Connect with us

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu, scrisoare către membrii PSD Dâmboviţa. Se întoarce sau nu în partid?

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, a răspuns, astăzi – 10 septembrie 2019, demersului iniţiat de organizaţia PSD Voineşti, care a adoptat, în data de 1 septembrie, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care cere anularea hotărârii Comitetului Executiv Naţional de excludere a sa din partid.

Adrian Ţuţuianu le-a adresat social-democraţilor dâmboviţeni o scrisoare având un motto extrem de sugestiv: „Oricât ai spăla un câine negru, nu poţi face din el un câine alb”, scrisoare pe care a prezentat-o în cadrul unei conferinţe de presă. Fostul lider PSD Dâmboviţa a punctat că niciodată nu va putea să stea la masă cu „camarila Plumb şi cu securistul Oprea”.

De asemenea, a accentuat că, din diferite motive – interese personale, laşitate, comoditate, lipsă de caracter etc., membrii PSD Dâmboviţa au uitat anul trecut, când Dragnea şi ai lui l-au exclus din partid, de toată munca pe care au dus-o împreună, reflectată în câştigarea tuturor alegerilor din 2012 până atunci, şi au primit în judeţ o „gaşcă lacomă şi dispreţuitoare”.

A mai abordat Adrian Ţuţuianu în scrisoarea sa şi subiectul alegerilor pentru o nouă conducere a PSD Dâmboviţa, programate pentru data de 20 septembrie, dar posibil a fi, din nou, amânate. Din punctul său de vedere, momentul va fi definitoriu pentru ceea ce va însemna organizaţia în viitor. Oricum, spune Ţuţuianu, PSD Dâmboviţa va pierde alegerile prezidenţiale din această toamnă, dar şi pe cele locale şi parlamentare din 2020. Şi a explicat şi de ce!

Şi fiindcă ziariştii au insistat pe subiectul întoarcerii în PSD, Adrian Ţuţuianu a spus că aşteaptă să i se alăture la PRO România cel puţin 20-25 de primari PSD din Dâmboviţa. De asemenea, a declarat că nu s-a decis încă dacă să candideze sau nu pentru şefia Consiliului Judeţean în 2020. O va face la momentul potrivit şi după ce se va sfătui cu oamenii apropiaţi şi de încredere.

 

Prieteni, colegi social-democrați,

Pentru că Organizația PSD Voinești a adoptat, recent, o rezoluție prin care se solicită anularea hotărârii privind excluderea mea din partid, pentru că mulți dintre voi mi-ați cerut în ultima perioadă să revin în PSD, pentru că mulți dintre voi mi-ați cerut să creez o posibilitate de schimbare a cursului acestui partid (măcar la nivelul județului Dâmbovița), am luat decizia să mă adresez vouă printr-o scrisoare deschisă. Ea este modul de a vă spune că legătura mea cu voi nu a fost și nu va putea fi niciodată ruptă câtă vreme credem în aceleași valori și avem aceeași apreciere a muncii și performanței.

Mesajul meu vine cu numai câteva zile înainte de un eveniment foarte important – Conferința județeană de alegeri din 20 septembrie, iar deciziile de acolo vor influența cursul partidului pe mai mulți ani de aici înainte.

Vreau să dați puțin timpul înapoi și să vă gândiți la anul 2012 și la victoria uriașă pe care am obținut-o atunci, una în care mulți dintre voi nu ați crezut niciodată că se poate întâmpla. S-a întâmplat. Gândiți-vă ce impuls extraordinar de relansare pentru PSD Dâmbovița a fost acea victorie și ce succese au decurs din ea mai departe. Am condus organizația și am avut un singur obiectiv asumat în fața voastră: să fac performanță pentru acest partid. Și am făcut. Sub conducerea mea (atât de hulită de unii, astăzi – aceiași care au profitat din plin de succesele noastre), PSD Dâmbovița nu a pierdut nicio bătălie electorală din 2012 – 2018 (alegeri locale, parlamentare, prezidențiale, referendumuri). Niciuna!

Mai mult, în 2016 am obținut cele mai bune rezultate din istoria PSD: 7 parlamentari din 10, președinte CJ, 22 de consilieri județeni din 35, miniștri, secretari de stat, reprezentanți în instituții și structuri centrale.

Din păcate, criteriul performanței politice (altădată esențial în partid) a fost înlocuit de alte interese, obscure poporului pesedist și întreținute de o grupare foarte restrânsă de indivizi. Am avut curajul să vorbesc public despre asta și am fost exclus. Amintiți-vă scrisoarea pe care am semnat-o alături de Gabriela Firea și Paul Stănescu și spuneți-mi dacă nu cumva tot ce am scris în ea s-a confirmat până la ultima virgulă! Dacă eram ascultați atunci, situația partidului era alta astăzi.

Din rațiuni diferite, însă, din interes, lașitate, comoditate, lipsă de caracter, mulți ați uitat de munca noastră comună și de performanțele obținute, primind aici, la Dâmbovița, o gașcă lacomă, disprețuitoare și fără niciun interes față de județ. Ați făcut compromisuri incredibile, deși v-am avertizat asupra urmărilor. Ați acceptat-o pe Rovana Plumb (căreia nu întâmplător i-am spus și „Pauker”) cu toată gașca ei de țiitori lacomi, pe care i-a înșirat pe oriunde a mers, cu toți prietenii ei buni de la PNL și UNPR (aduși pe post de lideri), cu prietenul Florin Popescu (!!!) adus în campania pentru europarlamentare și, culminând în toate, cu fiul ei, Andrei Plumb (nu întâmplător i-am spus și lui „Goe”). Urmările? 26 mai = cel mai prost scor din istoria PSD Dâmbovița, din 1990 până astăzi.

Am fost nevoit să privesc din afară toată această prăbușire rușinoasă și vă spun că nu mi-a fost ușor. Am avut dezamăgiri uriașe, am văzut caractere îndoite ale unora pe care eu i-am inventat din punct de vedere politic. A fost o experiență dureroasă, dar, ca orice filtru al vieții, ea m-a ajutat și m-a întărit. Am învățat să păstrez doar ce e bun de la oameni și să mă feresc de răul evident.

Cu unii dintre voi, puțini din conducerea actuală a PSD Dâmbovița, am continuat să discutăm, să ne sfătuim. Mulți, însă, dintre aceia care au beneficiat de sprijinul meu direct, au preferat lașitatea unei distanțe jenante. Mă așteptam, după rezultatul din 26 mai, ca unii să fi avut curajul să cereți public anularea excluderii mele din partid, ca gest public, moral, reparatoriu. Ați preferat (din nou) să stați cu capul în nisip. Iar tăcerea voastră complice apasă pe situația actuală a PSD Dâmbovița.

Așa a ajuns Rovana Plumb președinte, așa a ajuns „Goe” Plumb vicepreședinte, așa au ajuns toți neica-nimeni fără performanțe electorale să vă dirijeze în campanii, așa l-ați exclus pe Daniel Comănescu și tot așa l-ați readus în fruntea CJ Dâmbovița pe cel mai toxic și mizerabil personaj politic – Alexandru Oprea. Partidul nu mai este al vostru, oameni buni! A fost confiscat de o gașcă extrem de restrânsă, cu comportament interlop, care a făcut din partid o sursă de afaceri și atât.

Dacă ați avut până acum încredere în analizele mele, pot să vă spun și ce se va întâmpla în ritmul actual de degradare:
• PSD mai poate scoate rezultate răzlețe în 2019 și 2020, dar va fi învins în toate competițiile electorale care urmează: prezidențiale / locale / parlamentare;
• V-ați gândit o clipă cum va fi situația PSD cu un președinte de dreapta, cu un nou guvern fără PSD în 3 luni de zile? Ar mai putea câștiga PSD ceva cu o alianța electorală PNL – USR la locale și parlamentare?

Faceți o analiză sumară, pornind de la scorul din 26 mai, și gândiți cum ar putea arăta tabloul politic anul viitor:
• azi sunt 22 de consilieri județeni / vor rămâne 11 (doar 7-8 din actuala formulă);
• azi sunt 11 consilieri municipali la Târgoviște / vor rămâne maxim 5;
• azi sunt 7 parlamentari / vor rămâne 3 (2 deputați, 1 senator);
• din primarii actuali: niciunul de la PNL nu mai vine către PSD / unii de la PSD vor pleca la PNL (foștii PDL sau PNL), alții la PRO ROMÂNIA;
• primarii de municipii, orașe și localități mari vor avea mari, mari probleme în a fi realeși, chiar dacă au făcut treabă în mandatul lor. Va fi un vot politic și o alianță PNL – USR va spulbera PSD de la conducerea CJ, a muncipiilor mari și medii;
• o eventuală ratare a turului II din partea candidatului PSD la prezidențiale ar fi catastrofa totală și va genera implozia partidului.

Aveți acum o ultimă șansă de reașezare și vă provoc să gândiți foarte atent la cum veți proceda. Aveți de ales între trecut și viitor, între democrație internă și un mod bolnav și securistic de a face politică.

Nu am o simpatie specială pentru vreunul dintre candidați. Am dezamăgiri punctuale pe care nu le mai reiau, pentru că am învățat să filtrez mai bine lucrurile. Știu, însă, foarte limpede că ar fi o greșeală capitală să votați Rovana „Pauker” Plumb, în orice formulă și combinație vi s-ar propune. Acest personaj a vândut pe toată lumea pe unde a fost și nu are nici cel mai mic atașament pentru județul nostru sau pentru vreunul dintre voi. Este de o lipsă de caracter cum rar mi-a fost dat să întâlnesc în viață, un produs politic expirat cu care nu veți putea câștiga pe viitor nimic.

O tragedie ar fi alegerea lui Alexandru Oprea. Și aici o să vă spun răspicat că am greșit. Am greșit atunci când l-am promovat. Am greșit când nu v-am ascultat pe mulți dintre voi, care mi-ați atras atenția. Până și Dragnea m-a avertizat asupra lui, spunându-mi, la un moment dat, că „un securist tot securist rămâne, indiferent ce haină poartă”. Aici nu e vorba de apartenența la SRI, ci de comportamentul bolnav, toxic, de modul în care își folosește aptitudinile căpătate la școala Securității de dinainte de 1990.

Oprea e cel care a orchestrat înregistrările și excluderea mea din partid (sper că nu mai aveți niciunul dintre voi vreun dubiu). Deși pozează câteodată în om bun, v-ați convins cei mai mulți dintre voi de caracterul lui, în discuții și scene private: e agresiv, rău, murdar, lacom și bolnav de funcții. Pentru fiecare dintre voi a făcut câte un dosar, pentru fiecare dintre voi va fabrica o înregistrare, pentru fiecare e pregătit cu un șantaj. E pur și simplu insuportabil să lucrezi cu el, pentru că te vinde ca pe un nimic.

Un vot pentru Alexandru Oprea ar însemna condamnarea definitivă a PSD Dâmbovița și anularea oricărei posibilități de colaborare/alianță pe viitor. Cred că vom putea trece peste multe lucruri din trecut, dar niciodată, niciodată nu mă veți mai vedea la aceeași masă cu Rovana Plumb sau Oprea. În orice combinație, ei doi sunt împreună și trebuie să știți asta. Vor reveni lângă ei și „Goe Plumb (a și făcut-o, prezent pe scenă, la Conferința PSD Târgoviște), dar și Florin Popescu și toți cei care au înjurat PSD la greu în trecut. Asta vă doriți? Eu sper că nu și sper ca argumentul cu „Oprea ne dă bani” să nu mai țină. Pentru că nici Oprea și nici Rovana Plumb nu mai au bani sau timp.

Sunt dator să vă spun câteva lucruri și despre Corneliu Ștefan. Unii cred că e prea tânăr. Alții cred că nu are anvergura necesară sau experiența politică obligatorie pentru un partid mare. Eu nu am motive multe de simpatii personale și nu am uitat atacurile lui Gheorghe Ana la adresa mea sau poziția lui Corneliu Ștefan la momentul excluderii mele.

El are, însă, meritul moral de a se fi ridicat primul, cu destul curaj, împotriva camarilei Plumb. Demisia lui de onoare, în contextul mlaștinii morale pe care o creaseră Plumb și Oprea, nu poate fi ignorată și provoacă cel puțin o gândire în perspectivă, pentru viitorul organizației. Dacă va înțelege că el, Corneliu Ștefan, trebuie să conducă partidul (și nu personaje toxice din anturaj) ar putea fi o soluție. Depinde de el și de voi toți.

La fel de important este pe cine trimiteți lângă președintele organizației: dacă echipa din jurul lui va fi formată din social-democrați de bună credință sau din indivizi parașutați de la alte partide, care au înjurat toată viața lor PSD; dacă vor fi oameni care au performat cu adevărat sau „looseri” de profesie; dacă vor fi colegi care n-au uitat lucrurile bune din perioada 2012 – 2018 sau trepăduși fără caracter.

Voi veți decide parcursul acestei organizații și cum va arăta ea peste un an de zile. Fiți raționali în decizie!

Cu prietenie,
Adrian Țuțuianu

ACTUALITATE

Comunicat: Prezența și energia fiecăruia au făcut posibil Babel-ul

Publicat

pe

De

În weekendul 15 – 16 iunie 2024, în cadrul Festivalului Babel, a putut fi văzut, în premieră națională, un spectacol din Bahrain. Intitulat „Fii o statuie”, producția a vorbit despre puterea inerției în opoziție cu aceea a transformării. Ziua de 15 iunie a mai conținut un spectacol coreean, cu o temă cu greutate, dar tratată cu umor, cea a relației dintre lumea văzută și cea nevăzută. Teatrul „I.D. Sârbu” din Petroșani a prezentat tot un spectacol încărcat de umor și anume „Avarul” de Molière, în regia și scenografia lui Mc Ranin. Reprezentația studenților scoțieni a fost una care a unit suflete, antrenându-i pe toți cei prezenți într-o mare horă pe ritmuri scoțiene, chiar în jurul statuii lui Mihai Viteazul. Concertul trio-ului Adrian Naidin a închis ziua cu doine și cântece românești tradiționale, extrem de cunoscute publicului, care a cântat mai mereu laolaltă cu cei de pe scenă.

Ultima zi de festival se anunță aproape la fel de plină precum a fost prima. Spectacolele încep de la ora 15:00, în Sala Studio, unde actrița Emily Carding tratează o problemă foarte actuală, cea a inteligenței artificiale, sub titlul „Chintesență”. De la ora 16:00, în Piața Mihai Viteazul are loc un happening pregătit de studenții coreeni de la Universitatea Kyonggi din Seul, într-o reprezentare a prieteniei dintre popoare. De la 17:00, la Casa Sindicatelor este programat spectacolul „O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții”, care ne va face să ne gândim la grija pe care ne-o purtăm unii altora, precum și ființelor necuvântătoare.

De la ora 19:00, la Sala „Hugo Wolff” se joacă one-man show-ul „Richard 3.Omul”, titularul fiind chiar unul dintre selecționerii și producătorul festivalului, actorul Liviu Cheloiu. O interpretare puternică, în regia lui Șerban Fleancu.

În închiderea celei de-a XII-a ediții a Festivalului Babel, suntem onorați că vor juca pe scena Teatrului Tony Bulandra interpreții de la Odin Teatret din Danemarca, un teatru care, înființat și condus de regizorul Eugenio Barba, a făcut istorie în antropologie teatrală și care anul acesta sărbătorește 60 de ani de existență. Pentru noi și pentru Târgoviște este un moment marcant. Ei vor spune o poveste despre pictorul spaniol Francisco de Goya.

Mulțumim tuturor celor care au fost alături de noi în aceste șapte zile intense. Prezența și energia fiecăruia le-au făcut posibile. Ne va fi dor, dar avem o grămadă de amintiri în poze și filmulețe, pe care le vom împărtăși cu voi toată vara!

Menționăm că festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște, de Ministerul Culturii și are ca partener media Radio România. Sponsorul principal este UniCredit Bank, parteneri oficiali de mobilitate Flamicom și Mavexim. În plus, avem susținerea sponsorilor Rondocarton (Simbolul calității), Cicom (Fabrica de înghețată), C.A.R. Învățământ Târgoviște, Rotary Club Târgoviște, Biotel (Echipamente electrice), Bergenbier și a partenerilor ANSR (Asociația Națională a Surzilor din România), SonoArt, Dâmbovița Mall, Holo (The future is hologramic). Tuturor le suntem extrem de recunoscători!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Babel FAST 2024. „Micul prinț” sau zvârcolirile copilului din noi. O piesă marca Mc Ranin

Publicat

pe

Lume multă astăzi la Întâlnirile Babel. Artiști, organizatori, jurnaliști, critici de specialitate, sponsori. Amfitrionii de astăzi au fost președintele Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Babel – maestrul Mc Ranin și producătorul Festivalului – actorul Liviu Cheloiu.

Dialoguri lungi, interesante, despre creație, despre teatru, cu bucuriile și tristețile sale, despre mesajul teatral transmis elegant, cu grație, de actori, dansatori, de toți cei angrenați în acest complet și complex spectacol.

Pentru început, dintr-un spirit de politețe, a fost invitat pentru a spune câteva cuvinte un producător englez, un iscoditor al lumii artei. A mărturisit acesta că nu a mai trecut prin România din 1990. Acum, a auzit de Festivalul Babel și a venit să vadă ce se întâmplă. A declarat că a fost plăcut surprins de cele văzute. A urmărit pe scena de la Sindicate spectacolul actorilor ucraineni „Mariupol Drama”. Producătorul englez a fost puternic mișcat de faptul că la Târgoviște, în numele artei teatrale, s-au adunat artiști veniți de pe întreg mapamondul. Mc Ranin nu a pierdut ocazia de a mulțumi sponsorilor acestui festival, mari și mici, care au înțeles că viața de calitate are nevoie și de cultură.

Au fost invitați apoi protagoniștii spectacolelor „Micul prinț” și „Mica prințesă”. Varianta română jucată de actorul Liviu Cheloiu și fiul său Codrin, iar cealaltă de artiștii din Coreea de Sud. Fiecare respectând o nuanță de tradiționalitate, dar pe fundalul aceluiași concep regizoral.

Piesa este o creație marca Mc Ranin. Vorbim despre un spectacol dedicat tuturor categoriilor de vârstă. Personajul piesei este într-adevăr un copil. Dar, așa cum a precizat regizorul Mc Ranin, copilul din noi. O piesă dialog dintre un adult și copilul pe care îl purtăm fiecare în noi.

Micul prinț își duce existența într-o lume sufocată de tehnologie. Acesta se izolează de familie, de exterior. Își crează o imagine proprie despre viață. În cazul băiatului, intervine tatăl său pentru a dialoga cu el, pentru a încerca să-l reconecteze la normalitate, la legăturile firești, tradiționale. În situația fetei, vorbim de interpreții sud coreeni, mama este cea care se angajează în dialog. Ilustrația muzicală la varianta românească a piesei este asigurată de o vioară, iar la cea coreeană de un violoncel.

„Micul prinț” vrea să înțeleagă lumea. Călătorește, folosindu-se de tehnologie și imaginație, pe diferite planete care sunt controlate de câte un personaj inedit. Parcă ne-am afla într-un simulator de experiențe!

Liviu Cheloiu a precizat celor de față că este o bucurie să joci cu un copil, dar în același timp este și dificil. Relația tată – fiu din viața reală s-a completat cu aceea din piesă, poate mai complexă, mai plină de neprevăzut. Codrin Cheloiu a mărturisit că textul nu i s-a părut greu. A apreciat interpretul „Micului Prinț” că replicile vin de la sine, din propria trăire.

Varianta coreeană a acestei coproducții a Teatrului Tony Bulandra și Asociației Teatrelor din Daejeon ar trebui să se cheme „Mica Prințesă”. Fetița Jay Yu joacă alături de mama ei, actrița Meaghan Chiu, care a amintit cu plăcere că se află pentru a treia oară la Festivalul Babel de la Târgoviște. Acum, se bucură și mai mult de faptul că a ajuns aici împreună și cu fiica ei și, mai mult decât atât, a integrat-o în lumea teatrului.

Micuța Jay Yu, dezinvoltă, senină, plină de viață și-a făcut intrarea rostind câteva cuvinte în română, moment aplaudat de publicul prezent. Jay Yu a dezvăluit celor de față că visul ei este acela de a deveni cântăreață. Acum, s-a consumat primul ei pas. A urcat pe scenă în calitate de actriță. Bucuria i-a fost nemărginită. După două luni de repetiții, a simțit satisfacția lucrului împlinit.

Artista sud coreeană Meaghan Chiu a spus că aici, la Festivalul Babel, la Târgoviște, a învățat că trebuie să îndrăznești să visezi. Dacă faci acest lucru, o să ți se întâmple ceva bun. Visul ți se va îndeplini! Sfatul ei a fost acela ca fiecare să îndrăznim să visăm.

Program Babel FAST – Sâmbătă 15 iunie 2024

11:00 Teatrul Tony Bulandra, Foaier 60 min.
Întâlnirile Babel

11:00 Casa de Cultură a Sindicatelor, Foaier 120 min.
Atelierele Babel
The Stanislavski Connection, Dumitru Acriș
România

11:00 Teatrul Tony Bulandra, Sala Studio „Hugo Wolff” 180 min.
Atelierele Babel
Arta Geibu, Katsumi Sakakura
Japonia

12:00 Teatrul Tony Bulandra
Actors Headshots, Simion Buia
România

13:00 Casa de Cultură a Sindicatelor, Foaier 60 min.
Atelierele Babel (demonstrație cu public)
The Stanislavski Connection, Dumitru Acriș
România

16:00 Teatrul Tony Bulandra, Sala Studio „Mihai Dimiu” 50 min.
Be a Statue
FUN TALK Art Production
Bahrain

17:30 Teatrul Tony Bulandra, Sala Mare 90 min.
Manleehyang
Saebyuk Theater Company
Coreea de Sud

19:00 Cinema Independența
Filmele Babel
Borderland, documentar, regia Stefano di Buduo
Danemarca

19:30 Casa de Cultură a Sindicatelor 60 min.
The Bear
Massini Association for Performing Arts Adrar
Algeria

20:30 Piața Mihai Viteazul 45 min.
Amity of Triquetra
Performing Arts Studio Scotland
Scoția

21:30 Piața Mihai Viteazul 60 min.
Babel Music
Adrian Naidin Trio
România

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite