Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Reforma şi unificarea sunt obligatorii pentru salvarea stângii politice româneşti pentru 2024!

Publicat

pe

Senatorul PRO România Adrian Ţuţuianu face, pe pagina sa de Facebook, o analiză uşoară, pertinentă, concretă asupra rezultatelor turului 2 al alegerilor prezidenţiale 2019. În opinia liderului PRO România, rezultatul era unul previzibil, înscris în logica „din două rele, alegi răul cel mai mic”. Chiar şi aşa, spune Ţuţuianu, stânga românească a suferit o înfrângere dură, cum nu a mai înregistrat până acum în cei 30 de ani de democraţie. Concluzia senatorului ar fi că este nevoie urgentă de o reformă pe partea stângă a eşicherului politic şi de unificare.

„Alegerile confirmă un rezultat pe care toţi îl preconizau: Klaus Iohannis va fi președinte pentru încă 5 ani. Nicio surpriză. Din păcate, finala prezidențială din acest an a propus doi oponenți cu destule vulnerabilități. N-am avut un candidat cu un proiect de țară adecvat pupitrului prezidențial. Dacă unii erau mai înțelepți, astăzi aveam alt rezultat.

S-o spunem răspicat: astăzi, Klaus Iohannis și PNL au tot: președinție, Guvern, Parlament, Servicii, comisar european, urmează numirile definitive în Justiție. Până în 2024, scena politică va fi dominată de actuala putere.

Din păcate, stânga politică românească suferă o înfrângere dură. Dură nu doar prin acest rezultat, ci prin consecințele lui pe termen lung, urmează locale și parlamentare, cu previziuni nefericite pentru acest segment electoral.

Avem un PSD prăbușit la un nivel minim istoric, fără lideri, cangrenat de războaie interne. Avem un PRO România care-și găsește drumul, cu dificultăți, dar care va fi soluția de regăsire a tuturor celor care împărtășeșsc valori autentice, proprii stângii moderne europene.

Ce spun acum gândesc mulți din ambele partide: REFORMA ȘI UNIFICAREA STÂNGII e obligatorie pentru salvarea ei pentru 2024. E nevoie de un nou leadership. Ar fi o tragedie ca, de exemplu, să-i vedem mâine pe post de reformatori în PSD pe aceiași care au slujit grețos lângă Liviu Dragnea sau Viorica Dăncilă. Ar fi o tragedie să-i vedem pe Rovana Plumb sau Codrin Ștefănescu printre «reformatori».

E momentul ca aleșii locali ai PSD, militanți, activiști să iasă din starea de latență dăunătoare și să determine un nou curs benefic Stângii românești. Sunt conștient că e nevoie de câteva decizii îndrăznețe. Timpul nu mai are răbdare! Pe 7 iunie 2020 avem alegeri locale”, a scris senatorul Adrian Ţuţuianu pe pagina sa de Facebook.

Dâmboviţa

COMUNICAT: Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte

Publicat

pe

de

În această seară, PNL, USR-PLUS și UDMR au dat un vot pentru mușamalizarea adevărului: parlamentarii celor trei partide au votat împotriva constituirii comisiei de anchetă privind datele din pandemie.

USR-PLUS, partid care clamează transparența și al cărui ministru al Sănătății a devoalat date controversate, precum că numărul morților de COVID ar fi mai mare decât cel raportat oficial, și-a dovedit fățărnicia, mai mult decât oricine.

Este aproape de necrezut cum PNL, USR-PLUS și UDMR nu vor ca românii să afle de ce nu au fost raportați peste 5.300 de morți. Este vorba de 18,2% din totalul celor 29.034 de morți COVID-19 raportați oficial în România.
Din acest moment, cuvinte precum adevăr, transparență, onestitate sunt adevărate blasfemii în gura oricărui reprezentant al puterii. Rușine PNL! Rușine USR-PLUS! Rușine UDMR! Orice golan de alba-neagra are mai mult caracter decât aveți voi!

Parlamentarii PNL-USR-PLUS-UDMR admit cu cinism că guvernarea lor minte și, cu premeditare, ascunde adevărul. Ce vor să nu se afle? De ce parlamentarii puterii refuză o cercetare transparentă a datelor despre pandemie, așa cum PSD a cerut în nenumărate rânduri? Ce ilegalități protejează? Se tem cumva că românii i-ar alunga cu pietre dacă ar ieși la iveală grozăviile pe care le ascund?

Votul de astăzi adâncește catastrofal lipsa de încredere în instituțiile statului și va avea efecte devastatoare, inclusiv în privința vaccinării și combaterii pandemiei.
Fiecare parlamentar care a votat împotriva constituirii comisiei de anchetă este un complice ticălos al celor care vor să țină românii în minciună și teroare.

PSD Dâmbovița

Citește în continuare

Dâmboviţa

Mascarada Guvernului în privința deceselor cauzate de COVID trebuie să înceteze!

Publicat

pe

Deputata PSD de Dâmbovița Carmen Holban susține înființarea unei comisii parlamentare de anchetă care să pună capăt mascaradei Guvernului în privința persoanelor decedate din cauza COVID-19. Românii trebuie să știe adevărul – este mesajul transmis de Carmen Holban.

„Este inadmisibil să tratezi cu atât de puțină compasiune mii de familii. Modul ireal în care guvernanții tratează o astfel de problemă este strigător la cer.

De zile întregi, o țară întreagă vrea să știe dacă există mii de decedați în plus față de cei oficial recunoscuți – 2.300 neraportați și încă 3.000 cu diagnostic secundar COVID!

Acest lucru se poate face doar prin înființarea unei comisii parlamentare de anchetă. Coaliția de Dreapta trebuie să aprobe înființarea unei astfel de comisii. Asta doar dacă nu au ceva de ascuns!”, a punctat Carmen Holban – deputat PSD de Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT