Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Petiţie online pentru drum de centură oraş Găeşti. CNAIR se contrazice în răspunsuri!

Publicat

pe

Răspunsurile care se bat cap în cap, într-un interval de timp de numai patru luni, au determinat-o pe Daniela Rotaru, cetăţean al oraşului Găeşti, să iniţieze, în această lună, o petiţie online, cu ajutorul căreia speră să-i mişte pe responsabilii din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi să demareze, într-un final, procedura privind realizarea centurii ocolitoare a oraşului Găeşti. De reţinut faptul că proiectul şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin Hotărâre de Guvern în anul 2011!

SEMNEAZĂ AICI PETIŢIA PENTRU SUSŢINEREA PROIECTULUI VARIANTA OCOLITOARE GĂEŞTI

„În luna august mi-au trimis răspuns că ANAP le-a recomandat să includă varianta ocolitoare Găeşti în proiectul drumului expres Găeşti-Ploieşti. La sfârșitul lunii octombrie, mi-au răspuns că nu derulează niciun proiect care să vizeze varianta ocolitoare Găeşti. Pe 15 noiembrie mi-au scris că au trimis către ANAP documentația spre publicare în SEAP pe 14.03.2019. Această documentație nu este nici acum publică în SEAP, deşi au trecut opt luni şi jumătate. Problema este că nu derulează niciun proiect nici care să vizeze drumul expres Găeşti-Ploieşti, în care trebuie inclus proiectul variantă ocolitoare Găeşti.

CITEŞTE ŞI: Petiţie online pentru urgentarea consolidării pasarelei Găeşti, marcată cu bulină roşie

De ce este importantă această şosea de centură? Pentru că orașul Găești se află la intersecția a trei drumuri naționale – DN61, DN7, DN72 – şi în apropierea autostrăzii A1. Conform cifrelor de trafic CESTRIN, pe aceste sectoare de drum național se înregistrează un trafic consistent, de aproximativ 10.000 de vehicule pe zi. În lipsa unei șosele de centură, toate aceste autovehicule sunt nevoite să tranziteze orașul Găești, provocând un disconfort ridicat, atât pentru cetățeni, cât și pentru participanții la trafic”, ne-a declarat Daniela Rotaru.

Găeşteanca ne-a pus la dispoziţie şi răspunsurile pe care le-a primit din partea CNAIR, pe care vă invităm să le citiţi.

ACTUALITATE

Poartă mască de protecţie! Chiar şi cele din textile încetinesc răspândirea COVID-19!

Publicat

pe

de

Centrul American pentru Prevenția și Controlul Bolilor a revenit asupra recomandărilor anterioare făcute în contextul pandemiei și, în prezent, consideră că purtarea măștilor simple din textile ar putea încetini răspândirea coronavirusului.

Astfel de măști sunt utile în special în locurile unde distanța fizică este dificil de menținut: cozi, magazine sau farmacii mici, mijloace de transport aglomerate etc. Această recomandare poate fi folosită ca o măsură suplimentară de sănătate publică. Atenţie! Măştile nu trebuie purtate de copiii sub 2 ani sau de persoane cu probleme respiratorii!

IMPORTANT!
– Măștile simple chirurgicale au o protecție net superioară celor textile.
– Purtarea de măști textile poate ajuta la reducerea transmiterii coronavirusului către ceilalți, dar ele nu oferă protecție purtătorului.
– Păstrarea distanței fizice și a igienei riguroase a mâinilor sunt principalele metode de prevenire a coronavirusului.
– Chiar dacă purtăm mască, trebuie să păstrăm o distanță de minimum 3 pași mari față de ceilalți.
– Ne dezinfectăm/spălăm pe mâini înainte și după ce ne punem măștile și nu le atingem când le purtăm.
– După fiecare purtare, măștile textile trebuie spălate: este suficientă o spălare la mașina de spălat.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ferm purtarea măștilor chirurgicale sau a măștilor de protecție speciale în mediu spitalicesc. Materialele din care sunt fabricate măștile textile nu protejează suficient în mediul spitalicesc.

Instituțiile internaționale de sănătate publică își actualizează recomandările în funcție de evoluția pandemiei. Țări europene precum Cehia, Slovacia, Austria și Bulgaria au început recent să recomande sau să impună folosirea măștilor.

Campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus realizată cu sprijinul Observatorului Român de Sănătate şi al Asociaţiei Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trei cadre medicale infectate cu COVID-19 în judeţul Argeş

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://sanatatea.tv/)

Două asistente medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung și o infirmieră de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost infectate cu coronavirus – informează Instituţia Prefectului Argeş. Cele trei cadre medicale manifestă forme ușoare ale bolii și se află în prezent internate la Spitalul Orășenesc Mioveni.

„Ancheta epidemiologică este încă în derulare, dar s-a stabilit deja că infirmiera de la Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung s-a infectat în afara unității medicale. Au fost recoltate probe de la toți contacții celor trei cadre medicale, în număr de 16, toți colegi din spital. Persoanele care au luat contact cu asistentele și infirmiera infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare. Specialiștii DSP Argeș așteaptă rezultatul testelor.

Menționăm faptul că respectivele cadre medicale, confirmate pozitiv, au luat virusul, cel mai probabil, înainte ca unitățile medicale din Câmpulung să fie declarate spitale COVID-19. Angajații au prezentat simptome aproape concomitent cu procesul de reorganizare al spitalelor din Argeș.

Facem precizarea că atât Spitalul Municipal Câmpulung, cât și Spitalul de Pneumoftiziologie Câmpulung au fost desemnate unități COVID prin hotărârea CJSU nr 14 din 3 aprilie 2020″, se arată într-un comunicat remis de Instituţia Prefectului Argeş.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT