Connect with us

Dâmboviţa

Primar Corbii Mari: E timpul ca doamna Rovana Plumb şi doamna Viorica Dăncilă să demisioneze!

Publicat

pe

Ionuţ Bănică, primarul comunei Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj extrem de dur la adresa conducerii judeţene şi centrale a PSD. Şi are tot dreptul să o facă, având în vedere că, la Corbii Mari, a reuşit să obţină pentru partidul său un scor de 60,89% în turul 2 al alegerilor prezidenţiale 2019! Tânărul edil spune că a venit momentul ca Rovana Plumb şi Viorica Dăncilă să-şi înainteze demisiile.

„Nu sunt omul care să-și exprime nemulțumirile de partid în public, dar se pare ca unii dintre mai-marii noștri de la județ și de la București au pierdut definitiv contactul cu lumea reală, cu membrii simpli, cu primarii. Ei trăiesc în bula lor si se (ne) mint că toți suntem bine. NU suntem bine!

Scriu acest mesaj cu tristețe pentru că situaţia în care a ajuns PSD mă obligă. În același timp însă, sunt unul dintre optimiștii care cred că putem să ne revenim (dacă ne mișcăm repede, cu viziune şi curajos). Muncesc, împreună cu echipa de la Primărie şi cea de consilieri, pentru dezvoltarea comunei. Alerg pe la toate ușile de la București să aduc ceva bani în plus, atragem fonduri europene-record în istoria comunei, reparăm toate prostiile din trecut şi ne îndreptăm, încetul cu încetul. La fiecare alegeri, în Corbii Mari câștigă PSD, ca recunoaștere a lucrurilor bune pe care le facem aici. Ca mine, sunt mulți alți primari în județ și în țară.

Numai că munca asta uriașă, pe care doar cei din teritoriu o pot înţelege, e aruncată la gunoi de ignoranța/impostura, reaua-credință de la nivel județean sau naţional. Am tăcut de atâtea ori cu toții, primari, viceprimari, președinți de organizații, consilieri, activiști şi membri simpli, ne-am făcut că nu vedem, am lăsat de la noi pe principiul că „poate şi-or reveni”. Degeaba! Ce se întâmplă acum în PSD, atât la nivelul județului, cât și național, e cel mai mare semnal de alarmă din istoria partidului.

Noi am lăsat (indirect, prin tăcere) lucrurile să ajungă aici, tot noi trebuie să ne ridicăm şi să le îndreptăm rapid. E nevoie de reformă, e nevoie de oameni bine pregătiți, cu viziuni pro-europene moderne, e nevoie de oameni care înțeleg greutățile unei comune sau, măcar, știu unde e ea pe hartă.

E timpul ca persoanele care au fost excluse/îndepărtate, persoane ştiutoare de carte, bine pregătite, buni organizatori, să revină acasă – doar împreună mai putem salva Partidul Social Democrat. M-am săturat de ședințe în care ni se prezintă cum am câștigat alegerile pe care le-am pierdut. E timpul ca doamna Rovana Plumb şi doamna Viorica Dăncilă să demisioneze şi să mergem mai departe. E timpul de reformă puternică, nu de fațadă. Avem nevoie de unitate şi mobilizare maximă, dacă vrem să mai sperăm la alegerile locale și parlamentare anul viitor.

PS: Motivele pentru care îi cer demisia doamnei Rovana Plumb o să le spun răspicat şi detaliat în ședința CEx-ului județean”, a scris Ionuţ Bănică pe pafina sa de Facebook. 

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT