Connect with us

ACTUALITATE

Sfaturi utile pentru a alege corect generatorul electric

Publicat

pe

Întreruperile de curent pot apărea oriunde și oricând, așa că investiția într-un generator de curent este una cât se poate de necesară, indiferent că vorbim despre o casă aflată în mijlocul orașului ori în vârf de munte, despre un spațiu de birouri, de un depozit sau de un șantier. Și pentru că există șanse mari să nu ai prea multe cunoștințe despre un astfel de aparat, îți venim în ajutor cu mai multe informații utile pentru a-l alege corect.

În primul rând, trebuie să știi că generatoarele de curent electric sunt echipamente formate dintr-un motor termic și un alternator, ce au funcția de a transforma energia mecanică în energie electrică.

În magazinele de profil, așa cum este magazinul online scule.detop.ro, găsești o gamă foarte diversă de generatoare electrice: de la modele semiprofesionale, pentru uz casnic, hobby sau camping, până la modele profesionale, insonorizante sau neinsonorizante, clasice ori generatoare de sudură pentru întrebuințare industrială.

Ca atare, achiziționarea unui generator electric nu trebuie făcută la întâmplare, ci în raport cu propriile nevoi și cu aspecte precum: tipul consumatorilor, putere, tipul de motor – pe benzină sau motorină, locul unde îl amplasezi (în interiorul imobilului sau în exterior), modul de pornire, timpul de utilizare etc.

Generatorul de curent – recomandări

Înainte de a cumpăra un generator de curent, te sfătuim să te gândești bine pentru ce îl vei folosi, deoarece, în funcție de răspuns, vei alege puterea acestuia. Dacă ți se pare că este o misiune prea complicată pentru tine, cel mai bine ar fi să apelezi la sfatul unei persoane avizate. Un electrician sau un consilier de vânzări din magazinul care comercializează astfel de produse ar trebui să îți dea exact informațiile de care ai nevoie.

Să revenim la alegerea puterii și a tipului de alimentare. Dacă acest echipament este destinat activităților din gospodăria proprie, poți opta pentru un model de generator electric cu putere sub 4 KVA, iar dacă ai de gând să utilizezi aparatul în activități industriale, ar fi bine să te orientezi spre un generator cu o putere mai mare de 15 KVA.
Cât privește alimentarea, ai la dispoziție două variante: pe benzină sau pe motorină.
Astfel, generatoarele de curent electric pe bază de benzină sunt ideale pentru activități la o scală mai mică și oferă următoarele avantaje:
● putere mare de funcționare;
● combustibil ușor de achiziționat;
● zgomot redus;
● emisii puține de gaze toxice și fum.

Generatoarele electrice pe bază de motorină (diesel) sunt indicate pentru activități complexe, ce necesită o putere mare de funcționare, și au ca atuuri:
● eficiența ridicată;
● combustibil ușor de procurat;
● costuri de întreținere reduse;
● consum mic de motorină.

De asemenea, contează și locul unde vei amplasa generatorul. Astfel, dacă îl vei monta afară, cel mai recomandat este un generator conceput pentru a sta închis într-o carcasă insonorizantă. În schimb, dacă îl vei așeza în interiorul imobilului, este necesară montarea unor fante care să permită evacuarea aerului viciat și a fumului.

Punctele forte ale unui generator electric

Încă nu te-am convins de necesitatea și utilitatea unui generator de curent electric actual? Uite alte câteva avantaje demne de luat în calcul, care în mod sigur vor cântări mult în decizia de a achiziționa și tu un astfel de aparat:
● este simplu de utilizat: fie că îți cumperi un generator de curent care se pornește la sfoară, la cheie sau prevăzut cu un panou automatizat, acesta se manevrează fără probleme, într-un timp scurt;
● funcționează în orice anotimp: performantele generatoare de curent pot merge la parametri optimi oricând – și dacă e vară, și dacă e iarnă, și ziua, și noaptea. Totul este să le protejezi de umiditate;
● are viteză de răspuns: din momentul în care ai pornit generatorul de curent, este nevoie de doar câteva minute pentru a-ți furniza curent electric;
● autonomia unui generator poate ajunge până la 13 ore de activitate continuă.
Dacă ești în căutarea unor modele de generatoare de curent la prețuri corecte, intră pe site-ul scule.detop.ro și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale. (P)

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni se pregătește să devină independent energetic

Publicat

pe

Criza generată de creșterea prețurilor la energie electrică, în special pe parcursul anului 2022, l-a determinat pe directorul Parcului Industrial Moreni, Gabriel Purcaru, să caute soluții pentru ca unitatea să-și obțină independența energetică. Prin urmare, a fost inclus în planul investițional pe termen scurt un parc fotovoltaic. În acest fel, se va asigura o bună parte a necesarului de energie electrică pentru societățile care funcționează în Parc. Terenul există, a fost preluat de la Primăria Moreni, și, de asemenea, au fost începute demersurile pentru încheierea unui parteneriat cu o firmă de specialitate.

Vorbim practic despre o facilitate care va însemna foarte mult pentru rezidenți. De altfel, Gabriel Purcaru a dovedit că este mereu atent la nevoile societăților care își desfășoară activitatea în Parcul Industrial Moreni, atitudine care l-a ajutat să atingă un grad de ocupare de 100%. Ba chiar să existe și o „listă de așteptare”, în sensul că numeroși agenți economici își doresc să deschidă capacități de producție aici. Din păcate, odată cu ultima preluare de teren – 1,35 hectare de la Primăria Moreni, nu prea mai sunt posibilități de extindere a suprafeței Parcului Industrial Moreni. Directorul Gabriel Purcaru se gândește însă la o resistematizare a incintei, cu fonduri europene nerambursabile.

La sfârșitul anului 2023, în Parcul Industrial Moreni activau 52 de societăți comerciale, cu obiect de activitate diversificat, respectiv: reparare echipamente specifice activității de foraj petrolier; operațiuni de mecanică generală; confecții metalice; confecții textile; fabricare de mobilier și depozitare. Unitatea deține o suprafață totală de 268.069 mp (26,8 hectare), din care aproximativ 40.000 mp (4 hectare) – suprafață construită.

Parcul Industrial Moreni este situat la 20 km de DN1, București – Brașov, 13 km de viitoarea autostradă A3, București – Brașov, 20 km de municipiul Târgoviște și 40 km de municipiul Ploiești. De asemenea, sunt doar 70 de km până la Aeroportul Otopeni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Jocuri de apă, lumini și muzică, în fiecare weekend în Piața Primăriei Pitești

Publicat

pe

Vineri – 19 aprilie 2024, la Pitești, va reîncepe spectacolul de sunet și lumini la fântâna muzicală din Piața Primăriei și va putea fi admirat în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:00-21:30.

Jocurile de apă și lumini vor fi sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, oferind vizitatorilor o experiență unică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite