Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Studiu InfoCons: 50% din produsele de tip snacks-uri sau pufuleţi nu sunt recomandate copiilor!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://i.pinimg.com)

Asociația pentru Protecția Consumatorilor InfoCons a realizat un studiu pe produse tip snacks-uri sau pufuleți ce se regăsesc pe piața din România. Au fost analizate 16 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: SC Carrefour România SA, Star Foods E.M SRL, Kaufland România SCS, Phoenixy SRL, Best Foods Prod. SRL, S.C. Matias SRL, SC România Hipermarche SA şi Mega Image SRL. S-a constat că numărul aditivilor alimentari variază între 1 și 6 şi că doar 6,25% din produse conţin un singur aditiv.

CITEŞTE AICI INTEGRAL REZULTATELE STUDIULUI

În ceea ce priveşte tipul acestora, monoglutamat de sodiu (E621) se regăseşte în 18,75% din produsele analizate. De remarcat că nu este un aditiv cu efecte secundare, iar doza zilnică permisă nu este limitată. Totuşi, unii cercetători japonezi corelează consumul excesiv şi îndelungat de glutamaţi cu unele boli degenerative ale creierului şi ochilor. E621 nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Acidul citric (E330) se regăseşte în 18,75% dintre produsele de tip snacks-uri sau pufuleţi analizate. Este un aditiv permis în alimentele pentru copii, nu produce efecte secundare, doza zilni că admisă nu este limitată.

Extractul de ardei roşu (E160c) a fost identificat în 18,75% dintre produsele analizate. Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă pentru corpul uman. Nu au fot semnalate efecte secundare nedorite.

Inozinatul disodic (E631) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Este contraindicat pentru persoanelor astmatice şi celor suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici

Guanilatul disodic (E627) a fost identificat în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Este contraindicat persoanelor astmatice şi celor suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Lactatul de calciu (E327) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Nu produce efecte secundare. Lactaţii (stereoizomeri) nu sunt permiși în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici, deoarece aceştia nu şi-au dezvoltat încă enzimele corespunzătoare în ficat care să metabolizeze aceste forme de lactaţi.

Poliricinoleat de poliglicerol (E476) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 7,5 mg/kg corp, doză ce poate fi foarte uşor de depăşit, mai ales de către copii. Nu este permis în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.

Din punctul de vedere al cantităţii de sare, 50% din produsele analizate depășesc cantitatea maximă admisă, necesară în consumul zilnic al unui copil. Conţinutul de sare al acestora se situează între 0,2 şi 2,5 g/100g. Conform unui Ordin al Ministerului Sănătăţii din 2008, produsele cu cantitatea de sare de peste 1,5 g/100g sunt nerecomandate școlarilor si preșcolarilor.

Cantitatea de sare aferentă fiecărui produs ce a făcut obiectul studiului:

Giurgiu

Pompierii din Giurgiu participă, din nou, la campania “Cadoul din cutia de pantofi”

Publicat

pe

În ultimele săptămâni, pompierii giurgiuveni s-au mobilizat și au făcut donații, dorind să participe pentru al doilea an consecutiv la Campania “Cadoul din cutia de pantofi” derulată de Crucea Roşie.

Impresionați de bucuria pe care au simțit-o copiii care au mai primit cadouri din partea angajaţilor ISU, aceștia au cumpărat jucării, îmbrăcăminte și dulciuri pentru fetițe și băieți cu vârste cuprinse între 3 și 9 ani. În total, au pregătit 41 de cutii.

Primele daruri au plecat spre comunele Toporu şi Malu, iar săptămâna viitoare la Mîrşa şi Grădinari, astfel încât să ajungă la copii înainte de Crăciun.

Citește în continuare

SOCIAL

Hoţii îţi invadează intimitatea! Nu proteja infractorii prin tăcere şi indiferenţă!

Publicat

pe

Poliţia Română a demarat o nouă campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, sub titulatura „Hoţii îţi invadează intimitatea”. Între modalităţile de transmitere a mesajelor către proprietarii de imobile regăsim şi un film tridimensional, care oferă o experienţă aproape reală a întâmplărilor dintr-o casă prădată de hoţi.

VIDEO

Având în vedere că, în perioada sărbătorilor de iarnă, riscul furturilor din locuinţe creşte, poliţiştii vă readuc în atenţie câteva reguli de urmat:
– Nu deschideţi niciodată uşa înainte de a vă uita pe vizor şi instruiţi-vă copiii în acest sens! De asemenea, un lanţ pentru siguranţă este binevenit când aveţi musafiri nepoftiţi!
– Încuiaţi uşa chiar dacă sunteţi acasă!
– În cazul în care la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând, cumpără diferite produse evitaţi-le! În niciun caz nu le permiteţi accesul în locuinţă!
– Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi!
– Folosiţi eficient interfonul!
– Dacă aţi pierdut o cheie sau faceţi schimb de locuinţă, nu uitaţi să vă înlocuiţi de îndată încuietoarea!
– Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele străine pe care le întâlniţi în bloc pe cine caută! Acest lucru, deseori descurajează posibilii infractori! Mai mult, când persoane străine de imobil sunt observate că ies din scările blocului cu bagaje, anunţaţi urgent Poliţia! Reţineţi cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul: marca, culoarea şi numărul autoturismului folosit de acesta!

NU PROTEJAŢI INFRACTORII PRIN TĂCERE ŞI INDIFERENŢĂ!

Sursa: IPJ Ialomiţa

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web