Connect with us

ALEGERI

Theodor Paleologu, candidatul PMP, propune un serviciu obligatoriu de pregătire pentru tineri

Publicat

pe

Sursa foto: Digi FM

Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mişcarea Populară la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, crede că este nevoie să fie introdus în România un program de antrenament militar şi civic cu o durată scurtă de timp, spre exemplu, o lună de zile, obligatoriu atât pentru fete, cât şi pentru băieţi.

„Este vorba despre o educație de bază, să învețe tinerii să se scoale la 07:00 dimineața, să-și facă patul, să curețe după ei. Este vorba de o disciplină minimală și oricine are un copil știe cât de important este lucrul acesta. Eu aș fi fost bucuros ca fiul meu să stea o lună într-un loc ca ăsta, să vadă ce înseamnă disciplină.

Trebuie timp pentru implementarea acestui serviciu civic-militar, trebuie testat întâi pe bază de voluntariat, exact cum se întâmplă acum în Franța.

Un alt mare beneficiu al acestui serviciu civic-militar este identificarea analfabetismului, pentru că sunt copii din zone defavorizate care ajung la 15-17 ani să nu știe să scrie, să citească. Poți astfel identifica aceste cazuri și poți propune cursuri pentru cei care au probleme de acest tip”, a declarat Theodor Paleologu la „Puterea Ştirilor”.

 

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats