Connect with us

ACTUALITATE

Festival naţional de dans, găzduit de Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte

Publicat

pe

Chiar în ziua alegerilor prezidenţiale, în Târgovişte, se va consuma un eveniment cultural de excepţie. Şcoala de Balet „Daniela Rotari” organizează cea de-a III-a ediţie a festivalului „The Secrets of Dance”. La acest concurs, găzduit de Teatrul „Tony Bulandra”, vor participa copii cu vârste între 4 şi 15 ani, de la şcoli şi cluburi de coregrafie din mai multe judeţe ale ţării.

Juriul festivalului este alcătuit din profesionişti de elită în artele dansului şi mişcării scenice. Preşedinte va fi profesorul coregraf Robert Mihael Zahariuc. Din acestă echipă de specialişti care va urmări cu atenţie evoluţia scenică a micilor artişti şi va decide în consecinţă, mai fac parte: prof. Florica Stănescu – de la Opera Naţională Bucureşti şi lect. univ. dr. Izabela Bostan – de la „Şcoala Armenească „Misakian-Kesimian”.

„The Secrets of Dance” va debuta la ora 10:00. La acest festival unic în România au fost invitaţi şi reprezentanţii autorităţilor locale şi mai mulţi oameni de cultură dâmboviţeni. Intrarea este liberă!

„Obiectivul festivalului este sa scoata în valoare cat mai mult calitatile artistice ale copiilor, sa le ofere un impuls în dezvoltarea lor în domeniul artistic si să aiba posibilitatea să simtă emoția extraordinară pe care o oferă scena unui artist. Prin încurajarea copiilor în studierea dansului clasic, dansului contemporan, liric, dansurilor din folclorul național și international și altor stiluri de dans, evenimentul contribuie la formarea capacității de receptare și de apreciere a frumosului, valorificarea esteticului în propria viață, formarea capacității de a crea esteticul și de stabilire a propriei identități culturale precum și integrarea în umanitate.

În ediția din anul acesta vor fi prezentate variațiile din baletele clasice renumite, emoția, mesajele profunde și sensibilitatea prin dansul liric și dansul contemporan, explozia de energie la sectiunea de jazz, show dance și tradiții nationale și internaționale la secțiunea folclor național și internațional.

Reclama

Evenimentul va fi prezentat de eleva Școlii Populare de Arta Târgoviște, la sectiunea de teatru, Maya Mihălăchioiu.

Pe durata festivalului Compania de Teatru HODORONKTRONK’S WORLD va susține pentru copii atelierul de creație «LINGURINA BALERINA», unde vor crea păpuși- balerine deosebite din linguri de lemn”, ne-a precizat prof. Daniela Rotari.

ACTUALITATE

După sintagma „un sfârșit e un început”, Ghergu a revenit la Chindia

Publicat

pe

AFC Chindia, după o rotație aproape completă în eter, fără să obțină mai nimic în palmares decât o bună comunicare în mandatul președintelui Gabriel Boriga, se întoarce pe orbita firească și l-a readus în fruntea clubului pe Marcel Ghergu.

Experiențele manageriale care i-au avut ca protagoniști pe tot soiul de băieți fițoși, cu proptele sus puse, care promiteau marea cu sarea, dar nu ne-am ales decât cu băltoace, s-au gătat odată cu Gabriel Boriga. De fapt, omul de sport Boriga, tare în manageriat baschet, volei, administrație și as în comunicare, în a-ți spune, cu tact, doar ce trebuie, a pregătit terenul pentru întoarcerea în firesc. Care a însemnat Ghergu.

Nu înțelegem care au fost resorturile ce au stat la baza detronării lui Ghergu. Cum zic unii, probabil orgoliile, dorințele, cerințele și, de ce nu, aranjamentele de culise. Cum a zis un mare dramaturg, „totul e bine când se termină cu bine, adică, în cazul AFC Chindia, cu Marcel Ghergu din nou la cârmă. Asta înseamnă că unii au recunoscut că s-a greșit când s-a luat decizia eliminării sale din schemă. Vedem pe mai departe.

Cum a zis Gabi Boriga, „un sfârșit e un început”…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

ACTUALITATE

IPS Nifon a participat, alături de înalți demnitari ai statului, la aniversarea Patriarhului României

Publicat

pe

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei și exarh patriarhal, a participat, ieri – 22 iulie 2024, la Palatul Patriarhal din București, la ceremoniile legate de aniversarea Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu ocazia împlinirii a 73 de ani de viață și la cel de al XVII-lea an de patriarhat.

La la slujba de Te Deum care a fost oficiată în Catedrala Patriarhală, au fost prezentate mesaje de felicitare din partea autorităților de stat centrale și locale, precum și a altor instituții publice. Îi numim pe Marcel Ciolacu – premierul României și Nicolae Ciucă – președintele Senatului.

De menționat că cea mai notabilă realizare a Patriarhului Românie, un vis de veacuri al românilor, este Catedrala Națională, care a fost sfințită la o sută de ani de la Marea Unire. Părintele Patriarh Daniel a acordat o atenție deosebită predecesorilor, martirilor și sfinților români, în timpul patriarhatului său fiind canonizaţi peste 40 de sfinţi români. 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite