Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider PNL Dâmboviţa: Am să mă lupt pentru a întrerupe cărăuşia la vot!

Publicat

pe

Conferinţa de presă a conducerii PNL Dâmboviţa de după turul 2 al alegerilor prezidenţiale a fost una care a avut ca temă centrală o suită de mulţumiri, pe care liderii acestei formaţiuni politice le-a transmis electoratului în general şi românilor care au votat cu Iohannis şi cu PNL, în special.

Era şi normal să se întâmple aşa, cel puţin în judeţul Dâmboviţa, unde liberalii, neangrenaţi în vreo alianţă, au bătut PSD-ul. Aşa victorie nu au avut în toată istoria post decembristă! Consideră Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa că, pe 24 noiembrie 2019, a fost câştigată doar o luptă, ce-i drept destul de importantă, dar bătălia continuă, iar testul final pentru partid va fi reprezentat de alegerile locale şi cele parlamentare de anul viitor.

De asemenea, liderul PNL Dâmboviţa a trecut în revistă şi diferite întâmplări din ziua alegerilor, când, în judeţ, s-au petrecut multe lucruri, unele la limita legii şi bunului simţ, altele chiar depăşind această barieră.

Aşa am aflat, tocmai acum, că, la Valea Mare, în duminica votului, un poliţist ar fi bătut un reprezentant al PNL. Un alt aspect sesizat de liderul liberal vine dinspre Râul Alb, unde un alt om al legii nu ar fi reproşat nimic celor care transportau alegătorii cu maşinile la vot, spunând că nu există lege care să îi sancţioneze.

„Este deranjant că PSD a crezut că este normal ca toate instituţiile, toate organismele statului, trebuie să stea în poziţie de drepţi, să pună parolă pentru ceilalţi, numai ei să meargă la vot dacă se poate”, a precizat preşedintele PNL Dâmboviţa.

Virgil Guran nu este de acord cu această metodă brevetată cu mulţi ani în urmă, respectiv cărăuşia la vot. O consideră la limita legii, plus că alterează democraţia, dreptul de a alege liber, nedirijat de cineva.

„Acest fenomen trebuie întrerupt. Oamenii trebuie lăsaţi să voteze liber ceea ce gândesc, să nu mai fie manipulaţi. Vă promit că am să mă lupt pentru aceste lucruri”.

A mai mărturisit şeful liberalilor dâmboviţeni că PNL se află acum la putere, dar ceea ce este mai jos de Guvern este controlat încă de PSD şi că va mai trece destulă vreme până când lucrurile vor intra în normal.

Sperăm ca aceste scuze să nu devină un lait-motiv pe care să-l folosească liberalii pentru a acoperi lipsa de performanţă şi eventualele eşecuri în guvernare. Virgil Guran a promis că nu se va întâmpla aşa ceva.

ACTUALITATE

APIA efectuează verificări la 218 fermieri din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Foto arhivă

218 fermieri dintre cei 23.486 care au solicitat sprijin în acest an prin cererea unică au fost incluși în eșantionul de control, după cum urmează: 151 vor fi verificati prin metoda clasică pe teren și 67 prin teledetecție. Este vorba despre o cerință obligatorie impusă de legislația comunitară și o etapă premergătoare efectuării plăților finale.

„Subliniem faptul că orice fermier care solicită sprijin financiar din fonduri europene si naționale trebuie să respecte normele de ecoconditionalitate pe tot parcursul anului, pe toate parcelele agricole din cadrul exploatației, indiferent de mărimea lor.

Respectarea ecocondiționalității este obligatorie inclusiv pe parcelele nesolicitate la plată și pe cele care nu mai sunt folosite în scopul producției”, se precizează într-un comunicat remis de APIA Dâmboviţa.

La nivel național, eșantionul de control conține 56.493 fermieri.

Citește în continuare

ALEGERI

Candidatul PRO România pentru Găeşti: Promisiunile actualei administrații au rămas la stadiul de vorbe goale!

Publicat

pe

Candidatul PRO România pentru funcția de primar al orașului Găești, județul Dâmbovița, le-a transmis alegătorilor, ieri – 14 august, cu prilejul depunerii dosarului pentru intrarea în cursa electorală din 27 septembrie, să ia în calcul, atunci când își vor exprima votul, faptul că promisiunile actualei administrații au rămas la stadiul de vorbe goale, deși a avut la dispoziție timp suficient, în cei 6 ani de când se află la conducere, să-și dovedească priceperea. Răzvan Buța vine în fața găeștenilor cu un plan integrat pentru dezvoltarea reală a orașului.

„Sunt tânăr și am toată determinarea să mă țin serios de treabă, pentru că vreau să fac o carieră politică lungă în orașul nostru, care să fie caracterizată de fapte și realizări, să pot merge cu fruntea sus zeci de ani de acum încolo.

– Să sprijinim afacerile locale existente și să atragem investitori pentru crearea de noi locuri de muncă pentru dezvoltarea economică a orașului. Poziția geografică ne avantajează, așa ne putem păstra locuitorii activi în oraș fără să mai fie nevoiți să plece în străinătate sau să facă naveta către localități îndepărtate.

– Avem nevoie de o infrastructură rutieră adecvată traficului din ce în ce mai aglomerat (centură, șosele, pasarela refăcută, semaforizare, trotuare lărgite, cu piste reale pentru bicicliști, nu doar dungi pe unele trotuare).

– Avem nevoie să ajutăm stabilirea în oraș a familiilor tinere, sprijinind educația copiilor și prin înființarea unui after-school în prima fază și să le oferim accesul la sănătate și sport pentru o dezvoltare sănătoasă și armonioasă.

– Includerea reală a cartierului Arsuri în oraș, nu doar cu numele și prin taxe, ci prin racordarea acestuia la rețeaua de apă curentă, canalizare și dalarea șanțurilor.

Restul propunerilor noastre le veți găsi în oferta electorală”, a scris Răzvan Buța pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu – liderul PRO România Dâmboviţa și candidatul pentru președinția Consiliului Județean a punctat că toate investițiile cu care se laudă actual primar de la Găești au la bază demersurile „a două persoane: bunul și regretatul meu prieten, Dan Iacobuță, și subsemnatul”:
✔ Sala de sport de la Liceul Agricol
✔ 16 km de drumuri asfaltate
✔ Bazinul de înot
✔ Modernizarea Colegiului „Vladimir Streinu”
✔ Proiectul de apă – canal / stație de epurare
✔ Extinderea capacității de producție a societății ARCTIC / ajutor de stat de 10 milioane de euro din partea Guvernului Victor Ponta.

„Cred că e timpul să le aducem aminte oamenilor din Găești despre cei care au făcut #MaiBine”, a spus senatorul Adrian Țuțuianu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!