Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Activiştii pentru mediu se adună în Bucegi. Nu vor vile în zona Piatra Arsă!

Publicat

pe

Sursa foto: transbucegi.ro

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, continuă demersurile parlamentare, prin care speră să stopeze avântul unora de a construi case de vacanţă în zona Piatra Arsă din Parcul Natural Bucegi. I s-au alăturat colegi din alte trei judeţe, respectiv senatorii Allen Coliban (Braşov) şi Mihai Goţiu (Cluj) şi deputatul Cornel Zainea (Ilfov).

După ce, în urmă cu o săptămână, s-au adresat ministrului Apelor şi Pădurilor, în speranţa că vor descâlci iţele acestui proiect, acum a intrat în vizorul celor patru palamentari Primăria Moroeni. Administraţiei publice locale i se cer informaţii cu privire la autorizaţiile de construire, planurile urbanistice în baza cărora au fost emise şi procedura de consultare a populaţiei.

Activiştii pentru mediu vor organiza, sâmbătă – 28 septembrie 2019, începând cu ora 12:00, o drumeţie în Bucegi, la Piatra Arsă, prin care doresc să atragă atenţia că muntele este al tuturor, nu doar al unora.

Sursa foto: telegrama.ro

„Noi, cetăţenii, avem un cuvânt de spus în privinţa asta. Să nu-l irosim! Cred că este momentul oportun să arătăm că suntem o comunitate, dincolo de interacţiunea sterilă de pe grupurile de munte.

Acesta nu este un protest, ci o manifestare cultural-artisitică şi sportivă. Aşadar, să fim artişti şi să venim cu arta de acasă, căci activitatea sportivă este garantată”.

Reamintim că autorităţile de la Moroeni au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă. Între timp, dezvoltatorul imobiliar Iustin Petrescu a anunţat că renunţă la proiect.

„Mulți mi-au zis, domne, dacă aveți toate actele în regulă, de ce vă opriți? Am zis că până la urmă contează și cetățenii, dacă deranjez aşa mult, mă duc la Sinaia şi stau acolo în aglomeraţie şi mă bucur de România. Nu va exista vreodată un complex acolo, nu știu de ce se sperie lumea așa”, a spus Iustin Petrescu la Europa Liberă.

ACTUALITATE

DSP Dâmboviţa: Dezavuăm campaniile de negare a pericolului infectării cu COVID-19

Publicat

pe

de

Dr. Sorin STOICA - director DSP Dâmboviţa (Sursa foto: dâmbovițean.com)

Având în vedere că în ultimele zile asistăm la o creştere susţinută a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în judeţul Dâmboviţa, atragem atenţia asupra necesităţii respectării cu stricteţe a regulilor de igienă personală şi a măsurilor de protecţie sanitară:
– purtarea măştii în spaţiile închise; aceasta trebuie să acopere complet gura şi nasul persoanei care o poartă;
– evitarea zonele cu aglomerări umane;
– păstrarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri faţă de celelalte persoane;
– evitarea contactului direct cu alte persoane;
– igienizarea frecventă a mâinilor.

Facem apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea, că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea conduitei terapeutice. De asemenea, adresăm rugămintea către persoanele intervievate în cadrul anchetelor epidemiologice, să ofere informaţii clare şi complete pentru a putea depista toţi contacţii direcţi.

Atragem atenţia că ne confruntăm cu o boală infecţioasă cu transmitere aerogenă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate. Există categorii de persoane vulnerabile, cu un risc crescut de îmbolnavire şi de evoluţie spre forme severe de boală (pacienţii oncologici, persoanele hemodializate, persoanele cu multiple boli asociate şi cu o imunitate scazută).

Orice minimalizare a efectelor coronavirusului asupra organismului uman poate determina o afectare gravă a stării de sănătate care să conducă spre deces şi, de aceea, dezavuăm orice campanie de negare a pericolului infectării.

Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, pentru a putea limita transmiterea comunitară!

DIRECTOR EXECUTIV DSP DÂMBOVIŢA – Dr. Sorin STOICA

Citește în continuare

ACTUALITATE

Centrul de la Țuicani (Moreni), cel mai mare focar COVID-19 din Dâmboviţa. 106 cazuri!

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Conform ultimelor rezultate primite astăzi 9.07.2020, pentru 55 de persoane din cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni a fost confirmată infectarea cu virusul SARS- CoV-2. Monitorizarea clinică a acestora este efectuată de medicii specilişti ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, care s-au deplasat la CRRPH Moreni pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital.

În acest centru se află în desfăşurare un focar de colectivitate cu 106 cazuri, din care 92 de cazuri confirmate la persoanele asistate şi 14 cazuri confirmate în rândul personalului.

Toţi cei 55 de beneficiari pozitivi sunt monitorizaţi clinic de medicii specialişti din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării ăn spital.

DSP Dâmboviţa menţine măsurile dispuse anterior şi anume:
– respectarea circuitelor funcţionale;
– distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru;
– intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă;
– efectuarea dezinfectiei terminale.
– a fost interzis accesul vizitatorilor;
– a fost interzisa utilizarea de catre salariati a unor spatii comune;
– s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii;

În cursul acestei zile, echipele D.S.P. Dâmboviţa au efectuat o acţiune de evaluare a noii structuri a Spitalului Municipal Moreni –Secţia de Recuperare Medicală, medicină fizică şi Balneologie şi a Spitalului Orăşenesc Găeşti-corp de clădire nou P+4, pentru stabilirea noilor circuite funcţionale epidemiologice, în contextul desemnării prin Ordinul ministrului sănătăţii 1239/08.07.2020 a acestor unităţi sanitare, ca spitale suport pentru tratarea pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare sau asimptomatici.

DIRECTOR EXECUTIV DSP DÂMBOVIŢA – Dr. Sorin STOICA

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!