Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ministrul Petre Daea, prezent la deschiderea anului şcolar la Liceul Tărtăşeşti

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, astăzi – 9 septembrie 2019, la Tărtăşeşti, în judeţul Dâmboviţa, unde a participat la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase”. Instituţia de învăţământ este condusă de câţiva ani de profesorul Ion Nilă, un dascăl dedicat profesiunii sale, care a reuşit să pună aici bazele unei şcoli de meseriaşi de excepţie, solicitaţi acum de o serie de unităţi economice din judeţ şi din Capitală. Tineri care, datorită aptitudinilor dobândite, îşi găsesc rapid un loc de muncă.

Directorul Ion Nilă a reuşit să le dea copiilor o speranţă, să îi facă să înţeleagă că există respect, recunoaştere, înnobilare şi fără facultate, dacă ştii să îţi pui la mână, la suflet, brăţara de aur numită meserie.

La deschiderea anului şcolar la liceul din Tărtăşeşti au mai fost prezenţi: Cristina Stroe – inspector şcolar general, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole şi Nicolae Cristescu – vicepreşedintele Patronatului Român.

„Vă felicit pe toți pentru că ați rezistat de-a lungul vremii. Şi spun că ați rezistat pentru că, din analizele pe care le-a făcut Ministerul Agriculturii, din cele 300 de licee agricole ale țării, au rămas mai puțin de 60. Iată de ce, cel ce vă vorbește vine aici în calitate de slujitor al țării pentru a pune în operă un act normativ pe care l-a aprobat Parlamentul României, conform căruia Ministerul Agriculturii are obligația, în baza normelor juridice stabilite, să se ocupe de liceele agricole ale țării, acelea care au mai rămas. În urma unui ordin comun, semnat de ministrul Agriculturii și ministrul Educației, acele 58 de licee vor intra într-un program investițional, unde, evident, intră și liceul din Tărtășești. Iată de ce sunt aici. Am venit să văd ce nevoi aveți.

Aveți aici aproximativ 500 de locuri de învățământ, 500 de elevi care doresc să știe instrumentele cunoașterii, fie ele tehnice sau de alt fel. Am venit astăzi aici să vă ajut. Dumneavoastră vă trebuie ateliere în care să învățați, să vă conectați cu realitatea tehnologică, pentru a nu rămâne în incultură tehnică, pentru că astăzi vorbim despre grapa cu colți reglabili, avem utilaje care se conduc de la distanță.

Acești elevi, mâine studenți sau oameni de afaceri sau lucrători în agricultura performantă, trebuie să aibă îndemânarea necesară pentru a se compatibiliza la condițiile din agricultura țării. De aceea, acest atelier, ca și altele, trebuie să intre într-un program investițional, iar pentru că am venit aici și am această obligație pentru toate cele 58 de licee din țară, să pornim activitatea concretă.

Mâine vă trimit oameni să vadă ce se poate face imediat, în așa fel încât între vorbă și faptă să fie semnul egal, altminteri nu putem construi. Trebuie să avem încredere că putem face. Să
avem și dăruire pentru a putea răzbi. Am ales să vin aici și am ales bine, pentru că nevoile sunt mari în Tărtășești, iar dorința noastră de a face, sper să fie una generală și realizată de către toate structurile”, a declarat ministrul Petre Daea.

ACTUALITATE

Fetița din Gura Şuții, ucisă de un olandez care a fugit din România?

Publicat

pe

Operațiunea declanșată de autorității în cazul fetitei din Gura Sutii a fost una de excepție chiar dacă, din nefericire, copila nu a fost găsită în viață. Oamenii din sat spun că ar fi văzut în așezare o mașină suspectă, dar nu s-au gândit că la volan ar fi vorba de un criminal periculos. În spațiul public, prin zvon, s-au răspândit date cum că ar fi vorba despre un olandez şi că acesta ar fi plecat deja din România. Se mai spune, de asemenea, că la un punct vamal ar fi fost găsit ghiozdanul fetiței etc…

Faptul că oamenii legii căutau de aseară trupul copilei în apele râului Dâmbovița, prin păduri, zăvoaie și pe câmpuri denotă clar că aveau indicii serioase că obsedatul care a răpit-o pe Adriana a omorât-o. Alții spun că nu ar fi o persoană străină, ci, dimpotrivă, chiar cineva din sat, o cunoștință a familiei. Cert este că sadicul personaj a ucis copila, de frică să nu fie descoperit.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fetița dispărută din Gura Şuții a fost găsită moartă

Publicat

pe

de

Căutările copilei de 11 ani, care a dispărut vineri când se întorcea de la şcoală, s-au terminat tragic. Adriana Mihaela Ferariu, din Gura Şuții, a fost găsită moartă, în această după-amiază, pe un câmp din zona satului Ghineşti, comuna Sălcioara, lângă un lan de porumb.

Cadavrul prezintă urme de violență. Anchetatorii au stabilit un cerc de suspecți. De asemenea, vor organiza o conferință de presă la ora 19:00, pentru a prezenta informații cu privire la caz. VOM REVENI

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!