Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider PNL Dâmboviţa: Am să mă lupt pentru a întrerupe cărăuşia la vot!

Publicat

pe

Conferinţa de presă a conducerii PNL Dâmboviţa de după turul 2 al alegerilor prezidenţiale a fost una care a avut ca temă centrală o suită de mulţumiri, pe care liderii acestei formaţiuni politice le-a transmis electoratului în general şi românilor care au votat cu Iohannis şi cu PNL, în special.

Era şi normal să se întâmple aşa, cel puţin în judeţul Dâmboviţa, unde liberalii, neangrenaţi în vreo alianţă, au bătut PSD-ul. Aşa victorie nu au avut în toată istoria post decembristă! Consideră Virgil Guran – preşedintele PNL Dâmboviţa că, pe 24 noiembrie 2019, a fost câştigată doar o luptă, ce-i drept destul de importantă, dar bătălia continuă, iar testul final pentru partid va fi reprezentat de alegerile locale şi cele parlamentare de anul viitor.

De asemenea, liderul PNL Dâmboviţa a trecut în revistă şi diferite întâmplări din ziua alegerilor, când, în judeţ, s-au petrecut multe lucruri, unele la limita legii şi bunului simţ, altele chiar depăşind această barieră.

Aşa am aflat, tocmai acum, că, la Valea Mare, în duminica votului, un poliţist ar fi bătut un reprezentant al PNL. Un alt aspect sesizat de liderul liberal vine dinspre Râul Alb, unde un alt om al legii nu ar fi reproşat nimic celor care transportau alegătorii cu maşinile la vot, spunând că nu există lege care să îi sancţioneze.

„Este deranjant că PSD a crezut că este normal ca toate instituţiile, toate organismele statului, trebuie să stea în poziţie de drepţi, să pună parolă pentru ceilalţi, numai ei să meargă la vot dacă se poate”, a precizat preşedintele PNL Dâmboviţa.

Virgil Guran nu este de acord cu această metodă brevetată cu mulţi ani în urmă, respectiv cărăuşia la vot. O consideră la limita legii, plus că alterează democraţia, dreptul de a alege liber, nedirijat de cineva.

„Acest fenomen trebuie întrerupt. Oamenii trebuie lăsaţi să voteze liber ceea ce gândesc, să nu mai fie manipulaţi. Vă promit că am să mă lupt pentru aceste lucruri”.

A mai mărturisit şeful liberalilor dâmboviţeni că PNL se află acum la putere, dar ceea ce este mai jos de Guvern este controlat încă de PSD şi că va mai trece destulă vreme până când lucrurile vor intra în normal.

Sperăm ca aceste scuze să nu devină un lait-motiv pe care să-l folosească liberalii pentru a acoperi lipsa de performanţă şi eventualele eşecuri în guvernare. Virgil Guran a promis că nu se va întâmpla aşa ceva.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Din nou, şedință cu scandal la PSD Dâmbovița!

Publicat

pe

Dacă liberali au preluat puterea și încă nu știu ce să facă cu ea, în PSD se duc lupte aprige pe ciolan, având ca rezultat distrugerea structurii puternice, dure, care a reușit ani de-a rândul să reziste năvălirilor venite din cele patru vânturi ale scenei politice românești. Ne referim acum doar la Dâmbovița. Luăm ca etalon această organizație PSD care, de mai bine de un an, este supusă unor perversiuni cum nu s-a mai întâlnit, ajungând, acum, dintr-o filială serioasă într-una ruptă în imagine.

Aseară, pănă târziu în noapte, la inițiativa Rovanei Plumb, căreia nu prea i-a păsat de demisia “in corpore” a membrilor BPJ, a avut loc o şedință apriape fără temă a acestei structuri politice de conducere. De data asta, am aflat că au fost prezenți și Alexandru Oprea și fostul deputat Radu Popa, dar au fost şi absenți. Discuțiile au fost dure. Din toată intriga acestei adunări, a reieșit faptul că lidera Rovana Plumb, aşa cum am mai spus, nu are de gând să cedeze. Își regrupează forțele, pregătind un nou atac care vizează câștigarea funcției de președinta a PSD Dâmbovița la conferința din data de 10 ianuarie 2020. Lucru ușor de înfăptuit, ținând cont de diversiunile pregătite, de comportamentul ghioceilor din partid.

Am aflat că a fost conflict mare între Radu Popa și Alexandru Oprea. Nu s-a ajuns la bătaie, dar nici mult nu mai era. Reproșurile ar fi curs gârlă de ambele părți. Scandalul nu ar fi trebuit să se producă, știind că europarlamentara se hrănește și se întărește din astfel de situații. E bine că nu s-a schimbat, încă, data conferinței. S-au numit iar vicepreședinți de zonă, în vederea pregătirii alegerilor și s-a bătut mult apa în piuă. VOM REVENI.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu a murit după ce a stat 20 de ore la audieri la DIICOT Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România trage un semnal de alarmă după moartea avocatului Ernest Andrei Moldoveanu (69 de ani), într-un accident de circulaţie petrecut în data de 4 decembrie, la intrare în oraşul Pucioasa, când se întorcea acasă după 20 de ore de audieri la DIICOT Dâmboviţa

”Am aflat cu tristețe că miercuri 4 decembrie 2019, a încetat din viață domnul avocat Ernest Andrei Moldoveanu, fost Președinte al Colegiului de avocați Dâmbovița și ulterior, după apariția Legii nr. 51/1995, Decan pentru două mandate al aceluiași barou.

Cauza decesului a fost un accident de circulație. Domnul avocat se întorcea la ora 6,00 dimineața de la sediului DIICOT Dâmbovița de la audieri care au început marți, 3 decembrie la ora 10,00, starea de oboseală accentuată acumulându-se după o noapte întreagă petrecută pe culoarele structurii de parchet, așteptând audierea clientului său și din cauza concentrării la o ora nefirească pentru lucru.

Desigur, în pofida faptului că am încercat să ne informăm și să analizăm circumstanțele care au impus acest program de lucru în privința anchetei penale, nu putem afirma acum, fără o cunoaștere a particularităților cauzei, că aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităților ori au la bază aspecte ce țin de specificitatea cazului și care pot fi explicate legal. Evident, fără o abordare instituțională anterioară a chestiunii programului de lucru al avocaților, este greu acum să punem acest trist și grav eveniment pe seama unui dezinteres sau chiar dispreț al autorităților sistemului judiciar față de munca avocatului. Nu cunoaștem exact motivele care au condus la audieri la ore târzii ori de ce nu s-a comunicat avocaților ordinea audierii, ora aproximativă la care se audiau suspecții sau martorii asistați de avocați. Știm însă că în principiu, justiția este diurnă, caracterul nocturn fiind de evitat din multiple explicabile motive.

Manifestând toată aprecierea pentru munca celor care lucrează în sistemul judiciar trebuie să atragem atenția că avocatul este un partener al justiției. Or, un partener al justiției trebuie tratat cu respect. Respectul nu înseamnă numai cuvinte frumoase, aprecieri generale spuse în cadrul conferințelor și dezbaterilor profesionale sau scrise în ghiduri. Respectul trebuie să fie efectiv. Efectivitatea respectului înseamnă a se lua în calcul și viața, sănătatea, capacitățile umane ale avocatului, a lua măsuri pentru ca activitatea profesională a acestuia să fie desfășurată în condiții optime.

Este momentul să ne întoarcem privirea și spre noi, avocații, pentru că așa cum pretindem sistemului judiciar să ne trateze cu respect, trebuie să ne respectăm și noi în cadrul formelor de exercitare a profesiei. Și acolo programul trebuie să fie unul care să țină seama de viața și sănătatea avocatului. Se poate muri sau pierde sănătatea și din cauza oboselii acumulate la birou nu numai pe culoarele unității de parchet.

Avocați, judecători și procurori trebuie să avem în vedere că viața și sănătatea tuturor trec înaintea justiției și adevărului”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web