Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Sfaturi utile pentru a alege corect generatorul electric

Publicat

pe

Întreruperile de curent pot apărea oriunde și oricând, așa că investiția într-un generator de curent este una cât se poate de necesară, indiferent că vorbim despre o casă aflată în mijlocul orașului ori în vârf de munte, despre un spațiu de birouri, de un depozit sau de un șantier. Și pentru că există șanse mari să nu ai prea multe cunoștințe despre un astfel de aparat, îți venim în ajutor cu mai multe informații utile pentru a-l alege corect.

În primul rând, trebuie să știi că generatoarele de curent electric sunt echipamente formate dintr-un motor termic și un alternator, ce au funcția de a transforma energia mecanică în energie electrică.

În magazinele de profil, așa cum este magazinul online scule.detop.ro, găsești o gamă foarte diversă de generatoare electrice: de la modele semiprofesionale, pentru uz casnic, hobby sau camping, până la modele profesionale, insonorizante sau neinsonorizante, clasice ori generatoare de sudură pentru întrebuințare industrială.

Ca atare, achiziționarea unui generator electric nu trebuie făcută la întâmplare, ci în raport cu propriile nevoi și cu aspecte precum: tipul consumatorilor, putere, tipul de motor – pe benzină sau motorină, locul unde îl amplasezi (în interiorul imobilului sau în exterior), modul de pornire, timpul de utilizare etc.

Generatorul de curent – recomandări

Înainte de a cumpăra un generator de curent, te sfătuim să te gândești bine pentru ce îl vei folosi, deoarece, în funcție de răspuns, vei alege puterea acestuia. Dacă ți se pare că este o misiune prea complicată pentru tine, cel mai bine ar fi să apelezi la sfatul unei persoane avizate. Un electrician sau un consilier de vânzări din magazinul care comercializează astfel de produse ar trebui să îți dea exact informațiile de care ai nevoie.

Să revenim la alegerea puterii și a tipului de alimentare. Dacă acest echipament este destinat activităților din gospodăria proprie, poți opta pentru un model de generator electric cu putere sub 4 KVA, iar dacă ai de gând să utilizezi aparatul în activități industriale, ar fi bine să te orientezi spre un generator cu o putere mai mare de 15 KVA.
Cât privește alimentarea, ai la dispoziție două variante: pe benzină sau pe motorină.
Astfel, generatoarele de curent electric pe bază de benzină sunt ideale pentru activități la o scală mai mică și oferă următoarele avantaje:
● putere mare de funcționare;
● combustibil ușor de achiziționat;
● zgomot redus;
● emisii puține de gaze toxice și fum.

Generatoarele electrice pe bază de motorină (diesel) sunt indicate pentru activități complexe, ce necesită o putere mare de funcționare, și au ca atuuri:
● eficiența ridicată;
● combustibil ușor de procurat;
● costuri de întreținere reduse;
● consum mic de motorină.

De asemenea, contează și locul unde vei amplasa generatorul. Astfel, dacă îl vei monta afară, cel mai recomandat este un generator conceput pentru a sta închis într-o carcasă insonorizantă. În schimb, dacă îl vei așeza în interiorul imobilului, este necesară montarea unor fante care să permită evacuarea aerului viciat și a fumului.

Punctele forte ale unui generator electric

Încă nu te-am convins de necesitatea și utilitatea unui generator de curent electric actual? Uite alte câteva avantaje demne de luat în calcul, care în mod sigur vor cântări mult în decizia de a achiziționa și tu un astfel de aparat:
● este simplu de utilizat: fie că îți cumperi un generator de curent care se pornește la sfoară, la cheie sau prevăzut cu un panou automatizat, acesta se manevrează fără probleme, într-un timp scurt;
● funcționează în orice anotimp: performantele generatoare de curent pot merge la parametri optimi oricând – și dacă e vară, și dacă e iarnă, și ziua, și noaptea. Totul este să le protejezi de umiditate;
● are viteză de răspuns: din momentul în care ai pornit generatorul de curent, este nevoie de doar câteva minute pentru a-ți furniza curent electric;
● autonomia unui generator poate ajunge până la 13 ore de activitate continuă.
Dacă ești în căutarea unor modele de generatoare de curent la prețuri corecte, intră pe site-ul scule.detop.ro și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale. (P)

ACTUALITATE

3 morţi şi 17 persoane în spital, după o acţiune de deratizare în blocul de garsoniere!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Tragedie într-un bloc de locuinţe din Timişoara! Un copil de nouă zile, unul de trei ani şi mama acestuia, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar locatarii suspectează că de vină este acţiunea de deratizare şi dezinsecţie efectuată săptămâna trecută.

Potrivit ISU Timiş, în acest moment, sunt internaţi în spital nouă copii şi opt adulţi. Autorităţile au decis evacuarea întregului imobil, respectiv 200 de garsoniere, şi evaluarea medicală a tuturor persoanelor – scrie Adevărul. Ancheta este în plină desfăşurare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Comandantul Poliţiei Dâmboviţa, comisarul şef Sorin Păun, s-a pensionat!

Publicat

pe

Am aflat pe surse că, de astăzi, comisarul şef Sorin Păun, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, a intrat în rândul pensionarilor. Nu putem decât să îi urăm pe această cale, după o activitate lungă şi densă în slujba legii, sănătate şi putere de muncă în continuare!

Comisarul şef Sorin Păun are 49 de ani şi lucrează în Poliţia Română din 1994, când a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Iona Cuza Bucureşti. A fost şef de birou, şef al Poliţiei Pucioasa, şef al Poliţiei Găeşti, adjunct al inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa. În martie 2019 a fost împuternicit şef al IPJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web