Connect with us

POLITIC

Unitate cu vorba. Preşedintele CJ Dâmboviţa şi-a pus jos trei colegi dintr-o lovitură!

Publicat

pe

După conferinţa de presă desfăşurată astăzi, 12 septembrie 2019, după o luuuungă pauză, la sediul PSD Dâmboviţa, în cadrul căreia gruparea Rovana Plumb-Alexandru Oprea a vrut să dea un semnal de forţă şi unitate, sunt convins că este nevoie mai mult ca niciodată de alegeri în organizaţie, libere, democratice şi statuare. PSD Dâmboviţa are nevoie de azimut. Mai are o şansă de ieşit la liman cu o nouă conducere, altfel se duce la fund. Semnalele sunt evidente.

În faţa jurnaliştilor au venit Alexandru Oprea şi Andrei Plumb. În sală, câţiva primari, chemaţi pentru a contura oarece forţă. S-a vorbit de unitate, de coeziune, dar totul părea fals, meschin, în contradicţie cu cele simţite, de fapt, de vorbitori şi, în mod direct, de ascultători.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi vicepreşedinte PSD, a vorbit de solidaritate în partid, însă, câteva minute mai târziu, a pus biciul verbal pe colegii de partid. Respectiv pe directorul LDP – Cristian Avanu şi pe vicepreşedinta Consiliului Judeţean, Luciana Cristea, fiica primarului comunei Cobia, Marin Manda, un social-democrat cu state vechi în partid. Şi, vorbim de unitate? Criticat sau măcar menţionat la acest capitol a fost şi Daniel Cămănescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi membru PSD. Despre el a spus liderul Oprea că nu se pricepe la administraţie, nu are competenţe!

Trei dintr-o lovitură şi vorbim de spirit de echipă?! Un moft. În ce situaţie este pus partidul în faţa electoratului, a alegătorului, când critici un coleg, un director al unei instituţii subordonate, când îl ameninţi că îl dai afară în două săptămâni? Nu era util politic, normal, să fie chemat la partid, la Consiliul Judeţean, să i se explice situaţia, unde greşeşte, să i se spună să intre în ritmul impus?

Ce să zică cetăţeanul când vede şi aude din gura unui lider PSD că un vicepreşedinte al CJ, tot coleg de partid, este persiflat, jignit, afirmându-se public că nu produce nimic? E o greşeală de tact, de comportament politic. Sau poate că este vorba doar de atac la adversarul din interior. În concluzie, cam asta este unitatea actuală din PSD…

PS – Fostul lider al PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a fost exclus din partid, toamna trecută, fiindcă şi-a perm is să critice, în cadrul unei întâlniri de partid, sau cum s-ar spune în familie, prestaţia unorcolegi miniştri. Alexandru Oprea şi-a criticat colegii în public, în conferinţă de presă şi nimănui din PSD nu i se pare anormal. Ciudat!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Comunicat: PNL Dâmbovița promovează produsele românești și sprijină producătorii locali

Publicat

pe

de

Partidul Național Liberal Dâmbovița inițiază o campanie locală de informare și conștientizare a dâmbovițenilor în privința consumului de produse românești și a importanței sprijinirii producătorilor locali.

În acest sens, PNL Dâmbovița va demara o serie de acțiuni în mai multe localități din județ pentru promovarea produselor autohtone. Dâmbovița se află printre primele județe din țară la producția de fructe și legume, cu bazin pomicol pe Valea Dâmboviței și bazine legumicole mari în zonele Băleni, Lungulețu și Cartierul Matei Voievod (Sârbi). Cu toate acestea, producătorii întâmpină mari dificultăți în comercializarea mărfurilor, din cauza faptului că supermarket-urile preferă produsele de import, care nu au întotdeauna cea mai bună calitate, dar și din cauza concurenței neloiale de pe piața de desfacere.

Campania „PNL Dâmbovița promovează produsele românești și sprijină producătorii locali” va consta în acțiuni de informare derulate în localități, distribuirea de produse proaspete cultivate în județul Dâmbovița și transmiterea de mesaje despre impactul achiziționării de produse românești în economia locală și națională.

Consumul de produse românești se traduce în:
– garanția unor produse sănătoase, gustoase, de calitate superioară
– sprijinirea economiei locale
– susținerea producătorilor autohtoni
– dezvoltarea afacerilor românești
– creșterea nivelului de trai
– contribuție la asigurarea unor locuri de munca, bunăstarea socială și creștere economică
– încurajarea unei atitudini de mândrie națională și patriotism local
– protejarea mediului înconjurător
– promovarea și susținerea unor modele de producţie responsabile şi sustenabile

În perioada următoare, echipa PNL Dâmbovița se va deplasa în localitățile din județ pentru a face cunoscut mesajul campaniei de promovare a producătorilor locali și produselor autohtone.

BIROUL DE PRESĂ PNL DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ionuț Vulpescu, deputat: Cum poți fi edilul unei capitale europene și trata instituțiile de spectacol ca pe un mare cămin cultural?

Publicat

pe

Deputatul Ionuț Vulpescu a luat poziție ori de câte ori anumite structuri politice, ale puterii locale sau centrale, au arătat indiferență față de cultura națională, au tratat componentele ce alcătuiesc moștenirea spirituală a neamului nostru cu dezinteres. Fostul ministru al Culturii nu putea trece cu vederea comportamentul ostil al primarului general al Capitalei față de zona culturală bucureșteană. Deputatul social-democrat, cunoscător al problemelor cu care se confruntă instituțiile culturale din Capitala României, oamenii care slujesc ghidați de har și pasiune în aceste temple ale spiritualității, a atras atenția în nenumărate rânduri despre slaba finanțare a sectorului cultural și despre indolența greu de mascat a responsabililor din administrație. În ultima sa declarație politică, Ionuț Vulpescu a criticat Primăria Generală a Capitalei pentru indiferența manifestată față de instituțiile culturale din București.

„Vreau să fiu cât se poate de bine înțeles! Subiectul acestei declarații politice nu are nicio legătură cu stânga sau dreapta. Are legătură cu binele public și este despre calitatea politicilor publice în domeniul cultural, generate și aplicate acum de Primăria Generală a Bucureștiului, un oraș mai mare decât câteva țări, membre ale UE, în termeni de număr de locuitori. De ce Primăria Generală a Capitalei a ucis din fașă independenții din sectorul artelor spectacolelor?

Poziția mea este cunoscută și constantă, în materie: cultura traversează o criză, materială, dar și morală, care nu cu rotația cadrelor se rezolvă, și nici invocând greaua moștenire.

Este dezamăgitor să vezi că singurul lucru care a reușit să stârnească interesul populației bucureștene, și nu numai, pentru zona culturală a fost scandalul iscat între Primăria Capitalei și teatrele bucureștene, care de curând au fost supuse evaluării anuale a managerilor. În urma acestor evaluări, managerul Teatrului Nottara a fost demis, managerul Teatrului Metropolis a demisionat și două posturi au fost scoase la concurs, pentru Teatrul Excelsior și Opera Comică pentru copii, fie sub pretextul unor investiții prea mari în producții care au adus încasări mai mici decât așteptările Primăriei Municipiului București, fie sub pretextul unor investiții prea mici în proiecte culturale, în condițiile în care cea mai mare parte din bugetele instituțiilor de cultură din România merge către plata salariilor angajaților și către cheltuielile de întreținere a instituției.

Proiectele culturale se fac, după cum bine știm, din mărunțișul rămas după împărțirea banilor de la Buget. Interesantă e retorica din dialogul dintre unii reprezentanți ai instituțiilor de spectacolelor și Primărie. „Pentru că te-am votat, trebuie să ne ajuți!”. Greșit. Pentru că e în fișa postului, Primarul General e responsabil de dezastrul subfinanțării acestor instituții, înțelegând că singurul rol pe care îl are e să distribuie manageri în spectacolul puterii. Adică, cine să conducă mai convenabil forme de faliment cultural.

Este momentul în care Primăria Generală trebuie să se trezească, și să înțeleagă că nu este un ”centru de profit”, că misiunea ei nu este aceea de a obține ”valoare pentru acționari”, alții decât cetățenii, ca o corporație oarecare. Bunurile publice, iar activitățile culturale țin de acest domeniu, al bunurilor publice, au alt regim, și alt ”mod de producție” decât o fabrică de conserve. Dar sigur nu-i pasă de oraș și de cetățenii lui. Dacă i-ar păsa, ar gândi în perspectivă, pe termen lung, și ar ieși din tiparul ăsta birocratic de gândire. O birocrație corporatistă, dar birocrație. Orașului îi lipsește sufletul cultural, și se vede. Iar ce se vede nu place nimănui, indiferent de ideologie, vârstă sau de educație. Teatre cu infrastructură vulnerabilă, actori care până mai de curând marșau la Ziua Supraviețuirii Artiștilor, piese politice ridicole în care, vorba lui Caragiale, documentele zboară „două la primărie, două la prefectură” și vistieria instituțiilor de cultură tot goală e. Ceea ce trăim e maniera în care Primăria Generală a Capitalei face economie la buget de la Cultură. De ce? Pentru că, cel mai probabil, Primarul General al Capitalei a făcut economie de cultură în educația sa umană și politică. Altfel, nu se explică deloc cum poți fi edilul unei capitale europene și trata instituțiile de spectacol ca pe un mare cămin cultural”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT