Conectați-vă cu noi

ALEGERI

Prezidenţiale 2019. Dâmboviţa nu mai este judeţ roşu! Rezultate provizorii

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.digi24.ro/)

Primul tur al alegerilor prezidențiale a trecut. PNL și candidatul Klaus Iohannis au ieșit învingători. Era de așteptat, ținând cont de zbuciumul, de incertitudinile și inerția care au caracterizat PSD încă de la ieșirea lui Liviu Dragnea de pe scena politică.

În Dâmbovița, social-democrații conduși de Rovana Plumb au suferit o înfrângere usturătoare. Campania electorală pe care au dus-o în județ, una lipsită de logică, pe stilul vechi, care nu mai prinde, al întâlnirilor de partid doar cu proprii simpatizanţi și un pic prin târguri, unde oamenii, de obicei, tratează cu neîncredere spectacolul politic, lipsa unei ieșiri ordonate, usor agresive, pe canalele media, la care s-a adăugat și unitatea, coeziunea, zdruncinate și ele, au dus la scoaterea unui rezultat slab, cum nu a avut PSD niciodată!

În municipiul Târgoviște, eficienţa administrativă, realizările în plan edilitar ale echipei Cristian Daniel Stan nu au contat în fata valului PNL și USR, acesta din urmă ceva mai slab. Cetățeanul, atent la agenda publică a partidului, la ceea ce se întâmplă în sânul organizației PSD Dâmbovița, la nepotismele tolerate, la jocurile de culise, la aroganța manifestată de unii, ba chiar și la parolele pe care le-au folosit la mitingul lui Dragnea de la Târgoviște, i-a sancționat dur pe social-democrații conduși inertic de Rovana Plumb.

Intrarea Vioricăi Dăncilă în turul doi, cu multe procente sub Iohannis, nu trebuie considerată a fi o victorie, ci un semnal de alarmă deosebit de grav, care arată că temelia PSD este măcinată. Pe de altă parte, ar putea fi văzută şi ca o mare victorie, având în vedere că au erau destui speriaţi că Viorica Dăncilă nu intră în turul doi…

Revenind la Dâmbovița. Pare ceva de domeniul absurdului politic. Un județ cu aproape 70 de primari PSD este dat, după primul tur al alegerilor prezidențiale, a fi acum unul galben, simpatizant al PNL. Dacă nu ar fi fost edilii social-democrați să se bată până în ultima clipă, situația ar fi fost una și mai critică. Oricum, este o premieră. După 30 de ani de democrație, liberalii câștigă curat alegerile prezidențiale în Dâmbovița, un județ controlat de PSD de ani buni!

Sursa foto: Europa FM

Clasamentul candidaților la nivel naţional, după numărarea a 99,7% din voturile exprimate:

Klaus-Werner Iohannis – 3.394.365 voturi – 37,58%

Vasilica-Viorica Dancila – 2.047.128 voturi – 22,66%

Ilie-Dan Barna – 1.325.028 voturi – 14,67%

Mircea Diaconu – 808.596 voturi – 8,95%

Theodor Paleologu – 514.739 voturi – 5,69%

 

Dâmboviţa, rezultate provizorii, în procente:
Klaus Iohannis – 35,8%
Viorica Dăncilă – 32,5%
Mircea Diaconu – 10,2%
Dan Barna – 9,6%
Theodor Paleologu – 4,7%

Dâmboviţa, rezultate provizorii în număr de voturi:
Klaus Iohannis – 74.537 voturi
Viorica Dăncilă – 67.711 voturi
Mircea Diaconu – 21.217 voturi
Dan Barna – 20.091 voturi
Theodor Paleologu – 9.871 voturi

Alţi trei candidaţi au obţinut în judeţul Dâmboviţa peste 1.000 de voturi, respectiv:
Romona Ioana Bruynseels – 5.329 voturi
Alexandru Cumpănaşu – 3.770
Viorel Cataramă – 1.425 voturi

Rezultate provizorii în municipiul Târgovişte
Klaus Iohannis – 34,8%
Viorica Dăncilă – 21,6%
Dan Barna – 14%.

VOM REVENI CU REZULTATE PE LOCALITĂŢI. SUNT EXTREM DE INTERESANTE RĂSTURNĂRILE DE SITUAŢIE!

ALEGERI

PNL Dâmboviţa a câştigat la prezidenţiale în 29 de localităţi conduse de primari PSD!

Publicat

pe

Scorul obţinut de PNL în judeţul Dâmboviţa – 53,6% la alegerile prezidenţiale este unul istoric. Performanţa este cu atât mai importantă cu cât liberalii nu au decât 18 primari, din cei 89. Au avut 19, dar l-au exclus din partid pe edilul de la Crângurile, bănuit de partizanat cu PSD.

Dacă scădem comunele Hulubeşti şi Crevedia, unde primarii sunt oficial de la ALDE şi UNPR, rezultă că PNL a câştigat la alegerile prezidenţiale 2019 în 29 de unităţi administrativ-teritoriale conduse de edili de la PSD şi a pierdut într-o singură comună cu primar de la PNL – Pucheni.

Localităţile conduse de primari PSD unde a câştigat PNL la alegerile prezidenţiale 2019 sunt: Târgovişte, Moreni, Fieni, Pucioasa, Aninoasa, Bărbuleţu, Brăneşti, Buciumeni, Bucşani, Ciocăneşti, Comişani, Corneşti, Doiceşti, Dragomireşti, Gura Ocniţei, Iedera, Moroeni, Ocniţa, Pietroşiţa, Raciu, Răzvad, Runcu, Tărtăşeşti, Valea Lungă, Văcăreşti, Văleni Dâmboviţa, Vişineşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele.

Citește în continuare

ALEGERI

Primarii PNL care au pierdut la prezidenţiale, analizaţi de Bucureşti. Unul e din Dâmboviţa!

Publicat

pe

Ludovic Orban le-a pus gând rău primarilor PNL din localităţile unde Klaus Iohannis, candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie, s-a clasat pe locul II. Liderul liberalilor a declarat că, la nivel de ţară, sunt în această situaţie aproximativ 80 de primari.

„Vom face cercetări, sondaje, o analiză, să vedem în ce situaţie aceşti primari mai au capacitatea de a câştiga primăriile în cadrul alegerilor locale”, a spus Orban, citat de stiripesurse.ro.

Între cei 80 de primari luaţi în vizor regăsim şi un edil din judeţul dâmboviţa – Ilie Manea, de la Pucheni, localitate unde PNL a înregistrat un scos sub cel al PSD, respectiv 47,18% faţă de 52,82%. Dacă ne uităm însă la numărul de voturi, Ilie Manea a reuşit, totuşi, să contabilizeze mai mulţi alegători ca în 2016, când a câştigat alegerile: 360 faţă de 304.

De partea cealaltă, cei mai performanţi primari PNL din Dâmboviţa, la alegerile prezidenţiale 2019, sunt: Florin Iordache de la Moţăieni – 72,38%, Florentin Oprea de la Finta – 69,23% şi Teodora Anghelescu de la Bezdead – 69, 21%.

Reamintim că PNL are 18 primari în judeţul Dâmboviţa, după ce l-a exclus din partid pe cel de la Crângurile, iar alegerile prezidenţiale le-a câştigat în 47 de localităţi. Asta înseamnă că, exceptând comunele Hulubeşti şi Crevedia, unde, oficial, edilii  sunt de la ALDE şi UNPR, liberalii au ieşit învingători în 29 de unităţi administrativ-teritoriale conduse de primari PSD.

Citește în continuare

VINE-VINE, MOŞ CRĂCIUN

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web