Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Cioban epuizat fizic şi la limita şocului hipotermic, salvat de jandarmii montani!

Publicat

pe

Jandarmii montani dâmboviţeni au in tervenit în sprijinul unui cioban în vârstă de 47 de ani, care a anun ţat la 112 că nu-şi mai poate continua deplasarea către domiciliu, din cauza ploii şi a temperaturii scăzute. Salvatorii s-au găsit în zona „Surle” din Bucegi, epuizat fizic şi la limita şocului hipotermic.

Întrucât traseul era greu accesibil cu autoturismul, bărbatul a fost transportat pe braţe o distanţă de aproximativ 2 km, până la DJ 714, de unde a fost dus cu maşina până la Dichiu. Ulterior, ciobanul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

De reţinut! Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot suna cu încredere la 112 sau pot apela numerele de telefon 0749.058.037 ori 0749.034.639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Dâmboviţa

Respect! Elevii din echipa de robotică „SkyLine” Moreni se implică în lupta cu COVID-19

Publicat

pe

Echipa de robotică „SkyLine”, coordonată de profesorul Gabriel State, a început, cu sprijinul financiar al Primăriei Moreni, să realizeze viziere de protecție pentru personalul medical, în contextul pandemiei COVID-19.

Primele 25 de viziere au fost donate deja angajaților din unele cabinete medicale individuale. Se lucrează non-stop pentru asigurarea, în măsura posibilităților de imprimare, și a altor solicitări venite din partea unor farmaciști.

La inițiativa Fundației „Nație prin Educație”, echipele de robotică înscrise în concursul „BRD First Tech Challenge” au început producția de viziere cu ajutorul imprimantelor 3D primite prin sponsorizare de la aceeași fundație.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cristim a donat produse alimentare pentru morenarii fără venituri

Publicat

pe

SC Cristim Prodcom SRL a răspuns apelului lansat de primarul municipiului Moreni, judeţul Dâmboviţa, şi a donat 40 de pachete cu produse alimentare, care vor ajunge la persoanele vulnerabile şi fără niciun venit.

Edilul Constantin Dinu mulţumeşte public firmei Cristim şi face apel şi către celelalte societăţi comerciale din oraş să sprijine administraţia locală în această perioadă de criză cauzată de pandemia COVID-19.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT