Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Bădălău, afirmaţii dure împotriva poliţiştilor! Vezi cum au reacţionat oamenii legii!

Publicat

pe

Social-democratul Nicolae Bădălău de la Giurgiu, ministrul Economiei, şi-a pus poliţiştii în cap tocmai acum, în preajma campaniei electorale şi când partidul pe care îl reprezintă nu are o poziţie foarte confortabilă.

Bădălău, cu multă furie, stimulată probabil de ultimele cazuri care au zguduit România, respectiv tragediile de la Caracal şi de la Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, a afirmat că poliţiştii sunt leneşi, aroganţi, ba chiar au făcut şi burtă.

Declaraţiile demnitarului social-democrat i-a supărat pe oamenii legii. Christian Ciocan, directorul de comunicare şi purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România şi al Uniunii Naţionale a Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, a luat imediat poziţie.

„Domnul ministru Bădălău are dreptate, în sensul că atât timp cât poliţia a fost militară nu au existat problemele pe care le vedem astăzi. După ce poliţia a fost demilitarizată, respectiv condusă de un ministru numit politic, iată că au apărut aceste probleme. Practic, chiar domnia sa spune acest lucru. Mai mult decât atât, afirmăm, ca profesionişti ai FSDPR şi UNMP, că ingerinţa politicului în activitatea poliţiei, sub orice formă, a dus la descurajarea poliţiştilor, la deprofesionalizarea acestora, la timorarea poliţiştilor, şi iată rezultatele. Am văzut declaraţia domniei sale.

Nu am să intru în detalii nici în general şi nici pe caz concret, pentru că aş putea să-i aduc la cunoştinţă un eveniment chiar petrecut în judeţul Giurgiu, unde unul dintre poliţiştii noştri a fost mutat de la postul de poliţie tocmai pentru că şi-a făcut datoria şi a aplicat legea, din păcate cel faţă de care a aplicat legea era chiar fiul unui primar.

N-o să intru în detalii pe acest caz şi, prin intermediu dumneavoastră, îi transmit domnului ministru invitaţia de a ne cunoaşte sistemul din interior, de a-l cunoaşte aşa cum este el, de la noi, profesioniştii în poliţie. Totodată, după ce, vreme de zeci de ani, am asistat la diferite agresiuni verbale, dar și fizice, îndreptate împotriva polițiștilor, începând de la bancurile cu milițieni, care au creat o anumită stare, sigur, poliția nu e miliție, dar după perioada lui `90, aduc în atenția doar cazul inspectorului general Popa Liviu, care i-a denumit pe polițiști bețivi și nenorociți, iată că de-a lungul timpului, am asistat la o verticalizare a agresiunilor verbale și fizice asupra polițiștilor, culminând, desigur, și cu această declarație pe care o privim cu regret, a dlui ministru Bădălău, care-i denumește pe polițiști hoți.

Polițiștii români fac parte din societatea românească, nu sunt denumiți prin lege hoți, ci funcționari publici cu statut special, investiții cu exercițiul autorității publice în scopul apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, iar, în plan privat, polițiștii români sunt oameni cu familii, copii și buni români”, se precizează în comunicatul transmis de Christian Ciocan.

Declaraţiile care i-au supărat pe poliţişti au fost lansate de Niculae Bădălău în cadrul unor întâlniri pe care le-a avut cu reprezentanţii PSD din Giurgiu, la care au participat inclusiv primarii din judeţ.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA a început plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a inceput de astăzi, 16 mai 2022, autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin cuplat în sectorul vegetal 282 de fermieri, împărțiți pe următoarele culturi: cartof– 12 fermieri / 174,27 ha, fructe – 22 fermieri / 191,45 ha, leguminoase – 4 fermieri / 99,26 ha, legume în sere și solarii – 112 fermieri / 39,97 ha, tomate – 1 fermier / 1 ha, lucernă – 129 fermieri / 883,61 ha și soia – 2 fermieri / 13,63 ha.

Cuantumul pentru fiecare măsura a fost stabilit de APIA prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021, după cum urmează:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT