Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Petre Daea, prezent la deschiderea anului şcolar la Liceul Tărtăşeşti

Publicat

pe

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, astăzi – 9 septembrie 2019, la Tărtăşeşti, în judeţul Dâmboviţa, unde a participat la deschiderea anului şcolar la Liceul Tehnologic „Marin Grigore Năstase”. Instituţia de învăţământ este condusă de câţiva ani de profesorul Ion Nilă, un dascăl dedicat profesiunii sale, care a reuşit să pună aici bazele unei şcoli de meseriaşi de excepţie, solicitaţi acum de o serie de unităţi economice din judeţ şi din Capitală. Tineri care, datorită aptitudinilor dobândite, îşi găsesc rapid un loc de muncă.

Directorul Ion Nilă a reuşit să le dea copiilor o speranţă, să îi facă să înţeleagă că există respect, recunoaştere, înnobilare şi fără facultate, dacă ştii să îţi pui la mână, la suflet, brăţara de aur numită meserie.

La deschiderea anului şcolar la liceul din Tărtăşeşti au mai fost prezenţi: Cristina Stroe – inspector şcolar general, Alexandru Oprea – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, vicepreşedinţii Luciana Cristea şi Alin Manole şi Nicolae Cristescu – vicepreşedintele Patronatului Român.

„Vă felicit pe toți pentru că ați rezistat de-a lungul vremii. Şi spun că ați rezistat pentru că, din analizele pe care le-a făcut Ministerul Agriculturii, din cele 300 de licee agricole ale țării, au rămas mai puțin de 60. Iată de ce, cel ce vă vorbește vine aici în calitate de slujitor al țării pentru a pune în operă un act normativ pe care l-a aprobat Parlamentul României, conform căruia Ministerul Agriculturii are obligația, în baza normelor juridice stabilite, să se ocupe de liceele agricole ale țării, acelea care au mai rămas. În urma unui ordin comun, semnat de ministrul Agriculturii și ministrul Educației, acele 58 de licee vor intra într-un program investițional, unde, evident, intră și liceul din Tărtășești. Iată de ce sunt aici. Am venit să văd ce nevoi aveți.

Aveți aici aproximativ 500 de locuri de învățământ, 500 de elevi care doresc să știe instrumentele cunoașterii, fie ele tehnice sau de alt fel. Am venit astăzi aici să vă ajut. Dumneavoastră vă trebuie ateliere în care să învățați, să vă conectați cu realitatea tehnologică, pentru a nu rămâne în incultură tehnică, pentru că astăzi vorbim despre grapa cu colți reglabili, avem utilaje care se conduc de la distanță.

Acești elevi, mâine studenți sau oameni de afaceri sau lucrători în agricultura performantă, trebuie să aibă îndemânarea necesară pentru a se compatibiliza la condițiile din agricultura țării. De aceea, acest atelier, ca și altele, trebuie să intre într-un program investițional, iar pentru că am venit aici și am această obligație pentru toate cele 58 de licee din țară, să pornim activitatea concretă.

Mâine vă trimit oameni să vadă ce se poate face imediat, în așa fel încât între vorbă și faptă să fie semnul egal, altminteri nu putem construi. Trebuie să avem încredere că putem face. Să
avem și dăruire pentru a putea răzbi. Am ales să vin aici și am ales bine, pentru că nevoile sunt mari în Tărtășești, iar dorința noastră de a face, sper să fie una generală și realizată de către toate structurile”, a declarat ministrul Petre Daea.

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT