Connect with us

ALEGERI

Prezidenţiale 2019. Dâmboviţa nu mai este judeţ roşu! Rezultate provizorii

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.digi24.ro/)

Primul tur al alegerilor prezidențiale a trecut. PNL și candidatul Klaus Iohannis au ieșit învingători. Era de așteptat, ținând cont de zbuciumul, de incertitudinile și inerția care au caracterizat PSD încă de la ieșirea lui Liviu Dragnea de pe scena politică.

În Dâmbovița, social-democrații conduși de Rovana Plumb au suferit o înfrângere usturătoare. Campania electorală pe care au dus-o în județ, una lipsită de logică, pe stilul vechi, care nu mai prinde, al întâlnirilor de partid doar cu proprii simpatizanţi și un pic prin târguri, unde oamenii, de obicei, tratează cu neîncredere spectacolul politic, lipsa unei ieșiri ordonate, usor agresive, pe canalele media, la care s-a adăugat și unitatea, coeziunea, zdruncinate și ele, au dus la scoaterea unui rezultat slab, cum nu a avut PSD niciodată!

În municipiul Târgoviște, eficienţa administrativă, realizările în plan edilitar ale echipei Cristian Daniel Stan nu au contat în fata valului PNL și USR, acesta din urmă ceva mai slab. Cetățeanul, atent la agenda publică a partidului, la ceea ce se întâmplă în sânul organizației PSD Dâmbovița, la nepotismele tolerate, la jocurile de culise, la aroganța manifestată de unii, ba chiar și la parolele pe care le-au folosit la mitingul lui Dragnea de la Târgoviște, i-a sancționat dur pe social-democrații conduși inertic de Rovana Plumb.

Intrarea Vioricăi Dăncilă în turul doi, cu multe procente sub Iohannis, nu trebuie considerată a fi o victorie, ci un semnal de alarmă deosebit de grav, care arată că temelia PSD este măcinată. Pe de altă parte, ar putea fi văzută şi ca o mare victorie, având în vedere că au erau destui speriaţi că Viorica Dăncilă nu intră în turul doi…

Revenind la Dâmbovița. Pare ceva de domeniul absurdului politic. Un județ cu aproape 70 de primari PSD este dat, după primul tur al alegerilor prezidențiale, a fi acum unul galben, simpatizant al PNL. Dacă nu ar fi fost edilii social-democrați să se bată până în ultima clipă, situația ar fi fost una și mai critică. Oricum, este o premieră. După 30 de ani de democrație, liberalii câștigă curat alegerile prezidențiale în Dâmbovița, un județ controlat de PSD de ani buni!

Sursa foto: Europa FM

Clasamentul candidaților la nivel naţional, după numărarea a 99,7% din voturile exprimate:

Klaus-Werner Iohannis – 3.394.365 voturi – 37,58%

Vasilica-Viorica Dancila – 2.047.128 voturi – 22,66%

Ilie-Dan Barna – 1.325.028 voturi – 14,67%

Mircea Diaconu – 808.596 voturi – 8,95%

Theodor Paleologu – 514.739 voturi – 5,69%

 

Dâmboviţa, rezultate provizorii, în procente:
Klaus Iohannis – 35,8%
Viorica Dăncilă – 32,5%
Mircea Diaconu – 10,2%
Dan Barna – 9,6%
Theodor Paleologu – 4,7%

Dâmboviţa, rezultate provizorii în număr de voturi:
Klaus Iohannis – 74.537 voturi
Viorica Dăncilă – 67.711 voturi
Mircea Diaconu – 21.217 voturi
Dan Barna – 20.091 voturi
Theodor Paleologu – 9.871 voturi

Alţi trei candidaţi au obţinut în judeţul Dâmboviţa peste 1.000 de voturi, respectiv:
Romona Ioana Bruynseels – 5.329 voturi
Alexandru Cumpănaşu – 3.770
Viorel Cataramă – 1.425 voturi

Rezultate provizorii în municipiul Târgovişte
Klaus Iohannis – 34,8%
Viorica Dăncilă – 21,6%
Dan Barna – 14%.

VOM REVENI CU REZULTATE PE LOCALITĂŢI. SUNT EXTREM DE INTERESANTE RĂSTURNĂRILE DE SITUAŢIE!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PNL a câștigat alegerile parțiale organizate la Braniștea și Cojasca

Publicat

pe

Alegerile locale parțiale organizate, astăzi – 27 iunie 2021, în comunele Braniștea (pentru funcția de primar) și Cojasca (pentru Consiliul Local) au fost câștigate de PNL. Vom reveni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

126 de sesizări în legătură cu alegerile din Braniștea și Cojasca. 97 nu s-au confirmat

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, alegerile locale parțiale organizate în comunele Braniștea și Cojasca s-au derulat fără incidente deosebite care să afecteze desfășurarea procesului de vot – informează Inspectoratul Județean de Poliție.

Totuși, până la ora 16:00, au fost înregistrate 126 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. 97 dintre acestea nu s-au confirmat, iar celelalte 29 sunt în curs de verificare.

Exemple:

Polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Butimanu au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că ocupanții a două autoturisme transportă alegători la secțiile de votare și le oferă bani pentru a-i determina să voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

De asemenea, polițiștii de la Secția nr. 3 au fost sesizați și cu privire la faptul că ocupanții unui autoturism, respectiv doi bărbați de 23 de ani, oferă bani alegătorilor pentru a-i determina să nu voteze candidații unei organizații politice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor, faptă prevăzută de art. 386 din Codul Penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați cu privire la faptul că în localitatea Braniștea, alegătorii sunt aduși la vot cu autoturisme de diverse persoane, iar înainte de a părăsi autovehiculul le este indicat pe un buletin de vot anulat ce candidat să voteze. În urma verificărilor efectuate, până la acest moment, polițiștii au stabilit că aspectele semnalate nu se confirmă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats