Connect with us

ALEGERI

Robert Turcescu, deputat PMP: Theodor Paleologu are un program articulat pe nevoile societăţii

Publicat

pe

Sursa foto: Biroul Permanent de Ştiri

Prezent la Târgovişte, deputatul PMP Robert Turcescu şi-a exprimat convingerea că există în România mulţi oameni inteligenţi, care nu se vor lăsa manevraţi la urme. Pe aceştia mizează Robert Turcescu că vor citi programul de campanie al lui Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, că îi vor urmări, de asemenea, apariţiile publice, şi, în felul acesta, vor face diferenţa.

„Theodor Paleologu este un om care îşi doreşte dezbateri cu ceilalţi contracandidaţi şi nu-i puţin lucru într-o perioadă în care mai toţi candidaţii fug de astfel de dezbateri. Cred că are un program coerent şi articulat pe nevoile societăţii româneşti de astăzi. O confruntare, în sensul bun al cuvântului, ar arăta realmente diferenţa de clasă dintre candidaţi. Ei ştiu, ceilalţi, că este complicat să răspundă unor astfel de provocări.

Democraţia are reguli de respectat, are frumuseţea ei, iar una dintre cele mai importante valori, într-o societate democratică, este dialogul, schimbul de idei, de opinii. Ori, astăzi, când candidaţii la preşedinţie preferă doar să-şi pună mutrele pe afişe, pe bannere… şi să împărtăşescă pe facebook eventual câteva idei, este nefiresc, pentru că în România, în continuare, 80% din populaţia ţării se informează, şi o spun studiile, nu o spun eu, cu ajutorul televiziunilor. Deci televiziunea este în continuare principalul motor de informare pentru public.

Ar fi fost firesc, într-un asemenea context, ca şi candidaţii la preşedinţie să dovedească respect faţă de electorat şi să vină în faţa camerelor de luat vederi într-o dezbatere în care să pună faţă în faţă viziunile lor despre România, viziunile lor despre economia României, despre politica externă, despre agricultură, despre educaţie, sănătate, transporturi, despre felul în care văd ei, din postura de preşedinte, o astfel de abordare a funcţiei prezidenţiale.

Este cea mai slabă campanie prezidenţială de 30 de ani încoace! Nu mi-a fost dat să văd o campanie mai lipsită de substanţă şi mai puţin interesantă cum este cea la care asistăm acum. În primul rând, cred că nu a existat, din anii 1990 până acum, un atât de mare dispreţ la adresa electoratului prin faptul că nu a fost organizată până la acest moment, deşi au trecut două săptămâni din această campanie, o dezbatere, măcar una, între candidaţii la preşedinţie”, a punctat Robert Turcescu.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats