Connect with us

ACTUALITATE

GAL Titu a realizat un plan de dezvoltare pentru incluziunea romilor

Publicat

pe

Grupul de Acţiune Locală Titu este una dintre cele mai interesate asociaţii de acest tip din judeţul Dâmboviţa, care sunt angrenate în acţiunea de a obţine fonduri europene nerambursabile în vederea derulării unor proiecte pe toate segmentele de activitate, atât pentru mediul privat, cât şi pentru unităţile administrativ-teritoriale.

Programele derulate au vizat infrastructura rutieră, dotarea unor unităţi şcolare şi grădiniţe, parcuri, terenuri de joacă, dar şi proiecte destinate agricultorilor şi dezvoltării unor afaceri locale.

În atenţia reprezentanţilor GAL Titu, a primarilor localităţilor din zona de competenţă, au intrat şi minorităţile, comunităţile de romi din comunele Odobeşti, Potlogi, Costeşti, Poiana şi Corbii Mari. S-a pus accent pe problemele de integrare a acestora, de calificare profesională şi găsirea unor locuri de muncă.

Astăzi – 26 septembrie 2019, tocmai pornind de la aceste deziderate, la Titu, în prezenţa preşedintelui GAL – Ion Nicolae, a managerului Cătălin Anghel, a reprezentanţilor administraţiilor publice locale şi a unor membri ai comunităţii de romi, a fost dezbătut şi promovat „Planul de dezvoltare pentu incluziunea romilor la nivelul teritoriului GAL Titu”. Proiectul este finanţat prin AFIR – Măsura 6 „Acţiuni de incluziune socială a romilor” şi are o valoare de 5.000 de euro.

Aşa după cum au precizat promotorii acestuia, s-a avut în vedere creşterea gradului de implicare a actorilor locali din mediul public, respectiv administraţiile publice de la nivelul celor 11 UAT-uri componente ale Grupului de Acţiune Locală Titu. Nu au fost trecute cu vederea nici organizaţiile şi asociaţiile nonguvernamentale care au rolul de a promova şi apăra interesele romilor.

Reclama

„Planul de dezvoltare pentru incluziunea romilor la nivelul teritoriului Asociaţiei GAL Titu asigură fundamentul pentru reducerea discrepanţelor economice şi sociale între această categorie de etnie romă şi cea de etnie română, în vederea asigurării unui standard de viaţă şi bunăstare pentru toate persoanele”, a spus Cătălin Anghel – managerul GAL Titu.

În urma implementării acestui proiect, a rezultat un document strategic care oferă, pe lângă prezentarea realităţii din teritoriul GAL Titu, şi un plan minimal de acţiune şi soluţii punctuale pentru rezolvarea problemelor identificate.

Iniţiatorii proiectului au angajat discuţii libere cu invitaţii şi cu primarii din zonă, pe teme ce ţin de problemele cu care se confruntă romii, pornind de la lipsa documentelor de identitate şi a actelor de proprietate. Au fost abordate, de asem enea, subiecte ce ţin de educaţie, nivel de trai, locuri de muncă, tradiţii etc.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite