Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Activiştii pentru mediu se adună în Bucegi. Nu vor vile în zona Piatra Arsă!

Publicat

pe

Sursa foto: transbucegi.ro

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmboviţa, continuă demersurile parlamentare, prin care speră să stopeze avântul unora de a construi case de vacanţă în zona Piatra Arsă din Parcul Natural Bucegi. I s-au alăturat colegi din alte trei judeţe, respectiv senatorii Allen Coliban (Braşov) şi Mihai Goţiu (Cluj) şi deputatul Cornel Zainea (Ilfov).

După ce, în urmă cu o săptămână, s-au adresat ministrului Apelor şi Pădurilor, în speranţa că vor descâlci iţele acestui proiect, acum a intrat în vizorul celor patru palamentari Primăria Moroeni. Administraţiei publice locale i se cer informaţii cu privire la autorizaţiile de construire, planurile urbanistice în baza cărora au fost emise şi procedura de consultare a populaţiei.

Activiştii pentru mediu vor organiza, sâmbătă – 28 septembrie 2019, începând cu ora 12:00, o drumeţie în Bucegi, la Piatra Arsă, prin care doresc să atragă atenţia că muntele este al tuturor, nu doar al unora.

Sursa foto: telegrama.ro

„Noi, cetăţenii, avem un cuvânt de spus în privinţa asta. Să nu-l irosim! Cred că este momentul oportun să arătăm că suntem o comunitate, dincolo de interacţiunea sterilă de pe grupurile de munte.

Acesta nu este un protest, ci o manifestare cultural-artisitică şi sportivă. Aşadar, să fim artişti şi să venim cu arta de acasă, căci activitatea sportivă este garantată”.

Reamintim că autorităţile de la Moroeni au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă. Între timp, dezvoltatorul imobiliar Iustin Petrescu a anunţat că renunţă la proiect.

„Mulți mi-au zis, domne, dacă aveți toate actele în regulă, de ce vă opriți? Am zis că până la urmă contează și cetățenii, dacă deranjez aşa mult, mă duc la Sinaia şi stau acolo în aglomeraţie şi mă bucur de România. Nu va exista vreodată un complex acolo, nu știu de ce se sperie lumea așa”, a spus Iustin Petrescu la Europa Liberă.

ACTUALITATE

Romsilva îţi propune un week-end cu „Dulciuri, jocuri şi poveşti de Moş Nicolae”

Publicat

pe

În acest week-end, Romsilva organizează în Bucureşti Festivalul „Dulciuri, jocuri și povești de Moș Nicolae” şi ne invită să descoperim preparate naturale aduse din diferite colțuri ale țării, dar și să ne demonstrăm măestria la atelierele creative ale zânelor şi spiriduşilor. Distracția poate începe cu o plimbare în caleașca trasă de cai.

Achiziționarea produselor de la standuri se va efectua doar în baza jetoanelor/token-urilor ce pot fi achiziționate de la punctele cu această destinație amplasate în Arena Romsilva și la recepția hotelului aflat pe strada Petricani 9A.

Intrarea este liberă și se face pe baza zâmbetelor de bucurie. Sâmbătă – 7 decembrie şi duminică – 8 decembrie, festivalul este deschis între orele 10:00 şi 22:00. Mai multe informaţii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Monitorizarea străinilor cu profil criminal care vin în România, posibilă abia din 2021!

Publicat

pe

Tragedia de la Gura Şuţii, comună din judeţul Dâmboviţa unde o copilă de 11 ani a fost răpită de pe stradă când se întorcea de la şcoală, violată şi apoi omorâtă de un pedofil venit din Olanda, a ridicat în rândul opiniei publice o întrebare: autorităţile din ţara noastră îi monitorizează sau nu pe cetăţenii străini cu profil criminal cât timp se află pe terioriul României? În acest context, senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota s-a adresat ministrului Afacerilor Interne.

Din răspunsul formulat la demersul parlamentarului liberal, reiese clar că abia acum se fac paşi în această direcţie, în sensul că Inspectoratul General al Poliţiei Române are obligaţia, potrivit Legii 118/2019, să operaţionalizeze, până la data de 31 decembrie 2020, Registrul naţional cu privire la „persoanele care au comis in fracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, în care se va ţine şi evidenţa persoanelor născute în străinătate despre care s-au primit comunicări din partea autorităţilor competente ale altor state şi cu privire la care sunt date că se deplasează sau că se pot deplasa pe teritoriul României. (…)

Persoana înscrisă în Registru este supusă fotografierii, înegistrării dactiloscopice, precum şi probelor biologice în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de date Genetice Judiciare, fără consimţământul acesteia”. Cât de eficient vor utiliza acest registru autorităţile din România, rămâne de văzut.

Infracţiuni pentru care se face înscrierea în Registru: trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, exploatare a cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie, folosire a serviciilor unei persoane exploatate, folosire a prostituţiei infantile, viol, agresiune sexuală, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor, racolare a minorilor în scopuri sexuale, hărţuire sexuală, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, pornografie infantilă, ultraj contra bunelor moravuri, incest şi infracţiunile prevăzute de lit. a-q, astfel cum erau pevăzute în Legea nr. 15/1968 privind Codul Penal al României sau în legi speciale, având aceleaşi elemente constitutive.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web