Connect with us

ACTUALITATE

Trei zile de comunicări în inovaţie şi cercetare în domeniul electric la Târgovişte

Publicat

pe

Astăzi – 10 octombrie 2019, s-a derulat cea de-a doua zi a Simpozionului naţional „Calitatea energiei electrice”, eveniment ştiinţific ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, organizat de Societatea Energetică Electrica S.A., S.D.E.E. Muntenia Nord S.A., Consiliul Mondial al Energiei-Comietul Naţional Român, Universitatea Politehnică Bucureşti şi Universitatea Valahia din Târgovişte – gazda acestor sesiuni.

Lucrările de astăzi au fost deschise de Valentin Brănescu, directorul general al SDEE Muntenia Nord SA. Acesta a mulţumit tuturor specialiştilor prezenţi la simpozion, a vorbit despre importanţa manifestării de clasă care a rezistat în timp şi are rol important în promovarea şi susţinerea cercetării româneşti în domeniu.

Au mai luat cuvântul prof. Călin Oros – rectorul Universităţii Valahia, prof. Ştefan Gheorghe de la Politehnica Bucureşti, Eduard Bănică – director SDEE Târgovişte şi prof. Nicolae Golavanov.

Temele abordate în cadrul acestui simopozion de înaltă ţinută ştiinţifică au fost variate şi au abordat subiecte, pornind de la calitatea energiei electrice în ultimii 25 de ani, perspective pentru următorii 10 ani şi până la monitorizarea calităţii energiei electrice în reţelele electrice.

Sesiunile de comunicări au fost bine închegate, excelent elaborate şi prezentate, cu mult material de cercetare pus la dispoziţia celor prezenţi.

Simpozionul „Calitatea energiei electrice” se va încheia mâine – 11 octombrie. Participanţii vor fi invitaţi să facă un tur prin Institutul de Cercetare al Universităţii Valahia.

În această seară, participanţii au fost invitaţi la un moment cultural artistic deosebit, desfăşurat în amfiteatrul Liceului de Arte „Bălaşa Doamna” din Târgovişte. Sub titulatura „Energia Muzicii”, elevii şi profesorii instituţiei în învăţământ au prezentat un amplu program muzical, aplaudat la scenă deschisă de public.

ACTUALITATE

Sărbătorile de iarnă au debutat la Târgoviște cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare

Publicat

pe

Aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv pentru sărbătorile de iarnă în municipiul Târgoviște nu a mai însemnat, anul acesta, doar o numărătoare inversă și apăsarea unui buton. Primaria a ales să bucure simțurile participanților cu un interesant joc de lumină, muzică și culoare. A fost o surpriză plăcută oferită celor care s-au aflat, în această seară de 1 decembrie, în Piața Tricolorului (Platoul Prefecturii Dâmboviţa).

Reamintim faptul că produsele tradiționale perioadei de iarnă – turtă dulce, vin fiert etc. pot fi cumpărate din Piața Mihai Viteazul (Casa de Cultură a Sindicatelor), care a fost amenajată de sărbătoare. Accesul nu va fi condiționat de prezentarea certificatului verde COVID – după cum a anunțat primarul Daniel Cristian Stan.

 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire. La mulți ani, România!

Publicat

pe

de

Suntem un popor cu o istorie milenară, presărată cu fapte de vitejie, cu eroi, cu martiri care și-au dat viața fără să pregede pentru acest pământ, pentru această națiune. Visul căutării identității noastre, al unității tuturor românilor s-a împlinit acum 103 ani, la Alba-Iulia, când toate provinciile românești s-au contopit. Au devenit una: România.

Astăzi – 1 Decembrie, retrăim emoția trecutului. Izvorul care a țâșnit curajos, demn, drept, la Alba-Iulia, a devenit un fluviu, un rost, un neam ce stă mândru printre alte neamuri.

Suntem datori celor care s-au jertfit pentru unire, celor care, timp de secole, cu arma în mână, cu pieptul dezvelit, cu credință în Dumnezeu, au apărat hotarele acestor plaiuri. Datorită lor, eroilor neamului, cunoscuți și necunoscuți, contopiți cu glia pe fronturile de luptă, putem sta acum cu fruntea sus și putem să privim cu speranță spre un viitor mai bun.

La mulți ani, România! La mulți ani, români!

Marian Ţachianu,
Deputat PSD de Dâmbovița

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT