Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Rovana Plumb s-a împotmolit la Comisia Juridică a Parlamentului European

Publicat

pe

Foto: Facebook / Rovana Plumb

Preşedinta PSD Dâmboviţa, europarlamentarul Rovana Plumb, are probleme la Bruxelles. Comisia Juridică a Parlamentului European nu i-ar fi dat undă verde pentru postul de comisar european.

Se pare că s-a hotărât organizarea unei audieri extraordinare, în cadrul căreia candidata României să vină cu explicaţii referitoare la unele discrepanţe sesizate de oficialii europeni în declaraţia sa de avere.

Sursele noastre spun că nu ar exista mari probleme în ceea ce priveşte nominalizarea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european şi că ar fi nişte hopuri pe care, până la urmă, le va trece cu bine.

Reprezentanţii opoziţiei susţin însă că Rovana Plumb va fi respinsă.

„Candidatul României la postul de comisar european a fost considerat neconform cu standardele etice ale corpului instituțional de la Bruxelles si Comisia Juridică a cerut o audiere suplimentară.

Contextul îi este deplin ostil, eurodeputații majorității provin de la Dreapta europeană, iar ecourile campaniei de la europene sunt încă vii. La fel si discursurile unora dintre candidați. Adversarii de ieri sunt interlocutorii de azi și temele de atac din spatiul electoral european sunt principalele vulnerabilități ale social-democratiei europene.

Din experiența personală știu că la Bruxelles, României îi lipsesc nu doar politicienii cu viziune dar si vectorii instituționali care să argumenteze profesionist si articulat un proiect de țară. Cu două-trei excepții lăsate parcă tocmai ca să confirme regula, României îi lipsesc patrioții competenți care să știe să construiască discursul public în favoarea intereselor naționale. Pe acest fundal, acceptarea mamei Protocoalelor la sefia Parchetului European și reaudierea candidatului României de catre o majoritate ostilă anunță un război costisitor și rece”, a scris pe Facebook fostul deputat de Dâmboviţa Radu Popa.

ACTUALITATE

Butimanu și Glodeni au intrat în scenariul roșu COVID. Vezi incidență cazuri pe fiecare localitate din Dâmbovița!

Publicat

pe

Comunele Butimanu și Glodeni, din județul Dâmbovița, au depășit, astăzi – 20 octombrie 2020, rata de incidență 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu coronavirus. Prin urmare, în următoarele 14 zile, se vor aplica măsurile de prevenire prevăzute de HG 856/14.10.2020, privind prelungirea stării de alertă în România. DETALII AICI.

De asemenea, Comitetul Judeţean pentru Situații de Urgență a inclus unitățile de învățământ din cele două unități administrativ-teritoriale în planul roșu de funcționare (online). Aceeași decizie și pentru:
– clasa a IX-a B din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale Târgovişte
– clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale Vulcana Pandele
– clasa a III-a B din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 IL Caragiale.

Incidența cazurilor COVID-19 pe fiecare localitate din Dâmbovița. Sursa: Instituția Prefectului

Citește în continuare

ACTUALITATE

Observații astronomice nocturne la Bilciurești, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook

Copiii de la Centrul Social „Şansa Ta”, din Bilciureşti, județul Dâmboviţa, vor participa, miercuri – 21 octombrie 2020, de la ora 18:00, la observații astronomice nocturne. Ei vor putea privi Luna, principalele stele din constelațiile cerului de toamnă şi planetele Saturn, Jupiter și Marte.

Acțiunea, care va continua joi, 22 octombrie 2020, de la ora 11:00 până la ora 13:00, este organizată de Asociația „Șansa Ta”, în parteneriat cu Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad cu scopul de a-i familiariza pe copii cu astronomia şi cu instrumentele performante de observare a spaţiului cosmic.

„Telescopul solar Lunt este conceput în aşa fel încât să observăm în condiţii de siguranţă cele mai fine detalii din atmosfera solară: protuberanţe, filamente şi erupţii solare. De asemenea, instrumentul va fi folosit pentru fotografierea suprafeţei Soarelui, cu scopul promovării ştiinţei şi cercetării în rândul copiilor. Acest proiect a fost posibil cu sprijinul financiar al Rostar SA”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!