Connect with us

POLITIC

PRO România, strategie pentru reconstrucţia stângii politice româneşti

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook / Adrian Ţuţuianu

PRO România anunță completarea Biroului Executiv cu patru membri, respectiv: europarlamentarul Corina Crețu, senatorul Adrian Țuțuianu și deputații Gabriela Podașcă și Cătălin Nechifor. BEX este forul statutar care gestionează zilnic activitatea politică și organizatorică a partidului. În această nouă formulă, PRO România a transmis primul comunicat de presă, în care reprezentanţii formaţiunii de centru stânga îşi exprimă dezamăgirea pentru rezultatul obţinut de PSD, pentru faptul că, acum, ţara se află total sub puterea de dreapta. Mai mult, cred liderii PRO România că pe românii nu îi aşteaptă zile prea bune din punct de vedere economic şi social.

„Anul politic 2019 se încheie la fel ca anul 2009 – pe fondul unor grave erori și a unei strategii falimentare a conducerii PSD avem o dominație incontestabilă a forțelor politice de dreapta care dețin, în acest moment, atât funcția de președinte, cât și aceea de prim-ministru. La fel ca în 2010, România se pregătește de o gravă criză economică și socială, iar guvernul de dreapta nu este capabil să ofere soluțiile competente și profesioniste necesare.

Prețul va fi plătit, din nou, de oamenii care trăiesc în România și de firmele românești. Avem nevoie de o reformă profundă și fără compromisuri a stângii, care să îi dea șansa de a se reafirma ca opoziție și alternativa serioasă, capabilă să îi apere pe oamenii obișnuiți de efectele crizei și ale proastei guvernări. PRO România își propune să fie promotorul reformei și unității stângii moderne și pro-europene în perioada 2020-2024.

Prima decizie a noului Birou Executiv privește demararea procesului de organizare a alegerilor interne pentru conducerea organizațiilor județene, municipale și locale. Tot cu această ocazie au fost stabilite și criteriile de selecție a candidaților pentru alegerea autorităților administrației publice locale din 2020.

În plus, Biroul Executiv a decis convocarea principalului for deliberativ al partidului. Astfel, pe 8 februarie 2020, va avea loc Convenția Națională PRO România, eveniment strategic la care se vor dezbate și stabili principalele direcții politice pentru următoarele două competiții electorale. Cu această ocazie, liderul PRO România, Victor Ponta, va prezenta Manifestul Politic 2020-2024.

Rezultatele obținute de partide la alegerile europarlamentare și prezidențiale au confirmat, din păcate, opinia fondatorilor PRO România, care au acuzat gravele greșeli politice ale echipei Dragnea – Dăncilă. Abordarea anti-europeană și promovarea oamenilor și a discursului tip PRM 2000 au dus la rezultate identice. PRO România se adresează tuturor alegătorilor de centru stânga care au votat în 2014 (peste 5,2 milioane de români) și este dispus să colaboreze cu forțele politice social-democrate pentru consolidarea unei opoziții constructive, una care să apere cu adevărat interesele românilor.

Acceptarea greșelilor strategice, pasul în spate pe care trebuie să îl facă liderii care au dus Stânga la dezastrul de azi, un nou mod de înțelegere și adaptare la profundele schimbări din societatea românească (inclusiv din Diaspora) și reforma internă reprezintă condițiile esențiale pe care trebuie să le respecte toți cei care vor alege să contribuie, alături de noi, la reconstrucția stângii românești”, se precizează în comunicat.

Dâmboviţa

Reprezentanţii puterii PNL – USR PLUS în Dâmbovița au ignorat Ziua Europei

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmboviţa Radu Popa nu a rezistat „ispitei” politice de a-i critica pe reprezentanţii actualei puteri în Dâmboviţa, fie de la PNL, fie de la USR PLUS, care, la acest sfârşit de săptămână, când au fost organizate de către Consiliul Judeţean ample manifestări dedicate Zilei Europei, au dat bir cu fugiţii. Nu că asta nu ar fi starea lor de la alegeri încoace! De obicei, sunt scumpi la vedere şi nu se mai ostenesc să comunice cetăţenilor ceea ce fac în calitate de demnitari locali sau parlamentari, pe bani destul de mulţi.

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa i-a taxat, la rând şi la foc automat, pe prefectul Aurelian Popa, pe subprefecta USR PLUS Daniela Manea şi pe parlamentarii de la cele două formaţiuni strâns uniţi într-o coliţie pe care Radu Popa a numit-o de „centru-noaptea”, pentru faptul că nu au vrut să onoreze măcar cu prezenţa fizică evenimentele consumate la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi şi în Piaţa Tricolorului din Târgovişte.

„Mă întreb dacă pentru PNL Ziua Europei mai contează? Dacă pentru prefect, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu, are vreo însemnătate acest moment? Dacă pentru domnul senator Vigil Guran, nu ştiu, o fi în ţară, o mai fi viu, l-o fi răpit cineva, pentru că nu l-am văzut în acest weekend să participe la vreo acţiune dedicată Zilei Europei.

Cred că este foarte important ca, în momentele simbolice ale ţării, ale unui judeţ, autorităţile să fie prezente, indiferent că sunt parlamentari, preşedinte al Consiliului Judeţean, prefect, primari sau reprezentanţii ai altor instituţii publice. Este tributul pe care îl plătesc cetăţenilor în momentele cele mai importante.

Din păcate, prefectul şi parlamentarii PNL şi cei ai USR PLUS au găsit doi mici în jurul cărora să danseze, dar nu au avut timp să vină să salute tricolorul. Este regretabil şi cred că oamenii vor şti să răspundă acestui tip de comportament atunci când vor fi chemaţi la vot”, a declarat Radu Popa.

Citește în continuare

POLITIC

Ciolacu: Guvernul a irosit luna de vacanță forțată a elevilor!

Publicat

pe

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, atrage atenția asupra faptului că problemele din învățământ, generate de incapacitatea actualei puteri de a gestiona situația din educație pe fondul crizei pandemice, rămân. Faptul că s-a anunțat, cu surle și trâmbițe, că va reîncepe școala cu prezența fizică la cursuri a elevilor nu înseamnă că intrăm în normalitate.

„Au irosit luna de vacanță forțată în care i-au trimis pe copii și le-au chinuit părinții fără să rezolve testarea extinsă și non-invazivă a elevilor. Mâine, copiii încep școala și problema rămâne!

Le doresc elevilor care revin la ore în formatul clasic să se bucure pe deplin de redeschiderea școlilor! Ceilalți copii sunt, din păcate, condamnați în continuare de un guvern care ne tot minte, în loc să ia decizii cu un pic mai multă minte”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT