Conectați-vă cu noi

POLITIC

PRO România solicită să fie înlocuiţi toți miniștri propuşi care au fost avizați negativ!

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, susţine cu tărie că partidul pe care îl reprezintă nu va închide ochii în faţa incompetenţei. Ţuţuianu recomandă liderilor liberali să se gândească bine când fac nominalizările pentru funcţiile de miniştri. Intuind că la mijloc ar fi vorba de o înţelegere tacită între PNL şi PSD, parlamentarii PRO România nu vor participa la votul de învestitură din data de 4 noiembrie.

„Parlamentarii PRO România vor fi prezenți la comisiile de audieri. Tratăm foarte serios această procedură, pentru că ea filtrează calitatea celor propuși (dacă există). Candidații nepregătiți NU vor primi votul nostru la audieri. NU suntem dispuși să girăm înlocuirea unor incompetenți cu alții. Solicităm ca toți miniștri propuși, audiați și avizați negativ să fie înlocuiți. NU vom participa la votul din 4 noiembrie, în Parlament.

Este o formă de protest față de blatul evident pe îl fac PSD și PNL (fiecare cu câștigurile lor minore – Viorica Dăncilă în turul 2, Guvern votat – dar cu pierderi mari pentru România). NU susținem un guvern PNL, întrucât interesele electoratului pe care îl reprezentăm sunt grav afectate prin Programul de guvernare pe care-l propun dl Orban&co.

Vom susține numai ceea ce e bine pentru români, pentru România. Nu dăm cecuri în alb nimănui. Cei care ne tot presează (găsiți voi alte sinonime) să votăm guvernul Orban să-și vadă de interesele lor de partid. Poate a funcționat cu Barna-USR, nu și cu PRO România”, a scris senatorul Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

Dâmboviţa

Copiii, profesorii, părinții nu merită bătaia de joc la care îi supune Ministerul Educației

Publicat

pe

De 70 de zile, de la declanşarea crizei, toţi cei din sistemul de educație românesc (preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ) trăiesc în panică şi nesiguranţă – spune Claudia Gilia, deputat PSD de Dâmbovița.

„Cu toții au făcut eforturi mari, cu rezultate minime, în lipsa unor direcții simple, clare, coerente. Pentru elevi, în primul rând, a fost o perioadă din care nu au câștigat foarte mult, ba, aș putea spune, că unii au pierdut foarte mult. Și mă refer, în special, la cei care provin din familii modeste.

Un ultim act al acestei perioade negre a învățământului este compromiterea examenelor finale. Ministerul Anisie a anulat licitația pentru măștile de protecție necesare elevilor și profesorilor, după ce formulase o cerere de ofertă cu dedicație.

În ultimele luni, am văzut cu toţii ce înseamnă ca un profesionist politruc să conducă învăţământul românesc. Din păcate, în „România Educată” a liberalilor, doamna Monica Anisie rămâne pe scaunul de șef al Educației”, este mesajul postat de parlamentara PSD pe pagina sa de Facebook după votul pe moțiunea împotriva ministrului Educației – Monica Anisie.

În contextul anulării licitației pentru achiziționarea de măști care să fie distribuite elevilor și cadrelor didactice, deputata Claudia Gilia pune și câteva întrebări, cu regretul că ministrul Monica Anisie nu a arătat disponibilitate pentru dialog și găsirea celor mai bune soluții:
– Cum se vor desfășura aceste pregătiri pentru examene și examenele în sine, în condiții de siguranță?
– Nu este suficient stresul provocat elevilor prin nesiguranța și haosul deciziilor din ultima perioadă?
– Chiar este nevoie de temeri suplimentare, doar pentru că ministerul vrea să facă o afacere din achiziția de echipament de protecție?

„Incertitudinea, bâlbele, contradicțiile, întârzierea în luarea deciziilor, gestionarea defectuoasă a sistemului educațional sunt elementele care au definit educația din România în această perioadă.
PSD a propus o serie de soluții pentru a se putea gestiona această criză. Din păcate, aroganța, politicianismul exacerbat îi împiedică pe liberali să recepteze orice mesaj constructiv.

Votul de astăzi este unul meritat de ministrul Anisie! Copiii, profesorii, părinții, bunicii nu merită, însă, bătaia de joc la care îi supune ministerul responsabil de educația tinerei generații! Care este lecția pe care o predați, doamna ministru”?

Citește în continuare

Dâmboviţa

Cele trei evenimente ale lunii mai care au marcat istoria, în viziunea liderului PNL Târgoviște

Publicat

pe

Mare noroc au liberalii dâmboviţeni cu Aurelian Cotinescu, preşedintele PNL Târgovişte şi candidatul acestui partid pentru postul de primar al municipiului, cu faptul că, din când în când, apare în faţa presei pentru a păstra vie imaginea formaţiunii liberale ocupată acum cu guvernarea.

Trebuie să amintim că, în ultimele luni sau cel puţin de când este conjunctural la putere, PNL Dâmboviţa a uitat de comunicare sau cel puţin o practică deficitar. Bafta lor că îi mai scoate din încurcătură Cotinescu, aşa cum a făcut-o şi astăzi pe platforma zoom.

Liderul liberal, cu obişnuita-i vervă, a pus pe tapet probleme de ordin local, a „muşcat”, aşa cum procedează un „animal politic pur sânge” din adversari, respectiv din reprezentanţii administraţiei social-democrate târgoviştene, şi a evidenţiat, nici nu se putea altfel, rezultatele guvernării liberale în zodia pandemiei.

Aurelian Cotinescu a mai scos în relief trei evenimente mari sau mici, care au marcat evoluţia partidului, pe unele le-au sărbătorit liberalii pe altele doar le-au amintit. A vorbit întâi despre celebrarea a 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, despre rolul liberalilor, al Brătienilor, în înfăptuirea Marii Unirii, în crearea României moderne. A precizat Cotinescu că sunt „mândri de trecutul nostru, de rădăcinile noastre şi ne propunem să fim la înălţimea istoriei noastre”.

Tot la capitolul evenimente importante, a fost clasificat şi mitingul cu parole organizat acum un an de PSD în municipiul Târgovişte. Manifestare amplu comentată şi criticată, de la care a pornit o reacţie în lanţ împotriva social-democraţilor, care a avut ca rezultat, cel puţin în municipiul Tâtgovişte, un scor prost la alegerile europarlamentare pentru PSD.

Spune preşedintele PNL Târgovişte că, din păcate, municipiul nostru a devenit celebru nu datorită frumuseţii sale, nu pentru dezvoltarea economică, turistică sau universitară sau pentru nivelul de trai ridicat, ci pentru mitingul la care au participat Liviu Dragnea şi Rovana Plumb, când „oraşul a fost amanetat pentru o zi”. A precizat liderul liberal că nici până astăzi nu s-a aflat cine sunt cei care se fac vinovaţi de închiderea oraşului şi de organizarea acelui miting cu parole. Nici noi nu am aflat oficial, domnule Cotinescu, dar ştim cine sunt, persoane care sunt bine mersi, cu bani, afaceri şi pensii barosane.

Expozeul online al lui Aurelian Cotinescu a continuat cu un alt eveniment considerat important: alegerile europarlamentare, când PNL a câştigat detaşat scrutinul, debusolând PSD până în ziua de azi.

„A fost o revenire la normalitate, o armonizare a lucrurilor, a societăţii, a situaţiei politice din România. A fost momentul de la care PSD a coborât constant în preferinţele electoratului român”, a adăugat Aurelian Cotinescu.

Aceste lucruri, a spus preşedintele PNL Târgovişte, nu trebuie uitate, pentru că au o importanţă deosebită în conştiinţa locală şi naţională.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!