Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Gabi Boriga, primele declarații ca administrator public al municipiului Târgovişte

Publicat

pe

Astăzi – 3 septembrie 2019, fostul edil al municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga, şi-a reînceput activitatea în administrația locală. După câțiva ani de stat în afara vieții publice, Boriga revine pe postul de city manager al oraşului Târgovişte. Este un adevărat câştig pentru echipa primarului Daniel Cristian Stan, care, prin această nominalizare, îşi consolidează poziția şi dă un suflu nou conceptului de administrație, al continuării şi lansării unor proiecte noi pentru comunitate. Nu mai vorbim de câştigul pe care-l va înregistra pe palierul comunicării şi relaționării cu cetățeanul.

Daniel Cristian Stan a profitat de şedința extraordinară de astăzi a Consiliului Local pentru a-l prezenta pe Boriga, în noua sa calitate, aleşilor târgovişteni.

„Îi urez succes lui Gabriel Boriga şi o cât mai lungă activitate la Primăria Târgovişte, în slujba comunității locale, pentru ca municipiul să-şi atingă obiectivele investiționale pe care le are. Cred că venirea lui Gabi este un lucru pozitiv pentru activitatea administrației publice a municipiului Târgovişte”, a fost mesajul primarului Daniel Cristian Stan când l-a prezentat pe Gabi Boriga.

Noul city manager al oraşului a declarat pentru incomod-media.ro că noua funcție nu înseamnă implicare politică, fiind eminamente administrativă, şi că se va dedica doar proiectelor de dezvoltare ale municipiului Târgovişte.

„Mă simt ca atunci când te întorci acasă. Pentru mine nu este o noutate nici clădirea, nici oamenii şi poate nici calitatea. Sunt aici să ajut Executivul Primăriei, să ajut Consiliul Local, să-i ajut pe angajații Primăriei să facă o treabă mult mai bună pentru târgovişteni, să avem o respectare a graficelor termenelor de execuție la proiectele care sunt în implementare, să facem proiecte noi. Mă alătur unei echipe administrative, să o completez şi să o îmbunătăţesc, pentru că orice om care are puterea să ajute oraşul, să ajute administrația, eu zic că este dator să o facă.

Cred că, prin tot ceea ce am făcut, am demonstrat, mai ales în perioada 2008-2014, că ştiu, vreau şi pot să fac treabă bună pentru Târgovişte. Acum, eforturile, calitățile şi expertiza mea se alătură actualei echipe de conducere a Primăriei Municipiului Târgovişte, primarului, viceprimarilor, Consiliului Local, pentru ca împreună să facem ca lucrurile să meargă şi mai bine.

Uşa mea este deschisă oricărui cetățean al municipiului, indiferent de partidul politic din care face parte. Uşa mea este deschisă tuturor consilierilor locali, tuturor angajaților Primăriei. Cu cei mai mulți mă ştiu, cu alții o să mă cunosc acum. Pe unii o să-i revăd, unora o să le facă plăcere, altora – nu, însă, una peste alta, eu vă spun că actul administrativ îmi doresc să se îmbunătățească şi târgoviştenii să trăiască mai bine în oraşul lor.

Eu nu mai fac politică din 2013, de când a fost acea discuție în PDL, partidul din care făceam parte. M-am retras de atunci şi am rămas independent. Ca dovadă, şi această funcție pe care o ocup acum este eminamente administrativă şi absolut independentă politic. Sincer, în afara politicii mă simt ca peştele în apă”, ne-a declarat Gabi Boriga – de astăzi, city manager al municipiului Târgovişte.

ADMINISTRAŢIE

Marin Antonescu şi-a dat demisia de la ADI Deşeuri Dâmboviţa

Publicat

pe

Am aflat, pe surse, că Marin Antonescu, administratorul public la ADI Deşeuri, şi-a depus demisia din această funcţie de conducere. Gestul se pare că a intervenit ca urmare a unei adunări ADI care a avut loc în data de 24 februarie şi în care spiritele au fost foarte agitate, iar demisia ar fi fost depusă la CJ Dâmboviţa chiar după consumarea acelei întâlniri.

Marin Antonescu, care îşi făcea treaba în această activitate de intensă responsabilitate, se află în 45 de zile de preaviz, perioadă înreruptă se pare de concediul de odihnă. Nu se ştie dacă cei din conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa vor reuşi să-l convingă pe Marin Antonescu să revină asupra deciziei luate. Sursele noastre spun că nu.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăriile, obligate să pună dezinfectant la fiecare scară de bloc!

Publicat

pe

Vine o nouă belea pe capul autorităților orășenești și municipale! Conform Ordonanței Militare Nr. 4/29 martie 2020, primăriile vor trebui să instaleze, la scările blocurilor de locuințe, dispozitive cu soluții dezinfectante. De asemenea, conform art. 6 (1), vor trebui să se ocupe, periodic, și de dezinfecția lifturilor, a scărilor de bloc și a celorlalte spații comune.

Grav este că măsura trebuie aplicată începând cu data de 31 martie. Adică de marți! Este greu de crezut că într-un interval așa de scurt autoritățile vor putea să procure o cantitate așa de mare de substanță dezinfectantă, dar și dozatoatele. Nu mai vorbim de forța da muncă pe care trebuie sa o concentreze! Orice achiziție, pe vremuri de lege militară sau nu, presupune o procedură, căutarea unor furnizori, negocieri… Nu mai punem la calcul alocările bugetare necesare pentru demararea și susținerea unei asemena acțiuni! Dificil moment…

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT