Connect with us

ACTUALITATE

7 lucruri mai puțin cunoscute despre istoria jocurilor de noroc

Publicat

pe

Jocurile de noroc sunt de când lumea, drept mărturie stau descoperirile făcute de arheologi și istorici. Desigur, în antichitate nu se juca Blackjack sau video poker, însă oamenii de atunci erau foarte ingenioși și găseau modalități prin care să își stimuleze producția de adrenalină.

De istoria gamblingului se leagă cele 7 curiozități de mai jos:
1. Nu știm dacă ați observat, dar pe diverse site-uri internaționale se găsesc de cumpărat zaruri din oase. Unii vor spune că e sinistru, alții că nu e. Cert este că zarurile din oase sunt „strămoșii” celor de astăzi. Se spune că ele au fost inventate de civilizațiile antice, în urmă cu aproximativ 5,000 de ani.

2. Ruleta a fost inventată de Blaise Pascal, omul de știință francez care a avut o biografie de domeniul SF-ului. Pascal încerca să inventeze o mașină cu mișcare perpetuă (un perpetuum mobile), dar roata s-a oprit, iar cei din jur au considerat că ar fi distractiv să repete experimentul, pentru că era palpitant să ghicească unde avea să se oprească bila. Se întâmpla în secolul XVII.

3. Aristotel era un tip foarte deștept, a avut mii de scrieri filosofice, dar și un defect: îi plăcea să trișeze la zaruri. A făcut și un studiu în care a explicat cum se puteau face șmecherii, chipurile, pentru a-i demasca pe cei necinstiți.

4. Marele Zid chinezesc, una dintre cele 7 minuni ale lumii, a fost ridicat în urma unei idei geniale pe care a avut-o un membru al Dinastiei Han, în jurul anilor 205 – 187 I.H. Fiind conștienți că supușii nu vor accepta să cotizeze pentru o asemenea construcție, conducătorii i-au invitat pe aceștia să participe la un joc asemănător loteriei din zilele noastre. Încasările au fost mai mari decât premiile, așa cum se așteptau organizatorii.

5. Apropo de zaruri, poate lui Henry VIII i-ar fi fost foarte util manualul de trișat. Regele Marii Britanii din perioada 1509 – 1547 a jucat pe bune și, după ce a pierdut banii avuți asupra sa, a pus gaj clopotele bisericii St. Paul. Era o zi fără noroc, „vorba” celor de la BUG Mafia, așa că a pierdut și clopotele.

6. Gamblerii gurmanzi vor savura această curiozitate: sandwich-ul a fost inventat de către John Montagu, al cărui titlu nobiliar era 4th Earl of Sandwich. Pentru că respectivul nu voia să părăsească masa de joc de la casino pentru a mânca, el a reușit să găsească soluția perfectă: le-a cerut servitorilor să-i aducă două bucăți de carne între două felii de pâine,

7. Nu puteam încheia subiectul fără să ceva despre păcănele. Primul aparat de slots a fost construit de profesorul Charles Fey, în 1895. El era proprietarul unui service auto și nu știa cum să își distreze clienții în timp ce aceștia așteptau, astfel că a inventat un mecanism format dintr-o manetă care acționa rolele pe care erau desenate diverse simboluri. Dacă ar fi știut ce pasiuni urma să stârnească invenția sa…

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats