Connect with us

POLITIC

Semnale de revoltă din sânul PSD: „Chiar vreţi să ieşim pe uşa din dos a istoriei”?

Publicat

pe

Gabriela Firea - Radu Popa - Monica Ilie

Vin semnale de revoltă din sânul PSD, urmare rezultatului catastrofal pe care l-a înregistrat cel mai mare partid din România la alegerile prezidenţiale din acest an. Lideri, vectori de imagine importanţi, au scos capul, spunând curajos că este nevoie de o insurecţie în PSD, de reîntronare a valorilor, a oamenilor capabili, responsabili, dornici de a reda formaţiunii social-democrate imaginea şi simpatia pierdute încă de pe vremea lui Dragnea.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a dat tonul schimbării, necesităţii unei recalibrări a partidului. Firea, unul dintre semnatarii scrisorii prin care se cerea retragerea lui Dragnea din fruntea partidului, critică drumul ciudat, nesigur, ocult pe care a păşit PSD prin introducerea în forurile de conducere, pe uşile din dos, fără ştirea armatei social-democrate, a unor indivizi dubioşi care, prin simpla lor prezenţă, strică irecuperabil imaginea partidului.

„Pentru copiii acestei ţări care merită mai mult de la politicieni, îmi voi asuma toate riscurile, consecintele si nu voi accepta compromisuri. Greselile si compromisurile i-au determinat pe romani sa aleaga intr-un numar atat de mare raul cel mai mic. Ma doare, dar ii inteleg perfect!

Asa cum am ramas doar sase in picioare, din cei 25 de semnatari ai scrisorii prin care ii solicitam dlui Dragnea sa se retraga de la conducerea PSD, pentru ca incepuse sa ne faca foarte mult rau – si in primul rand romanilor – cu toate pedepsele pe care le-am primit fiecare in parte, asa si acum vreau sa ma delimitez printre primii in mod public fata de nesocotirea opiniei majoritatii covarsitoare a romanilor si a colegilor din partid, prin impunerea intrarii in CEX, fara votul explicit al nostru, a unor persoane, pe motiv ca acum nu mai conduc partide ci… sindicate.

Resping ferm ideea ca as fi stiut asa ceva, ca as fi fost de acord! Eram in primul rand la CEX, in campania electorala, cand ni s-a cerut votul pentru colaborarea cu cateva sindicate. Propunere votata in unanimitate. Nu s-a citit numele presedintilor acelor sindicate – unele de care nu am auzit in viata mea – nu s-a precizat ca devin automat vicepresedinti ai PSD si ca au drept de vot in BPN si CEX, ca si cum ar fi fost votati in Congres de catre delegatii din toata tara.

Sunt dezamagita ca incepem analiza prabusirii noastre cu un astfel de gest sfidator. Nu ne putem reforma si relua legatura cu simpatizantii nostri printr-o minciuna. Aud ca si alte persoane controversate se lipesc acum, in inghesuiala si nebagare de seama, de noi. Probabil vor sa ne ingroape definitiv! Ma delimitez categoric! Doamne, chiar vreti sa iesim pe usa din dos a istoriei”, a scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Fostul deputat Radu Popa, responsabil cu comunicarea în organizaţia PSD Dâmboviţa, nominalizare venită totuşi cam târziu, de asemenea, critică conducerea PSD, modul absurd în care au interpretat rezultatul alegerilor Viorica Dăncilă şi Mihai Fifor. În opinia curajoasă a lui Radu Popa toată garnitura de conducere a partidului trebuie schimbată. Este clar că, indirect, în acest calcul, intră şi Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa.

„Iluzionismul a câștigat aseară o nouă ramură: iluzionismul politic. După cel mai mare dezastru politic din istoria PSD, Viorica Dăncilă și Mihai Fifor au ieșit să vorbească despre «recâștigarea bazinului electoral». În realitate, cu actuala echipă de conducere, DANCILA-FIFOR-ORLANDO TEODOROVICI, PSD a pierdut alegerile europarlamentare tot cu un minim istoric, a pierdut guvernarea și ieri a desăvârșit dezastrul, pierzând 2,2 milioane de voturi față de prezidențialele din 2014.

Cauzele sunt multiple, dar principalele vulnerabilități țin de anvergura intelectuală a celor care și-au asumat conducerea, de istoricul lor politic, lipsit de rezultate notabile, și de absența unor strategii conforme cu dinamica politică a perioadei.

Ca să salveze alegerile locale, PSD trebuie să schimbe urgent toată garnitura centrală de lideri, să dea strategia partidului pe mâna unei echipe care și-a consolidat reputația în victorii și în lucrări de specialitate, să promoveze în comunicarea publică figuri noi, oameni de partid care să corespundă așteptărilor votantului din 2019/2020. Vezi de ce a urcat Iohannis de la 37 la 67, în doar doi ani și de ce USR s-a consolidat.

Apoi, e necesar să promoveze în conducere oameni care să aibă greutate proprie, persoane care, prin prezența lor în scaune, să dea greutate funcției și nu funcția să le dea greutate lor. Fiecare categorie socială trebuie să aibă, în conducerea centrală a oricărui partid politic, un corespondent asumat și recunoscut de breaslă. În absența acestor curele de transmisie cu societatea, partidele sunt simple găști care slujesc interese minore.

Actuala conducere ar trebui să meargă în organizații, să se implice în munca de partid și, eventual, să candideze la alegerile locale. E un mod de validare politică prin care și ei să își sudeze celebritatea în bătălii uninominale. Altfel, alegerile locale vor betona definitv percepția transformată în credință a faptului că PSD e mort”, a scris Radu Popa.

Monica Ilie, viceprimar al municipiului Târgovişte, fost purtător de cuvânt al organizaţiei PSD Dâmboviţa, schimbată din această poziţie imediat ce la putere a venit Rovana Plumb, a luat o poziţie curajoasă. Practic, a dat tonul, alături de Radu Popa, asupra necesităţii reformării PSD!

„De astăzi, România are un nou președinte. De fapt, un nou fost președinte. Așa cum este elegant și firesc, merită felicitări pentru victoria obținută, felicitări la care se adaugă așteptările noastre, ale tuturor românilor, cu atât mai mult cu cât activitatea pe care a desfășurat-o în ultimii cinci ani nu este o carte de vizită care să îl recomande ca un militant pentru modernizarea și dezvoltarea României.

Imi doresc de la președintele țării mele să renunțe la divizarea românilor în «buni» și «răi», în «destepți» și «proști», în «pesediști» și restul, în «ai mei» și ceilalți. Îmi doresc să renunțe la discursul, de multe ori extremist, încărcat de ură și să dovedească faptul că este capabil să ofere un proiect de țară care să aibă obiective mai îndrăznețe decât cea «mai mare realizare» a primului mandat, aceea a «înlocuirii puterii pesediste», un proiect care să nu răspundă unor jocuri străine de interesul național. Dar, ca orice bun român, îi acord încrederea reținută, specifică celui care nu l-a votat, dar care acceptă, fără tăgadă, puterea votului democratic.

În ceea ce privește Partidul Social Democrat, din care fac parte, a obținut, fără a ne feri de cuvinte, o înfrângere care ar putea fi catastrofală, dacă nu privim cu atenție și cu responsabilitate în jur, dacă nu identificăm cu sinceritate cauzele și dacă nu luăm măsuri serioase care să depășească interesul personal al unora dintre noi. Se impune o analiză rațională și pertinentă care să cuprindă întreg partidul, de la cele mai mici organizații până la conducerea centrală. Valul de ură pe care l-a atras PSD este o urmare a faptului că nu s-a înțeles că mesajele transmise trebuie calibrate la nevoile actuale ale societății românești, sau că este nevoie de o generație nouă de lideri, de oameni care să nu aibă în spate acțiuni care pot fi valorificate negativ și apoi decontare de întreg partidul, astfel încât să nu mai conteze realizările deloc de neglijat. Din păcate, acum am cules roadele ultimilor câțiva ani de politică social-democrată dominată de orgolii personale, de calcule meschine și de acceptarea tacită a unor decizii cu care mulți nu eram de acord. Ar fi cazul ca, în Partidul Social Democrat, demisia de onoare să fie acum un act de responsabilitate.

Cu toate aceasta, este evident că în PSD sunt enorm de mulți oameni implicați, demni, deștepți, muncitori care își fac treaba cu devotament și cu bună credință, oameni preocupați de binele comunităților pe care le reprezintă. Fără niciun fel de reținere, dau exemplul cel mai la îndemână, al municipiului Târgoviște, unde administrația «pesedistă» a schimbat considerabil fața orașului, unde se derulează proiecte majore menite să ofere târgoviștenilor standarde europene de viață. Administrațiile locale au nevoie de susținerea centrală, iar Partidul Social Democrat a demonstrat că știe să guverneze în interesul românilor și este păcat ca problemele interne, cronicizate, să constituie o piedică, de aceea este imperios necesar să se reformeze.

Îmi doresc enorm ca guvernul condus de PNL să nu instaureze o nouă epocă a austerității, care să afecteze administrațiile locale, iar propaganda «teoriei găurii» să rămână doar o declarație belicoasă și noii miniștrii să dea dovadă de competență și responsabilitate”, a scris Monica Ilie pe pagina sa de Facebook.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

PNL Dâmbovița a împărțit produse agricole autohtone pe străzile municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Partidul Național Liberal Dâmbovița a desfășurat, în data de 21 mai 2022, prima acțiune din cadrul campaniei locale de informare și conștientizare a dâmbovițenilor, în privința consumului de produse românești și a importanței sprijinirii producătorilor locali.

Pe Platoul Prefecturii din municipiul Târgoviște a fost organizat un punct de informare, de unde au fost împărțite trecătorilor produse autohtone, provenite de la producători din localitățile cu specific pomicol și legumicol din județul Dâmbovița. Târgoviștenii au apreciat mesajul campaniei.

„Merele de Voinești, trufandalele din Băleni și Cartierul Matei Voievod, cartoful și varza de Lungulețu ne reamintesc de aromele copilărie, de gustul de acasă. În varietatea de produse și mărci din piață, mânați de agitația cotidiană, uităm uneori să apreciem calitatea și gustul autentic. Ne umplem cărucioarele cu produse din import, deși România e capabilă să ne hrănească”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

În cadrul campaniei „PNL Dâmbovița promovează produsele românești și sprijină producătorii locali”, oamenii au fost informați asupra importanței achiziției de produse de proveniență locală pentru sprijinirea economiei locale, susținerea agricultorilor dâmbovițeni și dezvoltarea afacerilor românești. Județul Dâmbovița este unul dintre cei mai mari producători de mere și legume din țară.

La acțiune au participat Aurelian Cotinescu -secretar general PNL Dâmbovița și Adrian Alexandrescu – noul membru al PNL Dâmbovița.

“Această campanie are un mesaj clar: fiecare producător reprezintă o verigă importantă pentru dezvoltarea economiei românești. Ne-am propus ca, prin campania noastră, să promovăm produsele românești și să sprijinim producătorii locali. Îi încurajăm pe dâmbovițeni să cumpere produse autohtone de calitate și să înțeleagă beneficiile acestui comportament responsabil. Pe de-o parte, au garanția produselor proaspete și sănătoase, iar pe de altă parte, sprijină economia locală”, spune Aurelian Cotinescu.

“Ca târgoviștean, consider că este și de datoria mea să mă implic în promovarea producătorilor locali, a legumicultorilor din Cartierul Matei Voievod. Această campanie este în favoarea producătorilor dâmbovițeni, dar și a alimentației de calitate”, a adăugat Alexandru Alexandrescu.

Acțiunile PNL Dâmbovița vor continua și în alte zone ale municipiului, dar și în localitățile din județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean, discuții cu David Muniz – însărcinatul cu afaceri al SUA în România

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, s-a întâlnit, joi – 19 mai 2022, cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite ale Americii în România.

„În cadrul dialogului au fost abordate principalele concluzii în urma vizitei la Washington D.C. a senatorului Corlățean, din data de 4 mai a.c., în cadrul căreia a avut întrevederi cu senatorul Robert Menendez, președintele Comisiei pentru relații externe a Senatului Statelor Unite ale Americii, cu o serie de alți senatori democrați și republicani, cu atribuții în domeniul relațiilor externe și securității naționale precum și cu reprezentanți ai Departamentului de Stat al SUA”, se precizează într-un comunicat transmis de Senatul României.

Discuțiile dintre cei doi s-au referit la evoluțiile de securitate din regiunea bazinul Mării Negre, pe fondul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei. Au mai fost trecute în revistă ultimele evaluări legate de situația războiului din Ucraina, dar și date cu privire la tensiunea din Republica Moldova / Transnistria.

Șeful Comisiei de politică externă a Senatului României a confirmat invitația adresată omologului său, senatorul Robert Menendez, președintele Comisiei pentru relații externe a Senatului Statelor Unite ale Americii, de a efectua o vizită oficială în România, în cursul acestui an.

Cei doi interlocutori au reamintit despre necesitatea marcării, din punct de vedere politic, a aniversării, în cursul anului 2022, a 25 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic între România și Statele Unite.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT