Connect with us

ACTUALITATE

ANAF, modificări importante în legătură cu Spaţiul Privat Virtual

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: aradon.ro)

În Monitorul Oficial de vineri – 27 septembrie 2019, a fost publicat Ordinul ministrului Finanţelor prin care s-au adus modificări şi completări în legătură cu Spaţiul Privat Virtual, adică procedura de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanţă între Ministerul Finanţelor Publice şi contribuabili – persoane fizice şi juridice, precum şi alte entităţi fără pesonalitate juridică.

Conform ANAF Dâmboviţa, schimbările sunt următoarele:
✔ Au fost majorate termenele de păstrare la dispoziţia contribuabilului, în SPV, pentru anumite documente emise de către MFP/ANAF, având în vedere durata de valabilitate a acestora. În acest context, pentru o mai bună transparenţă, termenele de păstrare au fost prevăzute expres în Anexa la ordin.

✔ Au fost incluse în SPV următoarele documente:
a) chestionarele întocmite de persoana fizică la sosirea şi/sau plecarea în/din România, precum şi Notificările privind rezidenţa persoanelor fizice;
b) declaraţiile de înregistrare fiscală;
c) cererile pentru eliberarea Certificatului de rezidenţă fiscală, precum şi certificatul de rezidenţă fiscală,
d) cererile de restituire;
e) cererile de atribuire a numărului de ordine din Registrul de evidenţă a aparatelor de marcat electronice fiscale sau a numărului unic de identificare şi certificatul de atribuire a numărului unic de identificare a aparatelor de marcat electronice fiscale;

✔ Au fost incluse în categoria documentelor ce pot face obiectul comunicării prin SPV şi informaţiile cu privire la evidenţa creanţelor fiscale;

✔ S-a creat posibilitatea identificării în străinătate, la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale României, a persoanelor fizice în scopul înregistrării acestora ca utilizatori ai serviciului “Spaţiul privat virtual” (SPV);

✔ S-a eliminat dispoziţia privind verificarea de către organul fiscal a semnăturii olografe a persoanei reprezentate.

✔ A fost introdusă posibilitatea contribuabililor de a verifica, prin intermediul SPV, corectitudinea prelucrării de către organul fiscal a Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice, depusă de contribuabili în format hârtie.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Președintele Camerei de Comerț Dâmboviţa a fost prezent la nZEB Expo

Publicat

pe

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – Valentin Calcan a fost prezent alături de reprezentanții societății Constant Energy SRL, membră a CCIA Dâmboviţa, companie care participă, în aceste zile, la cel mai important eveniment dedicat construcțiilor cu consum de energie aproape zero: nZEB Expo, organizat la Romexpo București.

„Susținem inovația, sustenabilitatea și inițiativa membrilor noștri”, a spus Valentin Calcan și îi îndeamnă pe românii care sunt interesați de confortul locuinței, eficiență energetică și un climat interior sănătos să descopere soluțiile Constant Energy SRL, precum sistemele de ventilație cu recuperare de căldură și umiditate, dedicate mediului rezidențial.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Comunicat CNAS: Tratamente ţintite pentru bolnavii oncologici. Extinderea subprogramului naţional de testare genetică

Publicat

pe

De

CNAS a publicat, în secţiunea “Transparenţă decizională”, pe site-ul instituției, www.cnas.ro, o versiune actualizată a proiectului de Ordin pentru modificarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative, aprobate prin Ordinul Președintelui CNAS nr. 180/2022.

Prin modificările propuse în colaborare cu comisiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, subprogramul național de testare genetică, parte a programului național de oncologie derulat de către CNAS, va fi extins pentru a include testări specifice unor noi tipuri de tumori maligne:
• carcinom esofagian;
• carcinom gastric sau de joncţiune gastro-esofagiană;
• carcinom urotelial;
• carcinom de col uterin (cervical).

Această inițiativă urmărește sprijinirea pacienților diagnosticați cu anumite tumori solide maligne, precum și a profesioniştilor din domeniu, prin facilitarea accesului la testări genetice esențiale în stabilirea tratamentului personalizat.

Printre testele menționate se numără: testarea PD-L1 şi HER2 în carcinomul de esofag şi în carcinom gastric sau de joncțiune gastro-esofagiană, testarea PD-L1 în carcinomul urotelial şi în carcinomul de col uterin.

„Casa Națională de Asigurări de Sănătate își reafirmă angajamentul de a susține accesul echitabil la inovații terapeutice care pot contribui semnificativ la creșterea șanselor de vindecare a pacienților și a calității vieții acestora. Astfel, de noile teste genetice vor putea beneficia circa 7.300 de pacienți anual. Totodată, asemenea măsuri se înscriu în eforturile curente ale CNAS de eficientizare a cheltuielilor din sănătate, respectiv de utilizare a banilor în mod transparent și cu impact maxim asupra sănătății pacienților” – declară conf. univ. dr. Horațiu-Remus Moldovan, președintele CNAS.

Biroul de presă al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite