Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Reforma şi unificarea sunt obligatorii pentru salvarea stângii politice româneşti pentru 2024!

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu face, pe pagina sa de Facebook, o analiză uşoară, pertinentă, concretă asupra rezultatelor turului 2 al alegerilor prezidenţiale 2019. În opinia liderului PRO România, rezultatul era unul previzibil, înscris în logica „din două rele, alegi răul cel mai mic”. Chiar şi aşa, spune Ţuţuianu, stânga românească a suferit o înfrângere dură, cum nu a mai înregistrat până acum în cei 30 de ani de democraţie. Concluzia senatorului ar fi că este nevoie urgentă de o reformă pe partea stângă a eşicherului politic şi de unificare.

„Alegerile confirmă un rezultat pe care toţi îl preconizau: Klaus Iohannis va fi președinte pentru încă 5 ani. Nicio surpriză. Din păcate, finala prezidențială din acest an a propus doi oponenți cu destule vulnerabilități. N-am avut un candidat cu un proiect de țară adecvat pupitrului prezidențial. Dacă unii erau mai înțelepți, astăzi aveam alt rezultat.

S-o spunem răspicat: astăzi, Klaus Iohannis și PNL au tot: președinție, Guvern, Parlament, Servicii, comisar european, urmează numirile definitive în Justiție. Până în 2024, scena politică va fi dominată de actuala putere.

Din păcate, stânga politică românească suferă o înfrângere dură. Dură nu doar prin acest rezultat, ci prin consecințele lui pe termen lung, urmează locale și parlamentare, cu previziuni nefericite pentru acest segment electoral.

Avem un PSD prăbușit la un nivel minim istoric, fără lideri, cangrenat de războaie interne. Avem un PRO România care-și găsește drumul, cu dificultăți, dar care va fi soluția de regăsire a tuturor celor care împărtășeșsc valori autentice, proprii stângii moderne europene.

Ce spun acum gândesc mulți din ambele partide: REFORMA ȘI UNIFICAREA STÂNGII e obligatorie pentru salvarea ei pentru 2024. E nevoie de un nou leadership. Ar fi o tragedie ca, de exemplu, să-i vedem mâine pe post de reformatori în PSD pe aceiași care au slujit grețos lângă Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă. Ar fi o tragedie să-i vedem pe Rovana Plumb sau Codrin Ștefănescu printre «reformatori».

E momentul ca aleșii locali ai PSD, militanți, activiști să iasă din starea de latență dăunătoare și să determine un nou curs benefic Stângii românești. Sunt conștient că e nevoie de câteva decizii îndrăznețe. Timpul nu mai are răbdare! Pe 7 iunie 2020 avem alegeri locale”, a scris senatorul Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

ADMINISTRAŢIE

Se lucrează la pasajul de lângă viitorul centru comercial mall de la Târgovişte

Publicat

pe

Aflat astăzi, 21 ianuarie 2020, din nou în vizită de lucru pe şantierul de reabilitare şi modernizare a drumului de centură al municipiului Târgovişte, primarul Daniel Cristian Stan s-a arătat încrezător că, de această dată, proiectul va fi definitivat la termen.

Reamintim că investiţia a fost împărţită în cinci loturi, astfel încât să nu mai fie încredinţată unui singur constructor. În acest fel, riscul de blocaj este mult redus.

Centura municipiului Târgovişte nu a fost definitivată până în prezent, deşi proiectul a început din 2009, din cauza firmelor care au câştigat licitaţiile de execuţie organizate în acest intervel de timp. Acestea, pur şi simplu, nu s-au achitat de obligaţiile asumate prin contract.

„În acest moment, se lucrează la pasajul de la Petru Cercel. Lucrările sunt în grafic. Acest pasaj va fi gata, pe un sens de mers, undeva în luna august. Apoi, va fi reabilitat şi celălalt sens, cu precizarea că nu se vor mai da jos grinzile.

Se lucrează în acelaşi timp pe strada Magrini, la pasajul spre Aninoasa, în zona Laminorului, avem şantier deschis şi pe drumul nou – strada care face legătura între Mihai Bravu şi Gimnaziului.

Iată că şi proiectul de centură al municipiului Târgovişte merge foarte bune, spre supărarea majoră a unora care nu vor să se întâmple absolut nimic în acest oraş.

Şi pentru că tot mi-au interzis cei de la PNL să stau prin preajma şantierului de la mall, se vede în spatele nostru Carrefour-ul, care este aproape gata. Deja, a intrat pe zona de amenajări interioare.

Centrul comercial mall este o investiţie privată de aproximativ 50 de milioane de euro, o spun ca să ştie toată lumea. Nu este o investiţie a Primăriei Târgovişte, însă este o investiţie foarte utilă pentru târgovişteni şi pentru dâmboviţeni”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Ţuţuianu, citat din Sun Tzu: „Dacă aştepţi de-a lungul râului destul de mult, trupurile duşmanile tăi vor pluti…”

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu se simte parţial răzbunat prin eliminarea, prin vot democratic, de la conducerea PSD Dâmboviţa, a europarlamentarei Rovana Plumb şi a preşedintelui CJ Alexandru Oprea.

Ţuţuianu a avut şi un motto pentru acest episod consumat în sânul PSD Dâmboviţa, la Conferinţa judeţeană de alegeri din data de 19 ianuarie: „Dacă aştepţi de-a lungul râului destul de mult, trupurile duşmanile tăi vor pluti” – maximă desprinsă din „Arta Războiului”, de Sun Tzu.

Liderul PRO România i-a felicitat pe foştii colegi pentru tăria, curajul şi dorinţa de a reseta organizaţia judeţeană.

„A fost o bătălie complicată. Clanul Plumb – securistul Oprea a uzat de toate mijloacele pe care le-a avut la dispoziție, de la încercarea de a cumpăra votul unor persoane, până la amenințări cu tăierea fondurilor.

Îi felicit pe foștii mei colegi din PSD Dâmbovița pentru curajul de a igieniza organizația. Este un prim pas, dar procesul trebuie să continue. Spun asta pentru că, la vârful Organizației Județene, au pătruns persoane care nu au nicio legătură cu acest partid.

Le mulțumesc celor care au vorbit despre Adrian Țuțuianu cu cuvinte frumoase, nu doar pe scenă, ci și în sală. Am primit multe mesaje în timpul Conferinței și le mulțumesc.

Îl felicit pe Titus Corlățean pentru discurs și cred că a influențat în mod determinant sala. Am primit foarte multe mesaje de la membri de partid de rând, care îmi cer să revin în PSD și care și-au exprimat bucuria că au scăpat de clanul Plumb.

Cred că președintele Corneliu Ștefan trebuie să-i ceară Rovanei Plumb să plece în organizația de domiciliu, cu toată gașca ei de impostori, altfel va rămâne un factor de zâzanie în filială, un personaj toxic”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

Acum, fără Rovana Plumb şi Alexandru Oprea la conducerea organizaţiei, Ţuţuianu nu exclude posibilitatea realizării unor alianţe electorale punctuale cu PSD.

Senatorul nu are nicio intenţie, cel puţin deocamdată, de a reveni în rândurile social-democraţilor. Doreşte să continue proiectul politic început alături de Victor Ponta. Mai mult, Adrian Ţuţuianu a spus clar că vrea să aibă la alegerile locale din acest an candidaţi PRO România în toate localităţile judeţului pentru funcţiile de primari, consilieri locali, judeţeni, dar chiar şi pentru poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT