Connect with us

Dâmboviţa

Lider ALDE: Mircea Diaconu va aduna voturi de la toate partidele!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, a făcut astăzi un remember, nu neapărat cronologic, despre ceea ce a condus, pas cu pas, la ieşirea ALDE de la guvernare, chiar dacă într-un moment cam întârziat şi cu destule critici şi împotriviri până şi din interiorul partidului.

Liderul dâmboviţean, imediat după alegerile europarlamentare, a spus, în nenumărate rânduri, că s-ar impune ca ALDE să părăsească corabia puterii. A venit şi cu motivaţii pertinente, respectiv: slaba colaborare cu PSD în teritoriu, netratarea liberal-democraţilor ca parteneri adevăraţi de alianţă. Ba chiar, a spus Ionel Petre, social-democraţii, pe la spate, le-au furat oamenii din administraţie – primari, consilieri locali, viceprimari, ba chiar şi ideile.

„Se pare că ţinta PSD, la ultimele alegeri, a fost ca noi să nu creştem, ci doar să fim partenerul care le asigură în continuare majoritatea în anumite proiecte, de la schimbarea de premieri până la moţiunile de cenzură pe care le-au trecut cu brio datorită nouă”, a mărturisit Ionel Petre.

Numai că, spune preşedintele ALDE Dâmboviţa, după decizia ieşirii de la guvernare, partidul din care face parte a devenit o ţintă a doamnei premier Viorica Dăncilă. Asta fiindcă a cutremurat piedestalul puterii, a pus PSD-ul în pericol, într-o perioadă nu tocmai bună, nu numai pentru social-democraţi, uzaţi la guvernare, ci pentru întreaga clasă politică.

Ionel Petre a fost un susţinător fervent al candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu la Preşedinţia României. De fapt, a fost primul membru ALDE care i-a solicitat, într-un cadru larg, să candideze. Acum, îi pare rău că totul s-a anulat. În opinia sa, altfel ar fi stat lucrurile dacă ALDE avea propriul reprezentant în aceste alegeri de anvergură, dar nu a fost să fie. Ar fi trebuit ca Tăriceanu să fie susţinut de întreaga coaliţie, dar nu s-a întâmplat. PSD şi-a nominalizat propriul candidat, pe Viorica Dăncilă. De aici, s-a aprins fitilul, iar explozia s-a numit ieşirea de la guvernare a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor.

Până la urmă, este o soluţie bună şi Mircea Diaconu. Candidat independent, susţinut de ALDE şi PRO România. Crede Ionel Petre că o să fie un pic mai dificil cu Diaconu pentru că stimulii ar fi alţii. Că este mai greu cu mobilizarea organizaţiilor locale.

Preşedintele ALDE Dâmboviţa este convins însă că vor face faţă solicitărilor şi targetului primit de la centru. În opinia lui Ionel Petre, Mircea Diaconu este un candidat valoros, care va marşa pe dialogul direct cu cetăţeanul, pe aflarea problemelor cetăţeanului la firul ierbii, nefiind adeptul întâlnirilor electorale cu fast, cu gălăgie, steaguri şi baloane.

Mircea Diaconu, crede liderul ALDE, va aduna voturi de la toate partidele şi are toate şansele să ajungă în turul doi. Acum, depinde de mesajul electoral, de cum va funcţiona alianţa ALDE-PRO România. Ionel Petre a lăsat să se înţeleagă că, cel puţin la Dâmboviţa, se luptă împreună, dar fiecare pe calea sa. Adică, sarcinile se împart şi ambele partide îşi văd de bucăţica lor de campanie. Sunt nişte reminiscenţe venite din trecutul nu prea îndepărtat peste care nu se poate trece. Cel puţin Ionel Petre a recunoscut că nu poate. Dar îşi va face treaba!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Apă cu program în mai multe localități din Dâmbovița, din cauza caniculei

Publicat

pe

de

Din cauza temperaturilor ridicate din uiltima perioadă, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA informează utilizatorii de necesitatea restricționării furnizării apei potabile, în urmatoarele localităţi, după cum urmează:

– în comuna Bezdead, programul de funcţionare a apei potabile este următorul:

– în zilele de 31.07.2021, 02.08.2021 – între orele 15:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între Primarie și sat Costisata.

– în zilele de 01.08.2021, 03.08.2021 – între orele 15:00-21:00, se furnizează apa pe tronsonul cuprins între sat Măgura și Primărie.

– furnizarea apei in comuna Perșinari se va face dupa următorul program:

– între orele 05:00-12:00 program normal 4,0 bari;

– între orele 12:00-18:00 presiune redusa 2,0 bari;

– între orele 18:00-23:00 program normal 4,0 bari;

– între orele 23:00-05:00 presiune redusa 2,0 bari.

Sunt afectați parțial consumatorii din zona cu cota înaltă.

– furnizarea apei în comuna Valea Lunga – satele: Cricov, Gorgota, Ștubeie Tisa, Ogrea, Valea Mare, Moșia Mică se va face între orele 06:00 – 11:00 și 17:00 – 22:00.

– furnizarea apei în comuna Lucieni se va face dupa următorul program:

– Între orele 04:00-10:00 program normal 4,2 bari;

– Între orele10:00-15:00 presiune redusa 3,4 bari;

– Între orele 15:00-24:00 program normal 4,2 bari;

– Între orele 24:00-04:00 presiune redusa 3,0 bari.

Sunt afectați parțial consumatorii din zona cu cota înaltă.

– începand cu data de 26.07.2021 furnizarea apei în comuna Iedera se face după următorul program: între orele 06:00-11:00 și 17:00-22:00 – se furnizeaza apa în Iedera de Sus, Iedera de Jos, Cricovul Dulce, Colibași.

– furnizarea apei în comuna Dragodana – satele: Picior de Munte, Pădureni și Boboci, se va face zilnic în intervalele orare 06:00 – 08:00 și 19:00 – 21:00.

Acest program de furnizare intermitentă va suferi modificări în zilelele următoare în funcție de condițiile meteo.

Pana la emiterea rezultatelor monitorizarii calitatii apei potabile din zona afectata, se recomanda a nu se folosi apa pentru consumul uman decat dupa limpezire si fierberea apei timp de 10 minute.

Rezultatele analizelor de laborator vor fi afisate pe pagina:  https://www.catd.ro/index.php/comunicare/opriri-apa/arhiva-opriri-apa

Vă recomandăm ca pentru o bună gestionare a resurselor de apă să utilizaţi apa potabilă distribuită prin sistemele de alimentare cu apă numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

Vă mulţumim pentru întelegere şi sprijin şi vă asigurăm de întreaga noastră implicare în gestionarea situaţiei!

BIROUL DE PRESĂ AL COMPANIEI DE APĂ TÂRGOVIŞTE DÂMBOVIŢA

Citește în continuare

Dâmboviţa

Interlopul Turcu, reținut pentru 24 de ore. A amenințat că îi „mierlește” pe polițiști

Publicat

pe

de

Interlopul Turcu, despre care spun unii că ar vrea să devină mai celebru decât Ghenosu, se pare că depune eforturi considerabile pentru obținerea acestui statut care să semene teamă și respect.

Evenimentele în care a fost implicat în acestă perioadă au ținut astăzi capul de afiș, atât în media locală și națională, cât și pe rețelele de socializare.

„Filmul” a debutat în seara zilei de 30 iulie, când Turcu a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale. O tamponare cu o altă mașină pe strada Lt. Stancu Ion din Târgoviște, în zona magazinului Penny Market.

Existând suspiciuni că bărbatul de 40 de ani s-ar fi aflat la volan sub influența unor substanțe interzise, oamenii legii l-au condus la Spitalul Județean pentru a i se recolta probe de sânge și urină. Ulterior, i s-a reținut permisul și i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Supărat că i s-a întâmplat tocmai lui o asemenea nenorocire, Turcu a găsit de cuviință că trebuie să se răzbune pe cineva, să atragă și mai mult atenția publică asupra sa. Prin urmare, s-a dus acasă și a postat pe Facebook un filmuleț unde aduce injurii și insulte conducerii Inspectoratului Județean de Poliție. Ba chiar, prin atitudine și mesaj, îi invită pe polițiști să îi ia cu asalt locuința, maii ales că, din imaginile transmise, reieșea că priza stupefiante și că deținea arme, respectiv un pistol și o grenadă.

„Vreau și eu ca Antofie (Nota redacției: șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița) să vină să îmi spargă și mie ușa acum. Să nu spună că dau cu cauciuc. Vreau să îmi spargă ușa. Sunt pregătit. Dacă e să mă duc la pârnaie, nu mă duc că m-ai prins pe mine drogat la volan. Nu, nu. Dacă e să mă duc la pârnaie, mă duc pentru că te mierlesc, mă! Sparge-mi ușa, dar să fii pregătit când mi-o spargi, nu să vii cu doi-trei inși. Degeaba vii cu doi-trei inși. Vă aștept”.

VIDEO 1

„Invitația” transmisă de Turcu pe Facebook a fost onorată de polițiști având în vedere că întrunea elementele constitutive ale infracțiunilor de ultraj, deținere de droguri pentru consum propriu fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Astăzi – 2 august, în urma unei descinderi în forță, Turcu a fost săltat de oamenii legii și dus pentru audieri la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror, față de bărbatul de 40 de ani, din Târgoviște, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. Turcu a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dâmbovița. Mâine va fi prezentat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unor măsuri preventive.

VIDEO 2

Turcu a fost implicat de-a lungul timpului în mai multe fapte de natură penală. Acum 21 de ani, a fost condamnat pentru un omor consumat în Târgoviște. Era vremea când bandele de interlopi își făceau de cap pe străzile municipiului. A stat în închisoare 13 ani.

Mai nou, Turcu, acum, în perioada pandemiei, a fost ridicat dintr-o sală de fitness, fiindcă, în luna aprilie, ar fi adresat amenințări la adresa jandarmilor în timpul protestelor antirestricții. Pentru această faptă, se afla sub control judiciar. În luna mai, spun sursele noastre, ar fi fost implicat într-un scandal consumat într- un bar situat in microraionului VI, în zona Judecătoriei Târgoviște. Și pentru această faptă a fost trimis în judecată.

Ca să demonstreze că nu are frică de Poliție, că este tare, că vrea renume și că nu îl are deloc la inimă pe șeful IPJ Dâmbovița, comisar șef Adrian Antofie care, de-a lungul carierei sale de polițist, nu a tolerat în nici un fel acțiunile grupurilor interlope din județ, Turcu a postat pe Facebook o fotografie în care este îmbrăcat cu un tricou inscripționat cu imaginea comisarului șef Adrian Antofie, sub care se află un text injurios. Turcu îl știe bine, din tinerețe, pe actualul comandant al Poliției dâmbovițene. Și, din cele afișate, pare să fi făcut o obsesie pentru actualul inspector șef al IPJ Dâmbovița. Acest lucru rezultă și dintr-un videoclip muzical intitulat „Lacrimi asasine” postat pe YouTube în urmă cu doi ani.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT