Connect with us

ACTUALITATE

Facilitatea comunicării între ONG-uri va duce la dezvoltarea colaborarii România-China

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PRO România de Dâmboviţa, este unul dintre parlamentarii care au participat la vizita de documentare în China, organizată de NGO Network for International Exchanges, în perioada 21 – 31 octombrie 2019, cu scopul de a prezenta modul de implicare a ONG-urilor în procesul de dezvoltare economică şi socială, precum şi pentru a identifica posibilităţi concrete de stimulare a schimburilor economice, culturale şi comerciale între România şi China.

În intervenţia pe care a avut-o în cadrul unuia dintre evenimentele organizate, deputata Oana Vlăducă a punctat că trebuie facilitată comunicarea între ONG-uri, astfel încât să poată fi înţelese foarte bine modificările legislative, întrucât acestea generează o lipsă de confort şi predictibilitate pentru parteneri, ajungându-se chiar şi la stări de tensiune care afectează relaţiile bilaterale.

„O soluție poate fi existența unui portal cuprinzând procedurile legislative, maniera în care se poate înființa, dar și cadrul de funcționare al unei organizaţii neguvernamentale. De asemenea, având în vedere «Agenda strategică de cooperare UE-China 2020» consider că, pe baza principiului egalității și al prieteniei, statele membre UE și R.P. Chineză trebuie să fie încurajate să înființeze centre culturale.

N-am uitat că sunt deputat al județului Dâmbovița, un județ-prieten al R.P. Chineze și am amintit că, în 2016, președintele Consiliului Județean de la acea vreme, Adrian Țuțuianu, a semnat o Înțelegere de cooperare a Județului Dâmbovița cu Regiunea Autonomă Guangxi. În baza acelui document, am insistat ca parteneriatul să se dezvolte mai ambițios în perioada următoare, în domeniile stabilite: administrație publică locală, sănătate, comerț, infrastructură, educație, cultură, sport”, precizează Oana Vlăducă – deputat PRO România.

Reclama
Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Dacă ești pasionat de științele mediului sau de siguranța alimentelor, ori vrei să contribui la protejarea mediului și la asigurarea unor produse alimentare de calitate pentru viitor, Facultatea de Ingineria Mediului și Știința Alimentelor, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, te așteaptă să te înscrii la concursul de admitere, pentru anul universitar 2024-2025.

Programele de studii de licență se desfășoară pe durata a 4 ani de studiu și cuprind specializările:

  • Tehnologia prelucrării produselor agricole;
  • Controlul şi securitatea produselor alimentare;
  • Ingineria şi protecţia mediului în agricultură;
  • Montanologie.

Programele de studii de master, cu durata de studiu de 2 ani, cuprind specializări atât din domeniul Ingineriei Mediului, cât și din domeniul Științei Alimentelor, cum ar fi:

  • Sisteme de control și evaluare a calității mediului;
  • Controlul și expertiza alimentelor.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

Românii își vor putea lua rețelele medicale online. Vezi când!

Publicat

pe

Președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Valeria Herdea, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că românii își vor putea lua rețeta online de oriunde din Europa, după ce nota platformă informatică – PIAS va deveni funcțională, probabil în 2 ani.

„Sunt foarte multe lucruri care vor facilita accesul pacientului la servicii medicale, inclusiv sistemul de programare și sistemul de accesare al diverselor specialități”, a precizat Valeria Herdea.

A mai spus șefa CNAS, citată de HotNews, că se fac demersuri pentru ca fiecare cetățean să își poată accesa dosarul medical electronic.

„Vorbim despre redimensionarea acestei platforme și reînnoirea ei. Încercăm nu doar să o redimensionăm, ci și să o facem interoperabilă: spre exemplu, toți furnizorii de servicii medicale să poată vedea dosarul electronic al pacientului și să îl poată ajuta și să simplifice viața și traseul pacientului”.

Finanțarea provine din Componenta 7 din PNRR – digitalizarea sănătății. Peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectați la noua platformă PIAS.

Reclama

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite