Connect with us

ACTUALITATE

A împlinit 100 de ani şi n-a fost niciodată la doctor! La mulţi ani, tanti Georgeta!

Publicat

pe

27 septembrie 2019. Zi aparte pentru Georgeta Bucur, din satul Valea Voievozilor, comuna Răzvad, care a împlinit astăzi 100 de ani. Aşa cum obişnuieşte, tanti Georgeta şi-a aşteptat musafirii îmbrăcată în costum naţional. Văzând-o cum se mişcă prin curte, n-ai zice că-şi sărbătoreşte centenarul.

Cu mândrie, ne-a spus că n-a ajuns niciodată la spital. I s-a povestit că a zăcut o lună de lingoare (febră tifoidă) pe când avea 2 ani. Atât. Nici măcar de ochelari de vedere nu are nevoie! Crede că munca multă a ţinut-o sănătoasă. Şi bunul Dumnezeu!

Anul acesta, i-au pregătit surprize de ziua de naştere nu doar fiica, nepoţii şi strănepoţii, ci şi administraţia publică locală. Primarul Emanuel Spătaru şi viceprimarul Ionela Şerban i-au înmânat o diplomă de longevitate, un superb buchet de flori, un tort şi premiul în bani aprobat de Consiliul Local. Apoi, toţi cei prezenţi i-au cântat „La mulţi ani”.

Duminică, tanti Georgeta va fi sărbătorită şi la biserică.

Reclama

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

Românii își vor putea lua rețelele medicale online. Vezi când!

Publicat

pe

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că românii își vor putea lua rețeta online de oriunde din Europa, după ce nota platformă informatică – PIAS va deveni funcțională, probabil în 2 ani.

„Sunt foarte multe lucruri care vor facilita accesul pacientului la servicii medicale, inclusiv sistemul de programare și sistemul de accesare al diverselor specialități”, a precizat Valeria Herdea.

A mai spus șefa CNAS, citată de HotNews, că se fac demersuri pentru ca fiecare cetățean să își poată accesa dosarul medical electronic.

„Vorbim despre redimensionarea acestei platforme și reînnoirea ei. Încercăm nu doar să o redimensionăm, ci și să o facem interoperabilă: spre exemplu, toți furnizorii de servicii medicale să poată vedea dosarul electronic al pacientului și să îl poată ajuta și să simplifice viața și traseul pacientului”.

Finanțarea provine din Componenta 7 din PNRR – digitalizarea sănătății. Peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectați la noua platformă PIAS.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite