Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Lucrări intense pentru modernizarea infrastructurii rutiere în Târgovişte

Publicat

pe

Vremea rece îşi face tot mai simţită prezenţa. Tocmai de aceea, autorităţile târgoviştene impulsionează ritmul de realizare a unor lucrări de infrastructură care se execută pe teritoriul municipiului.

Astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, viceprimarul Monica Ilie şi administratorul public Gabriel Boriga, însoţiţi de directorii societăţilor subordonate, au mers pe şantierul de pe stada Tighina, unde se lucrează la refacerea carosabilului. Utlajele erau pregătite pentru a turna cel de-al doilea strat de asfalt.

„Modernizarea acestei străzi face parte dintr-un proiect mai amplu, care a vizat străzile Herţa, Leo Plângă, Bastionului şi Adrian Oprescu. Cu excepţia străzii Leo Plângă, unde au fost de curând încheiate lucrările la reţeaua de canalizare, toate celelalte au fost modernizate”, a precizat primarul municipiului Târgovişte.

În Micro 3, în spatele blocurilor 11, 12 şi 13, administraţia locală a demarat proiectul de amenajare a unei parcări cu 200 de locuri. Edilii speră ca, în cel mult 30 de zile, lucrările de execuţie să fie încheiate.

Cristian Daniel Stan, cu un optimism temerat, a spus că, săptămâna viitoare, se va semna şi noul contract de execuţie a lucrărilor pe şoseaua de centură a municipiului Târgovişte.

„Am convingerea că vom discuta de un proiect de succes. Termenele de execuţie sunt destul de scurte, de 6, respectiv 12 luni. Având în vedere faptul că proiectul este împărţit în 5 loturi şi lucrează mai mulţi constructori, putem spune că vom reuşi să-l finalizăm la timp”, a spus edilul.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Străzi asfaltate prin PJDL în comuna Poiana, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Poiana este una dintre puținele comune din județ unde rețeaua deosebit de vastă de drumuri de exploatare agricolă, vorbim despre zeci de kilometri, a fost asfaltată. De asemenea, administrația publică locală condusă de primarul Marian Șerban are în permanență sub supraveghere căile de acces din interiorul localității, pe care le reabilitează și modernizează într-un ritm susținut.

Zilele trecute, în ciuda vremii caniculare, edilul localității se afla pe teren. Se executau lucrări de modernizare a străzilor Gerilă-Gârlă și Silcu-Stăvilar. Vorbim despre un traseu de circa 3 km. Investiția a putut fi realizată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală pus în practică de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Continuăm să facem lucruri bune pentru comuna Poiana. La acest moment, urmărim bunul mers al proiectului de modernizare a acestei artere importante, în cadrul unui proiect de 3,6 milioane de lei. Avem o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program foarte bun, care susține proiectele pe care nu le-am fi putut realiza doar cu bani de la bugetul local. Consiliul Județean Dâmbovița susține 45% din investiție, restul de 55% fiind contribuția noastră”, ne-a precizat primarul Marian Șerban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite