Connect with us

ACTUALITATE

Sfaturi utile pentru a alege corect generatorul electric

Publicat

pe

Întreruperile de curent pot apărea oriunde și oricând, așa că investiția într-un generator de curent este una cât se poate de necesară, indiferent că vorbim despre o casă aflată în mijlocul orașului ori în vârf de munte, despre un spațiu de birouri, de un depozit sau de un șantier. Și pentru că există șanse mari să nu ai prea multe cunoștințe despre un astfel de aparat, îți venim în ajutor cu mai multe informații utile pentru a-l alege corect.

În primul rând, trebuie să știi că generatoarele de curent electric sunt echipamente formate dintr-un motor termic și un alternator, ce au funcția de a transforma energia mecanică în energie electrică.

În magazinele de profil, așa cum este magazinul online scule.detop.ro, găsești o gamă foarte diversă de generatoare electrice: de la modele semiprofesionale, pentru uz casnic, hobby sau camping, până la modele profesionale, insonorizante sau neinsonorizante, clasice ori generatoare de sudură pentru întrebuințare industrială.

Ca atare, achiziționarea unui generator electric nu trebuie făcută la întâmplare, ci în raport cu propriile nevoi și cu aspecte precum: tipul consumatorilor, putere, tipul de motor – pe benzină sau motorină, locul unde îl amplasezi (în interiorul imobilului sau în exterior), modul de pornire, timpul de utilizare etc.

Generatorul de curent – recomandări

Înainte de a cumpăra un generator de curent, te sfătuim să te gândești bine pentru ce îl vei folosi, deoarece, în funcție de răspuns, vei alege puterea acestuia. Dacă ți se pare că este o misiune prea complicată pentru tine, cel mai bine ar fi să apelezi la sfatul unei persoane avizate. Un electrician sau un consilier de vânzări din magazinul care comercializează astfel de produse ar trebui să îți dea exact informațiile de care ai nevoie.

Să revenim la alegerea puterii și a tipului de alimentare. Dacă acest echipament este destinat activităților din gospodăria proprie, poți opta pentru un model de generator electric cu putere sub 4 KVA, iar dacă ai de gând să utilizezi aparatul în activități industriale, ar fi bine să te orientezi spre un generator cu o putere mai mare de 15 KVA.
Cât privește alimentarea, ai la dispoziție două variante: pe benzină sau pe motorină.
Astfel, generatoarele de curent electric pe bază de benzină sunt ideale pentru activități la o scală mai mică și oferă următoarele avantaje:
● putere mare de funcționare;
● combustibil ușor de achiziționat;
● zgomot redus;
● emisii puține de gaze toxice și fum.

Generatoarele electrice pe bază de motorină (diesel) sunt indicate pentru activități complexe, ce necesită o putere mare de funcționare, și au ca atuuri:
● eficiența ridicată;
● combustibil ușor de procurat;
● costuri de întreținere reduse;
● consum mic de motorină.

De asemenea, contează și locul unde vei amplasa generatorul. Astfel, dacă îl vei monta afară, cel mai recomandat este un generator conceput pentru a sta închis într-o carcasă insonorizantă. În schimb, dacă îl vei așeza în interiorul imobilului, este necesară montarea unor fante care să permită evacuarea aerului viciat și a fumului.

Punctele forte ale unui generator electric

Încă nu te-am convins de necesitatea și utilitatea unui generator de curent electric actual? Uite alte câteva avantaje demne de luat în calcul, care în mod sigur vor cântări mult în decizia de a achiziționa și tu un astfel de aparat:
● este simplu de utilizat: fie că îți cumperi un generator de curent care se pornește la sfoară, la cheie sau prevăzut cu un panou automatizat, acesta se manevrează fără probleme, într-un timp scurt;
● funcționează în orice anotimp: performantele generatoare de curent pot merge la parametri optimi oricând – și dacă e vară, și dacă e iarnă, și ziua, și noaptea. Totul este să le protejezi de umiditate;
● are viteză de răspuns: din momentul în care ai pornit generatorul de curent, este nevoie de doar câteva minute pentru a-ți furniza curent electric;
● autonomia unui generator poate ajunge până la 13 ore de activitate continuă.
Dacă ești în căutarea unor modele de generatoare de curent la prețuri corecte, intră pe site-ul scule.detop.ro și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale. (P)

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Peste 5.000 de euro la hectar, ajutor de stat pentru cultivatorii de tutun!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: publika.md)

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a început procesul de autorizare la plată a ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru anul de cerere 2022. Plățile se efectuează în lei, la cursul valutar de 4,9490 lei pentru un euro, stabilit de Banca Centrală Europeană la data de 30 septembrie 2022.

În județul Dâmbovița, au aplicat pentru ANT 1 – culturi în teren arabil – 17.826 de fermieri, ANT 4 – tutun – 1 fermier, ANTZ 7 – sector lapte bovine – 336 fermieri, ANTZ 8 – sector carne bovine – 1.194 fermieri, ANTZ 9 – ovine / caprine – 361 fermieri, ne informează Centrul APIA.

Valoarea plafonului la nivel național este de 223.998.200 euro, se asigură de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și a fost repartizată astfel:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats