Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Trofeul dinozaurul Chindia”, un nou proiect montan pentru elevii din Dâmboviţa

Publicat

pe

Nicolae Posta - preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park

În perioada 11 – 13 octombrie, 28 de elevi de la mai multe unităţi şcolare din judeţul Dâmboviţa vor participa în Munţii Bucegi la aplicaţii şi ateliere teoretice, practice şi recreatice în domeniul turismului montan, sub formă de concurs.

„Trofeul dinozaurul Chindia” este un proiect implementat de Asociaţia Chindia Jurasic Park, în parteneriat cu Asociaţia Ecologică Floare de Colţ şi cu finanţare parţială din partea Direcţiei Judeţene de sport şi Tineret Dâmboviţa.

„Scopul este să stimulăm participarea tinerilor la activităţi recreative, ca formă de promovare a unui stil de viaţă sănătos și de reducere a riscului de apariție a excesului de greutate şi a obezităţii în rândul acestora”, spune Nicolae Posta – preşedinte Asociaţia Chindia Jurasic Park.

Concurenţii vor fi grupaţi în echipe mixte de doi băieţi şi două fete. Probele presupun: texte teoretice, drumeţie montană, traseu de escaladă la stâncă, coborâre pe coardă în rapel cu asigurare şi traseu de orientare în teren cu busola.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nelu Tătaru: Nu este exclusă o nouă prelungire a stării de alertă!

Publicat

pe

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, astăzi – 3 iulie, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este exclus ca starea de alertă, care expiră în data de 17 iulie, să fie prelungită. Totul din cauza faptului că, de trei săptămâni, numărul cazurilor de infectare cu coronavirus este în creștere în țara noastră.

A accentuat Nelu Tătaru că românii aproape că nu mai respectă deloc regulile de distanțare fizică și au renunțat și la portul măștii de protecție. De altfel, deja s-au conturat zone extrem de vulnerabile, precum litoralul sau Valea Prahovei. În acest context, secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Bogdan Despescu, a declarat că se vor organiza acțiuni de verificare cu efective mărite. Totodată, se vor opera detașări de personal, în special polițiști și jandarmi.

În ceea ce-i privește pe bolnavii asimptomatici, aceștia vor putea fi internați pentru 10 zile, după care medicul infecționist poate hotărî să-l plaseze în izolare la domiciliu. Pacienții care nu vor respecta aceasta măsură se vor alege cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește în continuare

ACTUALITATE

46 de prahoveni care fac dializă, infectați cu COVID-19!

Publicat

pe

Foto arhivă

Situație critică la Ploiești, în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri cu temutul coronavirus. 46 de oameni cu afecțiuni renale au fost diagnosticați cu COVID-19. Aceștia erau pacienții a două centre medicale unde făceau dializă.

De asemenea, la Spitalul de Pediatrie Prahova, aflat tot în municipiul Ploiești, cinci asistente medicale au ieșit pozitiv la testul pentru coronavirus.

”Două dintre acestea au primit rezultatele la începutul săptămânii, iar celelalte trei se numără printre cei 12 contacți direcți ai primelor două cadre medicale depistate pozitiv. Direcția de Sănătate Publică și conducerea unității medicale urmează să ia o decizie privind activitatea secției unde au fost cazurile de infectare cu SARS-CoV-2“, precizează Instituția Prefectului Prahova.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!