Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Campania „Vrem respect” a ajuns şi în comunitatea de romi de la Gura Ocniţei

Publicat

pe

Tudorică Răducanu, preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa, şi-a propus să scoată asociaţia din anonimatul în care a intrat în ultimii ani, să reclădească speranţa, să demonstreze că romii nu sunt aşa cum cred mulţi, o etnie dificilă, greu de educat, care nu se adaptează modelelor oferite de societate.

Dar, pentru a arăta acest lucru, pentru a reface această imagine alterată, este nevoie de muncă, de comunicare, de solidaritate şi de multiplicarea în toate comunităţilor de romi a bunelor intenţii, a seriozităţii şi implicării în mersul normal al colectivităţilor din care fiecare fac parte.

Campania „Vrem Respect” a fost iniţiată tocmai pentru atingerea acestui deziderat şi se derulează în toate localităţile din ţară şi, evident, şi din judeţul Dâmboviţa unde trăiesc etnici romi. Aceştia trebuie să ştie că au reprezentanţi, că au drepturi, că autorităţile locale trebuie să se preocupe şi de soarta lor, pe linie de integrare, de educaţie, de sănătate şi acces la facilităţile generatoare de civilizaţie: reţele de gaze, de apă, de canalizare, de electricitate.

La sfârşitul săptămânii trecute, Tudorică Răducanu, însoţit de coordonatorul regional Andrei Ionescu şi de membrii din conducerea asociaţiei, s-a aflat în comuna Gura Ocniţei. Aici există o comunitate unde trăiesc aproximativ 700 de romi.

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa a avut o întâlnire şi cu primarul localităţii, Sorin Vasile Ioniţă, cu care a discutat despre nevoile romilor din Gura Ocniţei, despre problemele cu care aceştia se confruntă. S-au căutat soluţii de rezolvare a unor neajunsuri existente şi s-a stabilit ca, în viitorul apropiat, liderul romilor şi edilul comunei să mai poarte dialoguri şi să demareze proiecte comune, care să aibă ca ţintă comunitatea de romi.

„Sorin Vasile Ioniţă, edilul comunei Gura Ocniţei, este un om destoinic, implicat, bun adminstrator, un om cu care am putut discuta pe îndelete despre problemele romilor noştri, despre conduita lor în comunitate, despre tot ceea ce trebuie întreprins pentru rezolvarea tuturor problemelor ce ţin de educaţie, de integrare, de găsirea unor locuri de muncă, de acordarea asistenţei medicale, implicarea membrilor etniei noastre în viaţa culturală a localităţii. Suntem convinşi că, la Gura Ocniţei, lucrurile evoluează într-o direcţie bună”, ne-a precizat Tudorică Răducanu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Cadou muzical online de Florii, oferit de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa

Publicat

pe

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița vă propune pentru duminică – 25 aprilie, de la ora 17:00, spectacolul muzical online „Primăvara iubirii”, susținut de profesorii Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”.

„Evenimentul a fost imaginat ca un concept inedit, sub forma unui cadou muzical oferit, de data aceasta, nu de către elevi, ci de cei care îi îndrumă.

Cu accente din repertoriul clasic, așa cum a abordat la pian doamna profesor Andreea Andrei sau ca un tribut adus marilor nume ale muzicii ușoare românești de către profesor Mirablea Grigorescu, cu sensibilitate și pasiune, într-un cadru de vis – Muzeul de Artă din Târgoviște, evenimentul se constituie într-o formă artistică de înaltă ținută.

Iubind muzica și trăind prin ea, Adelin Simion, alături de sora sa, Izabela Radu, au adus în prim-plan piese muzicale ce au făcut înconjurul lumii, dar și o creație proprie, demonstrând reale calități compoziționale.

Alăturată de curând familiei Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, Andreea Rusu, prin vioara ei, a suprins nu doar primăvara, din celebra piesă a marelui compozitor Florin Bogardo, dar și accente misterioase din repertoriul trupei Secret Garden.

Pentru a evidenția pasiunea, talentul, dar, mai ales, dăruirea pentru pian și sonoritățile sale, într-un duo muzical de excepție, concertul se încheie cu performanța extraordinară a doi artiști, Andreea Andrei și Andrei Georgescu, pe acordurile pline de intensitate ale lui Astor Piazzolla din piesa Libertango”, se precizează într-un comunicat remis de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa.

Spectacolul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a instituției.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

2021, anul șantierelor deschise în orașul Pucioasa

Publicat

pe

Sursa foto: captură video Actual Media

Constantin Ana, primarul orașului Pucioasa, aflat la al doilea mandat, și-a stabilit un grafic clar de dezvoltare a comunității încă din momentul când a hotărât să candideze și a făcut tot posibilul să se țină de el, chiar dacă nu a anticipat nivelul real al birocrației. De asemenea, perioada de pandemie pe care o traversăm de mai bine de un an a cauzat câteva întârzieri, fiind nevoie de redirecționarea multor fonduri, însă edilul este convins că anul acesta administraţia publică locală de la Pucioasa va reuși să recupereze.

„2021 va fi anul în care orașul va fi plin de șantiere și acesta este un motiv de satisfacție, dar și de îngrijorare, pentru că nu există proiect fără probleme și nu există proiect care să nu genereze, pe lângă satisfacția finalizării lui, și foarte multe zone de disconfort cetățenilor. Nu a fost proiect la care să nu apară reclamații, că-i deranjează zgomotul, praful… Îi înțeleg, dar nici în casă, dacă te apuci să faci curat, să construiești ceva, nu ai cum să o faci în liniște și fără praf”, a punctat primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana.

Edilul este nemulțumit de faptul că, la nivelul Guvernului, nu există predictibilitate și nu se păstrează bun ce au început predecesorii. Spre exemplu, Cabinetul Viorica Dănilă venise cu o axă de finanțare pentru stațiunile balneo-climaterice de care s-a ales praful imediat de a ajuns PNL la putere.

„Totuși, Guvernul PNL a venit și cu o veste bună, în septembrie 2020, când a dat o ordonanță care ne asigura că vom primi, din bani europeni, prin returnare ulterioară, integral cofinanțările pentru proiectele europene și 75% din cheltuielile neeligibile, ceea ce pentru noi însemna o gură de oxigen. Din păcate, nu s-a mai întâmplat nimic!

Atâta timp cât nu poți să ai predictibilitate, te bazezi pe lucruri ce-ți sunt prezentate în documente oficiale și nu se mai întâmplă, avem o problemă. Ne construim un buget, o agendă de lucru și se alege praful de tot și de toate. La momentul de față, așteptăm să se întâmple o minune și să pornească Programul Național de Redresare și Reziliență – PNRR, să pornească Programul Operațional Regional – POR, să fie altfel decât a fost până acum, pentru că am avut proiecte care au stat și peste 3 ani de zile până au început să producă efecte. Oamenii au o percepție clară că am produs doar hârtii și, din păcate, până la un punct, nu am avut cum să le demonstrez că nu este așa”, a declarat Constantin Ana pentru actual-media.ro.

Primăria Pucioasa are semnate, în acest moment, 17 contracte de finanțare, iar obiectivul edilului pentru cel de-al doilea mandat este să finalizeze aceste proiecte. De asemenea, și-a propus să mai pornească alte 10.

„După calculele mele, un proiect european serios înseamnă, de la idee până la finalizare, minimum 5 ani. Știu că pare dureros, dar acesta este adevărul. De exemplu, proiectul de pe Dealul Moțăianca – crearea unei zone de agrement și de tratament – nu cred că va fi gata mai devreme de 10 ani. Este o valoare prea mare, este un efort bugetar imens, este prins în master planul de turism al României, dar Dumnezeu știe cum vor mai interpreta oamenii ăștia (Nota redacției: guvernanții) niște documente asumate la momentul respectiv de toate partidele politice. Vom vedea. Noi suntem plini de speranță, avem lucrări pornite spre deosebire de alții, suntem pregătiți și pentru POR 2021-2027, am depus 10 fișe și pentru PNRR. Încercăm să nu ratăm niciun ban european”, a mai spus primarul orașului Pucioasa – Constantin Ana.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT