Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider ALDE: Mircea Diaconu va aduna voturi de la toate partidele!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, a făcut astăzi un remember, nu neapărat cronologic, despre ceea ce a condus, pas cu pas, la ieşirea ALDE de la guvernare, chiar dacă într-un moment cam întârziat şi cu destule critici şi împotriviri până şi din interiorul partidului.

Liderul dâmboviţean, imediat după alegerile europarlamentare, a spus, în nenumărate rânduri, că s-ar impune ca ALDE să părăsească corabia puterii. A venit şi cu motivaţii pertinente, respectiv: slaba colaborare cu PSD în teritoriu, netratarea liberal-democraţilor ca parteneri adevăraţi de alianţă. Ba chiar, a spus Ionel Petre, social-democraţii, pe la spate, le-au furat oamenii din administraţie – primari, consilieri locali, viceprimari, ba chiar şi ideile.

„Se pare că ţinta PSD, la ultimele alegeri, a fost ca noi să nu creştem, ci doar să fim partenerul care le asigură în continuare majoritatea în anumite proiecte, de la schimbarea de premieri până la moţiunile de cenzură pe care le-au trecut cu brio datorită nouă”, a mărturisit Ionel Petre.

Numai că, spune preşedintele ALDE Dâmboviţa, după decizia ieşirii de la guvernare, partidul din care face parte a devenit o ţintă a doamnei premier Viorica Dăncilă. Asta fiindcă a cutremurat piedestalul puterii, a pus PSD-ul în pericol, într-o perioadă nu tocmai bună, nu numai pentru social-democraţi, uzaţi la guvernare, ci pentru întreaga clasă politică.

Ionel Petre a fost un susţinător fervent al candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu la Preşedinţia României. De fapt, a fost primul membru ALDE care i-a solicitat, într-un cadru larg, să candideze. Acum, îi pare rău că totul s-a anulat. În opinia sa, altfel ar fi stat lucrurile dacă ALDE avea propriul reprezentant în aceste alegeri de anvergură, dar nu a fost să fie. Ar fi trebuit ca Tăriceanu să fie susţinut de întreaga coaliţie, dar nu s-a întâmplat. PSD şi-a nominalizat propriul candidat, pe Viorica Dăncilă. De aici, s-a aprins fitilul, iar explozia s-a numit ieşirea de la guvernare a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor.

Până la urmă, este o soluţie bună şi Mircea Diaconu. Candidat independent, susţinut de ALDE şi PRO România. Crede Ionel Petre că o să fie un pic mai dificil cu Diaconu pentru că stimulii ar fi alţii. Că este mai greu cu mobilizarea organizaţiilor locale.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa este convins însă că vor face faţă solicitărilor şi targetului primit de la centru. În opinia lui Ionel Petre, Mircea Diaconu este un candidat valoros, care va marşa pe dialogul direct cu cetăţeanul, pe aflarea problemelor cetăţeanului la firul ierbii, nefiind adeptul întâlnirilor electorale cu fast, cu gălăgie, steaguri şi baloane.

Mircea Diaconu, crede liderul ALDE, va aduna voturi de la toate partidele şi are toate şansele să ajungă în turul doi. Acum, depinde de mesajul electoral, de cum va funcţiona alianţa ALDE-PRO România. Ionel Petre a lăsat să se înţeleagă că, cel puţin la Dâmboviţa, se luptă împreună, dar fiecare pe calea sa. Adică, sarcinile se împart şi ambele partide îşi văd de bucăţica lor de campanie. Sunt nişte reminiscenţe venite din trecutul nu prea îndepărtat peste care nu se poate trece. Cel puţin Ionel Petre a recunoscut că nu poate. Dar îşi va face treaba!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

„Crizantema de Aur” 2019, o ediţie greu de jurizat!

Publicat

pe

Crizantema de Aur, ediţia 52, a trecut ca un vis frumos, ca o undă de blândeţe, ca o şoaptă de dragoste rostită la asfinţit. Soliştii s-au întrecut în măiestria cântatului, în nuanţele muzicale sublime, în acordurile profunde, decodificate sensibil, ale poeziei şi ale limbii române.

Astăzi, înainte de „Gala laureaţilor” organizatorii şi membrii juriului au ţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia au vorbit cu multă căldură despre Festival, despre începuturile acestui maraton al muzicii profunde, au fost depănate amintiri şi întâmplării care n-au mai fost auzite până acum.

Directorul artistic al Festivalului „Crizantema de Aur”, artista Alina Mavrodin Vasiliu, unul dintre oamenii care au luptat pentru a întreţine vie flacăra acestui gen muzical, a vorbit despre rolul pe care îl are romanţa pe panoplia genurilor muzicale, în cultura românească, în promovarea muzicii autentice româneşti.

„Ediţia din acest an este una în care ne-am propus să celebrăm patrimoniul poetic al romanţei şi anul omagial al satului Românesc. (…) Romanţa nu poate fi cântată decât în limba română. Să fim bucuroşi că avem o identitate naţională şi să o promovăm. (…) Orice artist român care se respectă îşi va dori să cânte sau măcar să se apropie şi de acest gen muzical de patrimoniu”, a declarat Alina Mavrodin Vasiliu.

Cât îi priveşte pe concurenţii de la cele două secţiuni – Interpretare şi Creaţie, directorul artistic al Festivalului „Crizantema de Aur” i-a felicitat pentru modul cum au evoluat, pentru că au luat în serios romanţa şi le-a transmis că sunt cu toţii câştigători, întrucât au trecut de preselecţii şi au urcat pe o scenă pe care şi-ar fi dorit să fie mulţi alţii.

„A fost o ediţie greu de jurizat. Cei care n-au luat premii anul acesta sunt foarte aproape de a urca pe podium la ediţiile viitoare. Sunt boboci de crizantemă. Merită să-i vedem cum cresc şi înfloresc. Vreau să plece de la Târgovişte cu sentimentul de învingători şi să revină în anii următori. Vreau ca «Gala Laureaţilor» să fie o gală a bucuriei şi a încrederii”, a spus Alina Mavrodin Vasiliu.

Cuvinte de felicitare au transmis şi preşedinţii celor două jurii – Alexandru Pugna, ministru secretar de stat în Ministerul Culturii (Secţiunea Interpretare) şi compozitorul Jolt Kerestely (secţiunea Creaţie).

Citește în continuare

Dâmboviţa

Un bărbat s-a răsturnat cu maşina în comuna Răzvad

Publicat

pe

Un autoturism s-a răsturnat, în această dimineață, pe DN 72, pe teritoriul comunei Răzvad, judeţul Dâmboviţa. Un barbat a ajuns la spital cu multiple leziuni. Poliția a efectuat cercetări la fața locului pentru elucidarea cauzelor care au dus la producerea evenimentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE ELECTORALĂ

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web