Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Activiştii pentru mediu se adună în Bucegi. Nu vor vile în zona Piatra Arsă!

Publicat

pe

Sursa foto: transbucegi.ro

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, continuă demersurile parlamentare, prin care speră să stopeze avântul unora de a construi case de vacanţă în zona Piatra Arsă din Parcul Natural Bucegi. I s-au alăturat colegi din alte trei judeţe, respectiv senatorii Allen Coliban (Braşov) şi Mihai Goţiu (Cluj) şi deputatul Cornel Zainea (Ilfov).

După ce, în urmă cu o săptămână, s-au adresat ministrului Apelor şi Pădurilor, în speranţa că vor descâlci iţele acestui proiect, acum a intrat în vizorul celor patru palamentari Primăria Moroeni. Administraţiei publice locale i se cer informaţii cu privire la autorizaţiile de construire, planurile urbanistice în baza cărora au fost emise şi procedura de consultare a populaţiei.

Activiştii pentru mediu vor organiza, sâmbătă – 28 septembrie 2019, începând cu ora 12:00, o drumeţie în Bucegi, la Piatra Arsă, prin care doresc să atragă atenţia că muntele este al tuturor, nu doar al unora.

Sursa foto: telegrama.ro

„Noi, cetăţenii, avem un cuvânt de spus în privinţa asta. Să nu-l irosim! Cred că este momentul oportun să arătăm că suntem o comunitate, dincolo de interacţiunea sterilă de pe grupurile de munte.

Acesta nu este un protest, ci o manifestare cultural-artisitică şi sportivă. Aşadar, să fim artişti şi să venim cu arta de acasă, căci activitatea sportivă este garantată”.

Reamintim că autorităţile de la Moroeni au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă. Între timp, dezvoltatorul imobiliar Iustin Petrescu a anunţat că renunţă la proiect.

„Mulți mi-au zis, domne, dacă aveți toate actele în regulă, de ce vă opriți? Am zis că până la urmă contează și cetățenii, dacă deranjez aşa mult, mă duc la Sinaia şi stau acolo în aglomeraţie şi mă bucur de România. Nu va exista vreodată un complex acolo, nu știu de ce se sperie lumea așa”, a spus Iustin Petrescu la Europa Liberă.

ACTUALITATE

22 octombrie, termenul-limită de înscriere pentru votul prin corespondență

Publicat

pe

Sursa foto: Digi 24

Deputatul Dumitru Lupescu, președintele USR Dâmboviţa, îi îndeamnă pe românii stabiliți în străinătate să se înregistreze pentru votul prin corespondență, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19. Este cel mai sigur mod prin care vor putea să voteze la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„Ești unul din cei 5.600.000 de români plecați din țară ? Asigură-te că vocea ta este auzită! Pentru că anul acesta este special din cauza pandemiei, cel mai sigur mod în care vei putea vota este prin corespondență.

Pentru a evita cozile și riscurile cauzate de covid-19, intră pe site și înscrie-te: https://www.votstrainatate.ro/

Termenul limită de înscriere este de 22 octombrie 2020″, este mesajul pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook deputatul Dumitru Lupescu.

Citește în continuare

ACTUALITATE

PERPLEX. Ministrul care întâi vorbește și apoi gândește!

Publicat

pe

Se vede treaba că Ludovic Orban, care va rămâne în istorie ca „premierul pandemiei”, nu vrea în ruptul capului să renunțe la madam Anisie, care se face că dirijează sistemul educațional românesc. Sau poate chiar nu are cu cine să o înlocuiască pe ilustra ministeriasă specialistă în gafe și care și-a câștigat titlul de „madam pepsiglass”.

Cum poți să apari la tv sau prin ziare cu declarații tâmpe, lansate parcă fără să fie filtrate prin sita logicii? A spus doamna Anisie, fiind întrebată de moderator ce vor face cu tableta copiii care nu au curent electric acasă, că Ministerul Educației a realizat un parteneriat cu Televiziunea Română pentru rezolvarea acestei situații. Vor putea lua lecții la televizor. Adică? Păi, doamna ministru, televizorul nu funcționează pe bază de gaz lampant!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!