Connect with us

POLITIC

Unitate cu vorba. Preşedintele CJ Dâmboviţa şi-a pus jos trei colegi dintr-o lovitură!

Publicat

pe

După conferinţa de presă desfăşurată astăzi, 12 septembrie 2019, după o luuuungă pauză, la sediul PSD Dâmboviţa, în cadrul căreia gruparea Rovana Plumb-Alexandru Oprea a vrut să dea un semnal de forţă şi unitate, sunt convins că este nevoie mai mult ca niciodată de alegeri în organizaţie, libere, democratice şi statuare. PSD Dâmboviţa are nevoie de azimut. Mai are o şansă de ieşit la liman cu o nouă conducere, altfel se duce la fund. Semnalele sunt evidente.

În faţa jurnaliştilor au venit Alexandru Oprea şi Andrei Plumb. În sală, câţiva primari, chemaţi pentru a contura oarece forţă. S-a vorbit de unitate, de coeziune, dar totul părea fals, meschin, în contradicţie cu cele simţite, de fapt, de vorbitori şi, în mod direct, de ascultători.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi vicepreşedinte PSD, a vorbit de solidaritate în partid, însă, câteva minute mai târziu, a pus biciul verbal pe colegii de partid. Respectiv pe directorul LDP – Cristian Avanu şi pe vicepreşedinta Consiliului Judeţean, Luciana Cristea, fiica primarului comunei Cobia, Marin Manda, un social-democrat cu state vechi în partid. Şi, vorbim de unitate? Criticat sau măcar menţionat la acest capitol a fost şi Daniel Cămănescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi membru PSD. Despre el a spus liderul Oprea că nu se pricepe la administraţie, nu are competenţe!

Trei dintr-o lovitură şi vorbim de spirit de echipă?! Un moft. În ce situaţie este pus partidul în faţa electoratului, a alegătorului, când critici un coleg, un director al unei instituţii subordonate, când îl ameninţi că îl dai afară în două săptămâni? Nu era util politic, normal, să fie chemat la partid, la Consiliul Judeţean, să i se explice situaţia, unde greşeşte, să i se spună să intre în ritmul impus?

Ce să zică cetăţeanul când vede şi aude din gura unui lider PSD că un vicepreşedinte al CJ, tot coleg de partid, este persiflat, jignit, afirmându-se public că nu produce nimic? E o greşeală de tact, de comportament politic. Sau poate că este vorba doar de atac la adversarul din interior. În concluzie, cam asta este unitatea actuală din PSD…

PS – Fostul lider al PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a fost exclus din partid, toamna trecută, fiindcă şi-a perm is să critice, în cadrul unei întâlniri de partid, sau cum s-ar spune în familie, prestaţia unorcolegi miniştri. Alexandru Oprea şi-a criticat colegii în public, în conferinţă de presă şi nimănui din PSD nu i se pare anormal. Ciudat!

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean s-a întâlnit cu ambasadorul american Daniel Fried, membru Atlantic Council

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă din cadrul Senatului României, l-a avut ca oaspete, săptămâna trecută, pe ambasadorul american Daniel Fried, membru al Atlantic Council, aflat în vizită în România.

Temele întrevederii dintre senatorului Titus Corlățean și Daniel Fried, fost asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA în perioada 2005-2009, au vizat războiul de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, relația transatlantică, competiția strategică la nivel mondial și necesitatea întoarcerii la multilateralism în cadrul societății internaționale. Discuțiile cu privire la războiul de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, au evidențiat necesitatea menținerii implicării SUA și a păstrării unității și solidarității comunității transatlantice în sprijinirea eforturilor Ucrainei în vederea consolidării capacităților sale de apărare.

„Ambasadorul american Daniel Fried, cu o carieră de peste patruzeci de ani în serviciul diplomatic al SUA, este un reputat expert în spațiul european și, prin pozițiile deținute în cadrul guvernului american, a jucat un rol cheie în proiectarea și implementarea politicii americane în Europa după căderea Uniunii Sovietice. De asemenea, a contribuit la elaborarea politicii de extindere a NATO către țările din Europa Centrală. În calitate de coordonator al Departamentului de Stat pentru politica de sancțiuni, el a elaborat sancțiunile SUA împotriva Rusiei, la începutul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, în 2014, prin anexarea ilegală a peninsulei Crimeea”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Găești: Rezultatul votului a fost viciat, există probe, dar contestația a fost respinsă de BEC

Publicat

pe

Am vrea să ne explice, pe îndelete, mai marii Biroului Electoral Central de ce nu au acceptat contestația privind alegerile locale de la Găești, depusă de PSD Dâmbovița? De ce s-a respins? Dovezile prezentate în plângere erau clare, arătau că, pe 9 iunie, în secțiile de vot de pe teritoriul orașului Găești s-a întâmplat ceva ciudat. Au disparut buletinele de vot! În urne erau mai puține buletine decât numărul alegătorilor care semnaseră pe liste. Cine le-a mânărit?

„Acesta este motivul pentru care m-am văzut nevoit, astăzi, să merg mai departe şi am cerut anularea alegerilor pentru funcția de primar, având în vedere mai multe nereguli, dar mai ales lipsa a zeci de buletine de vot din urne. Fraudarea procesului electoral este evidentă. De aceea anularea alegerilor pentru funcția de primar este singura soluție pentru apărarea votului democratic al tuturor găeştenilor care şi-au exercitat acest drept pe 9 iunie. Sunt determinat să lupt pentru că găeştenii merită să cunoască adevărul”, a scris candidatul PSD Alexandru Iorga, pe pagina sa de Facebook, în ziua când a fost formulată contestația către BEC.

Este curioasă poziția celor de la BEC, de a refuza clarificarea situației de la Găești într-un mod democratic. Cumva nu au vrut să creeze precedente? Au preferat să închidă ochii, să accepte ilegalitățile, să sacrifice un candidat, voința electoratului doar pentru a nu ieși din ritmul național? Păi, așa funcționează statul de drept?

Argumentele prezentate în cererea PSD Dâmbovița către Biroul Electoral Central nu au contat deloc. Parcă a fost dat un ordin pe unitate să fie respinse toate contestațiile, indiferent de unde vin și indiferent de probe. Luăm cazul Costinești, anularea alegerilor a fost solicitată de Biroul Electoral Costinești, nu de vreun partid sau candidat! La Sectorul 1 București, la fel, cerere respinsă. Și lista poate continua.

Ne întoarcem la Găești. Nu vi se pare curios faptul că aleșii PSD în consiliul local câștigă cu un procent bun, în timp ce candidatul pentru funcția de primar pierde? Au intrat 8 consilieri. De obicei, primarul obține cele mai multe voturi. El este locomotiva. Sunt puține cazurile în care ies consilierii și primarul este eliminat. Mulți edili, după ce câștigă alegerile, au probleme cu Consiliul, cu realizarea unor majorități. Cetățenii votează masiv candidatul pe care îl preferă ca primar și cam uită de consilieri. La Găești, a fost invers. Oamenii au marșat pe consilierii PSD și l-au uitat pe Alexandru Iorga. Îți vine să crezi așa ceva? Spaima că ar putea pierde alegerile a fost imensă pentru gruparea din spatele edilului Grigore Gheorghe.

Este de noaptea minții! Social-democrații au precizat că președintele unei secții de vot s-a prezentat la Biroul Electoral de Circumscripție cu alte procese verbale decât cele încheiate în secția de votare. Președintele a distrus procesul verbal încheiat în fața membrilor Biroului. Mai mult, doamna în cauză și-a sunat soțul să vină să o ajute. Persoana respectivă, care nu avea nicio calitate în Biroul Secției de Votare, a întocmit un alt proces verbal. Și toate aceste ilegalități au fost trecute cu vederea de Biroul Electoral Central. De ce? De unde a venit ordinul de a nu se lua în seamă contestațiile privind organizarea alegerilor? Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite