Connect with us

POLITIC

Ponta, la Târgovişte: Deocamdată, se schimbă PSD-iştii cu PNL-iştii, altceva nu se observă!

Publicat

pe

Victor Ponta, preşedintele PRO România, s-a aflat astăzi la Târgovişte, unde s-a desfăşurat o întâlnire între staff-ul de conducere al partidului şi şefii de filiale judeţene, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă alături pe vicepreşedinţii Ioana Petrescu şi Adrian Ţuţuianu, că formaţiunea pe care o coordonează se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Dar, pentru a ajunge acolo, este nevoie de muncă, de unitate, de implicare şi de trecerea prin cele două examene electorale importante de anul viitor: alegerile locale şi cele parlamentare.

Liderul PRO România a dat de înţeles că partidul va merge singur în lupta electorală (asta dacă nu or să apară schimbări de strategie pe parcurs), că nu va face nicio alianţă cu altă formaţiune politică. Victor Ponta şi-a propus ca PRO România să aibă candidaţi pentru primării şi consilii locale şi judeţene în toate unităţile administrativ-teritoriale din ţară. De asemenea, Ponta vrea candidaţi pentru Parlament numai oameni competenţi, care „să nu fie doar o maşină de vot, ci să reprezinte voci importante pe domeniile lor de activitate”.

Liderul PRO România a mai spus că reprezentanţii partidului vor susţine în Parlament revenirea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene de către aleşii judeţeni şi la două tururi de scrutin în procesul electoral pentru alegerea primarilor. Ponta doreşte ca, la alegerile locale din 2020, PRO România să obţină cel puţin 10%.

„Încet-încet, echipa se aşează, se cerne. Nu este uşor să fii un partid mic. Bătălia cu cei mari este una dificilă”, a adăugat şeful PRO România.

Ponta a mai mărturisit jurnaliştilor că nu îi pare rău că a contribuit la dărâmarea guvernului Viorica Dăncilă.

„Am făcut bine, fiindcă era lipsit de competenţă şi de viziune. Dar, nu sprijinim nici Guvernul Orban, fiindcă am văzut aceiaşi lipsă de competenţă şi viziune. Deocamdată, vedem că se schimbă PSD-iştii cu PNL-iştii, altceva nu se observă”.

Preşedintele PRO România a mai precizat că partidul său nu se va opune niciunui proiect de reformă sau proiect de interes public, fie că vine de la PNL, fie de la PSD.

„Tot ceea ce este benefic, bun pentru ţară, noi vom sprijini. Suntem în opoziţie faţă de Guvernul PNL şi vom face o opoziţie civilizată”.

Victor Ponta a mai vorbit şi despre „Manifestul Politic al PRO România pentru perioada 2020-2024”, despre proiectele de dezvoltare şi de reducere a inegalităţilor în România, despre reforma în administraţie şi despre cea a sistemului fiscal.

„Noi vrem să prezentăm ceea ce înseamnă un sistem fiscal modern, cu mai puţină impozitare, cu mai puţină taxare a muncii, cu mai multă taxare a capitalurilor şi a proprietăţilor, aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată”.

POLITIC

Senatorul Corlățean a solicitat noului ministru de Externe să se implice personal în cazul familiei Furdui din Germania

Publicat

pe

Senatorul PSD de Dâmbovița, Titus Corlățean, a condus, în calitate de președinte al Comisiei pentru Politică Externă a Senatului României, audierile ministrului desemnat al Externelor – Bogdan Aurescu. Parlamentarul a dovedit încă o dată că este ancorat în realitate, în problematica cu care se confruntă țara, dar nu uită și nu trece pe un plan secund anumite lucruri nerezolvate care vin din istorie.

„Am introdus ca obiectiv important reluarea demersurilor României legate de Tezaurul țării noastre de la Moscova. Retrocedarea sa națiunii române este un obiectiv legitim, de prim rang.

Am cerut ministrului Aurescu ca Guvernul și MAE să acționeze pentru a relansa negocierile cu autoritățile de la Budapesta legate de Patrimoniul Gojdu. Este un alt obiectiv legitim al statului român”, a precizat Titus Corlățean.

De asemenea, senatorul PSD de Dâmbovița a lansat propunerea, care a fost îmbrățișată, privind „crearea, în premieră, a unei structuri integrate interinstituționale (relații consulare, Drepturile omului, tratate internaționale, dreptul familiei și jurisprudența instantelor românești în aceasta materie, autoritatea națională pentru protecția copilului ș.a.), în coordonarea MAE, care să intervină și să gestioneze situațiile grave, care, din păcate, s-au înmulțit în ultimii ani, de preluare de către autoritățile altor state, adesea abuzivă, a copiilor de la părinții cetăteni români, care locuiesc în alte țări.

Am cerut ca această structură să fie operaționalizată urgent, pentru a oferi decidenților politici propuneri de acțiune și soluții, pentru a susține reunificarea acestor familii. Situații dramatice de genul celei cunoscute anterior privind familia Bodnariu din Norvegia s-au multiplicat îngrijorător în ultimii ani”, a spus demnitarul social-democrat.

Titus Corlățean i-a solicitat ministrului Aurescu să se implice personal pentru rezolvarea cazului soților Furdui din Germania, cărora autoritățile din Jungendamt, de lângă Hanovra, le-a preluat cu forța și abuziv cei 7 copii.

Citește în continuare

POLITIC

Cinematografia românească este într-o situație dezastruoasă și are nevoie de sprijin

Publicat

pe

Deputatul social-democrat Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, atrage atenția asupra situației dezastruoase în care se află cinematografia românească. De foarte mulți ani, spune demnitarul, nu a mai existat din partea guvernanților interes și implicare pentru acest domeniu cultural.

Creatorii care slujesc cea de-a șaptea artă sunt renumiți în Europa și în întreaga lume pentru producțiile lor artistice. Obțin premii la marile festivaluri de film, dar în țară nu se simte deloc sprijinul pentru ei.

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, vorbește despre ce măsuri iau alții pentru revigorarea cinematografiei, a celor care creează în acest domeniu.

„În urmă cu puțin timp, în Franța era promulgată o lege menită să reglementeze vânzarea producțiilor cinematografice, în special a celor finanțate preponderent de la bugetul de stat. O lege care, dincolo de mecanismul de control pe care îl impune vânzărilor din industria cinematografică, „trădează” și o implicare activă a Ministerului Culturii francez în activitatea subdomeniilor din sectorul cultural”, a scris Ionuț Vulpescu.

Din păcate, spune social-democratul, din agenda responsabililor Culturii din România lipsește aproape ostentativ o astfel de preocupare.

„Așa-zisa implicare ministerială de la noi se face prin sustragere – din fața responsabilității și a finanțării sectorului cultural. Se închid cinematografe din țară, sub pretextul nerentabilității (vezi cazul Cinematografului Arta din Târgu Mureș), se subfinanțează festivaluri importante de film, precum TIFF și Astra de la Sibiu, și se falimentează încet, dar sigur, RADEF România Film”, a mai precizat fostul ministru al Culturii.

În Cabinetul Nicolae Ciucă, învestit ieri – 25 noiembrie 2021, Ministerul Culturii a revenit PSD. Social-democrații au venit în programul de guvernare cu o schemă de ajutor de stat în valoare de 250 de milioane de euro și stimularea investițiilor străine în cinematografie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT