Connect with us

Dâmboviţa

Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa, o organizaţie din ce în ce mai puternică

Publicat

pe

Astăzi – 2 noiembrie 2019, la sediul Partidei Romilor PRO Europa din Târgoviște, a avut loc o ședință de lucru a conducerii filialei Dâmbovița. Tudorică Răducanu, președintele respectivei asociații, i-a convocat pe toți lideri de organizații locale din județ pentru a discuta despre problemele curente ale Partidei Romilor Dâmbovița, despre următorii pași ce trebuie parcurși și, nu în ultimul rând, despre alegerile prezidențiale care tocmai bat la ușă.

Tudorică Răducanu le-a prezentat colegilor şi raportul activității sale ca președinte al filialei pentru ultimele 3 luni, în care a insistat pe măsurile întreprinse în vederea reconsolidării asociației la nivelul județului Dâmbovița și pe campania „Vrem respect”, pe care a desfășurat-o în toate localitățile în care există comunități importante de romi. Această acțiune, fără de precedent până acum, derulată la nivel național, a avut rolul, a spus liderul Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, de a inventaria dificultăţile cu care se confruntă romii, de a discuta direct cu membrii comunităților despre lucrurile bune și rele care se întâmplă în viata lor, de a dialoga cu reprezentanții autorităților locale și de a căuta împreună soluții de rezolvare a unor probleme. Nu în ultimul rând, campania „Vrem respect” a avut și o componenta de refacere a organizațiilor locale ale Partidei Romilor, de a desemna lideri care să reprezinte cu încredere și cinste comunitățile locale de romi.

În ceea ce privește scrutinul pentru alegerile prezidentiale care se va desfășura pe 10 noiembrie, Tudorică Răducanu a accentuat că membrii Partidei Romilor PRO Europa au libertatea să voteze persoana pe care o consideră cea mai îndreptățită pentru a ocupa cea mai înaltă funcție în stat. Partida Romilor PRO Europa nu a întrat în nicio alianță politică, prin urmare nu sprijină un anume partid sau candidat.

„Întâlnirea cu liderii locali ai asociației noastre a fost una deosebit de constructivă. Un moment în care am reușit să tragem linie și să vedem tot ceea ce am putut realiza în această perioadă. Asta nu înseamnă că ne oprim aici, că lucrurile sunt rezolvate. Nu. Continuăm acțiunile noastre în vederea reconsolidării Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița, din toate punctele de vedere. Rolul nostru este acela de a-i reprezenta cât mai bine pe membrii etniei noastre, de a-i sprijini pentru o cât mai bună integrare şi în toate problemele ce țin de viaţa socială, educație, sănătate, cultură și muncă , ne-a precizat Tudorică Răducanu – președintele Partidei Romilor PRO Europa Dâmbovița.

Reclama

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite