Conectați-vă cu noi

POLITIC

Ponta, la Târgovişte: Deocamdată, se schimbă PSD-iştii cu PNL-iştii, altceva nu se observă!

Publicat

pe

Victor Ponta, preşedintele PRO România, s-a aflat astăzi la Târgovişte, unde s-a desfăşurat o întâlnire între staff-ul de conducere al partidului şi şefii de filiale judeţene, a spus, în cadrul unei conferinţe de presă alături pe vicepreşedinţii Ioana Petrescu şi Adrian Ţuţuianu, că formaţiunea pe care o coordonează se pregăteşte pentru alegerile prezidenţiale din 2024. Dar, pentru a ajunge acolo, este nevoie de muncă, de unitate, de implicare şi de trecerea prin cele două examene electorale importante de anul viitor: alegerile locale şi cele parlamentare.

Liderul PRO România a dat de înţeles că partidul va merge singur în lupta electorală (asta dacă nu or să apară schimbări de strategie pe parcurs), că nu va face nicio alianţă cu altă formaţiune politică. Victor Ponta şi-a propus ca PRO România să aibă candidaţi pentru primării şi consilii locale şi judeţene în toate unităţile administrativ-teritoriale din ţară. De asemenea, Ponta vrea candidaţi pentru Parlament numai oameni competenţi, care „să nu fie doar o maşină de vot, ci să reprezinte voci importante pe domeniile lor de activitate”.

Liderul PRO România a mai spus că reprezentanţii partidului vor susţine în Parlament revenirea la alegerea preşedinţilor de consilii judeţene de către aleşii judeţeni şi la două tururi de scrutin în procesul electoral pentru alegerea primarilor. Ponta doreşte ca, la alegerile locale din 2020, PRO România să obţină cel puţin 10%.

„Încet-încet, echipa se aşează, se cerne. Nu este uşor să fii un partid mic. Bătălia cu cei mari este una dificilă”, a adăugat şeful PRO România.

Ponta a mai mărturisit jurnaliştilor că nu îi pare rău că a contribuit la dărâmarea guvernului Viorica Dăncilă.

„Am făcut bine, fiindcă era lipsit de competenţă şi de viziune. Dar, nu sprijinim nici Guvernul Orban, fiindcă am văzut aceiaşi lipsă de competenţă şi viziune. Deocamdată, vedem că se schimbă PSD-iştii cu PNL-iştii, altceva nu se observă”.

Preşedintele PRO România a mai precizat că partidul său nu se va opune niciunui proiect de reformă sau proiect de interes public, fie că vine de la PNL, fie de la PSD.

„Tot ceea ce este benefic, bun pentru ţară, noi vom sprijini. Suntem în opoziţie faţă de Guvernul PNL şi vom face o opoziţie civilizată”.

Victor Ponta a mai vorbit şi despre „Manifestul Politic al PRO România pentru perioada 2020-2024”, despre proiectele de dezvoltare şi de reducere a inegalităţilor în România, despre reforma în administraţie şi despre cea a sistemului fiscal.

„Noi vrem să prezentăm ceea ce înseamnă un sistem fiscal modern, cu mai puţină impozitare, cu mai puţină taxare a muncii, cu mai multă taxare a capitalurilor şi a proprietăţilor, aşa cum se întâmplă în toată lumea civilizată”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Liderul PNL Dâmbovița încearcă să seducă electoratul cu DN 7

Publicat

pe

Chiar nu mă așteptam ca așa de curând, președintele Virgil Guran, consilierul lui Orban, și el odată, lider al organizației PNL Dâmbovița, să apară cu un comunicat în care să ne vorbească de DN 7, Bâldana- Titu. După ce ani la rândul cam tot ce se manifestă prin politica dâmbovițeană ne-a vorbit și s-a chinuit, mai mult sau mai puțin, să materializeze acest proiect, uite că misiunea a fost preluată din zbor de Virgil Guran.

Într-un comunicat remis presei, parcă pentru a arăta că totuși această organizație există, liderul PNL continuă procedura de seducere a electoratului dâmbovițean asigurandu-l că va depune toate eforturile pentru deblocarea și realizarea acestui proiect. Ne spune că va lua lucrurile de la firul ierbii și că realizarea proiectului a devenit o provocare personală. Este de fapt vorba de un refren interpretat și de alții.

Normal, politicos, nu neapărat politic, ar fi fost ca domnul Virgil Guran să îi amintească pe toți aceia care au întreprins ceva pentru drumul de la Bâldana la Titu. Suntem convinși că îi știe pe toți. Să îți adjudeci acum acest proiect ca și cum tu ești tăticul lui, e nerezonabil. Plus că, dacă tot vrea să convingă, liderul PNL Dâmbovița putea organiza o conferință de presă, să explice cu amănuntul ce și cum face pentru modernizarea DN7. Doar așa, să arunci în spațiul public un comunicat de presă, e prea puțin.

Apropo, starea asta de vehemență în ducerea la bun sfârșit a acestui obiectiv a apărut după vizita la Renault Titu? Parcă am văzut într-o fotografie, fiindcă noi cei din presa locală și regională nu am fost invitați la acel eveniment, că unul dintre purtătorii de mască era domnul Virgil Guran.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Dublați alocațiile copiilor! Oferiți-le un cadou de ziua lor!

Publicat

pe

Ionel Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa, rămâne consecvent ideii de opoziţie fermă, cu critică acidă şi bine argumentată la adresa PNL, partidul aflat acum la putere. Liderul ALDE, în prag de 1 iunie – Ziua internaţională a copilului, le atrage atenţia guvernanţilor că au cam uitat de viitorul acestei ţării, de copiii care încă aşteaptă de la puterea actuală, aşa cum a promis, mărirera alocaţiei de stat. Până acum, pe toată linia dezamăgire.

„A venit momentul perfect pentru mărirea alocațiilor: 1 iunie! De ziua lor, copiii nu se mai pot întâlni la diferite evenimente dedicate, dar ar fi cazul să se bucure de promisiunile electorale privind mărirea alocațiilor,pe care liberalii nu s-au sfiit să le facă!

Guvernul Orban spune acum că nu sunt bani pentru majorarea alocațiilor… Să mai înghițim aceste discursuri teatrale? Când v-ați hotărât să ne țineți închiși și să îngropați economia națională nu v-ați gândit la asta? Când ați împărțit milioane de lei firmelor de casă în timpul stării de urgență, nu ați luat în calcul și nevoile oamenilor mici?

Vă bateți cu pumnii în piept că ei sunt viitorul acestei țări, dar nu faceți nimic pentru ei! Le-ați luat până și învățătura. Vă jucați de-a școala on-line. Știm că vă doriți un popor slab pregătit intelectual, pentru a fi mai ușor de manipulat, dar nu mai suportăm bătaia voastră de joc!

Respectați legea, pe care Președintele a promulgat-o la începutul anului! Dublați alocațiile copiilor! Oferiți-le un cadou de ziua lor! Lăsați scuzele! Găsiți soluții! În urmă cu aproximativ un an, ați propus dublarea alocațiilor copiilor extrem de vehement și s-a putut! Atunci era PSD la guvernare, iar dublarea alocațiilor a fost pe buzele tuturor liberalilor… Acum sunteți voi la cârmă, dovediți că scenele de anul trecut nu au fost doar mascaradă!

Fiți responsabili! Îndepliniți-vă datoria și față de oamenii mici, nu doar față de cei care merg la vot acum! Gândiți-vă la viitor, nu doar din punct de vedere electoral! Până se decid guvernanții să facă ceea ce trebuie ceea ce este corect, vă spun la mulți ani, dragi copii! Să fiți sănătoși și bucuroși! Vă mulțumim că ne faceți viața mai frumoasă”!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!