Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Petiţie online pentru drum de centură oraş Găeşti. CNAIR se contrazice în răspunsuri!

Publicat

pe

Răspunsurile care se bat cap în cap, într-un interval de timp de numai patru luni, au determinat-o pe Daniela Rotaru, cetăţean al oraşului Găeşti, să iniţieze, în această lună, o petiţie online, cu ajutorul căreia speră să-i mişte pe responsabilii din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi să demareze, într-un final, procedura privind realizarea centurii ocolitoare a oraşului Găeşti. De reţinut faptul că proiectul şi indicatorii tehnico-economici au fost aprobaţi prin Hotărâre de Guvern în anul 2011!

SEMNEAZĂ AICI PETIŢIA PENTRU SUSŢINEREA PROIECTULUI VARIANTA OCOLITOARE GĂEŞTI

„În luna august mi-au trimis răspuns că ANAP le-a recomandat să includă varianta ocolitoare Găeşti în proiectul drumului expres Găeşti-Ploieşti. La sfârșitul lunii octombrie, mi-au răspuns că nu derulează niciun proiect care să vizeze varianta ocolitoare Găeşti. Pe 15 noiembrie mi-au scris că au trimis către ANAP documentația spre publicare în SEAP pe 14.03.2019. Această documentație nu este nici acum publică în SEAP, deşi au trecut opt luni şi jumătate. Problema este că nu derulează niciun proiect nici care să vizeze drumul expres Găeşti-Ploieşti, în care trebuie inclus proiectul variantă ocolitoare Găeşti.

CITEŞTE ŞI: Petiţie online pentru urgentarea consolidării pasarelei Găeşti, marcată cu bulină roşie

De ce este importantă această şosea de centură? Pentru că orașul Găești se află la intersecția a trei drumuri naționale – DN61, DN7, DN72 – şi în apropierea autostrăzii A1. Conform cifrelor de trafic CESTRIN, pe aceste sectoare de drum național se înregistrează un trafic consistent, de aproximativ 10.000 de vehicule pe zi. În lipsa unei șosele de centură, toate aceste autovehicule sunt nevoite să tranziteze orașul Găești, provocând un disconfort ridicat, atât pentru cetățeni, cât și pentru participanții la trafic”, ne-a declarat Daniela Rotaru.

Găeşteanca ne-a pus la dispoziţie şi răspunsurile pe care le-a primit din partea CNAIR, pe care vă invităm să le citiţi.

ACTUALITATE

Avocatul Ernest Andrei Moldoveanu a murit după ce a stat 20 de ore la audieri la DIICOT Dâmboviţa

Publicat

pe

de

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România trage un semnal de alarmă după moartea avocatului Ernest Andrei Moldoveanu (69 de ani), într-un accident de circulaţie petrecut în data de 4 decembrie, la intrare în oraşul Pucioasa, când se întorcea acasă după 20 de ore de audieri la DIICOT Dâmboviţa

”Am aflat cu tristețe că miercuri 4 decembrie 2019, a încetat din viață domnul avocat Ernest Andrei Moldoveanu, fost Președinte al Colegiului de avocați Dâmbovița și ulterior, după apariția Legii nr. 51/1995, Decan pentru două mandate al aceluiași barou.

Cauza decesului a fost un accident de circulație. Domnul avocat se întorcea la ora 6,00 dimineața de la sediului DIICOT Dâmbovița de la audieri care au început marți, 3 decembrie la ora 10,00, starea de oboseală accentuată acumulându-se după o noapte întreagă petrecută pe culoarele structurii de parchet, așteptând audierea clientului său și din cauza concentrării la o ora nefirească pentru lucru.

Desigur, în pofida faptului că am încercat să ne informăm și să analizăm circumstanțele care au impus acest program de lucru în privința anchetei penale, nu putem afirma acum, fără o cunoaștere a particularităților cauzei, că aceste audieri maraton la ore de noapte reprezintă un abuz al autorităților ori au la bază aspecte ce țin de specificitatea cazului și care pot fi explicate legal. Evident, fără o abordare instituțională anterioară a chestiunii programului de lucru al avocaților, este greu acum să punem acest trist și grav eveniment pe seama unui dezinteres sau chiar dispreț al autorităților sistemului judiciar față de munca avocatului. Nu cunoaștem exact motivele care au condus la audieri la ore târzii ori de ce nu s-a comunicat avocaților ordinea audierii, ora aproximativă la care se audiau suspecții sau martorii asistați de avocați. Știm însă că în principiu, justiția este diurnă, caracterul nocturn fiind de evitat din multiple explicabile motive.

Manifestând toată aprecierea pentru munca celor care lucrează în sistemul judiciar trebuie să atragem atenția că avocatul este un partener al justiției. Or, un partener al justiției trebuie tratat cu respect. Respectul nu înseamnă numai cuvinte frumoase, aprecieri generale spuse în cadrul conferințelor și dezbaterilor profesionale sau scrise în ghiduri. Respectul trebuie să fie efectiv. Efectivitatea respectului înseamnă a se lua în calcul și viața, sănătatea, capacitățile umane ale avocatului, a lua măsuri pentru ca activitatea profesională a acestuia să fie desfășurată în condiții optime.

Este momentul să ne întoarcem privirea și spre noi, avocații, pentru că așa cum pretindem sistemului judiciar să ne trateze cu respect, trebuie să ne respectăm și noi în cadrul formelor de exercitare a profesiei. Și acolo programul trebuie să fie unul care să țină seama de viața și sănătatea avocatului. Se poate muri sau pierde sănătatea și din cauza oboselii acumulate la birou nu numai pe culoarele unității de parchet.

Avocați, judecători și procurori trebuie să avem în vedere că viața și sănătatea tuturor trec înaintea justiției și adevărului”, se arată într-un comunicat remis de Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Romsilva îţi propune un week-end cu „Dulciuri, jocuri şi poveşti de Moş Nicolae”

Publicat

pe

În acest week-end, Romsilva organizează în Bucureşti Festivalul „Dulciuri, jocuri și povești de Moș Nicolae” şi ne invită să descoperim preparate naturale aduse din diferite colțuri ale țării, dar și să ne demonstrăm măestria la atelierele creative ale zânelor şi spiriduşilor. Distracția poate începe cu o plimbare în caleașca trasă de cai.

Achiziționarea produselor de la standuri se va efectua doar în baza jetoanelor/token-urilor ce pot fi achiziționate de la punctele cu această destinație amplasate în Arena Romsilva și la recepția hotelului aflat pe strada Petricani 9A.

Intrarea este liberă și se face pe baza zâmbetelor de bucurie. Sâmbătă – 7 decembrie şi duminică – 8 decembrie, festivalul este deschis între orele 10:00 şi 22:00. Mai multe informaţii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web