaelei (nota redacției: copila ucisă anul trecut de un pedofil venit din Olanda pentru a căuta victime), de ce este justificată temerea Guvernului României față de o posibilă discriminare a celor care săvârșesc agresiunile sexuale împotriva minorilor? Dacă poate, atunci în Guvernul României a murit orice sentiment bun față de oamenii simpli ai acestei țări!”, a scris deputata Carmen Holban pe pagina sa de Facebook.

De reținut că prin legea atacată de Guvern la CCR se eliminase și prescripția pentru pedofilie, ceea ce înseamnă că vinovații urmau să răspundă în fața legii indiferent câți ani au trecut de la momentul săvârșirii faptei.

Citește în continuare

ALEGERI

PRO România Dâmboviţa continuă să-și prezinte candidații pentru funcțiile de primar

Publicat

pe

PRO România, cu excepţia PSD, un partid cu structuri puternice, sigur pe picioare, este singura formaţiune politică nouă care a reuşit să aducă în faţa opiniei publice garnitura de candidaţi pentru posturile de primari în aproape toate localităţile din judeţul Dâmboviţa. Este vorba de o acţiune reuşită, cu care nu se poate lăuda nici măcar PNL, partid ai cărui candidaţi i-am văzut trecător pe reţele de socializare, pe diferite bannere agăţate deasupra drumurilor, atunci când ne deplasăm în teritoriu, dar despre care nu ştim mare lucru.

Astăzi, senatorul Adrian Ţuţuianu a mai prezentat în faţa presei încă patru candidaţi cu reale şanse de reuşită pe 27 septembrie, dacă ţinem cont de localităţile unde participă la scrutinul electoral.

La Morteni candidează Marian Pitaru, dublu licenţiat, un om credincios, profesor la Liceul din Vişina, tată a cinci copii. Reprezentantul PRO România vrea să revigoreze şi să facă cunoscută comunitatea din Morteni, despre care nu prea se ştie mare lucru, comuna gravitând înr-un extrem anonimt.

Şi la Pucioasa, unde Constantin Ana, orice s-ar spune, nu are rival, a găsit liderul PRO România un candidat. Aici va intra în ring Vlad Gheorghe Mircea, un tânăr dispus să încaseze „pumni electorali” din partea actualului edil, cotat la superîncredere de cetăţenii din Pucioasa.

Senatorul Ţuţuianu recunoaşte şi el că va fi o bătălie complicată, dar spune că Pucioasa este un oraş atipic, care poate crea surprize.

Un fost comandant de jandarmi, Dominel Grigoraşcu, candidează din partea PRO România la Doiceşti. Fostul militar este un bun strateg şi cunoaşte şi administraţie, îndeplinind, până la data deciziei sale de a intra în lupta electorală, funcţia de administrator public al Primăriei Doiceşti.

LaTărtășeşti candidează un meseriaş cunoscut în tot judeţul. Constantin Ionescu prelucrează marmură şi deţine în comuna natală, cu vizibilitate la şosea, un atelier de acest tip. Reprezentantul PRO România este şi consilier local. Adrian Ţuţuianu este convins că subordonatul său pe linie politică va face un scor frumos în cea mai apropiată comună dâmboviţeană de Capitală, Tărtăşeşti.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!