Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Rovana Plumb s-a împotmolit la Comisia Juridică a Parlamentului European

Publicat

pe

Foto: Facebook / Rovana Plumb

Preşedinta PSD Dâmboviţa, europarlamentarul Rovana Plumb, are probleme la Bruxelles. Comisia Juridică a Parlamentului European nu i-ar fi dat undă verde pentru postul de comisar european.

Se pare că s-a hotărât organizarea unei audieri extraordinare, în cadrul căreia candidata României să vină cu explicaţii referitoare la unele discrepanţe sesizate de oficialii europeni în declaraţia sa de avere.

Sursele noastre spun că nu ar exista mari probleme în ceea ce priveşte nominalizarea Rovanei Plumb în funcţia de comisar european şi că ar fi nişte hopuri pe care, până la urmă, le va trece cu bine.

Reprezentanţii opoziţiei susţin însă că Rovana Plumb va fi respinsă.

„Candidatul României la postul de comisar european a fost considerat neconform cu standardele etice ale corpului instituțional de la Bruxelles si Comisia Juridică a cerut o audiere suplimentară.

Contextul îi este deplin ostil, eurodeputații majorității provin de la Dreapta europeană, iar ecourile campaniei de la europene sunt încă vii. La fel si discursurile unora dintre candidați. Adversarii de ieri sunt interlocutorii de azi și temele de atac din spatiul electoral european sunt principalele vulnerabilități ale social-democratiei europene.

Din experiența personală știu că la Bruxelles, României îi lipsesc nu doar politicienii cu viziune dar si vectorii instituționali care să argumenteze profesionist si articulat un proiect de țară. Cu două-trei excepții lăsate parcă tocmai ca să confirme regula, României îi lipsesc patrioții competenți care să știe să construiască discursul public în favoarea intereselor naționale. Pe acest fundal, acceptarea mamei Protocoalelor la sefia Parchetului European și reaudierea candidatului României de catre o majoritate ostilă anunță un război costisitor și rece”, a scris pe Facebook fostul deputat de Dâmboviţa Radu Popa.

ALEGERI

Prezidenţiale 2019. Iohannis a câştigat în toate oraşele din judeţul Dâmboviţa!

Publicat

pe

Sursa foto: Libertatea

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Dâmboviţa, judecătorul Narcis Erculescu, a prezentat, astăzi – 11 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, rezultatul votului la scrutinul electoral din primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Aşa cum am anunţat deja, câştigător a fost, ca şi la nivel naţional, candidatul PNL – Klaus Werner Iohannis – cu 35,775 (74.537 voturi), urmat de reprezentanta PSD – Viorica Vasilica Dăncilă – cu 32,49% (67.711 voturi).

Pe locul 3, îl regăsim pe Mircea Diaconu (independent susţinut de PRO România şi ALDE) – cu 10,18% (21.217 voturi), urmat de Dan Barna (USR PLUS) – 9,64% (20.091 voturi) şi Theodor Paleologu (PMP) – cu 4,74% (9.871 voturi).

VEZI AICI REZULTATUL PE LOCALITĂŢI

Urmărind rezulatul votului pe localităţi, constatăm că Iohannis a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale 2019 în toate oraşele din judeţul Dâmboviţa: Târgovişte – 35,55%, Moreni – 40,68%, Fieni – 40,60%, Găeşti – 36,50%, Pucioasa – 39,99%, Răcari – 49,53% şi Titu – 33,65%.

Şi mai remarcăm un lucru: Viorica Dăncilă nu a obţinut un scor peste Iohannis nici măcar la una dintre secţiile din municipiile Târgovişte şi Moreni şi nici în oraşele Găeşti, Pucioasa şi Răcari, iar în Fieni şi Titu nu a câştigat decât în câte două dintre secţiile de votare!

Este un rezultat important, mai ales dacă ne raportăm la faptul că Târgovişte, Moreni, Fieni şi Pucioasa sunt oraşe conduse de primari PSD şi că judeţul Dâmboviţa a fost până acum fief al PSD. După primul tur al prezidenţialelor de anul acesta, este colorat în galben pe harta României.

Sursa foto: Europa FM

Citește în continuare

ACTUALITATE

Atenţie! Se întrerupe furnizarea apei potabile în comunele Vulcana Băi şi Finta!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: libertatea.ro)

Locuitorii din comunele Vulcana Băi şi Finta, din judeţul Dâmboviţa, vor sta, săptămâna aceasta, câte o zi fără apă potabilă, din cauza unor lucrări programate.

În Vulcana Băi, livrarea apei potabile va fi sistată marţi – 12 noiembrie, între orele 09:00-18:00, iar în comuna Finta – miercuri, 13 noiembrie, între orele 08:00-20:00.

Atenţie! Imediat după reluarea furnizării, se recomandă ca apa să nu fie utilizată în scop potabil până la limpezire. Preventiv, în următoarele 72 de ore este bine ca apa utilizată în scop potabil să fie fiartă timp de 10 minute.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web