Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Activiştii pentru mediu se adună în Bucegi. Nu vor vile în zona Piatra Arsă!

Publicat

pe

Sursa foto: transbucegi.ro

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, continuă demersurile parlamentare, prin care speră să stopeze avântul unora de a construi case de vacanţă în zona Piatra Arsă din Parcul Natural Bucegi. I s-au alăturat colegi din alte trei judeţe, respectiv senatorii Allen Coliban (Braşov) şi Mihai Goţiu (Cluj) şi deputatul Cornel Zainea (Ilfov).

După ce, în urmă cu o săptămână, s-au adresat ministrului Apelor şi Pădurilor, în speranţa că vor descâlci iţele acestui proiect, acum a intrat în vizorul celor patru palamentari Primăria Moroeni. Administraţiei publice locale i se cer informaţii cu privire la autorizaţiile de construire, planurile urbanistice în baza cărora au fost emise şi procedura de consultare a populaţiei.

Activiştii pentru mediu vor organiza, sâmbătă – 28 septembrie 2019, începând cu ora 12:00, o drumeţie în Bucegi, la Piatra Arsă, prin care doresc să atragă atenţia că muntele este al tuturor, nu doar al unora.

Sursa foto: telegrama.ro

„Noi, cetăţenii, avem un cuvânt de spus în privinţa asta. Să nu-l irosim! Cred că este momentul oportun să arătăm că suntem o comunitate, dincolo de interacţiunea sterilă de pe grupurile de munte.

Acesta nu este un protest, ci o manifestare cultural-artisitică şi sportivă. Aşadar, să fim artişti şi să venim cu arta de acasă, căci activitatea sportivă este garantată”.

Reamintim că autorităţile de la Moroeni au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă. Între timp, dezvoltatorul imobiliar Iustin Petrescu a anunţat că renunţă la proiect.

„Mulți mi-au zis, domne, dacă aveți toate actele în regulă, de ce vă opriți? Am zis că până la urmă contează și cetățenii, dacă deranjez aşa mult, mă duc la Sinaia şi stau acolo în aglomeraţie şi mă bucur de România. Nu va exista vreodată un complex acolo, nu știu de ce se sperie lumea așa”, a spus Iustin Petrescu la Europa Liberă.

ACTUALITATE

Poartă mască de protecţie! Chiar şi cele din textile încetinesc răspândirea COVID-19!

Publicat

pe

de

Centrul American pentru Prevenția și Controlul Bolilor a revenit asupra recomandărilor anterioare făcute în contextul pandemiei și, în prezent, consideră că purtarea măștilor simple din textile ar putea încetini răspândirea coronavirusului.

Astfel de măști sunt utile în special în locurile unde distanța fizică este dificil de menținut: cozi, magazine sau farmacii mici, mijloace de transport aglomerate etc. Această recomandare poate fi folosită ca o măsură suplimentară de sănătate publică. Atenţie! Măştile nu trebuie purtate de copiii sub 2 ani sau de persoane cu probleme respiratorii!

IMPORTANT!
– Măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile.
– Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului.
– Păstrarea distanței fizice și a igienei riguroase a mâinilor sunt principalele metode de prevenire a coronavirusului.
– Chiar dacă purtăm mască, trebuie să păstrăm o distanță de minimum 3 pași mari față de ceilalți.
– Ne dezinfectăm/spălăm pe mâini înainte și după ce ne punem măștile și nu le atingem când le purtăm.
– După fiecare purtare, măștile textile trebuie spălate: este suficientă o spălare la mașina de spălat.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ferm purtarea măștilor chirurgicale sau a măștilor de protecție speciale în mediu spitalicesc. Materialele din care sunt fabricate măștile textile nu protejează suficient în mediul spitalicesc.

Instituțiile internaționale de sănătate publică își actualizează recomandările în funcție de evoluția pandemiei. Țări europene precum Cehia, Slovacia, Austria și Bulgaria au început recent să recomande sau să impună folosirea măștilor.

Campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus realizată cu sprijinul Observatorului Român de Sănătate şi al Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trei cadre medicale infectate cu COVID-19 în judeţul Argeş

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://sanatatea.tv/)

Două asistente medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung și o infirmieră de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost infectate cu coronavirus – informează Instituţia Prefectului Argeş. Cele trei cadre medicale manifestă forme ușoare ale bolii și se află în prezent internate la Spitalul Orășenesc Mioveni.

„Ancheta epidemiologică este încă în derulare, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unității medicale. Au fost recoltate probe de la toți contacții celor trei cadre medicale, în număr de 16, toți colegi din spital. Persoanele care au luat contact cu asistentele și infirmiera infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare. Specialiștii DSP Argeș așteaptă rezultatul testelor.

Menționăm faptul că respectivele cadre medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unitățile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajații au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare al spitalelor din Argeș.

Facem precizarea că atât Spitalul Municipal Câmpulung, cât și Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost desemnate unități COVID prin hotărârea CJSU nr 14 din 3 aprilie 2020″, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Argeş.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT