Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ministrul Petre Daea, prezent la deschiderea anului şcolar la Liceul Tărtăşeşti

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, astăzi – 9 septembrie 2019, la Tărtăşeşti, în judeţul Dâmboviţa, unde a participat la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase”. Instituţia de învăţământ este condusă de câţiva ani de profesorul Ion Nilă, un dascăl dedicat profesiunii sale, care a reuşit să pună aici bazele unei şcoli de meseriaşi de excepţie, solicitaţi acum de o serie de unităţi economice din judeţ şi din Capitală. Tineri care, datorită aptitudinilor dobândite, îşi găsesc rapid un loc de muncă.

Directorul Ion Nilă a reuşit să le dea copiilor o speranţă, să îi facă să înţeleagă că există respect, recunoaştere, înnobilare şi fără facultate, dacă ştii să îţi pui la mână, la suflet, brăţara de aur numită meserie.

La deschiderea anului şcolar la liceul din Tărtăşeşti au mai fost prezenţi: Cristina Stroe – inspector şcolar general, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole şi Nicolae Cristescu – vicepreşedintele Patronatului Român.

„Vă felicit pe toți pentru că ați rezistat de-a lungul vremii. Şi spun că ați rezistat pentru că, din analizele pe care le-a făcut Ministerul Agriculturii, din cele 300 de licee agricole ale țării, au rămas mai puțin de 60. Iată de ce, cel ce vă vorbește vine aici în calitate de slujitor al țării pentru a pune în operă un act normativ pe care l-a aprobat Parlamentul României, conform căruia Ministerul Agriculturii are obligația, în baza normelor juridice stabilite, să se ocupe de liceele agricole ale țării, acelea care au mai rămas. În urma unui ordin comun, semnat de ministrul Agriculturii și ministrul Educației, acele 58 de licee vor intra într-un program investițional, unde, evident, intră și liceul din Tărtășești. Iată de ce sunt aici. Am venit să văd ce nevoi aveți.

Aveți aici aproximativ 500 de locuri de învățământ, 500 de elevi care doresc să știe instrumentele cunoașterii, fie ele tehnice sau de alt fel. Am venit astăzi aici să vă ajut. Dumneavoastră vă trebuie ateliere în care să învățați, să vă conectați cu realitatea tehnologică, pentru a nu rămâne în incultură tehnică, pentru că astăzi vorbim despre grapa cu colți reglabili, avem utilaje care se conduc de la distanță.

Acești elevi, mâine studenți sau oameni de afaceri sau lucrători în agricultura performantă, trebuie să aibă îndemânarea necesară pentru a se compatibiliza la condițiile din agricultura țării. De aceea, acest atelier, ca și altele, trebuie să intre într-un program investițional, iar pentru că am venit aici și am această obligație pentru toate cele 58 de licee din țară, să pornim activitatea concretă.

Mâine vă trimit oameni să vadă ce se poate face imediat, în așa fel încât între vorbă și faptă să fie semnul egal, altminteri nu putem construi. Trebuie să avem încredere că putem face. Să
avem și dăruire pentru a putea răzbi. Am ales să vin aici și am ales bine, pentru că nevoile sunt mari în Tărtășești, iar dorința noastră de a face, sper să fie una generală și realizată de către toate structurile”, a declarat ministrul Petre Daea.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Autoritățile române au jucat timp de 10 ore alba-neagra cu soarta românilor aflați în Spania

Publicat

pe

de

Mii de români aflați în Spania au aflat, cu neplăcută surprindere, că reprezentanții Guvernului Ludovic Orban se joacă cu viața lor, folosindu-i parcă drept cobai în ciudatele și generoasele experiențe sociale cauzate de criza creată de pandemia de coronavirus. Au aflat românii aflați la muncă în Spania, cei plecați în Peninsula Iberică în scurte vacanțe sau în vizite la rude ori prieteni, cei care voiau să vină acasă în concedii, că reprezentanții Comitetului pentru Combaterea Bolilor Transmisibile a hotărât, fără să argumenteze clar necesitatea unei astfel de decizii, fără să îi anunțe pe români despre ceea ce li se poate năzări, să introducă Spania în zona galbenă de contaminare.

Informația a fost transmisă ieri, în jurul irei 09:00, la prima mână, de presa cu acces direct la informațiile guvernamentale. Ceea ce la început părea un zvon incredibil s-a dovedit peste puțină vreme a fi o știre veridică. Spania se afla pe lista ilustrului Comitet în zona galbenă.

Vestea a fost ca un șoc pentru mii de românii plecați în vacanță în Spania, la rude și prieteni, cu mici treburi sau afaceri, unii chiar pentru diferite tratamente medicale. Liniile telefonice s-au încins brusc. S-a instalat panica. S-a trecut la înjurat guvernanții, alții chiar voiau să pună la cale proteste. Situația a devenit și mai insultătoare pentru români, jignitoare, disprețuitoare, când companiile aeriene care operează pe ruta România-Spania au dat de înțeles că, pe fondul trecerii Spaniei din zona verde în zona galbenă, își pot anula cursele. Clienții care contractaseră bilete de călătorie au primit texte în care, pe de o parte li se spunea să nu-și facă probleme, că avioanele vor decola la timp, că nu sunt probleme, dar până la final dădeau de înțeles că se vor supune normelor instituite de autorități. Și au apărut din nou știrile despre anularea zborurilor pe ruta România-Spania. Și panică cât cuprinde.

„Eu nu înțeleg ce fac acești guvernanți, chiar își bat joc de noi, ne cred cobai, animale pe care să le manipuleze după bunul lor plac? De ce nu au pregătit din timp o asemenea hotărâre? Să ne-o fi spus, bă proștilor, stați acasă, nu mai plecați în Spania, că noi pregătim asta și asta. Cum să iei peste noapte o asemenea decizie? La oamenii care au apucat să plece, bine mersi, cu încredere în reprezentanții acestui stat, nu te-ai gândit? Să îi lași pe acolo de parcă ar fi ultimii oameni”, a tunat împotriva celor care conduc țara un cetățean român prins în Spania de această decizie subită.

Fiindcă tensiunea creștea de la oră de oră și Guvernul de la Madrid s-a revoltat împotriva deciziei autorităților române, Executivul Orban a hotărât să scoată Spania din zona galbenă a Europei.

Cum să introduci Spania în zona galbenă când aici s-au luat în permanență măsuri de prevenție și de combatere a pandemiei de coronavirus? Numărul de îmbolnăviri a scăzut considerabil. Legea este respectată. Pe stradă, în toate locurile publice, se poartă masca de protecție. Pe surse am aflat că Ministerul Afacerilor Externe din Spania ar fi cerut lămuriri omologilor români despre această situație, ba chiar s-au supărat. Concluzia: câteva ore mai târziu, Spania este scoasă de pe tabelul galben. Românii răsuflă ușurați, dar deciși să nu ierte faptul că statul lor se cam joacă cu ei…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Polițiștii din Dâmbovița au împușcat, în legitimă apărare, doi bărbați din Văcărești

Publicat

pe

Echipajul de poliție care a răspuns unui apel la 112, prin care un bărbat din Văcărești, județul Dâmbovița, a sesizat, în această noapte, că are un conflict cu vecinii, a fost nevoit să facă uz de armă, după ce oamenii legii s-au trezit ameninţaţi cu un obiect ascuțit.

Întrucât agresorul nu a respectat somația, unul dintre polițiști a executat foc de arma în urma căruia agresorul a fost vătămat in membrul inferior. În sprijinul bărbatului a venit fratele acestuia, care a sărit asupra politistii cu același obiect ascutit. Și de această dată, a fost utilizat armamentul din dotare, dâmbovițeanul fiind împușcat în zona abdomenului.

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Sub coordonarea procurorului de caz, polițiștii continuă cercetarea la fața locului, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!