Connect with us

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu, scrisoare către membrii PSD Dâmboviţa. Se întoarce sau nu în partid?

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, a răspuns, astăzi – 10 septembrie 2019, demersului iniţiat de organizaţia PSD Voineşti, care a adoptat, în data de 1 septembrie, cu unanimitate de voturi, o rezoluţie prin care cere anularea hotărârii Comitetului Executiv Naţional de excludere a sa din partid.

Adrian Ţuţuianu le-a adresat social-democraţilor dâmboviţeni o scrisoare având un motto extrem de sugestiv: „Oricât ai spăla un câine negru, nu poţi face din el un câine alb”, scrisoare pe care a prezentat-o în cadrul unei conferinţe de presă. Fostul lider PSD Dâmboviţa a punctat că niciodată nu va putea să stea la masă cu „camarila Plumb şi cu securistul Oprea”.

De asemenea, a accentuat că, din diferite motive – interese personale, laşitate, comoditate, lipsă de caracter etc., membrii PSD Dâmboviţa au uitat anul trecut, când Dragnea şi ai lui l-au exclus din partid, de toată munca pe care au dus-o împreună, reflectată în câştigarea tuturor alegerilor din 2012 până atunci, şi au primit în judeţ o „gaşcă lacomă şi dispreţuitoare”.

A mai abordat Adrian Ţuţuianu în scrisoarea sa şi subiectul alegerilor pentru o nouă conducere a PSD Dâmboviţa, programate pentru data de 20 septembrie, dar posibil a fi, din nou, amânate. Din punctul său de vedere, momentul va fi definitoriu pentru ceea ce va însemna organizaţia în viitor. Oricum, spune Ţuţuianu, PSD Dâmboviţa va pierde alegerile prezidenţiale din această toamnă, dar şi pe cele locale şi parlamentare din 2020. Şi a explicat şi de ce!

Şi fiindcă ziariştii au insistat pe subiectul întoarcerii în PSD, Adrian Ţuţuianu a spus că aşteaptă să i se alăture la PRO România cel puţin 20-25 de primari PSD din Dâmboviţa. De asemenea, a declarat că nu s-a decis încă dacă să candideze sau nu pentru şefia Consiliului Judeţean în 2020. O va face la momentul potrivit şi după ce se va sfătui cu oamenii apropiaţi şi de încredere.

 

Prieteni, colegi social-democrați,

Pentru că Organizația PSD Voinești a adoptat, recent, o rezoluție prin care se solicită anularea hotărârii privind excluderea mea din partid, pentru că mulți dintre voi mi-ați cerut în ultima perioadă să revin în PSD, pentru că mulți dintre voi mi-ați cerut să creez o posibilitate de schimbare a cursului acestui partid (măcar la nivelul județului Dâmbovița), am luat decizia să mă adresez vouă printr-o scrisoare deschisă. Ea este modul de a vă spune că legătura mea cu voi nu a fost și nu va putea fi niciodată ruptă câtă vreme credem în aceleași valori și avem aceeași apreciere a muncii și performanței.

Mesajul meu vine cu numai câteva zile înainte de un eveniment foarte important – Conferința județeană de alegeri din 20 septembrie, iar deciziile de acolo vor influența cursul partidului pe mai mulți ani de aici înainte.

Vreau să dați puțin timpul înapoi și să vă gândiți la anul 2012 și la victoria uriașă pe care am obținut-o atunci, una în care mulți dintre voi nu ați crezut niciodată că se poate întâmpla. S-a întâmplat. Gândiți-vă ce impuls extraordinar de relansare pentru PSD Dâmbovița a fost acea victorie și ce succese au decurs din ea mai departe. Am condus organizația și am avut un singur obiectiv asumat în fața voastră: să fac performanță pentru acest partid. Și am făcut. Sub conducerea mea (atât de hulită de unii, astăzi – aceiași care au profitat din plin de succesele noastre), PSD Dâmbovița nu a pierdut nicio bătălie electorală din 2012 – 2018 (alegeri locale, parlamentare, prezidențiale, referendumuri). Niciuna!

Mai mult, în 2016 am obținut cele mai bune rezultate din istoria PSD: 7 parlamentari din 10, președinte CJ, 22 de consilieri județeni din 35, miniștri, secretari de stat, reprezentanți în instituții și structuri centrale.

Din păcate, criteriul performanței politice (altădată esențial în partid) a fost înlocuit de alte interese, obscure poporului pesedist și întreținute de o grupare foarte restrânsă de indivizi. Am avut curajul să vorbesc public despre asta și am fost exclus. Amintiți-vă scrisoarea pe care am semnat-o alături de Gabriela Firea și Paul Stănescu și spuneți-mi dacă nu cumva tot ce am scris în ea s-a confirmat până la ultima virgulă! Dacă eram ascultați atunci, situația partidului era alta astăzi.

Din rațiuni diferite, însă, din interes, lașitate, comoditate, lipsă de caracter, mulți ați uitat de munca noastră comună și de performanțele obținute, primind aici, la Dâmbovița, o gașcă lacomă, disprețuitoare și fără niciun interes față de județ. Ați făcut compromisuri incredibile, deși v-am avertizat asupra urmărilor. Ați acceptat-o pe Rovana Plumb (căreia nu întâmplător i-am spus și „Pauker”) cu toată gașca ei de țiitori lacomi, pe care i-a înșirat pe oriunde a mers, cu toți prietenii ei buni de la PNL și UNPR (aduși pe post de lideri), cu prietenul Florin Popescu (!!!) adus în campania pentru europarlamentare și, culminând în toate, cu fiul ei, Andrei Plumb (nu întâmplător i-am spus și lui „Goe”). Urmările? 26 mai = cel mai prost scor din istoria PSD Dâmbovița, din 1990 până astăzi.

Am fost nevoit să privesc din afară toată această prăbușire rușinoasă și vă spun că nu mi-a fost ușor. Am avut dezamăgiri uriașe, am văzut caractere îndoite ale unora pe care eu i-am inventat din punct de vedere politic. A fost o experiență dureroasă, dar, ca orice filtru al vieții, ea m-a ajutat și m-a întărit. Am învățat să păstrez doar ce e bun de la oameni și să mă feresc de răul evident.

Cu unii dintre voi, puțini din conducerea actuală a PSD Dâmbovița, am continuat să discutăm, să ne sfătuim. Mulți, însă, dintre aceia care au beneficiat de sprijinul meu direct, au preferat lașitatea unei distanțe jenante. Mă așteptam, după rezultatul din 26 mai, ca unii să fi avut curajul să cereți public anularea excluderii mele din partid, ca gest public, moral, reparatoriu. Ați preferat (din nou) să stați cu capul în nisip. Iar tăcerea voastră complice apasă pe situația actuală a PSD Dâmbovița.

Așa a ajuns Rovana Plumb președinte, așa a ajuns „Goe” Plumb vicepreședinte, așa au ajuns toți neica-nimeni fără performanțe electorale să vă dirijeze în campanii, așa l-ați exclus pe Daniel Comănescu și tot așa l-ați readus în fruntea CJ Dâmbovița pe cel mai toxic și mizerabil personaj politic – Alexandru Oprea. Partidul nu mai este al vostru, oameni buni! A fost confiscat de o gașcă extrem de restrânsă, cu comportament interlop, care a făcut din partid o sursă de afaceri și atât.

Dacă ați avut până acum încredere în analizele mele, pot să vă spun și ce se va întâmpla în ritmul actual de degradare:
• PSD mai poate scoate rezultate răzlețe în 2019 și 2020, dar va fi învins în toate competițiile electorale care urmează: prezidențiale / locale / parlamentare;
• V-ați gândit o clipă cum va fi situația PSD cu un președinte de dreapta, cu un nou guvern fără PSD în 3 luni de zile? Ar mai putea câștiga PSD ceva cu o alianța electorală PNL – USR la locale și parlamentare?

Faceți o analiză sumară, pornind de la scorul din 26 mai, și gândiți cum ar putea arăta tabloul politic anul viitor:
• azi sunt 22 de consilieri județeni / vor rămâne 11 (doar 7-8 din actuala formulă);
• azi sunt 11 consilieri municipali la Târgoviște / vor rămâne maxim 5;
• azi sunt 7 parlamentari / vor rămâne 3 (2 deputați, 1 senator);
• din primarii actuali: niciunul de la PNL nu mai vine către PSD / unii de la PSD vor pleca la PNL (foștii PDL sau PNL), alții la PRO ROMÂNIA;
• primarii de municipii, orașe și localități mari vor avea mari, mari probleme în a fi realeși, chiar dacă au făcut treabă în mandatul lor. Va fi un vot politic și o alianță PNL – USR va spulbera PSD de la conducerea CJ, a muncipiilor mari și medii;
• o eventuală ratare a turului II din partea candidatului PSD la prezidențiale ar fi catastrofa totală și va genera implozia partidului.

Aveți acum o ultimă șansă de reașezare și vă provoc să gândiți foarte atent la cum veți proceda. Aveți de ales între trecut și viitor, între democrație internă și un mod bolnav și securistic de a face politică.

Nu am o simpatie specială pentru vreunul dintre candidați. Am dezamăgiri punctuale pe care nu le mai reiau, pentru că am învățat să filtrez mai bine lucrurile. Știu, însă, foarte limpede că ar fi o greșeală capitală să votați Rovana „Pauker” Plumb, în orice formulă și combinație vi s-ar propune. Acest personaj a vândut pe toată lumea pe unde a fost și nu are nici cel mai mic atașament pentru județul nostru sau pentru vreunul dintre voi. Este de o lipsă de caracter cum rar mi-a fost dat să întâlnesc în viață, un produs politic expirat cu care nu veți putea câștiga pe viitor nimic.

O tragedie ar fi alegerea lui Alexandru Oprea. Și aici o să vă spun răspicat că am greșit. Am greșit atunci când l-am promovat. Am greșit când nu v-am ascultat pe mulți dintre voi, care mi-ați atras atenția. Până și Dragnea m-a avertizat asupra lui, spunându-mi, la un moment dat, că „un securist tot securist rămâne, indiferent ce haină poartă”. Aici nu e vorba de apartenența la SRI, ci de comportamentul bolnav, toxic, de modul în care își folosește aptitudinile căpătate la școala Securității de dinainte de 1990.

Oprea e cel care a orchestrat înregistrările și excluderea mea din partid (sper că nu mai aveți niciunul dintre voi vreun dubiu). Deși pozează câteodată în om bun, v-ați convins cei mai mulți dintre voi de caracterul lui, în discuții și scene private: e agresiv, rău, murdar, lacom și bolnav de funcții. Pentru fiecare dintre voi a făcut câte un dosar, pentru fiecare dintre voi va fabrica o înregistrare, pentru fiecare e pregătit cu un șantaj. E pur și simplu insuportabil să lucrezi cu el, pentru că te vinde ca pe un nimic.

Un vot pentru Alexandru Oprea ar însemna condamnarea definitivă a PSD Dâmbovița și anularea oricărei posibilități de colaborare/alianță pe viitor. Cred că vom putea trece peste multe lucruri din trecut, dar niciodată, niciodată nu mă veți mai vedea la aceeași masă cu Rovana Plumb sau Oprea. În orice combinație, ei doi sunt împreună și trebuie să știți asta. Vor reveni lângă ei și „Goe Plumb (a și făcut-o, prezent pe scenă, la Conferința PSD Târgoviște), dar și Florin Popescu și toți cei care au înjurat PSD la greu în trecut. Asta vă doriți? Eu sper că nu și sper ca argumentul cu „Oprea ne dă bani” să nu mai țină. Pentru că nici Oprea și nici Rovana Plumb nu mai au bani sau timp.

Sunt dator să vă spun câteva lucruri și despre Corneliu Ștefan. Unii cred că e prea tânăr. Alții cred că nu are anvergura necesară sau experiența politică obligatorie pentru un partid mare. Eu nu am motive multe de simpatii personale și nu am uitat atacurile lui Gheorghe Ana la adresa mea sau poziția lui Corneliu Ștefan la momentul excluderii mele.

El are, însă, meritul moral de a se fi ridicat primul, cu destul curaj, împotriva camarilei Plumb. Demisia lui de onoare, în contextul mlaștinii morale pe care o creaseră Plumb și Oprea, nu poate fi ignorată și provoacă cel puțin o gândire în perspectivă, pentru viitorul organizației. Dacă va înțelege că el, Corneliu Ștefan, trebuie să conducă partidul (și nu personaje toxice din anturaj) ar putea fi o soluție. Depinde de el și de voi toți.

La fel de important este pe cine trimiteți lângă președintele organizației: dacă echipa din jurul lui va fi formată din social-democrați de bună credință sau din indivizi parașutați de la alte partide, care au înjurat toată viața lor PSD; dacă vor fi oameni care au performat cu adevărat sau „looseri” de profesie; dacă vor fi colegi care n-au uitat lucrurile bune din perioada 2012 – 2018 sau trepăduși fără caracter.

Voi veți decide parcursul acestei organizații și cum va arăta ea peste un an de zile. Fiți raționali în decizie!

Cu prietenie,
Adrian Țuțuianu

Dâmboviţa

Doi bătrâni din Târgoviște au fost găsiți morți în apartament

Publicat

pe

O tragedie s-a consumat, în această dimineață, într-un bloc din Micro 9, din Târgoviște. Doi bătrâni, de aproximativ 85 de ani, au fost găsiți decedați în apartamentul în care locuiau, situat pe strada Virgil Drăghiceanu, la etajul 1.

Alarma a fost dată de un fizioterapeut care venea frecvent să le facă masaj. Astăzi, bătrânii nu au răspuns la ușă. Maseorul și-a dat seama că s-a întâmplat ceva și a alertat autoritățile. La fața locului, au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Au reușit militarii să intre în casă, dar nu au reușit să mai facă nimic pentru cei doi soți.

Poliția a declanșat cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi târgovișteni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătrână din Hulubești, sfâșiată de propriul câine. I-au fost amputate ambele mâini

Publicat

pe

O bătrână de 90 de ani din satul Păișeni, comuna Hulubești, județul Dâmbovița, se zbate între viață și moarte într-un spital din Capitală, după ce a fost sfâșiată de câinele pe care îl avea în bătătură. Tanti Ioana, cum îi spuneau vecinii, a ieșit de dimineață din casă, așa cum făcea de obicei, să dea de mâncare dulăului, un metis destul de frumos rezultat probabil dintr-un câine maidanez și ciobănesc german. Îl creștea de mic. Îl adusese un nepot.

Animalul pe care îl ținea legat îi scăpase din lanț. Tanti Ioana ar fi vrut să-l ademenească probabil cu mâncare și să îi pună din nou cureaua pe cap. Patrupedul, furios, s-a înfipt în mâinile bătrânei și aproape că a dezmembrat-o. Un vecin care ieșise în curte să fumeze o țigară a auzit niște gemete suspecte dinspre ograda femeii. Au mers imediat să vadă ce s-a întâmplat. Ușa casei era larg deschisă. Au găsit-o pe biata femeie căzută în curte. Inertă, cu mâinile sfâșiate. Câinele se afla în apropierea ei.

Au fost alertate echipajele de salvare. Până la sosirea lor, vecinii au protejat-o cum au putut de frig. Au acoperit-o cu pături. Medicul sosit la fața locului, după ce a văzut rănile și i-a acordat îngrijiri, a ajuns la concluzia că femeia trebuie trimisă de urgență la un spital din București. A fost solicitat elicopterul SMURD, care a transportat-o în Capitală.

Am aflat că tanti Ioana a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale. Din nefericire, ambele mâini i-au fost amputate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats