Conectați-vă cu noi

POLITIC

Unitate cu vorba. Preşedintele CJ Dâmboviţa şi-a pus jos trei colegi dintr-o lovitură!

Publicat

pe

După conferinţa de presă desfăşurată astăzi, 12 septembrie 2019, după o luuuungă pauză, la sediul PSD Dâmboviţa, în cadrul căreia gruparea Rovana Plumb-Alexandru Oprea a vrut să dea un semnal de forţă şi unitate, sunt convins că este nevoie mai mult ca niciodată de alegeri în organizaţie, libere, democratice şi statuare. PSD Dâmboviţa are nevoie de azimut. Mai are o şansă de ieşit la liman cu o nouă conducere, altfel se duce la fund. Semnalele sunt evidente.

În faţa jurnaliştilor au venit Alexandru Oprea şi Andrei Plumb. În sală, câţiva primari, chemaţi pentru a contura oarece forţă. S-a vorbit de unitate, de coeziune, dar totul părea fals, meschin, în contradicţie cu cele simţite, de fapt, de vorbitori şi, în mod direct, de ascultători.

Alexandru Oprea, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi vicepreşedinte PSD, a vorbit de solidaritate în partid, însă, câteva minute mai târziu, a pus biciul verbal pe colegii de partid. Respectiv pe directorul LDP – Cristian Avanu şi pe vicepreşedinta Consiliului Judeţean, Luciana Cristea, fiica primarului comunei Cobia, Marin Manda, un social-democrat cu state vechi în partid. Şi, vorbim de unitate? Criticat sau măcar menţionat la acest capitol a fost şi Daniel Cămănescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean şi membru PSD. Despre el a spus liderul Oprea că nu se pricepe la administraţie, nu are competenţe!

Trei dintr-o lovitură şi vorbim de spirit de echipă?! Un moft. În ce situaţie este pus partidul în faţa electoratului, a alegătorului, când critici un coleg, un director al unei instituţii subordonate, când îl ameninţi că îl dai afară în două săptămâni? Nu era util politic, normal, să fie chemat la partid, la Consiliul Judeţean, să i se explice situaţia, unde greşeşte, să i se spună să intre în ritmul impus?

Ce să zică cetăţeanul când vede şi aude din gura unui lider PSD că un vicepreşedinte al CJ, tot coleg de partid, este persiflat, jignit, afirmându-se public că nu produce nimic? E o greşeală de tact, de comportament politic. Sau poate că este vorba doar de atac la adversarul din interior. În concluzie, cam asta este unitatea actuală din PSD…

PS – Fostul lider al PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, a fost exclus din partid, toamna trecută, fiindcă şi-a perm is să critice, în cadrul unei întâlniri de partid, sau cum s-ar spune în familie, prestaţia unorcolegi miniştri. Alexandru Oprea şi-a criticat colegii în public, în conferinţă de presă şi nimănui din PSD nu i se pare anormal. Ciudat!

Dâmboviţa

Senatorul Ţuţuianu este mândru de oamenii pe care îi are în echipa PRO România Dâmboviţa

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu nu se întoarce în PSD, aşa cum a susţinut de fiecare dată când presa l-a asaltat cu această problemă. Vicepreşedinte la nivel naţional al PRO România, Ţuţuianu şi-a propus să consolideze acest partid în Dâmboviţa, iar la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor să dea peste cap toate calculele celorlalte formaţiuni politice, cu precădere PSD şi PNL.

Zilele trecute, s-a desfăşurat la Târgovişte o întâlnire între liderii PRO România şi coordonatorii locali din judeţ. Cu această ocazie, au fost analizate, la rece, rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi s-a stabilit un plan de acţiune pentru perioada următoare.

Adrian Ţuţuianu a precizat că este mândru de oamenii pe care îi are în echipă. Cu aceştia, fără privilegiile uriaşe de care dispun alte partide, a reuşit să pună o fundaţie solidă PRO România în Dâmboviţa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Corneliu Ştefan, deputat: Ministrul Cîţu, creator de ştiri false şi alarmiste!

Publicat

pe

de

Corneliu Ştefan - deputat PSD de Dâmboviţa

Deputatul PSD de Dâmboviţa Corneliu Ştefan îl atacă dur, într-o declaraţie politică, pe actualul ministru al Finanţelor – Florin Cîţu. Spune tânărul demnitar că liberalul Cîţu s-a făcut remarcat doar prin ştiri alarmiste, prin informaţii mincinoase lansate cu scopul vădit de a discredita PSD, soluţiile şi programul pe care acest partid le-a aplicat pentru dezvoltarea economică a României, pentru prosperitatea oamenilor.

Corneliu Ştefan îl acuză de faptul că şi acum, când se află la cârma Ministerului Finanţelor, Florin Cîţu, în loc să prezinte un plan de management, de rezolvare a problemelor, iese public şi dă vina pe greaua moştenire. Un clişeu manipulator folosit, de obicei, de politicienii care nu sunt în stare să performeze.

Doamnelor şi domnilor,

Constatăm, cu multă tristeţe, că actualii guvernanţi liberali au adoptat, încă din primele zile de preluare a puterii, tehnica văitatului. Nu au un program de guvernare, nu au proiecte, doar se plâng de ceea ce au lăsat în urmă social-democraţii. Este o metodă brevetată şi de alţii, prin care îşi ascund incapacitatea, neprofesionalismul, lipsa harului de a conduce o ţară, de a-i rezolva problemele.

Un exemplu grăitor îl reprezintă actualul ministru al Finanţelor. Domnul Florin Cîţu, de când se află în fruntea acestui minister, a produs numai vaiete şi mesaje alarmiste, bune de panicat poporul. Apropo, de bine ce naraţi, cursul leu-euro a atins un maxim istoric!

Înainte, pe vremea guvernării PSD, erau bani pentru pensii, pentru salarii, pentru proiectele finanţate prin programele naţionale de dezvoltare. Nicio instituţie publică nu se plângea că ar putea intra în incapacitate de plată, că nu mai sunt bani pentru funcţionare! Acum, ministrul Cîţu spune că nu are fonduri pentru nimic. Dă vina pe greaua moştenire. Nu iese din acest ritm. Urlă pe toate drumurile că nu sunt bani. De ce nu sunt, că nu a plecat nimeni cu ei acasă? Au rămas acolo! Este vorba doar de pricepere, de chivernisire, de aplecare pe domeniul respectiv. Şi astea îi lipsesc domnului Cîţu! Dar, decât să te implici, să te chinui să găseşti soluţii, să performezi, este mai uşor să dai vina pe cei dinaintea ta. Pui placa asta cu greaua moştenire şi îţi vezi liniştit de ale tale!

De ce, domnule ministru Cîţu, înainte erau bani suficienţi pentru pensii, pentru salarii în toate domeniile de activitate? De ce noi, social-democraţii, am mărit salariul minim pe economie, de ce am mărit punctul de pensie şi nu am găsit motivaţii de genul greaua moştenire?

Am adus salariile medicilor la nivel european. Pe ale profesorilor şi ale altor categorii socio-profesionale, la fel. Am susţinut economia. Vă spunem tot noi de ce am putut face toate astea! Fiindcă am condus România bazându-ne pe un program guvernamental construit de profesionişti, pe un proiect de ţară adevărat. Pentru că noi am avut în funcţiile de decizie oameni capabili, oameni devotaţi României, oameni care au căutat în permanenţă soluţii, care au transpus în practică ideile social-democrate şi au obţinut rezultate.

Stimaţi colegi,

Domnul Cîţu se află acum într-o vizuină pe care şi-a săpat-o singur. Stă acolo şi doar se vaită de câteva săptămâni, fiindcă îi este bine. Nu iese la lumină, fiindcă nu ştie cum, nu poate, nu este capabil. Ameninţă în stânga şi în dreapta şi atât! Păi nu aşa aducem plus valoare, prosperitate şi echilibru social în România, domnule ministru!

Apropo, parcă zilele trecute aţi împrumutat un miliard de lei. Adică, pentru guvernul liberal împrumutul este o măsură bună, viabilă, corectă. Pentru social-democraţi, era vorba de pagubă, de îndatorarea ţării şi alte elucubraţii pe care le lansaţi în spaţiul public.

Domnule Cîţu, v-aţi creat o groapă şi staţi în ea, rupt de realitate, rupt de problemele pe care ar trebui să le gestionaţi, ca ministru al Finanţelor. Este cazul, dacă tot aţi vrut la putere, să ieşiţi la suprafaţă şi să treceţi la treabă. Ţara are nevoie de rezultate, de fapte şi legi bune, nu de vaietele dumneavoastră confuze! Dacă nu sunteţi în stare, rupeţi rândurile! Declaraţi-vă incapacitatea de a conduce! Guvernarea nu este nici moft şi nici orgoliu politic.

Deputat PSD Corneliu Ştefan,
Circumscripţia electorală nr. 16 Dâmboviţa

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web