Conectați-vă cu noi

POLITIC

Unitate cu vorba. Preşedintele CJ Dâmboviţa şi-a pus jos trei colegi dintr-o lovitură!

Publicat

pe

După conferinţa de presă desfăşurată astăzi, 12 septembrie 2019, după o luuuungă pauză, la sediul PSD Dâmboviţa, în cadrul căreia gruparea Rovana Plumb-Alexandru Oprea a vrut să dea un semnal de forţă şi unitate, sunt convins că este nevoie mai mult ca niciodată de alegeri în organizaţie, libere, democratice şi statuare. PSD Dâmboviţa are nevoie de azimut. Mai are o şansă de ieşit la liman cu o nouă conducere, altfel se duce la fund. Semnalele sunt evidente.

În faţa jurnaliştilor au venit Alexandru Oprea şi Andrei Plumb. În sală, câţiva primari, chemaţi pentru a contura oarece forţă. S-a vorbit de unitate, de coeziune, dar totul părea fals, meschin, în contradicţie cu cele simţite, de fapt, de vorbitori şi, în mod direct, de ascultători.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi vicepreşedinte PSD, a vorbit de solidaritate în partid, însă, câteva minute mai târziu, a pus biciul verbal pe colegii de partid. Respectiv pe directorul LDP – Cristian Avanu şi pe vicepreşedinta Consiliului Judeţean, Luciana Cristea, fiica primarului comunei Cobia, Marin Manda, un social-democrat cu state vechi în partid. Şi, vorbim de unitate? Criticat sau măcar menţionat la acest capitol a fost şi Daniel Cămănescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi membru PSD. Despre el a spus liderul Oprea că nu se pricepe la administraţie, nu are competenţe!

Trei dintr-o lovitură şi vorbim de spirit de echipă?! Un moft. În ce situaţie este pus partidul în faţa electoratului, a alegătorului, când critici un coleg, un director al unei instituţii subordonate, când îl ameninţi că îl dai afară în două săptămâni? Nu era util politic, normal, să fie chemat la partid, la Consiliul Judeţean, să i se explice situaţia, unde greşeşte, să i se spună să intre în ritmul impus?

Ce să zică cetăţeanul când vede şi aude din gura unui lider PSD că un vicepreşedinte al CJ, tot coleg de partid, este persiflat, jignit, afirmându-se public că nu produce nimic? E o greşeală de tact, de comportament politic. Sau poate că este vorba doar de atac la adversarul din interior. În concluzie, cam asta este unitatea actuală din PSD…

PS – Fostul lider al PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a fost exclus din partid, toamna trecută, fiindcă şi-a perm is să critice, în cadrul unei întâlniri de partid, sau cum s-ar spune în familie, prestaţia unorcolegi miniştri. Alexandru Oprea şi-a criticat colegii în public, în conferinţă de presă şi nimănui din PSD nu i se pare anormal. Ciudat!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Este rușinos ce face acest Guvern, este rușinos ce face Arafat!

Publicat

pe

Oamenii nu mai reprezintă nimic pentru acest Guvern iresponsabil – este reacția deputatei PSD de Dâmbovița Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sanatate, după decizia actualei puteri, luată pe repede înainte, de a transforma Spitalul Foișorul de Foc în unitate medicală suport Covid.

„Nu au niciun pic de empatie pentru pacienții abia scoși de pe mesele de operații. Nu este uman ca acești oameni să fie tratați cu atâta indiferență! Este rușinos ce face acest Guvern, este rușinos ce face Arafat. Asta arată încă o dată haosul provocat de cei care ne conduc acum!”, a mai spus Carmen Holban.

Parlamentara atrage atenția că, atunci când vorbim despre sănătate, toți trebuie să fim egali, iar principala datorie a politicienilor este „aceea de a elimina inechitățile în ceea ce privește accesul la un sistem de sănătate modern și eficient, să garantăm, prin tot ceea ce facem, că oamenii vor găsi în spitalele și clinicile noastre cele mai bune condiții de tratament și investigații medicale”.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ministrul Năsui nu dă șanse COS Târgoviște! VIDEO

Publicat

pe

Interesantă și demnă de permanentizat inițiativa deputatului PSD de Dâmbovița, Radu Popa, de a transmite live, pe pagina sa de Facebook, parte din ședințele Comisiei pentru Industrii din cadrul Parlamentului, în care sunt tratate sau ar trebui să fie puse în discuție probleme din județul Dâmbovița.

Radu Popa a profitat de prezența la comisie a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, supranumit groparul COS Târgoviște, pentru a-l întreba încă o dată ce face pentru salvarea Combinatului de Oțeluri Speciale.

Situația este una critică, atât pentru unitatea economică cât și pentru cei peste 1.000 de angajați care riscă să rămână fără locuri de muncă.

Demersul parlamentarului de Dâmbovița, corect, la obiect, bine intenționat, s-a văzut clar că nu a convenit ministrului Năsui și nici celorlalți membri ai coaliției aflate la guvernare, unii chiar vociferând rușinos când Radu Popa insista să primească explicații.

Reprezentantul USR PLUS, deși vizibil nervos după cum își tot clatina capul, a dat un răspuns evaziv, netraductibil, din care reiese clar că unitatea economică târgovișteană nu este o prioritate pentru domnia sa și nici pentru Ministerul pe care îl conduce.

„Idealul este ca ANAF-ul să își cedeze creanța către un investitor privat care să poată să gestioneze situația de acolo și să poată să facă producția de oțel. Am avut discuții și avem discuții și căutăm investitori exact pentru lucrul ăsta… Am avut și discuții în Guvern, cu mai mulți colegi din Guvern, nu doar cu ministrul Finanțelor. Dar, COS Târgoviște nu este subiectul dezbaterii actuale”, a fost răspunsul sec al ministrului Claudiu Năsui.

Interesant și de reținut pentru cetățenii județului Dâmbovița care au trimis în Parlament pentru a-i reprezenta și mai mulți lideri liberali. În sală, la lucrările Comisiei pentru Industrii, se afla și deputatul PNL Gabriel Plăiașu. Normal ar fi fost, ca ales în Dâmbovița, să se alăture demersului social-democratului Radu Popa, să solidarizeze cu dâmbovițenii, cu angajații COS, să ceară și el lămuriri ministrului Năsui.

A preferat să tacă chitic, sfidându-i astfel pe șefii săi de partid, Ludovic Orban și Virgil Guran, care, cu numai câteva luni în urmă, în inima Târgoviștei și în fața sindicaliștilor, promiteau că s-a pornit procedura de salvare a COS și nu mai este cale de întoarcere. Combinatul va fi preluat de statul român! Apoi, am văzut, responsabilitatea a fost pasată rușinos la USR PLUS, care a îngropat total acest proiect, ca de altfel și pe cel al modernizării DN 71.

Deputatul Radu Popa a reușit să ne prezinte încă o monstră de indiferență față de problemele cetățenilor din județul Dâmbovița manifestată de membrii coaliției PNL -USR PLUS – UDMR.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT