Connect with us

POLITIC

Ponta, la Târgovişte: Deocamdată, se schimbă PSD-iştii cu PNL-iştii, altceva nu se observă!

Publicat

pe

Victor Ponta, preşedintele PRO România, s-a aflat astăzi la Târgovişte, unde s-a desfăşurat o întâlnire între staff-ul de conducere al partidului şi şefii de filiale judeţene, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă alături pe vicepreşedinţii Ioana Petrescu şi Adrian Ţuţuianu, că formaţiunea pe care o coordonează se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Dar, pentru a ajunge acolo, este nevoie de muncă, de unitate, de implicare şi de trecerea prin cele două examene electorale importante de anul viitor: alegerile locale şi cele parlamentare.

Liderul PRO România a dat de înţeles că partidul va merge singur în lupta electorală (asta dacă nu or să apară schimbări de strategie pe parcurs), că nu va face nicio alianţă cu altă formaţiune politică. Victor Ponta şi-a propus ca PRO România să aibă candidaţi pentru primării şi consilii locale şi judeţene în toate unităţile administrativ-teritoriale din ţară. De asemenea, Ponta vrea candidaţi pentru Parlament numai oameni competenţi, care „să nu fie doar o maşină de vot, ci să reprezinte voci importante pe domeniile lor de activitate”.

Liderul PRO România a mai spus că reprezentanţii partidului vor susţine în Parlament revenirea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene de către aleşii judeţeni şi la două tururi de scrutin în procesul electoral pentru alegerea primarilor. Ponta doreşte ca, la alegerile locale din 2020, PRO România să obţină cel puţin 10%.

„Încet-încet, echipa se aşează, se cerne. Nu este uşor să fii un partid mic. Bătălia cu cei mari este una dificilă”, a adăugat şeful PRO România.

Ponta a mai mărturisit jurnaliştilor că nu îi pare rău că a contribuit la dărâmarea guvernului Viorica Dăncilă.

„Am făcut bine, fiindcă era lipsit de competenţă şi de viziune. Dar, nu sprijinim nici Guvernul Orban, fiindcă am văzut aceiaşi lipsă de competenţă şi viziune. Deocamdată, vedem că se schimbă PSD-iştii cu PNL-iştii, altceva nu se observă”.

Preşedintele PRO România a mai precizat că partidul său nu se va opune niciunui proiect de reformă sau proiect de interes public, fie că vine de la PNL, fie de la PSD.

„Tot ceea ce este benefic, bun pentru ţară, noi vom sprijini. Suntem în opoziţie faţă de Guvernul PNL şi vom face o opoziţie civilizată”.

Victor Ponta a mai vorbit şi despre „Manifestul Politic al PRO România pentru perioada 2020-2024”, despre proiectele de dezvoltare şi de reducere a inegalităţilor în România, despre reforma în administraţie şi despre cea a sistemului fiscal.

„Noi vrem să prezentăm ceea ce înseamnă un sistem fiscal modern, cu mai puţină impozitare, cu mai puţină taxare a muncii, cu mai multă taxare a capitalurilor şi a proprietăţilor, aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată”.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

PERPLEX. Gata! S-a împărți țara în două!

Publicat

pe

Bucurați-vă! S-au întors pensiile speciale pentru parlamentari! Trăiască Curtea Constituțională, care a reușit să rupă țară în două! Să o împartă între privilegiați și plebe.

Nici nu se putea un cadou mai nimerit pentru aleși. Oare lor le-o conveni? Ce le dictează patriotismul? Ce vor mai putea spune poporului, anul viitor, în nesfârșitele campanii electorale? Toate promisiunile vor fi estompate, cenușii. Credibilitatea se duce spre zero.

Mergem din inerție. De ce? Fiindcă am împărțit România. Pentru că ne-am întors la un ev mediu modern. Pentru că nu mai avem stat, ci doar oameni la vârf care profită de pe urma acestui concept. Noi, restul de populație, am devenit partea care nu mai contează…

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Conduceri noi la PSD Ciocănești și Bucșani

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița, una dintre cele mai puternice organizații social-democrate din România, are ca prioritate câștigarea celor patru tipuri de alegerilor de anul viitor. Tocmai de aceea, în ultimele luni, Corneliu Ștefan, împreună cu întreaga echipă de conducere a filialei, a luat la pas județul într-un periplu comunicațional cu primarii, viceprimarii, consilierii locali, membrii și simpatizanții social-democrați.

În mai multe localități au avut loc și conferințe de alegeri a unor noi structuri de conducere. Ultimele s-au desfășurat la Bucșani și Ciocănești. La Bucșani, prin vot, a fost desemnat pentru a coordona filiala Mihai Ionuț Valentin. La Ciocănești, unde este mult de muncă, organizația PSD va fi condusă de Marian Tudoran.

„Obiectivul celor doi președinți și al membrilor birourilor celor două organizații este câștigarea tuturor alegerilor viitoare: europarlamentare, parlamentare, locale și prezidențiale”, a spus liderul PSD Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

La aceste întâlniri, președintele PSD Dâmbovița a fost însoțit de vicepreședinte CJ – Luciana Cristea, de deputații Radu Popa și Marian Țachianu, de prefectul Claudia Gilia, de secretarul de stat Ionuț Săvoiu și de alți reprezentanții de seamă ai organizației social-democrate dâmbovițene.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite