Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Prezidenţiale 2019. Dâmboviţa nu mai este judeţ roşu! Rezultate provizorii

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.digi24.ro/)

Primul tur al alegerilor prezidențiale a trecut. PNL și candidatul Klaus Iohannis au ieșit învingători. Era de așteptat, ținând cont de zbuciumul, de incertitudinile și inerția care au caracterizat PSD încă de la ieșirea lui Liviu Dragnea de pe scena politică.

În Dâmbovița, social-democrații conduși de Rovana Plumb au suferit o înfrângere usturătoare. Campania electorală pe care au dus-o în județ, una lipsită de logică, pe stilul vechi, care nu mai prinde, al întâlnirilor de partid doar cu proprii simpatizanţi și un pic prin târguri, unde oamenii, de obicei, tratează cu neîncredere spectacolul politic, lipsa unei ieșiri ordonate, usor agresive, pe canalele media, la care s-a adăugat și unitatea, coeziunea, zdruncinate și ele, au dus la scoaterea unui rezultat slab, cum nu a avut PSD niciodată!

În municipiul Târgoviște, eficienţa administrativă, realizările în plan edilitar ale echipei Cristian Daniel Stan nu au contat în fata valului PNL și USR, acesta din urmă ceva mai slab. Cetățeanul, atent la agenda publică a partidului, la ceea ce se întâmplă în sânul organizației PSD Dâmbovița, la nepotismele tolerate, la jocurile de culise, la aroganța manifestată de unii, ba chiar și la parolele pe care le-au folosit la mitingul lui Dragnea de la Târgoviște, i-a sancționat dur pe social-democrații conduși inertic de Rovana Plumb.

Intrarea Vioricăi Dăncilă în turul doi, cu multe procente sub Iohannis, nu trebuie considerată a fi o victorie, ci un semnal de alarmă deosebit de grav, care arată că temelia PSD este măcinată. Pe de altă parte, ar putea fi văzută şi ca o mare victorie, având în vedere că au erau destui speriaţi că Viorica Dăncilă nu intră în turul doi…

Revenind la Dâmbovița. Pare ceva de domeniul absurdului politic. Un județ cu aproape 70 de primari PSD este dat, după primul tur al alegerilor prezidențiale, a fi acum unul galben, simpatizant al PNL. Dacă nu ar fi fost edilii social-democrați să se bată până în ultima clipă, situația ar fi fost una și mai critică. Oricum, este o premieră. După 30 de ani de democrație, liberalii câștigă curat alegerile prezidențiale în Dâmbovița, un județ controlat de PSD de ani buni!

Sursa foto: Europa FM

Clasamentul candidaților la nivel naţional, după numărarea a 99,7% din voturile exprimate:

Klaus-Werner Iohannis – 3.394.365 voturi – 37,58%

Vasilica-Viorica Dancila – 2.047.128 voturi – 22,66%

Ilie-Dan Barna – 1.325.028 voturi – 14,67%

Mircea Diaconu – 808.596 voturi – 8,95%

Theodor Paleologu – 514.739 voturi – 5,69%

 

Dâmboviţa, rezultate provizorii, în procente:
Klaus Iohannis – 35,8%
Viorica Dăncilă – 32,5%
Mircea Diaconu – 10,2%
Dan Barna – 9,6%
Theodor Paleologu – 4,7%

Dâmboviţa, rezultate provizorii în număr de voturi:
Klaus Iohannis – 74.537 voturi
Viorica Dăncilă – 67.711 voturi
Mircea Diaconu – 21.217 voturi
Dan Barna – 20.091 voturi
Theodor Paleologu – 9.871 voturi

Alţi trei candidaţi au obţinut în judeţul Dâmboviţa peste 1.000 de voturi, respectiv:
Romona Ioana Bruynseels – 5.329 voturi
Alexandru Cumpănaşu – 3.770
Viorel Cataramă – 1.425 voturi

Rezultate provizorii în municipiul Târgovişte
Klaus Iohannis – 34,8%
Viorica Dăncilă – 21,6%
Dan Barna – 14%.

VOM REVENI CU REZULTATE PE LOCALITĂŢI. SUNT EXTREM DE INTERESANTE RĂSTURNĂRILE DE SITUAŢIE!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALEGERI

Cei 10 parlamentari de Dâmbovița și-au primit mandatele

Publicat

pe

Astăzi – 17 decembrie 2020, Biroul Electoral Judeţean Dâmboviţa s-a întrunit într-o ultimă ședință, pentru a înmâna mandatele celor 10 parlamentari validaţi în urma scrutinului electoral din 6 decembrie, respectiv: deputaţii Carmen Holban, Ionuţ Vulpescu, Radu Popa și Marian Ţachianu – din partea PSD, Gabriel Plăiaşu și Liviu Balint – PNL și Daniel Codruţ Blaga – USR PLUS şi senatorii Titus Corlăţean – PSD, Virgil Guran – PNL şi Dragoş Ioan Popescu – USR PLUS.

La eveniment au mai participat preşedintele Consiliului Judeţean – Corneliu Ştefan, lider al PSD Dâmbovița, vicepreşedinta Luciana Cristea, prefectul Aurelian Popa și câțiva reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene.

A luat cuvântul senatorul Titus Corlăţean, preşedinte executiv al PSD Dâmboviţa, care a mulţumit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean pentru activitatea depusă, pentru faptul că au gestionat în conformitate cu legea întreg procesul electoral desfăşurat în judeţ, deşi situaţia a fost una complicată, generată de pandemie.

„Îi felicit pe toţi colegii deputaţi și senatori. Le urez succes tuturor. Cred că ar fi bine să strângem rândurile atunci când va fi cazul de proiecte judeţene care depăşesc interesul pur ideologic sau de partid. Este nevoie de strângerea rândurilor pentru că va urma un an foarte dificil. Este bine să încercăm împreună, într-un parteneriat cu Consiliul Judeţean, sperăm şi cu Prefectura. Este nevoie de solidaritate”, a fost mesajul adresat de senatorul social-democrat Titus Corlăţean.

Citește în continuare

ALEGERI

Adrian Țuțuianu, concluzii după alegerile parlamentare din 6 decembrie

Publicat

pe

Adrian Țuțuianu, liderul PRO România Dâmboviţa, a postat, pe pagina sa de Facebook, primele concluzii după ce Biroul Electoral Central a anunțat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Iată care sunt comentariile lui Țuțuianu cu privire la județul Dâmbovița:

📌 Au participat la vot 136.120 cetățeni din 433.391 alegători înscriși în listele electorale ale circumscripției Dâmbovița. Este CEA MAI SCĂZUTĂ PREZENȚĂ LA UN SCRUTIN ELECTORAL DIN 1990, deși se conturează, deja, cea mai gravă criză economică, socială, bugetară și politică.

📌 La Camera Deputaților, mandatele au fost distribuite astfel: PSD – 4, PNL – 2, USR – 1. La Senat: PSD – 1, PNL – 1, USR – 1. Prin comparație cu alegerile din 2016: PSD pierde 2 parlamentari, PNL și USR câștigă câte 1 mandat.

Ceva intereant: dintre cei 10 parlamentari de Dâmbovița, 5 (!!!) NU au domiciliul în acest județ: 3 PSD cu domiciliul în București și 2 PNL (Câmpina și Sălaj). Cum să interpretăm asta? Că cele două mari partide tratează cu un anume dispreț județul, punând pe liste oameni care nu au nicio legătură cu Dâmbovița, oameni care nu au mai avut loc în județele lor și cărora șefii de la București le-au promis mandate de parlamentari? Vor face ei ceva pentru acest județ? Eu cred că NU.

📌 PRO ROMÂNIA a obținut în Dâmbovița un scor de 6%, peste pragul electoral și peste media națională a partidului, dar cu mult, mult sub ceea ce ne-am propus în raport cu munca pe care eu (de-a lungul anilor) și colegii mei am depus-o pentru acest județ. Majoritatea alegătorilor, însă, au pus sigla de partid deasupra oamenilor. E o realitate pe care suntem nevoiți să o acceptăm. Se spune că poporul are întotdeauna dreptate, dar la fel de bine se spune că și clasa politică e oglinda poporului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT