Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa, o organizaţie din ce în ce mai puternică

Publicat

pe

Astăzi – 2 noiembrie 2019, la sediul Partidei Romilor PRO Europa din Târgoviște, a avut loc o ședință de lucru a conducerii filialei Dâmbovița. Tudorică Răducanu, președintele respectivei asociații, i-a convocat pe toți lideri de organizații locale din județ pentru a discuta despre problemele curente ale Partidei Romilor Dâmbovița, despre următorii pași ce trebuie parcurși și, nu în ultimul rând, despre alegerile prezidențiale care tocmai bat la ușă.

Tudorică Răducanu le-a prezentat colegilor şi raportul activității sale ca președinte al filialei pentru ultimele 3 luni, în care a insistat pe măsurile întreprinse în vederea reconsolidării asociației la nivelul județului Dâmbovița și pe campania „Vrem respect”, pe care a desfășurat-o în toate localitățile în care există comunități importante de romi. Această acțiune, fără de precedent până acum, derulată la nivel național, a avut rolul, a spus liderul Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, de a inventaria dificultăţile cu care se confruntă romii, de a discuta direct cu membrii comunităților despre lucrurile bune și rele care se întâmplă în viata lor, de a dialoga cu reprezentanții autorităților locale și de a căuta împreună soluții de rezolvare a unor probleme. Nu în ultimul rând, campania „Vrem respect” a avut și o componenta de refacere a organizațiilor locale ale Partidei Romilor, de a desemna lideri care să reprezinte cu încredere și cinste comunitățile locale de romi.

În ceea ce privește scrutinul pentru alegerile prezidentiale care se va desfășura pe 10 noiembrie, Tudorică Răducanu a accentuat că membrii Partidei Romilor PRO Europa au libertatea să voteze persoana pe care o consideră cea mai îndreptățită pentru a ocupa cea mai înaltă funcție în stat. Partida Romilor PRO Europa nu a întrat în nicio alianță politică, prin urmare nu sprijină un anume partid sau candidat.

„Întâlnirea cu liderii locali ai asociației noastre a fost una deosebit de constructivă. Un moment în care am reușit să tragem linie și să vedem tot ceea ce am putut realiza în această perioadă. Asta nu înseamnă că ne oprim aici, că lucrurile sunt rezolvate. Nu. Continuăm acțiunile noastre în vederea reconsolidării Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, din toate punctele de vedere. Rolul nostru este acela de a-i reprezenta cât mai bine pe membrii etniei noastre, de a-i sprijini pentru o cât mai bună integrare şi în toate problemele ce țin de viaţa socială, educație, sănătate, cultură și muncă , ne-a precizat Tudorică Răducanu – președintele Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița.

ACTUALITATE

Comandantul Poliţiei Dâmboviţa, comisarul şef Sorin Păun, s-a pensionat!

Publicat

pe

Am aflat pe surse că, de astăzi, comisarul şef Sorin Păun, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, a intrat în rândul pensionarilor. Nu putem decât să îi urăm pe această cale, după o activitate lungă şi densă în slujba legii, sănătate şi putere de muncă în continuare!

Comisarul şef Sorin Păun are 49 de ani şi lucrează în Poliţia Română din 1994, când a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Iona Cuza Bucureşti. A fost şef de birou, şef al Poliţiei Pucioasa, şef al Poliţiei Găeşti, adjunct al inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa. În martie 2019 a fost împuternicit şef al IPJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Salvaţi Copiii a donat încă un lot de aparatură medicală pentru Maternitatea Târgovişte

Publicat

pe

Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a primit un nou sprijin constând în aparatură medicală din partea organizaţiei „Salvaţi Copiii”. La această acţiune, derulată în acelaşi context cu „Ziua Mondială a Prematurităţii”, a fost prezentă şi renumita tenismenă târgovişteană Sorana Cîrstea. Sportiva a contribuit financiar, alături de alţi susţinători ai campaniei, la achiziţionarea a 4 monitoare de funcţii vitale şi a 12 injectomate în valoare de 22.953 de euro.

”Salvarea nou-născuților prematur ar trebui să fie o prioritate națională, de care să fim conștienți cu toții.Nicio mare victorie nu se poate obține fără să ai la dispoziție instrumente bune și o echipă alături de care să construiești. Mă bucur că medicii, Salvați Copiii și nou-născuții prematur m-au primit în echipa lor, aceasta este o echipă a vieții”, a declarat Sorana Cîrstea.

Anual, Maternitatea din cadrul Spitalului din Târgovişte are în grijă circa 2.000 de bebeluşi. În 2018, s-au născut prematur 237 de copii, iar în primele şase luni ale anului 2019 au venit pe lume prematur 112 copilaşi.

”Ca maternitate de grad 3, de doi ani îngrijim prematuri din toată regiunea – Prahova, Argeș, Ialomița,Teleorman, Vâlcea, Olt. Ne-am dori o mai mare implicare a Ministerului Sănătății. Așteptăm cu nerăbdare dotarea cu incubatoare promisă de aproape patru ani și ne dorim obținerea finanțării pe axa prioritară, a maternității din Târgoviște, singura maternitate de grad 3 din țară, uitată de finanțare de doi ani, în ciuda numeroaselor memorii și solicitări”, a precizat dr. Roxana Aldea – șeful Secției Neonatologie din cadrul Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv „Salvaţi Copiii România”, a spus că investiţia constantă în maternităţi şi în secţiile de terapie neonatală intensivă este crucială.

„Datele de teren arată că un număr mare de decese la nou-născuți sunt cauzate de lipsa aparaturii medicale esențiale. Este important să ducem incubatoare performante exact acolo unde lipsesc, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România.

Salvați Copiii lucrează umăr la umăr cu medicii din țară, pentru a suplini lipsurile cronice exact unde este celmai urgent, dar suntem conștienți că nu poți selecta în ce maternitate vei salva nou-născuții prematur și unde revii mai târziu, așa că facem eforturi să ajungem chiar și în cea mai mică secție de terapie neonatală, unde exită nevoie urgentă de investiție în aparatură medicală vitală pentru salvarea prematurilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu.

La eveniment, a fost prezentă şi deputata PRO România Oana Vlăducă.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web