Connect with us

Dâmboviţa

Campania „Vrem respect” a ajuns şi în comunitatea de romi de la Gura Ocniţei

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa, şi-a propus să scoată asociaţia din anonimatul în care a intrat în ultimii ani, să reclădească speranţa, să demonstreze că romii nu sunt aşa cum cred mulţi, o etnie dificilă, greu de educat, care nu se adaptează modelelor oferite de societate.

Dar, pentru a arăta acest lucru, pentru a reface această imagine alterată, este nevoie de muncă, de comunicare, de solidaritate şi de multiplicarea în toate comunităţilor de romi a bunelor intenţii, a seriozităţii şi implicării în mersul normal al colectivităţilor din care fiecare fac parte.

Campania „Vrem Respect” a fost iniţiată tocmai pentru atingerea acestui deziderat şi se derulează în toate localităţile din ţară şi, evident, şi din judeţul Dâmboviţa unde trăiesc etnici romi. Aceştia trebuie să ştie că au reprezentanţi, că au drepturi, că autorităţile locale trebuie să se preocupe şi de soarta lor, pe linie de integrare, de educaţie, de sănătate şi acces la facilităţile generatoare de civilizaţie: reţele de gaze, de apă, de canalizare, de electricitate.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tudorică Răducanu, însoţit de coordonatorul regional Andrei Ionescu şi de membrii din conducerea asociaţiei, s-a aflat în comuna Gura Ocniţei. Aici există o comunitate unde trăiesc aproximativ 700 de romi.

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa a avut o întâlnire şi cu primarul localităţii, Sorin Vasile Ioniţă, cu care a discutat despre nevoile romilor din Gura Ocniţei, despre problemele cu care aceştia se confruntă. S-au căutat soluţii de rezolvare a unor neajunsuri existente şi s-a stabilit ca, în viitorul apropiat, liderul romilor şi edilul comunei să mai poarte dialoguri şi să demareze proiecte comune, care să aibă ca ţintă comunitatea de romi.

Reclama

„Sorin Vasile Ioniţă, edilul comunei Gura Ocniţei, este un om destoinic, implicat, bun adminstrator, un om cu care am putut discuta pe îndelete despre problemele romilor noştri, despre conduita lor în comunitate, despre tot ceea ce trebuie întreprins pentru rezolvarea tuturor problemelor ce ţin de educaţie, de integrare, de găsirea unor locuri de muncă, de acordarea asistenţei medicale, implicarea membrilor etniei noastre în viaţa culturală a localităţii. Suntem convinşi că, la Gura Ocniţei, lucrurile evoluează într-o direcţie bună”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Centura orașelor Pucioasa și Fieni, în procedură de consultare publică

Publicat

pe

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a inițiat astăzi procedura de consultare publică cu privire la mai multe proiecte de acte normative. Printre documentele aprobate se află și Proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici aferenți obiectivului de investiții ”Drum de legătură la drumul național DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni“, județul Dâmbovița.

Practic, vorbim de șoseaua de centură ocolitoare a celor două orașe, proiect susținut și promovat de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, necesar pentru afluirea traficului rutier și decongestionarea circulației în cele două localități urbane.

Acest drum va avea o lungime de 15,13 km, se desprinde din DN 71 în apropiere de Halta Scârlența, comuna Brănești, iar ca suprafață desfășurată are o construcție de peste 540.000 mp. Traseul urmărește cursul râului Ialomița pe aproape toată lungimea, cu excepția porțiunii dintre km 7 și km 11, care ocolește comuna Moțăieni, punctul de reintrare în DN 71 fiind la ieșire din orașul Fieni spre Buciumeni.

La capetele traseului sunt prevăzute două noduri rutiere, cu patru brelete, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare. De asemenea, au fost asigurate și două noduri intermediare, unul care va face legătura cu DC 136, în Pucioasa, și altul care va face legătura cu DN 71, în orașul Fieni.

Platforma drumului are o lățime totală de 21,5 m și este compusă dintr-o bandă mediană de 3 m, parte carosabilă de 7 m, benzi de încadrare de câte 1,5 m și acostamente de 3 m. Drumul de ocolire are prevăzute 17 lucrări de artă – 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală. Vorbim aici de poduri care vor traversa râul Ialomița și de pasaje care vor traversa DN 71, dar și de un pod peste calea ferată. Pe fiecare dintre acestea se vor amplasa rețele de iluminat.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite