Connect with us

ALEGERI

Robert Turcescu, deputat PMP: Theodor Paleologu are un program articulat pe nevoile societăţii

Publicat

pe

Sursa foto: Biroul Permanent de Ştiri

Prezent la Târgovişte, deputatul PMP Robert Turcescu şi-a exprimat convingerea că există în România mulţi oameni inteligenţi, care nu se vor lăsa manevraţi la urme. Pe aceştia mizează Robert Turcescu că vor citi programul de campanie al lui Theodor Paleologu, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, că îi vor urmări, de asemenea, apariţiile publice, şi, în felul acesta, vor face diferenţa.

„Theodor Paleologu este un om care îşi doreşte dezbateri cu ceilalţi contracandidaţi şi nu-i puţin lucru într-o perioadă în care mai toţi candidaţii fug de astfel de dezbateri. Cred că are un program coerent şi articulat pe nevoile societăţii româneşti de astăzi. O confruntare, în sensul bun al cuvântului, ar arăta realmente diferenţa de clasă dintre candidaţi. Ei ştiu, ceilalţi, că este complicat să răspundă unor astfel de provocări.

Democraţia are reguli de respectat, are frumuseţea ei, iar una dintre cele mai importante valori, într-o societate democratică, este dialogul, schimbul de idei, de opinii. Ori, astăzi, când candidaţii la preşedinţie preferă doar să-şi pună mutrele pe afişe, pe bannere… şi să împărtăşescă pe facebook eventual câteva idei, este nefiresc, pentru că în România, în continuare, 80% din populaţia ţării se informează, şi o spun studiile, nu o spun eu, cu ajutorul televiziunilor. Deci televiziunea este în continuare principalul motor de informare pentru public.

Ar fi fost firesc, într-un asemenea context, ca şi candidaţii la preşedinţie să dovedească respect faţă de electorat şi să vină în faţa camerelor de luat vederi într-o dezbatere în care să pună faţă în faţă viziunile lor despre România, viziunile lor despre economia României, despre politica externă, despre agricultură, despre educaţie, sănătate, transporturi, despre felul în care văd ei, din postura de preşedinte, o astfel de abordare a funcţiei prezidenţiale.

Este cea mai slabă campanie prezidenţială de 30 de ani încoace! Nu mi-a fost dat să văd o campanie mai lipsită de substanţă şi mai puţin interesantă cum este cea la care asistăm acum. În primul rând, cred că nu a existat, din anii 1990 până acum, un atât de mare dispreţ la adresa electoratului prin faptul că nu a fost organizată până la acest moment, deşi au trecut două săptămâni din această campanie, o dezbatere, măcar una, între candidaţii la preşedinţie”, a punctat Robert Turcescu.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

UPDATE: Potrivit unor surse, Guvernul urmează să aprobe organizarea alegerilor locale parțiale în data de 27 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT