Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Bădălău, afirmaţii dure împotriva poliţiştilor! Vezi cum au reacţionat oamenii legii!

Publicat

pe

Social-democratul Nicolae Bădălău de la Giurgiu, ministrul Economiei, şi-a pus poliţiştii în cap tocmai acum, în preajma campaniei electorale şi când partidul pe care îl reprezintă nu are o poziţie foarte confortabilă.

Bădălău, cu multă furie, stimulată probabil de ultimele cazuri care au zguduit România, respectiv tragediile de la Caracal şi de la Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, a afirmat că poliţiştii sunt leneşi, aroganţi, ba chiar au făcut şi burtă.

Declaraţiile demnitarului social-democrat i-a supărat pe oamenii legii. Christian Ciocan, directorul de comunicare şi purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România şi al Uniunii Naţionale a Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, a luat imediat poziţie.

„Domnul ministru Bădălău are dreptate, în sensul că atât timp cât poliţia a fost militară nu au existat problemele pe care le vedem astăzi. După ce poliţia a fost demilitarizată, respectiv condusă de un ministru numit politic, iată că au apărut aceste probleme. Practic, chiar domnia sa spune acest lucru. Mai mult decât atât, afirmăm, ca profesionişti ai FSDPR şi UNMP, că ingerinţa politicului în activitatea poliţiei, sub orice formă, a dus la descurajarea poliţiştilor, la deprofesionalizarea acestora, la timorarea poliţiştilor, şi iată rezultatele. Am văzut declaraţia domniei sale.

Nu am să intru în detalii nici în general şi nici pe caz concret, pentru că aş putea să-i aduc la cunoştinţă un eveniment chiar petrecut în judeţul Giurgiu, unde unul dintre poliţiştii noştri a fost mutat de la postul de poliţie tocmai pentru că şi-a făcut datoria şi a aplicat legea, din păcate cel faţă de care a aplicat legea era chiar fiul unui primar.

N-o să intru în detalii pe acest caz şi, prin intermediu dumneavoastră, îi transmit domnului ministru invitaţia de a ne cunoaşte sistemul din interior, de a-l cunoaşte aşa cum este el, de la noi, profesioniştii în poliţie. Totodată, după ce, vreme de zeci de ani, am asistat la diferite agresiuni verbale, dar și fizice, îndreptate împotriva polițiștilor, începând de la bancurile cu milițieni, care au creat o anumită stare, sigur, poliția nu e miliție, dar după perioada lui `90, aduc în atenția doar cazul inspectorului general Popa Liviu, care i-a denumit pe polițiști bețivi și nenorociți, iată că de-a lungul timpului, am asistat la o verticalizare a agresiunilor verbale și fizice asupra polițiștilor, culminând, desigur, și cu această declarație pe care o privim cu regret, a dlui ministru Bădălău, care-i denumește pe polițiști hoți.

Polițiștii români fac parte din societatea românească, nu sunt denumiți prin lege hoți, ci funcționari publici cu statut special, investiții cu exercițiul autorității publice în scopul apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, iar, în plan privat, polițiștii români sunt oameni cu familii, copii și buni români”, se precizează în comunicatul transmis de Christian Ciocan.

Declaraţiile care i-au supărat pe poliţişti au fost lansate de Niculae Bădălău în cadrul unor întâlniri pe care le-a avut cu reprezentanţii PSD din Giurgiu, la care au participat inclusiv primarii din judeţ.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Persoană rănită în Cheile Zănoagei. Intervenție de 2 ore a salvamontiștilor

Publicat

pe

Salvamontiștii din Dâmbovița au intervenit, în această după-amiază, în sprijinul unei persoane care s-a accidentat în Cheile Zănoagei, fiind în imposibilitatea de a se deplasa.

Ajunși la victimă, au constatat că aceasta prezenta dureri în zona maleolara externă și internă, decizia medicului echipei Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa fiind de imobilizare a articulației afectate, cât și a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum și transportul către lacul Scropoasa.

Din cauza efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a întins pe o perioadă de aproximativ 2 ore. Victima a fost apoi dusă la spital cu mașina aparținătorilor, care au refuzat chemarea ambulanței.

Telefoane utile:
Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT