Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Sfaturi utile pentru a alege corect generatorul electric

Publicat

pe

Întreruperile de curent pot apărea oriunde și oricând, așa că investiția într-un generator de curent este una cât se poate de necesară, indiferent că vorbim despre o casă aflată în mijlocul orașului ori în vârf de munte, despre un spațiu de birouri, de un depozit sau de un șantier. Și pentru că există șanse mari să nu ai prea multe cunoștințe despre un astfel de aparat, îți venim în ajutor cu mai multe informații utile pentru a-l alege corect.

În primul rând, trebuie să știi că generatoarele de curent electric sunt echipamente formate dintr-un motor termic și un alternator, ce au funcția de a transforma energia mecanică în energie electrică.

În magazinele de profil, așa cum este magazinul online scule.detop.ro, găsești o gamă foarte diversă de generatoare electrice: de la modele semiprofesionale, pentru uz casnic, hobby sau camping, până la modele profesionale, insonorizante sau neinsonorizante, clasice ori generatoare de sudură pentru întrebuințare industrială.

Ca atare, achiziționarea unui generator electric nu trebuie făcută la întâmplare, ci în raport cu propriile nevoi și cu aspecte precum: tipul consumatorilor, putere, tipul de motor – pe benzină sau motorină, locul unde îl amplasezi (în interiorul imobilului sau în exterior), modul de pornire, timpul de utilizare etc.

Generatorul de curent – recomandări

Înainte de a cumpăra un generator de curent, te sfătuim să te gândești bine pentru ce îl vei folosi, deoarece, în funcție de răspuns, vei alege puterea acestuia. Dacă ți se pare că este o misiune prea complicată pentru tine, cel mai bine ar fi să apelezi la sfatul unei persoane avizate. Un electrician sau un consilier de vânzări din magazinul care comercializează astfel de produse ar trebui să îți dea exact informațiile de care ai nevoie.

Să revenim la alegerea puterii și a tipului de alimentare. Dacă acest echipament este destinat activităților din gospodăria proprie, poți opta pentru un model de generator electric cu putere sub 4 KVA, iar dacă ai de gând să utilizezi aparatul în activități industriale, ar fi bine să te orientezi spre un generator cu o putere mai mare de 15 KVA.
Cât privește alimentarea, ai la dispoziție două variante: pe benzină sau pe motorină.
Astfel, generatoarele de curent electric pe bază de benzină sunt ideale pentru activități la o scală mai mică și oferă următoarele avantaje:
● putere mare de funcționare;
● combustibil ușor de achiziționat;
● zgomot redus;
● emisii puține de gaze toxice și fum.

Generatoarele electrice pe bază de motorină (diesel) sunt indicate pentru activități complexe, ce necesită o putere mare de funcționare, și au ca atuuri:
● eficiența ridicată;
● combustibil ușor de procurat;
● costuri de întreținere reduse;
● consum mic de motorină.

De asemenea, contează și locul unde vei amplasa generatorul. Astfel, dacă îl vei monta afară, cel mai recomandat este un generator conceput pentru a sta închis într-o carcasă insonorizantă. În schimb, dacă îl vei așeza în interiorul imobilului, este necesară montarea unor fante care să permită evacuarea aerului viciat și a fumului.

Punctele forte ale unui generator electric

Încă nu te-am convins de necesitatea și utilitatea unui generator de curent electric actual? Uite alte câteva avantaje demne de luat în calcul, care în mod sigur vor cântări mult în decizia de a achiziționa și tu un astfel de aparat:
● este simplu de utilizat: fie că îți cumperi un generator de curent care se pornește la sfoară, la cheie sau prevăzut cu un panou automatizat, acesta se manevrează fără probleme, într-un timp scurt;
● funcționează în orice anotimp: performantele generatoare de curent pot merge la parametri optimi oricând – și dacă e vară, și dacă e iarnă, și ziua, și noaptea. Totul este să le protejezi de umiditate;
● are viteză de răspuns: din momentul în care ai pornit generatorul de curent, este nevoie de doar câteva minute pentru a-ți furniza curent electric;
● autonomia unui generator poate ajunge până la 13 ore de activitate continuă.
Dacă ești în căutarea unor modele de generatoare de curent la prețuri corecte, intră pe site-ul scule.detop.ro și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale. (P)

ACTUALITATE

Gabi Boriga, despre o posibilă candidatură la Primăria Târgoviște în 2020

Publicat

pe

Fostul primar al municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, de anul trecut administrator public al orașului, a răspuns, astăzi, zvonurilor lansate în spațiul public cu privire la o posibilă candidatură a sa.

„După cum toată lumea știe, iar pentru cei care încă nu o știu o s-o repet, eu nu mai fac politică din anul 2013, din acel moment alegând calea unei cariere eminamente administrative. Începând cu 1 septembrie 2019 sunt City Managerul Municipiului Târgoviște, făcând echipă administrativă cu Primarul ales în mod democratic de târgovișteni în anul 2016, dl. Cristian Stan, dar și cu ceilalți colegi din Executiv: Viceprimari, Secretar General, directori de directii sau societati comerciale aflate in subordinea Consiliului Local. Impreuna formam o echipa matura, serioasa dar mai ales performanta pentru Targoviste.

Rezultatele echipei conduse de primarul ales, Cristian Daniel Stan, sunt evidente și nu cred că este târgoviștean care să nu le vadă. Că poate unii nu le recunosc sau nu vor deliberat să le vadă este o altă discuție și nu o să o deschid acum. Nu este nici locul și nici momentul.

Așadar, pentru a pune capăt speculațiilor și speculatorilor politici din Târgoviște, vă anunț OFICIAL că nu voi candida la alegerile locale din 2020 împotriva Primarului ales, Cristian Daniel Stan din câteva argumente simple:
1. Nu mă simt atras de această funcție, ea fiind ocupată în acest moment de un om capabil, serios, muncitor și devotat acestei demnități.
2. Am ajuns la maturitatea necesară încât să înțeleg că un oraș precum Târgoviștea are nevoie în aceste vremuri de UNITATE, ECHIPĂ și CONTINUITATE. Știu foarte bine ce înseamnă să începi proiecte majore la nivelul unui municipiu, am fost primar șase ani și am început la rându-mi zeci de proiecte care apoi au fost continuate și duse la bun sfârșit de Cristi Stan și nu văd pentru ce motiv din lume să scurcircuitezi o echipă care funcționează spre binele majorității covârșitoare a târgoviștenilor.
3. Nu imi doresc funcția de Primar atâta vreme cât aceasta este ocupată de Cristian Stan, un om pregătit pentru aceasta și cu rezultate mai mult decât notabile.
4. Consider că o luptă politică de acest nivel în anul 2020 va avea numai pierzători. Ori, cine intră într-o luptă doar pentru a distruge și nu a construi are o mare problemă.
5. Îmi voi continua activitatea eminamente administrativă din postura de Administrator Public, rămânând în continuare același om devotat și dedicat TUTUROR târgoviștenilor, indiferent de culoarea sau apartenența politică, ușa mea fiind deschisă acestora.
6. Faptul că Târgoviștea are în acest moment în echipa de conducere cei doi primari aleși care au câștigat ultimele trei scrutinuri locale consecutive este, cred eu, un exemplu de cum lupta politică trebuie lăsată în urma intereselor comunității iar târgoviștenii și interesul general trebuie să primeze în fața unor interese personale.
7. Da, sunt și voi rămâne un om cu vederi de dreapta și consider că prezența unui neafiliat politic în cadrul Primăriei nu poate decât să constituie o reprezentare și mai bună a cetățenilor la nivelul Executivului local”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sunt pregătite școlile din Dâmbovița să facă față restricţiilor impuse pentru examenele naționale?

Publicat

pe

Profesorul Sorin Ion, inspector şcolar general ISJ Dâmbovița, a susţinut astăzi că şcolile din județ sunt pregătite să facă faţă testului dur impus de pandemia de coronavirus, respectiv organizarea examenelor specifice acestei perioade, în condiţii de restricţii şi distanţare socială.

Există într-adevăr necunoscute, lucruri care nu pot fi controlate decât în teorie, dar trebuie mers mai departe. Peste o săptâmână elevii din clasele a VIII-a și a XII-a vor merge la şcoli în vederea pregătirii examenelor.

Ne-a mărturisit Sorin Ion că, în această perioadă, inspectorii sunt pe teren pentru a verifica fizic dacă în şcoli sunt toate condiţiile îndeplinite, dacă sunt asigurate stocurile de dezinfectanţi, dacă sunt asigurate şi pregătite conform normelor de distanţare sălile de clasă. De asemenea, sunt aşteptate de la Ministrerul Educaţiei măştile de protecţie care vor fi împărţite elevilor. S-a mai întârziat fiindcă au apărut probleme în procesul de achiziţie, dar ministrul de resort a promis că, până pe 2 iunie, situaţia va fi rezolvată. A spus inspectorul şcolar general că, imediat ce vor fi primite, acestea vor fi distribuite către instituţiile de învăţământ.

Totodată, pentru a se conforma restricţiilor şi pentru siguranţa sănătăţii elevilor, vor fi organizate mai multe centre de evaluare, aproape în fiecare localitate a judeţului. Pentru examenul de bacalaureat, vor fi organizate 26 de centre de examinare.

O problemă care nu a fost încă rezolvată la nivelul judeţului este aceea a asigurării cadrelor medicale în fiecare şcoală pe parcursul desfăşurării evaluărilor. De această situaţie, a precizat Sorin Ion, se va ocupa Direcţia de Sănătate Publică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!