Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Festival naţional de dans, găzduit de Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte

Publicat

pe

Chiar în ziua alegerilor prezidenţiale, în Târgovişte, se va consuma un eveniment cultural de excepţie. Şcoala de Balet „Daniela Rotari” organizează cea de-a III-a ediţie a festivalului „The Secrets of Dance”. La acest concurs, găzduit de Teatrul „Tony Bulandra”, vor participa copii cu vârste între 4 şi 15 ani, de la şcoli şi cluburi de coregrafie din mai multe judeţe ale ţării.

Juriul festivalului este alcătuit din profesionişti de elită în artele dansului şi mişcării scenice. Preşedinte va fi profesorul coregraf Robert Mihael Zahariuc. Din acestă echipă de specialişti care va urmări cu atenţie evoluţia scenică a micilor artişti şi va decide în consecinţă, mai fac parte: prof. Florica Stănescu – de la Opera Naţională Bucureşti şi lect. univ. dr. Izabela Bostan – de la „Şcoala Armenească „Misakian-Kesimian”.

„The Secrets of Dance” va debuta la ora 10:00. La acest festival unic în România au fost invitaţi şi reprezentanţii autorităţilor locale şi mai mulţi oameni de cultură dâmboviţeni. Intrarea este liberă!

„Obiectivul festivalului este sa scoata în valoare cat mai mult calitatile artistice ale copiilor, sa le ofere un impuls în dezvoltarea lor în domeniul artistic si să aiba posibilitatea să simtă emoția extraordinară pe care o oferă scena unui artist. Prin încurajarea copiilor în studierea dansului clasic, dansului contemporan, liric, dansurilor din folclorul național și international și altor stiluri de dans, evenimentul contribuie la formarea capacității de receptare și de apreciere a frumosului, valorificarea esteticului în propria viață, formarea capacității de a crea esteticul și de stabilire a propriei identități culturale precum și integrarea în umanitate.

În ediția din anul acesta vor fi prezentate variațiile din baletele clasice renumite, emoția, mesajele profunde și sensibilitatea prin dansul liric și dansul contemporan, explozia de energie la sectiunea de jazz, show dance și tradiții nationale și internaționale la secțiunea folclor național și internațional.

Evenimentul va fi prezentat de eleva Școlii Populare de Arta Târgoviște, la sectiunea de teatru, Maya Mihălăchioiu.

Pe durata festivalului Compania de Teatru HODORONKTRONK’S WORLD va susține pentru copii atelierul de creație «LINGURINA BALERINA», unde vor crea păpuși- balerine deosebite din linguri de lemn”, ne-a precizat prof. Daniela Rotari.

ACTUALITATE

3 morţi şi 17 persoane în spital, după o acţiune de deratizare în blocul de garsoniere!

Publicat

pe

Sursa foto: Adevărul

Tragedie într-un bloc de locuinţe din Timişoara! Un copil de nouă zile, unul de trei ani şi mama acestuia, în vârstă de 29 de ani, au murit, iar locatarii suspectează că de vină este acţiunea de deratizare şi dezinsecţie efectuată săptămâna trecută.

Potrivit ISU Timiş, în acest moment, sunt internaţi în spital nouă copii şi opt adulţi. Autorităţile au decis evacuarea întregului imobil, respectiv 200 de garsoniere, şi evaluarea medicală a tuturor persoanelor – scrie Adevărul. Ancheta este în plină desfăşurare.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Comandantul Poliţiei Dâmboviţa, comisarul şef Sorin Păun, s-a pensionat!

Publicat

pe

Am aflat pe surse că, de astăzi, comisarul şef Sorin Păun, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa, a intrat în rândul pensionarilor. Nu putem decât să îi urăm pe această cale, după o activitate lungă şi densă în slujba legii, sănătate şi putere de muncă în continuare!

Comisarul şef Sorin Păun are 49 de ani şi lucrează în Poliţia Română din 1994, când a absolvit Academia de Poliţie Alexandru Iona Cuza Bucureşti. A fost şef de birou, şef al Poliţiei Pucioasa, şef al Poliţiei Găeşti, adjunct al inspectorului şef al IPJ Dâmboviţa. În martie 2019 a fost împuternicit şef al IPJ Dâmboviţa.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web