Connect with us

ACTUALITATE

Ministrul Bădălău, afirmaţii dure împotriva poliţiştilor! Vezi cum au reacţionat oamenii legii!

Publicat

pe

Social-democratul Nicolae Bădălău de la Giurgiu, ministrul Economiei, şi-a pus poliţiştii în cap tocmai acum, în preajma campaniei electorale şi când partidul pe care îl reprezintă nu are o poziţie foarte confortabilă.

Bădălău, cu multă furie, stimulată probabil de ultimele cazuri care au zguduit România, respectiv tragediile de la Caracal şi de la Gura Şuţii, judeţul Dâmboviţa, a afirmat că poliţiştii sunt leneşi, aroganţi, ba chiar au făcut şi burtă.

Declaraţiile demnitarului social-democrat i-a supărat pe oamenii legii. Christian Ciocan, directorul de comunicare şi purtător de cuvânt al Federaţiei Sindicatelor Democratice a Poliţiştilor din România şi al Uniunii Naţionale a Militarilor şi Poliţiştilor „Mihai Viteazul”, a luat imediat poziţie.

„Domnul ministru Bădălău are dreptate, în sensul că atât timp cât poliţia a fost militară nu au existat problemele pe care le vedem astăzi. După ce poliţia a fost demilitarizată, respectiv condusă de un ministru numit politic, iată că au apărut aceste probleme. Practic, chiar domnia sa spune acest lucru. Mai mult decât atât, afirmăm, ca profesionişti ai FSDPR şi UNMP, că ingerinţa politicului în activitatea poliţiei, sub orice formă, a dus la descurajarea poliţiştilor, la deprofesionalizarea acestora, la timorarea poliţiştilor, şi iată rezultatele. Am văzut declaraţia domniei sale.

Nu am să intru în detalii nici în general şi nici pe caz concret, pentru că aş putea să-i aduc la cunoştinţă un eveniment chiar petrecut în judeţul Giurgiu, unde unul dintre poliţiştii noştri a fost mutat de la postul de poliţie tocmai pentru că şi-a făcut datoria şi a aplicat legea, din păcate cel faţă de care a aplicat legea era chiar fiul unui primar.

N-o să intru în detalii pe acest caz şi, prin intermediu dumneavoastră, îi transmit domnului ministru invitaţia de a ne cunoaşte sistemul din interior, de a-l cunoaşte aşa cum este el, de la noi, profesioniştii în poliţie. Totodată, după ce, vreme de zeci de ani, am asistat la diferite agresiuni verbale, dar și fizice, îndreptate împotriva polițiștilor, începând de la bancurile cu milițieni, care au creat o anumită stare, sigur, poliția nu e miliție, dar după perioada lui `90, aduc în atenția doar cazul inspectorului general Popa Liviu, care i-a denumit pe polițiști bețivi și nenorociți, iată că de-a lungul timpului, am asistat la o verticalizare a agresiunilor verbale și fizice asupra polițiștilor, culminând, desigur, și cu această declarație pe care o privim cu regret, a dlui ministru Bădălău, care-i denumește pe polițiști hoți.

Polițiștii români fac parte din societatea românească, nu sunt denumiți prin lege hoți, ci funcționari publici cu statut special, investiții cu exercițiul autorității publice în scopul apărării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, iar, în plan privat, polițiștii români sunt oameni cu familii, copii și buni români”, se precizează în comunicatul transmis de Christian Ciocan.

Declaraţiile care i-au supărat pe poliţişti au fost lansate de Niculae Bădălău în cadrul unor întâlniri pe care le-a avut cu reprezentanţii PSD din Giurgiu, la care au participat inclusiv primarii din judeţ.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Oportunitate de afacere! Fabricanții de bere au nevoie de orzoaică!

Publicat

pe

Peste 30 de fermieri dâmbovițeni au fost invitați, prin intermediul reprezentanților Direcției Agricole Dâmbovița, să participe, astăzi – 25 noiembrie 2022, la un simpozion dedicat oportunităților de câștig sigur oferite de cultura orzoaicei folosite în industria fabricării berii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Berarii României” și Soufflet Malț România. Intenția celor două entități economice, cărora li s-au alăturat și reprezentanții Ministerului Agriculturii, este aceea de a oferi informații valide, sigure, cultivatorilor de cereale, sfaturi de specialitate, sugestii, planuri de afaceri, pentru a trece la cultura orzoaicei, materie primă indispensabilă producției unei beri de calitate.

Au ținut prelegeri de specialitate, convingătoare, cu un aflux de informații, Mihai Sauciuc – directorul Asociației „Berarii României” și Ionuț Oprea – directorul fabricii de malț pentru bere din Buzău.

Agricultorii dâmbovițeni au fost sfătuiți să își reorienteze activitatea, procesul de producție către orzoaică. Câștigurile sunt mari și sigure, în măsura în care se pot încheia contracte avantajoase cu fabricanții de bere.

Despre cultura orzoaicei, tehnologiile folosite pentru obținerea unor producții mari și de calitate a vorbit inginerul agronom Ion Cioroianu. Specialistul a insistat pe faptul că producerea orzoaicei pentru bere nu este o activitate pretențioasă și care să implice costuri de înființare, întreținere, recoltare și depozitare mai mari decât la alte plante de cultură.

De precizat că, în perioada interbelică, în România, se cultiva orzoaică pe suprafețe de peste 1,7 milioane de hectare. Apoi, de la an la an, suprafețele au început să se diminueze. Astfel, în 1990, culturile de orzoaică ocupau 749.000 de hectare, în 2014 suprafața s-a redus la 516.000, iar în 2020 s-a ajuns la numai 287.778 hectare. Tocmai din acest motiv, 50% din cantitatea de orzoaică necesară fabricării berii este importată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Locuitorii din Titu sunt invitați să sărbătorească împreună Ziua Națională a României

Publicat

pe

Primăria Titu, județul Dâmbovița, îi invită pe toți locuitorii orașului să sărbătorească împreună Ziua Națională a României, începând cu ora 10:30.

Cu acest prilej, se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor văzuți în Primul Război Mondial din Titu-Târg.

Va urma un moment artistic pe platoul din fața Casei de Cultură, susținut de Ansamblul de dansuri populare „Trandafir dâmbovițean”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats