Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Exerciţiu tactic în caz de incendiu la Penitenciarul Găeşti

Publicat

pe

La Penitenciarul Găeşti a fost pus în practică, joi – 10 octombrie 2019, un exerciţiu tactic de intervenţie în caz de incendiu. Potrivit scenariului, focul a izbucnit în sala de pregătire a hranei şi exista posibilitatea extinderii la biroul evidență deținuți aflat în aceeași clădire. De asemenea, una dintre persoanele încarcerate s-a intoxicat cu fum şi a necesitat îngrijiri medicale.

„În urma apelului la serviciul de urgenta 112, în aproximativ 6-8 minute au sosit in unitate, 2 autospeciale de stingere a incendiilor, un echipaj SMURD si în aproximativ 10 minute o autospeciala cu doi agenți din cadrul Politiei Gaesti.

Echipa de prima intervenție a penitenciarului a procedat la folosirea stingătoarelor P6 fiind urmată de echipajul ISU pentru stingerea incendiului. A doua autoutilitara a pompierilor a intervenit pentru limitarea incendiului si împiedicarea extinderii lui la biroul evidenta deținuți.

Echipa SMURD a intervenit pentru asigurarea asistentei medicale deținutului intoxicat cu fum”, se arată într-un comunicat remis de Penitenciarul Găeşti.

Exercițiul a urmărit creșterea capacității de reacție a structurilor participante.

Dâmboviţa

Senatorul Adrian Ţuţuianu te ajută cu sfaturi în legătură cu amânarea ratelor la bănci

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu vine în faţa românilor cu lămuriri pe marginea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind amânarea ratelor la bănci.

Sesiunea video pe pagina sa de Facebook este un răspuns la solicitările pe care parlamentarul PRO România le-a primit din partea oamenilor, care nu ştiu dacă este bine sau nu să-şi amâne plata ratelor.

Având în vedere că Adrian Ţuţuianu este jurist de profesie, specializat în Drept Comercial, fără a mai vorbi de expertiza acestuia ca legiuitor, analiza este una cât se poate de avizată.

VIDEO

– Este bine să vă informaţi complet cu privire la condiţii

– Obligaţia de plată a ratelor scadente se suspendă la cerere

– Debitorii au încheiat contract pentru o linie de credit care nu a ajuns la maturitate

– Suspendarea se acordă doar pentru cei care nu înregistrează restanţe

– Facilitatea se acordă doar celor ale căror venituri au fost afectate de COVID-19

– Dobânda datorată pentru sumele suspendate se capitalizează

– Reglementaea nu se aplică debitorilor cu probleme financiare anterioare

– Suspendarea plăţii creditelor va îngeuna situaţia ceditorilor. Se instituie o cămătărie legală: dobândă la dobândă! Cei ce amână plata ratelor trebuie se ştie că se calculează în continuare dobândă

– Debitorii sunt la mâna băncii. Ea face analiză şi ea stabileşte criteriile

– Robor va creşte, cursul euro-leu etc. va creşte, iar datoria va fi mai mare oricum

– Mulţi debitori pesoane fizice vor avea venituri mai mici sau vor fi în şomaj după starea de urgenţă

– Odonanţa este o mare capcană, care îi favorizează pe creditori. Plătiţi ratele în continuare! Prin urmare,  apelaţi la amânarea plăţii atelor numai în situaţia în care nu aveţi altă soluţie!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Info util. În Dâmboviţa, transmiţi indexul şi plăteşti apa direct pe site-ul CATD

Publicat

pe

Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa îi sfătuieşte pe consumatori, în contextul ordonanţelor militare prin care s-a restricţionat circulaţia persoanelor, să utilizeze portatul prin intermediul căruia pot transmite indexul, consulta facturile şi efectua plăţi online. #StaiAcasă şi reduci riscul de infecţie cu noul coronavirus!

„Vă puteţi crea un cont la adresa https://portal.catd.ro sau pe site-ul www.catd.ro, la secţiunea ”PORTAL”, folosind codul de client și datele de pe două facturi diferite, şi puteţi beneficia de toate serviciile de mai sus”, se precizează într-un comunicat remis de Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT