Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Atenţie! Se opreşte iar furnizarea apei în municipiul Moreni!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: libertatea.ro)

Compania de apă Târgovişte Dâmboviţa anunţă că va opri furnizarea apei potabile în municipiul Moreni, pe străzile 22 Decembrie, Industriilor, I.L. Caragiale, Cricovului, Primaverii, Crizantemelor, Crângului, Petrolului, C. Pantea (până la BCR), Cerbului, Căprioarei, Teiş, Griviţei şi în cartierul Schela Mare cu străzile adiacente, luni – 14 octombrie, de la ora 20:00, până marţi – 15 octombrie, la ora 16:00, pentru executarea unor lucrări de reparaţii programate pe strada Petrolului, intersecţie cu strada Saturn.

Se recomandă a nu se folosi apa în scop potabil imediat după pornire, până la limpezire. De asemenea, este indicat ca, până la primirea buletinului cu analize microbiologice (aproximativ 72 ore), preventiv, apa utilizată în scop potabil să fie fiartă timp de 10 minute.

Reamintim că locuitorii municipiului Moreni au stat cinci zile fără apă potabilă, începând cu data de 4 octombrie 2019, din cauza unei avarii.

ACTUALITATE

Vrei să pleci cu animalul de companie în străinătate? Reguli de respectat

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: autotestmagazin.ro)

Prima condiţie, atunci când te-ai hotărât să iei cu tine în străinătate şi animalul de companie, este să te informezi cu privire la condiţiile şi normele impuse de statul unde veţi ajunge, precum şi cu privire la cele din statele pe care le veţi tranzita.

Ca reguli generale însă, stabilite prin Regulementul UE nr. 576/2013, trebuie să ştiţi că animalele de companie pot fi deplaate dintr-un stat în altul dacă:
– sunt marcate corespunzator;
– le-a fost administrată o vaccinare antirabică valabilă;
– au fost supuse unui test de titrare a anticorpilor antirabici;
– respectă toate măsurile sanitare preventive pentru boli sau infecţii, altele decât rabia;
– sunt însoţite de un document de identificare;
– intră în ţară doar printr-un punct de trecere al frontierei destinat persoanelor;
– numărul maxim de animale de companie cu care se poate călători în altă ţară UE este cinci, cu excepţia celor pentru concursuri, expoziţii şi alte evenimente sportive.

Potrivit Regulamentului UE, în categoria animalelor de companie intră: câini, pisici, dihori domestici, nevertebrate – cu excepţia albinelor şi bondarilor, animale acvatice ornamentale, amfibieni, reptile, păsări, rozătoare şi iepuri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Crucea Roşie Dâmboviţa înfiinţează un serviciu privat de ambulanţă

Publicat

pe

Astăzi, în cadrul şedinţei Biroului Judeţean de Conducere al Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa, prezidată de preşedintele Ionuţ Ghibanu, s-a luat o decizie istorică. S-a hotărât înfiinţarea unui serviciu privat de ambulanţă.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, conducerea Crucii Roşii Dâmboviţa a aprobat semnarea parteneriatului cu Crucea Roşie Chineză – Filiala Beijing. Preotul Ionuţ Ghibanu ne-a precizat că este singurul document de colaborare semnat între o filială de Crucea Roşie din România şi una din China.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web