Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Prezidenţiale 2019. Dâmboviţa nu mai este judeţ roşu! Rezultate provizorii

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.digi24.ro/)

Primul tur al alegerilor prezidențiale a trecut. PNL și candidatul Klaus Iohannis au ieșit învingători. Era de așteptat, ținând cont de zbuciumul, de incertitudinile și inerția care au caracterizat PSD încă de la ieșirea lui Liviu Dragnea de pe scena politică.

În Dâmbovița, social-democrații conduși de Rovana Plumb au suferit o înfrângere usturătoare. Campania electorală pe care au dus-o în județ, una lipsită de logică, pe stilul vechi, care nu mai prinde, al întâlnirilor de partid doar cu proprii simpatizanţi și un pic prin târguri, unde oamenii, de obicei, tratează cu neîncredere spectacolul politic, lipsa unei ieșiri ordonate, usor agresive, pe canalele media, la care s-a adăugat și unitatea, coeziunea, zdruncinate și ele, au dus la scoaterea unui rezultat slab, cum nu a avut PSD niciodată!

În municipiul Târgoviște, eficienţa administrativă, realizările în plan edilitar ale echipei Cristian Daniel Stan nu au contat în fata valului PNL și USR, acesta din urmă ceva mai slab. Cetățeanul, atent la agenda publică a partidului, la ceea ce se întâmplă în sânul organizației PSD Dâmbovița, la nepotismele tolerate, la jocurile de culise, la aroganța manifestată de unii, ba chiar și la parolele pe care le-au folosit la mitingul lui Dragnea de la Târgoviște, i-a sancționat dur pe social-democrații conduși inertic de Rovana Plumb.

Intrarea Vioricăi Dăncilă în turul doi, cu multe procente sub Iohannis, nu trebuie considerată a fi o victorie, ci un semnal de alarmă deosebit de grav, care arată că temelia PSD este măcinată. Pe de altă parte, ar putea fi văzută şi ca o mare victorie, având în vedere că au erau destui speriaţi că Viorica Dăncilă nu intră în turul doi…

Revenind la Dâmbovița. Pare ceva de domeniul absurdului politic. Un județ cu aproape 70 de primari PSD este dat, după primul tur al alegerilor prezidențiale, a fi acum unul galben, simpatizant al PNL. Dacă nu ar fi fost edilii social-democrați să se bată până în ultima clipă, situația ar fi fost una și mai critică. Oricum, este o premieră. După 30 de ani de democrație, liberalii câștigă curat alegerile prezidențiale în Dâmbovița, un județ controlat de PSD de ani buni!

Sursa foto: Europa FM

Clasamentul candidaților la nivel naţional, după numărarea a 99,7% din voturile exprimate:

Klaus-Werner Iohannis – 3.394.365 voturi – 37,58%

Vasilica-Viorica Dancila – 2.047.128 voturi – 22,66%

Ilie-Dan Barna – 1.325.028 voturi – 14,67%

Mircea Diaconu – 808.596 voturi – 8,95%

Theodor Paleologu – 514.739 voturi – 5,69%

 

Dâmboviţa, rezultate provizorii, în procente:
Klaus Iohannis – 35,8%
Viorica Dăncilă – 32,5%
Mircea Diaconu – 10,2%
Dan Barna – 9,6%
Theodor Paleologu – 4,7%

Dâmboviţa, rezultate provizorii în număr de voturi:
Klaus Iohannis – 74.537 voturi
Viorica Dăncilă – 67.711 voturi
Mircea Diaconu – 21.217 voturi
Dan Barna – 20.091 voturi
Theodor Paleologu – 9.871 voturi

Alţi trei candidaţi au obţinut în judeţul Dâmboviţa peste 1.000 de voturi, respectiv:
Romona Ioana Bruynseels – 5.329 voturi
Alexandru Cumpănaşu – 3.770
Viorel Cataramă – 1.425 voturi

Rezultate provizorii în municipiul Târgovişte
Klaus Iohannis – 34,8%
Viorica Dăncilă – 21,6%
Dan Barna – 14%.

VOM REVENI CU REZULTATE PE LOCALITĂŢI. SUNT EXTREM DE INTERESANTE RĂSTURNĂRILE DE SITUAŢIE!

ALEGERI

Ciprian Băicoianu, candidatul Partidului Ecologist Român pentru Primăria Moreni

Publicat

pe

Partidul Ecologist Român nu numai că a apărut fulgerător pe scena politică dâmboviţeană, dar, prin ambiţia şi forţa de organizare a liderului Neli Ion şi a echipei sale, îşi consolidează poziţia, pregătindu-se să intre în campania pentru alegerile locale cu candidaţi tineri, cu nume şi chipuri noi, în mai toate oraşele şi comunele judeţului. Şi, ce este cert, ecologiştii care vor intra în bătălia electorală pentru a ocupa funcţii de primari, cosilieri locali şi judeţeni nu sunt doar simpli candidaţi de carton, cum se mai obişnuieşte prin politica românească, ci oameni de bază din cadrul comunităţii, vectori de imagine importanţi, spirite întreprinzătoare, dornice de a se implica în schimbarea în bine a societăţii.

Astăzi, la Moreni, Partidul Ecologist Român – Organizaţia Dâmboviţa a inaugurat sediul filiale municipale. După acest moment, a fost prezentat şi candidatul pentru funcţia de primar al Moreniului din partea PER.

Gazdele evenimentului au fost Neli Ion – preşedinta Partidului Ecologist Român Dâmboviţa şi Ciprian Băicoianu – tânărul care va reprezenta formaţiunea ecologistă în confruntarea electorală din 27 septembrie pentru ocuparea postului de primar al municipiului Moreni. De la Bucureşti au venit special pentru a se întâlni cu membrii şi simpatizanţii PER din Moreni prim-vicepreședintele Simona Man şi secretarul general Mircea Andrei. Cei doi lideri de la centru au urat succes candidatul PER şi l-au asigurat de tot sprijinul lor în campania electorală care va demara, dacă nu vor mai apărea stări excepţionale generate de pandemie, la sfârșitul lunii august. A spus Simona Man că partidul îşi pune mari speranţe în tânărul candidat de la Moreni, ba chiar sunt mari şanse să câştige Primăria.

„Este un tânăr determinat, ambiţios, un antreprenor de succes care este hotărât să demonstreze şi morenarilor că se poate face treabă bună”.

Fostul senator de Dâmbovița Mircea Andrei şi-a început expozeul amintindu-şi cu plăcere despre prima sa campanie electorală pornită, cu mulţi ani în urmă, chiar la Moreni. Secretarul general al PER a ţinut şi o scurtă prelegere despre implicare, menire şi despre rostul politicii în viaţa comunităţii. Concluzia a fost că nu trebuie să stai deoparte, închis în casă, departe de zbuciumul societăţii şi că trebuie să te implici, să te baţi pentru o viaţă mai bună, pentru semenii tăi, pentru schimbare. Mircea Andrei este convins că Ciprian Băicoianu va fi o surpriză plăcută pentru morenari, intrând în campania electorală cu elanul său tineresc, cu o altă mentalitate, cu un alt spirit şi stil de implicare în viaţa comunităţii.

Neli Ion – președinte PER Dâmboviţa

Preşedinta PER Dâmboviţa – Neli Ion a vorbit celor prezenţi despre proiectul asumat, de resetare a clasei politice absolut necesară pentru viitorul României, prin atragerea tinerilor, a celor care vin cu altă viziune, cu alte proiecte.

„Am toată încrederea că Ciprian Băicoianu va face un joc frumos la Moreni. Va schimba scorul electoral în acest oraş în care, de mulţi ani, nu s-a întâmplat nimic”, a precizat Neli Ion.

A urmat la cuvânt Ciprian Băicoianu. Tânărul candidat a mulţumit conducerii organizaţiei PER Dâmboviţa pentru încrederea acordată. A mai spus că, la Moreni, nu se va face politică, ci management şi că va căuta să elaboreze proiecte, să realizeze obiective absolut necesare municipiului.

Ciprian Băicoianu – candidat PER pentru Primăria Moreni

„Am toată deteminarea şi toată motivaţia necesară pentru a aduce lângă mine oameni tineri împreună cu care să putem schimba Moreniul, să-l aducem la normalitate. Din punctul meu de vedere, oraşul este într-o moarte clinică. Tocmai de aceea, vă invit să veniţi în număr cât mai mare alături de noi, să ne sprijiniţi pentru a putea schimba faţa municipiului”.

Citește în continuare

ALEGERI

Ionuț Lăscaie dă cultura pentru postul de primar la Lungulețu

Publicat

pe

Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, a ieşit pentru prima dată în faţa presei în calitate oficială de candidat al PSD pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu. Înainte de a aborda problemele ce ţin de administraţia locală, de propuneri şi proiecte de viitor edil, Ionuţ Lăscaie a avut un scurt discurs critic la adresa muzicianului Felix Goldbach.

Profesorul universitar Felix Goldbach, la prima sa apariţie publică, în calitate de membru PRO România, a făcut o analiză aspră asupra culturii dâmboviţene şi a celor care diriguesc acest domeniu. Concluzia lui Felix Goldbach este că mai sunt multe de făcut în judeţul Dâmboviţa în plan cultural şi artistic. Punctul său de vedere nu i-a plăcut lui Ionuţ Lăscaie, directorul Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa. Acesta din urmă a precizat că adevărul este altul, instituţia pe care o conduce s-a implicat masiv în organizarea de activităţi cultural-artistice, de promovare a valorilor autentice, de susţinere a creatorilor dâmboviţeni. În opinia lui Lăscaie, pledoaria critică a profesorului Goldbach duce la deformarea realităţii, la o imagine urâtă a culturii dâmboviţene, a instituţiilor care se ocupă de acest lucru în judeţul Dâmboviţa, a tot ce s-a făcut bun în aceşti ani în domeniu.

După consumarea acestui subiect, Ionuţ Lăscaie a vorbit şi despre decizia sa de a candida pentru funcţia de primar al comunei Lunguleţu şi despre proiectele pe care doreşte să le implementeze în următorii ani în această localitate. Lăcaie vrea extinderea reţelei de gaze naturale „până la ultima casă din comună”, astfel încât toţi locuitorii să beneficieze de avantajele civilizaţiei. Candidatul PSD vrea, de asemenea, să finalizeze reţeaua de canalizare. Lunguleţu fiind o comună în care actvitatea economică de bază este agricultura, în special cultura verzei şi a cartofului, se impune, spune Ionuţ Lăscaie, și realizarea unui sistem de irigaţii performant, astfel încât să nu mai existe probleme cu lipsa de apă în anii secetoşi. Comuna mai are nevoie, spune reprezentantul PSD, de un centru de colectare legume, astfel încât producătorii să nu îşi mai vândă marfa la margine de şosea sau să profite de munca lor diferiţi intermediari.

Ionuţ Lăscaie a mai spus că, dacă ajunge primar în Lunguleţu, iar drumul său spre această poziţie nu pare deloc pus în pericol de vreun contracandidat, doreşte să creeze la nivelul administraţiei publice locale un departament de lucru în ceea ce priveşte pregătirea şi derularea proiectelor pe fonduri europene, ca instrument de sprijin atât pentru Primărie cât şi pentru cetăţenii comunei care vor să se angajeze în dezvoltarea unei investiţii finanţate cu fonduri comunitare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!