Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Studiu InfoCons: 50% din produsele de tip snacks-uri sau pufuleţi nu sunt recomandate copiilor!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://i.pinimg.com)

Asociația pentru Protecția Consumatorilor InfoCons a realizat un studiu pe produse tip snacks-uri sau pufuleți ce se regăsesc pe piața din România. Au fost analizate 16 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: SC Carrefour România SA, Star Foods E.M SRL, Kaufland România SCS, Phoenixy SRL, Best Foods Prod. SRL, S.C. Matias SRL, SC România Hipermarche SA şi Mega Image SRL. S-a constat că numărul aditivilor alimentari variază între 1 și 6 şi că doar 6,25% din produse conţin un singur aditiv.

CITEŞTE AICI INTEGRAL REZULTATELE STUDIULUI

În ceea ce priveşte tipul acestora, monoglutamat de sodiu (E621) se regăseşte în 18,75% din produsele analizate. De remarcat că nu este un aditiv cu efecte secundare, iar doza zilnică permisă nu este limitată. Totuşi, unii cercetători japonezi corelează consumul excesiv şi îndelungat de glutamaţi cu unele boli degenerative ale creierului şi ochilor. E621 nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Acidul citric (E330) se regăseşte în 18,75% dintre produsele de tip snacks-uri sau pufuleţi analizate. Este un aditiv permis în alimentele pentru copii, nu produce efecte secundare, doza zilni că admisă nu este limitată.

Extractul de ardei roşu (E160c) a fost identificat în 18,75% dintre produsele analizate. Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă pentru corpul uman. Nu au fot semnalate efecte secundare nedorite.

Inozinatul disodic (E631) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Este contraindicat pentru persoanelor astmatice şi celor suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici

Guanilatul disodic (E627) a fost identificat în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Este contraindicat persoanelor astmatice şi celor suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Lactatul de calciu (E327) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Nu produce efecte secundare. Lactaţii (stereoizomeri) nu sunt permiși în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici, deoarece aceştia nu şi-au dezvoltat încă enzimele corespunzătoare în ficat care să metabolizeze aceste forme de lactaţi.

Poliricinoleat de poliglicerol (E476) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 7,5 mg/kg corp, doză ce poate fi foarte uşor de depăşit, mai ales de către copii. Nu este permis în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.

Din punctul de vedere al cantităţii de sare, 50% din produsele analizate depășesc cantitatea maximă admisă, necesară în consumul zilnic al unui copil. Conţinutul de sare al acestora se situează între 0,2 şi 2,5 g/100g. Conform unui Ordin al Ministerului Sănătăţii din 2008, produsele cu cantitatea de sare de peste 1,5 g/100g sunt nerecomandate școlarilor si preșcolarilor.

Cantitatea de sare aferentă fiecărui produs ce a făcut obiectul studiului:

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Tabăra la mare oferită de Arhiepiscopia Târgoviștei. Urmează una și în Munții Bucegi

Publicat

pe

Arhiepiscopia Târgoviștei i-a trimis pe cei cinci copii din cadrul Centrului Rezidențial – Apartament de tip familial Sf. Ier. Nicolae al Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină într-o tabără de cinci zile la mare, în stațiunea Eforie Nord. Programul a inclus și vizite la Catedrala Ortodoxă din Constanța, la acvariu și Roata Panoramică de pe faleza Cazinoului.

„În excursie, copiii au respectat regulile de distanțare socială și au fost permanent supravegheați din punct de vedere sanitar. Săptămâna viitoare, Eparhia noastră le va oferi acestor copii și o tabără la Mânăstirea Peștera, cu ajutorul Mitropolitului Nifon”, se precizează într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviștei.

Citește în continuare

SOCIAL

Cioban accidentat mortal în Teleorman. Dirija oile pe DN65A

Publicat

pe

Foto arhivă

La sfârșitul acestei săptămâni, pe DN 65A, în județul Teleorman, s-a produs un grav accident de circulație. Un tânăr de 26 de ani a fost lovit mortal de un autoturism la volanul căruia se afla o femeie de 42 de ani din București.

Bărbatul era plecat la păscut cu o turmă de oi și, se pare, ar fi dirijat ovinele pentru a traversa șoseaua, moment în care mașina l-a lovit mortal. Conducătoarea auto nu era sub influența băuturilor alcoolice și a susținut în fața polițiștilor că a observat târziu turma de oi care era urmată de păstor. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 22:30, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!