Connect with us

ACTUALITATE

Acord privind bugetul UE pentru 2020: Fermierii vor beneficia de 58,12 miliarde de euro

Publicat

pe

Ursula von der Leyen - preşedinte Comisia Europeană (Sursa foto: https://www.bmvg.de)

Instituţiile Uniunii Europene – Comisia Parlamentul şi Consiliul – au ajuns la un acord privind bugetul UE pentru 2020 care va permite concentrarea resurselor în domeniul schimbărilor climatice, locuri de muncă, tineri, securitate şi solidaritate.

Acordul se bazează pe ipoteza conform căreia Regatul Unit va continua și după retragerea sa din Uniunea Europeană, până la 31 ianuarie 2020 cel târziu, să contribuie și să participe la execuția bugetului UE până la sfârșitul anului 2020, ca și cum ar fi stat membru – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

Bugetul UE pentru 2020 este stabilit la 168,69 miliarde EUR în credite de angajament (fonduri care pot fi convenite prin contracte într-un anumit an) și la 153,57 miliarde EUR în credite de plată (fonduri care urmează să fie plătite).

elemente-cheie privind bugetul:
• 21% din bugetul total va fi alocat măsurilor de combatere a schimbărilor climatice. De exemplu, programul LIFE pentru mediu și combaterea schimbărilor climatice va primi 589,6 milioane EUR (cu 5,6 % mai mult comparativ cu 2019). Programul Orizont 2020, care, în mod tradițional, are o contribuție semnificativă la realizarea obiectivelor climatice, va primi 13,49 miliarde EUR (cu 8,8 % mai mult comparativ cu 2019). Componenta „Energie” a Mecanismului pentru interconectarea Europei – care investește în dezvoltarea la scară largă a surselor regenerabile, în modernizarea infrastructurii existente de transport al energiei și în dezvoltarea de noi infrastructuri – va primi 1,28 miliarde EUR (cu 35 % mai mult comparativ cu 2019). Componenta „Transporturi” a Mecanismului pentru interconectarea Europei va fi sprijinită prin alocarea sumei de 2,58 miliarde EUR.
• Aproape jumătate din fonduri – 83,93 miliarde EUR în credite de angajament (cu 4,1% mai mult comparativ cu 2019) – vor contribui la sporirea competitivității economiei noastre. Din această sumă, 58,65 miliarde EUR (cu 2,5 % mai mult comparativ cu 2019) vor contribui la reducerea decalajelor economice atât la nivel național, cât și între statele membre, stimulând creșterea economică, crearea de locuri de muncă și promovând convergența prin intermediul fondurilor structurale și de investiții europene (fondurile ESI).
• Galileo, sistemul global de navigație prin satelit al Uniunii Europene, va fi sprijinit cu 1,2 miliarde EUR (cu 74,7% mai mult comparativ cu 2019) pentru a-și extinde penetrarea pe piață la nivel mondial, astfel încât să ajungă la 1,2 miliarde de utilizatori până la sfârșitul anului 2020.
• Suma de 255 de milioane EUR va fi alocată măsurilor menite să stimuleze colaborarea dintre întreprinderile europene în vederea dezvoltării de produse și tehnologii de apărare în cadrul Programului european de dezvoltare industrială în domeniul apărării.
• Tinerii vor beneficia de sprijin prin intermediul mai multor programe: 2,89 miliarde EUR vor fi alocate educației, prin intermediul programului Erasmus+ (cu 3,6% mai mult comparativ cu 2019). Corpul european de solidaritateCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••, care va beneficia de 166,1 milioane EUR (cu 15,9% mai mult comparativ cu 2019), va oferi șansa desfășurării de activități de voluntariat sau a implicării în proiecte la nivel național sau în străinătate.
• Fermierii europeni vor beneficia de 58,12 miliarde EUR.
• Securitatea și gestionarea migrației vor beneficia în continuare de sprijin. De exemplu, 2,36 miliarde EUR vor fi alocate Fondului pentru azil, migrație și integrare, Fondului pentru securitate internă și agențiilor care își desfășoară activitatea în acest domeniu [Europol, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), EASO, eu-LISA].

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spitalul Municipal Moreni a intrat în etapa a II-a a procedurii de acreditare

Publicat

pe

Spitalul Municipal Moreni a intrat în procedura de obținere a Acreditării ANMCS – ciclul II, după o vizită de șapte zile a factorilor responsabili, care au apreciat pozitiv eforturile depuse pentru dezvoltarea și modernizarea infrastructurii sanitare.

În acest context, primarul Constantin Dinu a declarat că va continua procesul de îmbunătățire a activității spitalului, atât în ceea ce-i privește pe salariați, dar mai ales când vine vorba de serviciile medicale oferite pacienților.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tabăra de vacanță liberală, organizată de OSL Târgoviște, a ajuns la final

Publicat

pe

de

Timp de o săptămână, în perioada 8-12 august, copiii înscriși au avut ocazia să călătorească în lumea satului tradițional. Au vizitat un muzeu de folclor, au descoperit tainele meșteșugurilor românești și obiceiurile transmise din generație în generație, încă din cele mai vechi timpuri.

Într-o societate a vitezei, dominată de tehnologie și gadgeturi, tabăra cu meșteșuguri tradiționale și obiceiuri populare a reprezentat pentru copii o experiență unică. Au învățat lucruri noi, au legat prietenii și au rămas cu o amintire plăcută. Precum bunicii, seniorii liberali au dat dovadă de calm, răbdare și le-au explicat celor mici noțiunile noi, pe înțelesul lor.

“Am ajuns la ultima zi de tabără. Astăzi am învățat dansurile populare și am petrecut românește. Entuziasmul copiilor a fost molipsitor. Ne-am bucurat cu toții de o săptămână deosebită. Copiii au fost minunați, dornici de cunoaștere, captivați de vechile meșteșuguri.

Am încercat să le oferim experiențe interesante și ei ne-au recompensat cu energie lor. Le mulțumesc tuturor colegilor și colegelor care s-au implicat, vom încerca să transformăm tabăra într-un eveniment anual pentru a bucura cât mai mulți copii”, a declarat Dănuț Sandu, președinte OSL Târgoviște.

La finalul taberei, pe lângă experiențele acumulate și noile cunoștințe, copiii au fost recompensați cu daruri și diplome, care să le amintească de această tabără.

Aurelian Cotinescu,
Secretar general PNL Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT