Connect with us

ACTUALITATE

Echipamente de protecție ESD, echipamente de protecție de unică folosință și protecție medicală

Publicat

pe

Echipamentele individuale de protecție (ESD) sunt mijloacele folosite de lucrător, pentru prevenirea sau reducerea expunerii la factorii de producție nocivi și periculoși, precum și pentru protecția împotriva contaminării. Ele sunt folosite în cazurile în care siguranța muncii nu poate fi asigurată prin alte mijloace. La locul de muncă cu condiții de muncă periculoase și / sau periculoase, precum și la locul de muncă efectuat în condiții de temperatură specială sau legate de poluare, angajaților li se oferă echipamente de protecție obligatorie antistatică, pantofi speciali și alte echipamente de protecție individuală. Echipamentele de protecție ESD includ hainele speciale și încălțăminte specială, care sunt concepute pentru a proteja lucrătorii de poluare, răni mecanice, căldură excesivă și frig, lichide agresive.

Acestea sunt costume de salopetă ignifuge, antistatice, halate de protecție antistatice, pantaloni antistatici, tricouri polo ignifuge antistatice, saboți de protecție, mănuși de protecție cu fir, mănuși de protecție antistatice etc. Echipamentele de protecție antistatice și ignifuge sunt fabricate din țesături cu protecție împotriva riscurilor multiple. Această țesătură este rezistentă la foc, antistatică și realizată cu protecție împotriva unui arc electric. Țesătura este realizată din bumbac într-un procent de 98 % combinat cu 2 % fibre antistatice. Conținutul de bumbac face ca această îmbrăcăminte să fie respirabilă și să fie confortabilă pentru utilizarea de zi cu zi. De asemenea, culorile sunt alb sau albastru oferind o vizibilitate înaltă pentru o siguranță sporită. Tricourile polo ignifuge de bumbac sunt realizate din ţesătura de bumbac în procent de 96 % combinat cu 4% fibră de carbon.

Echipamente de protecție de unică folosință

Echipamentele de protecție de unică folosință și accesoriile cu costuri reduse sunt destinate lucrătorilor din industria medicală și alimentară, spitalelor, angajaților companiilor de curățenie și laboratoarelor cu diverse scopuri și a altor profesioniști. În laboratoarele sau instituțiile în care este necesar să se mențină igiena perfectă în timpul producției sau să se respecte standardele de igienă în timpul lucrului, se folosesc echipamente de protecție de unică folosință, cum ar fi salopete, șorțuri, halate, mănuși, capișoane, măști, seturi de capeline, combinezoane, antifoane interne din spumă etc.

Pentru fabricarea acestor echipamente de unică folosință sunt utilizate materiale nețesute din fibră de polipropilenă, care au proprietăți hipoalergenice și de înaltă calitate. Tehnologia de fabricație permite obținerea de seturi sau elemente individuale de echipamente de protecție, cu proprietăți specificate și, în același timp, relativ ieftine. Aceste echipamente speciale sunt folosite, în primul rând, în sălile de tratamente medicale și instituții preventive, saloane de înfrumusețare și tratament. În plus față de industriile medicale și cosmetologice, este important de remarcat utilizarea pe scară largă, atunci când se lucrează în medii poluante sau la contactul cu alimentele.

Protecție cadre medicale

Echipamentele de protecție pentru furnizorii de servicii medicale, au o gamă destul de extinsă pentru diverse aplicații. Acestea includ halate, tunici, papuci, saboți, cizme de protecție, bocanci de protecție, pantofi de protecție, măști, ochelari și multe altele. Cerințele speciale asigură protecția angajaților împotriva influențelor chimice, biologice, radioactive și a altor pericole. Materialul utilizat la fabricarea lor trebuie să fie rezistent la impact și impermeabil la agenții biologici. Acest lucru este deosebit de important pentru îmbrăcămintea de protecție, deoarece este folosită în contact cu pacienții infecțioși și unde există pericolul unei urgențe. De asemenea, conțin un număr minim de cusături și elemente, deoarece acestea pot cauza deteriorarea proprietăților pe care le au. Îmbrăcămintea medicală ar trebui să fie nu numai eficientă, ci și confortabilă, deoarece prevede muncă activă a angajaților. În plus, aceasta este ușor de îmbrăcat și de dezbrăcat. Caracteristicile antistatice ale echipamentului de protecție sunt un factor important, deoarece unele materiale sintetice pot atrage particule de praf, care conțin bacterii periculoase, microorganisme și radiații.

Pentru o gama variata de produse, accesati site-ul AvaScut sau sunati la numerele de telefon: 0728 947 887 sau 0731 343 892. (P)

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni se pregătește să devină independent energetic

Publicat

pe

Criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică, în special pe parcursul anului 2022, l-a determinat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, să caute soluții pentru ca unitatea să-și obțină independența energetică. Prin urmare, a fost inclus în planul investițional pe termen scurt un parc fotovoltaic. În acest fel, se va asigura o bună parte a necesarului de energie electrică pentru societățile care funcționează în Parc. Terenul există, a fost preluat de la Primăria Moreni, și, de asemenea, au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat cu o firmă de specialitate.

Vorbim practic despre o facilitate care va însemna foarte mult pentru rezidenți. De altfel, Gabriel Purcaru a dovedit că este mereu atent la nevoile societăților care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, atitudine care l-a ajutat să atingă un grad de ocupare de 100%. Ba chiar să existe și o „listă de așteptare”, în sensul că numeroși agenți economici își doresc să deschidă capacități de producție aici. Din păcate, odată cu ultima preluare de teren – 1,35 hectare de la Primăria Moreni, nu prea mai sunt posibilități de extindere a suprafeței Parcului Industrial Moreni. Directorul Gabriel Purcaru se gândește însă la o resistematizare a incintei, cu fonduri europene nerambursabile.

La sfârșitul anului 2023, în Parcul Industrial Moreni activau 52 de societăți comerciale, cu obiect de activitate diversificat, respectiv: reparare echipamente specifice activității de foraj petrolier; operațiuni de mecanică generală; confecții metalice; confecții textile; fabricare de mobilier și depozitare. Unitatea deține o suprafață totală de 268.069 mp (26,8 hectare), din care aproximativ 40.000 mp (4 hectare) – suprafață construită.

Parcul Industrial Moreni este situat la 20 km de DN1, București – Brașov, 13 km de viitoarea autostradă A3, București – Brașov, 20 km de municipiul Târgoviște și 40 km de municipiul Ploiești. De asemenea, sunt doar 70 de km până la Aeroportul Otopeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Jocuri de apă, lumini și muzică, în fiecare weekend în Piața Primăriei Pitești

Publicat

pe

Vineri – 19 aprilie 2024, la Pitești, va reîncepe spectacolul de sunet și lumini la fântâna muzicală din Piața Primăriei și va putea fi admirat în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:00-21:30.

Jocurile de apă și lumini vor fi sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, oferind vizitatorilor o experiență unică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite