Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Auto ieşit în decor. Pasageră, grav rănită!

Publicat

pe

Foto: IPJ Dâmboviţa

O tânără de 27 de ani a ajuns la spital, în urma unui accident de circulație petrecut pe DN 72, Târgoviște – Găești, pe teritoriul comunei Dragodana. Autoturismul în care se afla ca pasageră a părăsit carosabilul, oprindu-se în pădurea din apropiere.

Poliţia efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest eveniment rutier. Se pare că de vină ar fi neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

Dâmboviţa

Cezar Preda, deputat: Guvernul PNL a adoptat actele normative din Programul de relansare economică

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmbovița Cezar Preda spune că măsurile de relansare economică propuse de Guvernul Orban, ca răspuns la situația de criză în care se află țara din cauza pandemiei de COVID-19, sunt „rezultatul consultării mediului de afaceri, actorilor din societatea civilă, organizațiilor neguvernamentale și sindicale”.

A mai punctat Cezar Preda că, la nici o lună de la prezentarea Programului de relansare economică, Cabinetul Ludovic Orban a reușit să adopte „cea mai mare parte dintre actele normative anunțate. Este vorba despre un veritabil plan de reconstrucție rapidă a României”:

– Un miliard de euro sub formă de granturi nerambursabile este pachetul de ajutor pentru IMM-uri. Acest pachet vine ca o gură de oxigen pentru antreprenorii din România și a fost împărțit în trei proiecte, astfel: 550 de milioane de euro – granturi pentru investiții (până în 200.000 de euro fiecare grant), 350 de milioane de euro – granturi pentru repornire (până în 200.000 de euro pentru companiile lovite puternic de pandemie: turism, HORECA, transport auto, industria de evenimente) și 100 de milioane de euro – granturi pentru microîntreprinderile fără angajați (granturi până în 2.000 de euro pentru firme cu un singur salariat, care este și acționarul companiei și care nu a beneficiat de nici un ajutor în această perioadă)

– Pentru creșterea competitivității microîntreprinderilor, Guvernul a aprobat deja prin memorandum supracontractarea proiectelor de investiții din lista de rezervă din Programul Operațional Regional – Axa 2.1. Bugetul alocat este de 247 de milioane de euro, iar granturile sunt cuprinse între 50.000 de euro și până în 200.000 de euro. De asemenea, pentru creșterea competitivității IMM-urilor, Guvernul a aprobat deja prin memorandum alocarea suplimentară de fonduri prin Programul Operațional Regional Axa 2.2 cu un buget total de 450 de milioane de euro.

– Pentru finanțarea investițiilor mari, între 1,5 milioane de euro și 6 milioane de euro, Guvernul a aprobat prin memorandum granturi în valoare de 550 de milioane de euro.

– 150 de milioane de euro, bugetul alocat pentru START-UP-urile pentru studenți în domenii competitive și inovative au fost deja aprobate de Guvern.

– 30 de milioane de euro au fost deja alocați de Guvern prin H.G pentru educația digitală a angajaților. Învățarea pe tot parcursul vieții și formarea profesională sunt elemente esențiale pentru o economie competitivă. Programul este la început, iar dacă va da rezultate Executivul este dispus să suplimenteze fondurile.

– 200 de milioane de euro, granturi pentru antreprenoriatul rural au fost deja alocate prin H.G. Guvernul liberal sprijină și antreprenorii din mediul rural care trebuie să aibă șansa să-și dezvolte afacerile.

– 42 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, dintre care aproape jumătate (20 de milioane de euro) destinați românilor din diaspora au fost deja alocați, iar măsura urmează să fie operaționalizată ca urmare a emiterii ordinului de ministru.

– 450 de milioane de lei/an, schema de ajutor de stat pentru dezvoltare regională.

– 1,5 miliarde de lei/an, schema de ajutor de stat pentru investiții noi (greenfield).

– A fost aprobată schema de garanții de stat pentru credite pentru companiile care nu sunt IMM-uri, prin Eximbank. Ordonanța de urgență aprobată în ultima ședință de Guvern prevede un plafon de 4 miliarde de lei, dar acesta va putea fi extins la 8 miliarde. Astfel, un procent de până la 80% dintr-un credit contractat va fi garantat de stat. Numărul estimat al beneficiarilor care pot avea acces la acest produs este de 600 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de aproape 580 de miliarde de lei și cu un număr de de 1,7 milioane salariați.

– Un miliard de lei, plafonul din schema de garantare a creditului comercial.

– 1,5 miliarde de lei, plafonul din schema de garantare factoring și scontare, memorandum deja aprobat de Guvern. Măsura are ca scop crearea unui instrument de garantare a unor facilități de plată între comercianți. Mai exact, atunci când un comerciant a contractat o livrare de bunuri și servicii cu plata facturii la un anumit termen, el poate merge către un finanțator către o bancă comercială și să ceară prin produsul factoring plata imediată a maximum 80% din factură până la plata acesteia către furnizor.

– Finanțarea programului flexibil de muncă (Kurzarbeit) va fi aprobată în următoarea ședință de Guvern. Programul este finanțat prin SURE și avem posibilitatea să aplicăm până la o finanțare de maxim 5 miliarde de euro.

– Avem de asemenea, în dezbatere publică, o ordonanță de urgență prin care se vor acorda bonificații pentru creșterea capitalizării companiilor prin reducerea impozitului pe profit pentru o creștere de 10%.

– Schema de susținere pentru sezonieri și zilieri.

– 1,5 miliarde de lei, plafonul din programul de garantare leasing de echipamente și utilaje.

– Guvernul PNL continuă măsurile care s-au dovedit extrem de eficiente în timpul stării de urgență, respectiv plata șomajului tehnic și sprijinul de 41,5% din salariul mediu brut pentru angajații care și-au reluat activitatea în cadrul companiei.

– Este deja în vigoare ordonanța de urgență care oferă sprijin pentru angajarea tinerilor, a persoanelor de peste 50 de ani și a cetățenilor români întorși din diaspora.

– Sprijin pentru telemuncă, tichete de masă caldă pentru persoanele de peste 75 de ani și tichete pentru elevi din familii cu venituri mici pentru începerea școlii.

– Este în lucru și ordonanța de urgență pentru finanțarea extinderii rețelelor inteligente de gaze naturale.

Citește în continuare

ALEGERI

Ionel Petre, candidatul ALDE pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, va fi candidatul partidului pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, la alegerile din 27 septembrie. Ionel Petre este un politician abil, cu discursul la purtător, bun comunicator, spontan, capabil de a ieşi din orice situaţie dificilă, fapt dovedit şi experimentat în desele sale apariţii publice atât în presa locală cât şi în cea naţională.

Petre a primit încredere din partea conducerii ALDE, fiind considerat un vector important de imagine, folosit în confruntările cu adversarii politici sau pentru a comenta pe posturile de televiziune diferite situaţii din viaţa socio-economică şi politică a ţării. Ideiile şi proiectele expuse de-a lungul timpului de Ionel Petre sunt realiste, demne de a fi luate în seamă şi materializate. Dar acest lucru nu prea se poate face din postura de reprezentant al opoziţiei.

Candidatura lui Ionel Petre pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa reprezintă un test important pentru ALDE şi pentru liderul judeţean. Un câştig pentru democraţie. Este greu să poţi spune că vei câştiga Consiliul Judeţean într-un teritoriu roşu, dominat de structurile puternice, bine poziţionate şi dotate logistic şi uman ale PSD, pe de-o parte, iar de cealaltă de PNL care nu stă la fel bine ca social-democraţii la organizare teritorială şi fond uman, dar care are atuul aflării la putere.

Ionel Petre, consecvent aşa cum îl ştim, bun comunicator și organizator, stăpân pe verb, şi înconjurat de câţiva oameni valoroşi, poate să facă un scor bun, care să ridice ALDE, partid care, până acum, nu a reuşit să iasă din umbra marilor formaţiuni politice.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!