Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ministrul Petre Daea, prezent la deschiderea anului şcolar la Liceul Tărtăşeşti

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, astăzi – 9 septembrie 2019, la Tărtăşeşti, în judeţul Dâmboviţa, unde a participat la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase”. Instituţia de învăţământ este condusă de câţiva ani de profesorul Ion Nilă, un dascăl dedicat profesiunii sale, care a reuşit să pună aici bazele unei şcoli de meseriaşi de excepţie, solicitaţi acum de o serie de unităţi economice din judeţ şi din Capitală. Tineri care, datorită aptitudinilor dobândite, îşi găsesc rapid un loc de muncă.

Directorul Ion Nilă a reuşit să le dea copiilor o speranţă, să îi facă să înţeleagă că există respect, recunoaştere, înnobilare şi fără facultate, dacă ştii să îţi pui la mână, la suflet, brăţara de aur numită meserie.

La deschiderea anului şcolar la liceul din Tărtăşeşti au mai fost prezenţi: Cristina Stroe – inspector şcolar general, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole şi Nicolae Cristescu – vicepreşedintele Patronatului Român.

„Vă felicit pe toți pentru că ați rezistat de-a lungul vremii. Şi spun că ați rezistat pentru că, din analizele pe care le-a făcut Ministerul Agriculturii, din cele 300 de licee agricole ale țării, au rămas mai puțin de 60. Iată de ce, cel ce vă vorbește vine aici în calitate de slujitor al țării pentru a pune în operă un act normativ pe care l-a aprobat Parlamentul României, conform căruia Ministerul Agriculturii are obligația, în baza normelor juridice stabilite, să se ocupe de liceele agricole ale țării, acelea care au mai rămas. În urma unui ordin comun, semnat de ministrul Agriculturii și ministrul Educației, acele 58 de licee vor intra într-un program investițional, unde, evident, intră și liceul din Tărtășești. Iată de ce sunt aici. Am venit să văd ce nevoi aveți.

Aveți aici aproximativ 500 de locuri de învățământ, 500 de elevi care doresc să știe instrumentele cunoașterii, fie ele tehnice sau de alt fel. Am venit astăzi aici să vă ajut. Dumneavoastră vă trebuie ateliere în care să învățați, să vă conectați cu realitatea tehnologică, pentru a nu rămâne în incultură tehnică, pentru că astăzi vorbim despre grapa cu colți reglabili, avem utilaje care se conduc de la distanță.

Acești elevi, mâine studenți sau oameni de afaceri sau lucrători în agricultura performantă, trebuie să aibă îndemânarea necesară pentru a se compatibiliza la condițiile din agricultura țării. De aceea, acest atelier, ca și altele, trebuie să intre într-un program investițional, iar pentru că am venit aici și am această obligație pentru toate cele 58 de licee din țară, să pornim activitatea concretă.

Mâine vă trimit oameni să vadă ce se poate face imediat, în așa fel încât între vorbă și faptă să fie semnul egal, altminteri nu putem construi. Trebuie să avem încredere că putem face. Să
avem și dăruire pentru a putea răzbi. Am ales să vin aici și am ales bine, pentru că nevoile sunt mari în Tărtășești, iar dorința noastră de a face, sper să fie una generală și realizată de către toate structurile”, a declarat ministrul Petre Daea.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Protest la Tribunalul Dâmboviţa. Se judecă doar cauzele urgente!

Publicat

pe

Activitatea de judecată la nivelul Tribunalului Dâmboviţa a fost suspendată, începând cu data de 22 ianuarie 2020, ca formă de protest faţă de demersurile privind eliminarea pensiei de serviciu a magistraţilor.

Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmboviţa a decis, de asemenea, să transmită Consiliului Superior al Magistraturii o solicitare în vederea luării măsurilor necesare pentru demararea unui program privind normarea muncii în instanțe.

Citește în continuare

ACTUALITATE

10 cazuri de gripă, confirmate în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: www.monitorulcj.ro)

În judeţul Dâmboviţa au fost diagnosticate, în primele două săptămâni ale acestui an, 1.527 de afecţiuni respiratorii, 134 necesitând internare. Dintre acestea, informează Direcţia de Sănătate Publică, Institutul Cantacuzino Bucureşti a confirmat 10 cazuri de gripă AH1 şi B.

„Gripa este o boală infecţioasă acută cu potenţial epidemic crescut, care se transmite de la om la om atât pe cale aeriană (vorbit, strănut, tuse), cât şi prin contactul direct cu bolnavul sau diferite obiecte contaminate cu secreţiile nazofaringiene ale persoanei bolnave.

În acest context, pentru a evita îmbolnavirea , facem următoarele recomandări:
– nasul şi gura vor fi acoperite cu batista personală în timpul strănutului sau al tuşitului;
– mâna nu va fi dusă la ochi sau la gură decât dupa ce a fost spălată cu apă şi săpun;
– se vor evita aglomeraţiile umane;
– se va evita contactul apropiat cu persoanele care prezintă semene clinice evidente de afecţiuni respiratorii (febră, ochi congestionaţi, tuse, strănut);
– curăţaţi şi dezinfectaţi frecvent suprafeţele dure, cum ar fi mânerele uşilor.

Dacă o persoană prezintă semene de boală, se va izola de restul familiei şi se va prezenta la medicul de familie pentru stabilirea diagnosticului şi a conduitei terapeutice.

Recomandăm imunoprofilaxia cu vaccinuri antigripale, dar numai după un consult medical şi numai prin intermediul unui cabinet de medicină de familie.

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor cu risc mare de a contacta boala şi de a face complicaţii grave, au fost vaccinate 54867 de persoane”, se arată într-un comunicat remis de DSP Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT