Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider ALDE: Mircea Diaconu va aduna voturi de la toate partidele!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, a făcut astăzi un remember, nu neapărat cronologic, despre ceea ce a condus, pas cu pas, la ieşirea ALDE de la guvernare, chiar dacă într-un moment cam întârziat şi cu destule critici şi împotriviri până şi din interiorul partidului.

Liderul dâmboviţean, imediat după alegerile europarlamentare, a spus, în nenumărate rânduri, că s-ar impune ca ALDE să părăsească corabia puterii. A venit şi cu motivaţii pertinente, respectiv: slaba colaborare cu PSD în teritoriu, netratarea liberal-democraţilor ca parteneri adevăraţi de alianţă. Ba chiar, a spus Ionel Petre, social-democraţii, pe la spate, le-au furat oamenii din administraţie – primari, consilieri locali, viceprimari, ba chiar şi ideile.

„Se pare că ţinta PSD, la ultimele alegeri, a fost ca noi să nu creştem, ci doar să fim partenerul care le asigură în continuare majoritatea în anumite proiecte, de la schimbarea de premieri până la moţiunile de cenzură pe care le-au trecut cu brio datorită nouă”, a mărturisit Ionel Petre.

Numai că, spune preşedintele ALDE Dâmboviţa, după decizia ieşirii de la guvernare, partidul din care face parte a devenit o ţintă a doamnei premier Viorica Dăncilă. Asta fiindcă a cutremurat piedestalul puterii, a pus PSD-ul în pericol, într-o perioadă nu tocmai bună, nu numai pentru social-democraţi, uzaţi la guvernare, ci pentru întreaga clasă politică.

Ionel Petre a fost un susţinător fervent al candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu la Preşedinţia României. De fapt, a fost primul membru ALDE care i-a solicitat, într-un cadru larg, să candideze. Acum, îi pare rău că totul s-a anulat. În opinia sa, altfel ar fi stat lucrurile dacă ALDE avea propriul reprezentant în aceste alegeri de anvergură, dar nu a fost să fie. Ar fi trebuit ca Tăriceanu să fie susţinut de întreaga coaliţie, dar nu s-a întâmplat. PSD şi-a nominalizat propriul candidat, pe Viorica Dăncilă. De aici, s-a aprins fitilul, iar explozia s-a numit ieşirea de la guvernare a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor.

Până la urmă, este o soluţie bună şi Mircea Diaconu. Candidat independent, susţinut de ALDE şi PRO România. Crede Ionel Petre că o să fie un pic mai dificil cu Diaconu pentru că stimulii ar fi alţii. Că este mai greu cu mobilizarea organizaţiilor locale.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa este convins însă că vor face faţă solicitărilor şi targetului primit de la centru. În opinia lui Ionel Petre, Mircea Diaconu este un candidat valoros, care va marşa pe dialogul direct cu cetăţeanul, pe aflarea problemelor cetăţeanului la firul ierbii, nefiind adeptul întâlnirilor electorale cu fast, cu gălăgie, steaguri şi baloane.

Mircea Diaconu, crede liderul ALDE, va aduna voturi de la toate partidele şi are toate şansele să ajungă în turul doi. Acum, depinde de mesajul electoral, de cum va funcţiona alianţa ALDE-PRO România. Ionel Petre a lăsat să se înţeleagă că, cel puţin la Dâmboviţa, se luptă împreună, dar fiecare pe calea sa. Adică, sarcinile se împart şi ambele partide îşi văd de bucăţica lor de campanie. Sunt nişte reminiscenţe venite din trecutul nu prea îndepărtat peste care nu se poate trece. Cel puţin Ionel Petre a recunoscut că nu poate. Dar îşi va face treaba!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

PSD Dâmbovița, în vâltoarea alegerilor!

Publicat

pe

Astăzi, se anunță o zi furtunoasă în politica dâmbovițeană! La Clubul Studenților din Târgoviște, începând cu ora 11:00, se desfășoară Conferința județeană de alegeri a PSD Dâmbovița. Și-au anunțat candidatura pentru funcția de președinte al organizației europarlamentara Rovana Plumb și deputatul Corneliu Ștefan. Peste 200 de electori, membri PSD, vor fi în sală pentru a-și exprima votul. Aceste alegeri sunt considerate a fi fără precedent, un eveniment cum nu s-a mai întâmplat până acum în Dâmbovița, când se știa clar, de la început, cine trebuie să câștige și, de cele mai multe ori, pentru principalele poziții de conducere, nu exista decât câte un candidat.

Ultimele alegeri interne s-au desfășurat în 2019, când, practic, după ce a fost exclus din partid senatorul Adrian Tutuianu, prin metode oculte, liderul de atunci al PSD, Liviu Dragnea, a venit la Târgoviște cu secretarul general Codrin Ștefănescu și au instalat-o pe Rovana Plumb la cârma organizației fără probleme, doar prin ridicare de mână, ca într-o regie ieftină. Și atunci a fost doar un singur candidat. Acum, lucrurile stau altfel. Democrația și-a spus pe deplin cuvântul. Mai este de menționat și că aceste alegeri nu s-ar fi ținut deloc dacă grupul de reformiști, coordonat de Corneliu Ștefan, Titus Corlățean, Marian Țachianu, Cristian Daniel Stan, Constantin Ana, Gabriel Dănuț Sandu, Ionuț Bănică, Cristi Stroe, Constantin Dinu, Cătălin Rădulescu, Radu Popa și mulți, mulți alții, nu ar fi cerut Bucureștiului în nenumărate rânduri organizarea de alegeri. S-a ajuns în aceasta situație din cauza proastei administrări a filialei de către Rovana Plumb, care, preferând să lase la butoane interpuși, să renunțe la comunicare, la vechea echipă, care a făcut performanță în Dâmbovița, a sfârtecat organizația. PSD Dâmbovița, împărțită ulterior un grupuri și grupulețe, a fost măcinat de conflicte interne.

La conferința de alegeri de astăzi și-au anunțat participarea președintele interimar Marcel Ciolacu, secretarul general Paul Stănescu și fostul premier Sorin Grindeanu, recent întors în PSD. Acesta, în toate luările de cuvânt de până acum, a militat pentru resetarea din temelii a organizațiilor PSD și pentru trecerea în rezervă a fețelor vechi din partid. Vineri, la Pitești, Șerban Valeca, liderul social-democraților argeșeni, s-a retras din cursa pentru șefia organizației chiar în cadrul conferinței. Este greu de crezut că va proceda în acest mod și Rovana Plumb la Dâmbovița. Dacă nu o face, înseamă că ambițiile și interesul, nu neapărat dorința de a performa politic, sunt mult mai mari.

Încă de la primele ore ale dimineții, deputatul Corneliu Ștefan, considerat spaima Rovanei Plumb, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj mobilizator adresat, în primul rând, social-democraților care vor fi prezenți și vor vota la această conferință de alegeri.

„Stimați colegi, a sosit ziua în care trebuie să ne recâștigam unitatea! A sosit ziua în care ne jucăm, democratic, statutar, șansa de a intra în normalitate, de a redeveni organizația care am fost zeci de ani! Este momentul să arătăm oamenilor acestui județ, cetățenilor care totdeauna și-au pus speranțele în partidul nostru, care au avut încredere în proiectele noastre, că avem forța de a reseta această structură politică, că suntem demni și puternici!

Avem o misiune importantă de îndeplinit. Suntem la începutul unui an greu, plin de provocări și de confruntări electorale, tocmai de aceea este nevoie, mai mult ca niciodată, de comunicare, de spirit de echipă, de încredere și seriozitate! Împreună cu mine, cu senatorul Titus Corlățean, cu primarul municipiului Târgoviștei, Cristian Daniel Stan, și cu toți colegii din PSD Dâmbovița vom recrea valul care să spulbere politic pe toți aceia care nu vor binele acestui județ și al acestei țări”, a scris Corneliu Ștefan – candidat pentru funcția de președinte al PSD Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fostul şef al PNL Dâmboviţa se judecă cu fiul cel mic al Rovanei Plumb

Publicat

pe

de

Răzvan Plumb (Sursa foto: Facebook)

Pe rolului Judecătoriei Sectorului 2 al Capitalei se află în această perioadă un proces interesant. Cunoscutul om de afaceri Mihai Volintiru, care, la un moment dat, a condus organizația PNL Dâmbovița, se judecă cu fiul cel mic al europarlamentarei Rovana Plumb.

Din datele publicate pe portal.just.ro, Mihai Volintiru are calitatea de reclamant, iar Răzvan Dan Plumb este pârât. Sursele noastre spun că ar fi vorba de o datorie neonorată. Dosarul cu numărul 24038/300/2019 are ca obiect al cauzei pretenții.

Următorul termen de judecată în faţa completului Nr. 7 civil ar fi 21 ianuarie 2020, la ora 10:00. Se aude că, în ședința respectivă, ar fi fost citată ca martor Rovana Plumb.

Nu cunoaştem amănunte cum de ce s-a ajuns în această situaţie. Ştim însă că familiile Volintiru şi Plumb erau în relaţii de strânsă prietenie. VOM REVENI.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT