Conectați-vă cu noi

SOCIAL

Studiu InfoCons: 50% din produsele de tip snacks-uri sau pufuleţi nu sunt recomandate copiilor!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://i.pinimg.com)

Asociația pentru Protecția Consumatorilor InfoCons a realizat un studiu pe produse tip snacks-uri sau pufuleți ce se regăsesc pe piața din România. Au fost analizate 16 produse, ce au următorii producători sau distribuitori: SC Carrefour România SA, Star Foods E.M SRL, Kaufland România SCS, Phoenixy SRL, Best Foods Prod. SRL, S.C. Matias SRL, SC România Hipermarche SA şi Mega Image SRL. S-a constat că numărul aditivilor alimentari variază între 1 și 6 şi că doar 6,25% din produse conţin un singur aditiv.

CITEŞTE AICI INTEGRAL REZULTATELE STUDIULUI

În ceea ce priveşte tipul acestora, monoglutamat de sodiu (E621) se regăseşte în 18,75% din produsele analizate. De remarcat că nu este un aditiv cu efecte secundare, iar doza zilnică permisă nu este limitată. Totuşi, unii cercetători japonezi corelează consumul excesiv şi îndelungat de glutamaţi cu unele boli degenerative ale creierului şi ochilor. E621 nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Acidul citric (E330) se regăseşte în 18,75% dintre produsele de tip snacks-uri sau pufuleţi analizate. Este un aditiv permis în alimentele pentru copii, nu produce efecte secundare, doza zilni că admisă nu este limitată.

Extractul de ardei roşu (E160c) a fost identificat în 18,75% dintre produsele analizate. Nu s-a stabilit o doză zilnică maximă pentru corpul uman. Nu au fot semnalate efecte secundare nedorite.

Inozinatul disodic (E631) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Este contraindicat pentru persoanelor astmatice şi celor suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici

Guanilatul disodic (E627) a fost identificat în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Este contraindicat persoanelor astmatice şi celor suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

Lactatul de calciu (E327) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă nu este limitată. Nu produce efecte secundare. Lactaţii (stereoizomeri) nu sunt permiși în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici, deoarece aceştia nu şi-au dezvoltat încă enzimele corespunzătoare în ficat care să metabolizeze aceste forme de lactaţi.

Poliricinoleat de poliglicerol (E476) se regăseşte în 6,25% dintre produse. Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 7,5 mg/kg corp, doză ce poate fi foarte uşor de depăşit, mai ales de către copii. Nu este permis în alimente destinate sugarilor şi copiilor mici.

Din punctul de vedere al cantităţii de sare, 50% din produsele analizate depășesc cantitatea maximă admisă, necesară în consumul zilnic al unui copil. Conţinutul de sare al acestora se situează între 0,2 şi 2,5 g/100g. Conform unui Ordin al Ministerului Sănătăţii din 2008, produsele cu cantitatea de sare de peste 1,5 g/100g sunt nerecomandate școlarilor si preșcolarilor.

Cantitatea de sare aferentă fiecărui produs ce a făcut obiectul studiului:

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Giurgiu

Și-a incendiat casa din neglijență. Supravegheați focul aprins în curte!

Publicat

pe

Neglijența a costat-o scump pe o femeie din localitatea Pietrele, județul Giurgiu. Aceasta a lăsat nesupravegheat focul aprins în curte pentru arderea unor gunoaie, iar scânteile purtate de vânt au aprins anexele gospodărești și locuința. Flăcările au fost observate foarte târziu, însă, din fericire, femeia sit fiul acesteia au reușit sat iasă din casă și au cerut ajutor.

Pompierii ajunși la fața locului au constatat că incendiul se manifesta violent la întreaga locuință, fiind întreținut de vânt. Au ars acoperișul casei și al anexelor, pe o suprafață de aproximativ 50 mp, uși, mobilier, articole textile, materialul lemnos folosit la construcţia anexelor și s-au deteriorat pereții din paiantă, tavanele, dar și alte bunuri pe care familia le avea în două camere.


Pentru a preveni astfel de evenimente, trebuie respectate următoarele măsuri:

– arderea resturilor vegetale, a gunoaielor şi a altor materiale combustibile trebuie să se facă în locuri special amenajate, numai pe timp de zi și în condiţii meteorologice fără vânt;
– trebuie adoptate măsurile necesare pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi;
– arderea trebuie supravegheată în permanență, iar jarul să fie stins după terminarea activităţii;
– trebuie asigurate mijloacele şi materialele pentru stingerea eventualelor incendii, cât mai aproape de locul arderii;
– acoperirea focarelor cu pământ este interzisă.

Citește în continuare

SOCIAL

Accident la ieșire din Alexandria. Posibil, șapte persoane rănite

Publicat

pe

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident de circulație petrecut în această dimineață pe E 70 (KM 82, la ieșire din Alexandria spre București). Reprezentanții ISU Teleorman anunță că este posibil să fie vorba de șapte persoane rănite în urma acestui eveniment rutier.

La fața locului au fost trimise o mașină de stingere, un echipaj de descarcerare și o autospecială de transport personal și victime multiple. De asemenea, au mai plecat și trei ambulanțe de la Serviciul Județean.

UPDATE:

Patru victime au fost preluate de SAJ, 3 bărbați și o femeie gravidă, conștiente și cooperante, și transportate la UPU Alexandria. Acestea prezentau diferite traumatisme.

Pompierii au continuat misiunea pentru asigurarea măsurilor PSI și îndepărtarea resturilor de caroserie de pe carosabil, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT