Conectați-vă cu noi

POLITIC

Ponta, la Târgovişte: Deocamdată, se schimbă PSD-iştii cu PNL-iştii, altceva nu se observă!

Publicat

pe

Victor Ponta, preşedintele PRO România, s-a aflat astăzi la Târgovişte, unde s-a desfăşurat o întâlnire între staff-ul de conducere al partidului şi şefii de filiale judeţene, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă alături pe vicepreşedinţii Ioana Petrescu şi Adrian Ţuţuianu, că formaţiunea pe care o coordonează se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Dar, pentru a ajunge acolo, este nevoie de muncă, de unitate, de implicare şi de trecerea prin cele două examene electorale importante de anul viitor: alegerile locale şi cele parlamentare.

Liderul PRO România a dat de înţeles că partidul va merge singur în lupta electorală (asta dacă nu or să apară schimbări de strategie pe parcurs), că nu va face nicio alianţă cu altă formaţiune politică. Victor Ponta şi-a propus ca PRO România să aibă candidaţi pentru primării şi consilii locale şi judeţene în toate unităţile administrativ-teritoriale din ţară. De asemenea, Ponta vrea candidaţi pentru Parlament numai oameni competenţi, care „să nu fie doar o maşină de vot, ci să reprezinte voci importante pe domeniile lor de activitate”.

Liderul PRO România a mai spus că reprezentanţii partidului vor susţine în Parlament revenirea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene de către aleşii judeţeni şi la două tururi de scrutin în procesul electoral pentru alegerea primarilor. Ponta doreşte ca, la alegerile locale din 2020, PRO România să obţină cel puţin 10%.

„Încet-încet, echipa se aşează, se cerne. Nu este uşor să fii un partid mic. Bătălia cu cei mari este una dificilă”, a adăugat şeful PRO România.

Ponta a mai mărturisit jurnaliştilor că nu îi pare rău că a contribuit la dărâmarea guvernului Viorica Dăncilă.

„Am făcut bine, fiindcă era lipsit de competenţă şi de viziune. Dar, nu sprijinim nici Guvernul Orban, fiindcă am văzut aceiaşi lipsă de competenţă şi viziune. Deocamdată, vedem că se schimbă PSD-iştii cu PNL-iştii, altceva nu se observă”.

Preşedintele PRO România a mai precizat că partidul său nu se va opune niciunui proiect de reformă sau proiect de interes public, fie că vine de la PNL, fie de la PSD.

„Tot ceea ce este benefic, bun pentru ţară, noi vom sprijini. Suntem în opoziţie faţă de Guvernul PNL şi vom face o opoziţie civilizată”.

Victor Ponta a mai vorbit şi despre „Manifestul Politic al PRO România pentru perioada 2020-2024”, despre proiectele de dezvoltare şi de reducere a inegalităţilor în România, despre reforma în administraţie şi despre cea a sistemului fiscal.

„Noi vrem să prezentăm ceea ce înseamnă un sistem fiscal modern, cu mai puţină impozitare, cu mai puţină taxare a muncii, cu mai multă taxare a capitalurilor şi a proprietăţilor, aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Din nou, şedință cu scandal la PSD Dâmbovița!

Publicat

pe

Dacă liberali au preluat puterea și încă nu știu ce să facă cu ea, în PSD se duc lupte aprige pe ciolan, având ca rezultat distrugerea structurii puternice, dure, care a reușit ani de-a rândul să reziste năvălirilor venite din cele patru vânturi ale scenei politice românești. Ne referim acum doar la Dâmbovița. Luăm ca etalon această organizație PSD care, de mai bine de un an, este supusă unor perversiuni cum nu s-a mai întâlnit, ajungând, acum, dintr-o filială serioasă într-una ruptă în imagine.

Aseară, pănă târziu în noapte, la inițiativa Rovanei Plumb, căreia nu prea i-a păsat de demisia “in corpore” a membrilor BPJ, a avut loc o şedință apriape fără temă a acestei structuri politice de conducere. De data asta, am aflat că au fost prezenți și Alexandru Oprea și fostul deputat Radu Popa, dar au fost şi absenți. Discuțiile au fost dure. Din toată intriga acestei adunări, a reieșit faptul că lidera Rovana Plumb, aşa cum am mai spus, nu are de gând să cedeze. Își regrupează forțele, pregătind un nou atac care vizează câștigarea funcției de președinta a PSD Dâmbovița la conferința din data de 10 ianuarie 2020. Lucru ușor de înfăptuit, ținând cont de diversiunile pregătite, de comportamentul ghioceilor din partid.

Am aflat că a fost conflict mare între Radu Popa și Alexandru Oprea. Nu s-a ajuns la bătaie, dar nici mult nu mai era. Reproșurile ar fi curs gârlă de ambele părți. Scandalul nu ar fi trebuit să se producă, știind că europarlamentara se hrănește și se întărește din astfel de situații. E bine că nu s-a schimbat, încă, data conferinței. S-au numit iar vicepreședinți de zonă, în vederea pregătirii alegerilor și s-a bătut mult apa în piuă. VOM REVENI.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Şedinţă cu scântei la PSD Dâmboviţa. Rovana Plumb l-a tocat mărunt pe preşedintele CJ Alexandru Oprea

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.caleaeuropeana.ro

Joi-seară, s-a mai consumat un episod din istoria post Ţuţuianu a PSD Dâmboviţa, un drum sinos, conflictual, plin de neprevăzut, în coborâre de imagine, de procente, de credibilitate şi care a culm inat la alegerile prezidenţiale cu obţinerea unui scor sub aşteptări, cu pierderea alegerilor în faţa PNL pentru prima dată în cei 30 de ani de democraţie.

Din câte am aflat, Rovana Plumb, o politiciană abilă, dibace în a-şi conserva capitalul, imaginea, nu s-a lăsat angrenată în dialoguri tensionante, nu a dat replici acide celor care au venit la şedinţa CJEx cu gândul clar al schimbării conducerii, al resetării din temelii a organizaţiei. Doar a ascultat cu zâmbetul pe buze, sincer sau fals, nu mai contează…

Primarul de la Corbii Mari a cerut dizolvarea BPJ-ului

Şedinţa a pornit cu o întârziere de 30 de minute, la 18:30. Deşi cam tardiv, s-a început cu o analiză a rezultatelor alegerilor europalamentare şi a celor prezidenţiale, care a alimentat curajul celor pregătiţi deja să ia atitudine politică. Au fost atinse şi problemele interne, administrative, cotizaţii etc., după care a început runda cea mai aşteptată.

Din câte am fost informaţi, primul la cuvânt a fost Constantin Pătru – primarul comunei Tătărani, care, simţind ce este în aer şi neavând încă definită apartenenţa la o anumită tabără, a pledat pentu unitate, înţelegere şi mobilizare. Bomba a fost amorsată de Ionuţ Bănică, edilul de la Corbii Mari, care, direct, a solicitat demisia tuturor membrilor BPJ şi a actualei conduceri executive şi organizarea de urgenţă a unei conferinţe de alegeri. Până atunci, Bănică a propus numirea unei conduceri interimare formată din mai mulţi primari.

Tonul fiind dat, pe aceiaşi linie au mers şi deputatul Corneliu Ştefan – fost preşedinte executiv, care a fost vehement şi dur în aprecieri, senatorul Titus Corlăţean, primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan, primarul de la Gura Şuţii – constantin Dinu şi primarul de la Voineşti – Gabriel Dănuţ Sandu, care a punctat, cronologic, decăderea organizaţiei din 2016 încoace.

Conferinţă judeţeană de alegeri în data de 10 ianuarie 2020

S-a solicitat conducerii centrale a PSD să stabilească o echipă interimară de coordonare până la organizarea conferinţei extraordinare de alegeri. Au fost unii edili, apropiaţi Rovanei Plumb, care au încercat, fără succes însă, să pună batista pe ţambal. La un moment dat, grupul de susţinători ai europarlamentarei a părăsit sala. În cele din urmă, s-a hotărât organizarea unei conferinţe de alegeri în data de 7 ianuarie. ulterior, probabil realizând că atunci românii sărbătoresc de Sfântul Ion, s-a ales data de 10 ianuarie 2020. Sarcina pregătirii şi coordonării a căzut pe umerii primarului Cristian Daniel Stan – preşedinte PSD Târgovişte. Rovana plumb, încă preşedintă a filialei PSD Dâmboviţa, a spus că ea nu are timp să se ocupe de pregătirea conferinţei. Şi-au anunţat, la minut, demisia din BPJ Corneliu Ştefan, Titus Corlăţean, Cristian Daniel Stan, Luisa Bărboiu şi Cătălin Rădulescu.

Rovana Plumb l-a criticat dur pe şeful CJ – Alexandru Oprea

Ei, bine, Rovana Plumb nu a tăcut chiar până la final. Nu acesta îi este stilul. Europarlamentara l-ar fi criticat dur pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, plecat în aceste zile la Bruxelles. Plumb a spus că îi pare rău că l-a sprijinit să obţină funcţia de şef al judeţului. I-a adus acuze dure, că coordonează instituţia în stil comunist, că îşi urmăreşte angajaţii, pe toţi care intră şi ies din instituţie pe camere video, că nu respectă hotărârile luate de BPJ. Nu a uitat să-i reproşeze nici faptul că are la CJ un excedent bugetar de aproximativ 1000 de miliarde de lei vechi, bani rămaşi necheltuiţi, deşi există multe nevoi în judeţ. Este clar, dacă s-a întâmplat chiar aşa, că Rovana Plumb a vrut să-i taie avântul lui Oprea de a mai încerca să candideze pentru vreo funcţie în partid.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web