Connect with us

POLITIC

PRO România solicită să fie înlocuiţi toți miniștri propuşi care au fost avizați negativ!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, susţine cu tărie că partidul pe care îl reprezintă nu va închide ochii în faţa incompetenţei. Ţuţuianu recomandă liderilor liberali să se gândească bine când fac nominalizările pentru funcţiile de miniştri. Intuind că la mijloc ar fi vorba de o înţelegere tacită între PNL şi PSD, parlamentarii PRO România nu vor participa la votul de învestitură din data de 4 noiembrie.

„Parlamentarii PRO România vor fi prezenți la comisiile de audieri. Tratăm foarte serios această procedură, pentru că ea filtrează calitatea celor propuși (dacă există). Candidații nepregătiți NU vor primi votul nostru la audieri. NU suntem dispuși să girăm înlocuirea unor incompetenți cu alții. Solicităm ca toți miniștri propuși, audiați și avizați negativ să fie înlocuiți. NU vom participa la votul din 4 noiembrie, în Parlament.

Este o formă de protest față de blatul evident pe îl fac PSD și PNL (fiecare cu câștigurile lor minore – Viorica Dăncilă în turul 2, Guvern votat – dar cu pierderi mari pentru România). NU susținem un guvern PNL, întrucât interesele electoratului pe care îl reprezentăm sunt grav afectate prin Programul de guvernare pe care-l propun dl Orban&co.

Vom susține numai ceea ce e bine pentru români, pentru România. Nu dăm cecuri în alb nimănui. Cei care ne tot presează (găsiți voi alte sinonime) să votăm guvernul Orban să-și vadă de interesele lor de partid. Poate a funcționat cu Barna-USR, nu și cu PRO România”, a scris senatorul Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

POLITIC

Titus Corlățean s-au întâlnit cu participanții la un curs important de comunicare strategică

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean a avut ieri, 11 iunie 2024, o întâlnire cu participanții la programul de formare profesională intitulat “Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment”, aflați în vizită la Senatul României. De precizat că respectivul programul este organizat de Ministerul Afacerilor Externe, în colaborare cu Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

“Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment” se adresează specialiștilor în comunicare din cadrul administrațiilor centrale ale statelor din regiunea Africa Sub-sahariană și celor din instituțiile române cu domenii de activitate relevante pentru tematica cursului.

Președintele Comisiei pentru Politică Externă, Titus Corlățean, în discursul său, a evidențiat necesitatea acordării unei atenții deosebite provocărilor de securitate generate de campaniile de dezinformare și de acțiunile de destabilizare de tip hibrid întreprinse de actori statali și non-statali din afara spațiului euro-atlantic. Parlamentarul a exemplificat cu situația războiului de agresiune purtat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Titus Corlățean a mai subliniat rolul comunicării strategice în consolidarea rezilienței instituționale și societale la campaniile de dezinformare, precum și cel al programelor de formare și educație dedicate creșterii gradului de conștientizare a riscurilor provocate de acest fenomen, inclusiv riscurile de subminare a respectului față de drepturile omului și față de sistemul de drept internațional, bazat pe reguli, precum și față de setul de principii și valori pe care este întemeiată orice societate democratică.

„Cursul “Building Resilience to Disinformation in a Changing Communication Environment” se derulează în perioada 11-14 iunie 2024 și face parte din programul de activități de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară. Ediția din acest an a reunit cursanți provenind din Mauritania, Ghana, Mozambic, Kenya, Nigeria, R.D.Congo, Senegal, Tanzania, Africa de Sud, Namibia, Etiopia și Uniunea Africană și ai instituțiilor publice din România”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru Politică Externă, l-a avut ca invitat, la întâlnirea cu cursanții, pe ambasadorul Daniel Fried, fost diplomat american, fost asistent pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA în perioada 2005-2009.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Titus Corlățean, senator: Performanța politică și administrativă a fost răsplătită prin vot masiv de cetățenii Dâmboviței

Publicat

pe

Senatorul Titus Corlățean, prim-vicepreședinte al PSD Dâmbovița, a ținut să îi felicite pe toți reprezentanții partidului angrenați în campania electorală, pe primarii și consilierii locali care au dovedit că sunt dedicați comunităților locale, implementării proiectelor de interes, reușind astfel să acumuleze încredere, iar cetățenii i-au răsplătit prin vot masiv la scrutinul desfășurat pe 9 iunie 2024. După scorul politic obținut, PSD Dâmbovița se află pe locul doi, la nivel național, după județul Olt, dar foarte aproape.

„Îmi aduc aminte că, acum două luni, la momentul depunerii de către Corneliu Ștefan a dosarului de candidatură pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean, mi-am îngăduit să fac o afirmație în care spuneam, pe scurt, că la Dâmbovița vom obține un scor istoric la aceste alegeri locale.

Nu a fost niciun fel de aroganță, nu a fost, în termeni creștini, nici măcar un mesaj profetic, a fost o chestiune strict obiectivă, a fost o evaluare obiectivă a performanțelor politice și administrative ale echipei PSD Dâmbovița.

Am spus la acel moment că cetățenii vor aprecia în Dâmbovița performanța politică și administrativă. Astăzi, suntem în fața unui scor istoric pe care l-am obținut prin aleșii noștri locali”, a precizat Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite