Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Răbdare, toleranţă, respect, comunicare. Iată ingredientele unei căsătorii care să dureze 50 de ani!

Publicat

pe

Într-o lume în care din ce în ce mai puţine cupluri reuşesc să rămână împreună până la moarte, devine cu adevărat important să-i premiezi pe cei care trec pragul a 50 de ani de căsătorie. Cum au reuşit aceşti oameni să depăşească toate obstacolele ivite şi ce s-a schimbat, odată cu trecerea anilor, de le este astăzi atât de greu celor ce-şi unesc destinele să continue pe acelaşi drum?

Au răspuns acestor întrebări cuplurile „de aur” pe care le-a sărbătorit, astăzi – 20 decembrie 2019, Primăria şi Consiliul Local Răzvad, din judeţul Dâmboviţa. Pentru că ne-am pierdut răbdarea, pentru că am uitat să fim toleranţi şi înţelegători, pentru că nu mai ştim să comunicăm şi, mai ales, pentru că nu ne mai respectăm reciproc…

Administraţia publică de la Răzvad, condusă de primarul Emanuel Spătaru şi viceprimarul Ionela Şerban, organizează, din 2016, la fiecare sfârşit de an, un eveniment dedicat familiilor care aniversează 50 de ani de la nuntă, cărora le sunt înmânate diplome de „fidelitate matrimonială” şi un premiu în bani. Anul acesta au fost 10 cupluri şi toate au răspuns invitaţiei de a sărbători momentul împreună cu edilii comunei.

„Sunteţi cei de la care noi avem de învăţat şi o facem în fiecare zi. Astăzi, prin gestul acesta simbolic, nu facem altceva decât să vă recunoaştem munca şi efortul pe care le-aţi depus de-a lungul timpului”, a spus primarul Emanuel Spătaru.

Un mesaj emoţionat a transmis la finalul ceremoniei, în numele copiilor şi nepoţilor tuturor celor sărbătoriţi la Primăria Răzvad, fiica soţilor Manea.

„Să fii alături de omul drag, să dăruieşti cu tot sufletul fericirea, să asculţi bătăile inimii celuilalt, să-i înţelegi gândurile timp de 50 de ani înseamnă că aţi inventat iubirea, aţi arătat-o şi aţi trăit-o frumos. La mulţi ani! Vă mulţumesc că m-aţi învăţat reţeta toleranţei, a demnităţii şi a respectului. Să rămâneţi mereu frumoşi alături de noi şi să trăiţi mult. Vă iubim”.

ADMINISTRAŢIE

Investiţii de 30 de milioane de lei, în derulare la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a fost primul focar de COVID-19 din judeţul Dâmboviţa. Virusul a fost adus în localitate de la o clinică de dializă din Bucureşti, chiar la începutul pandemiei în România, atunci când autorităţile din ţara noastră abia ce structurau un plan de acţiune.

A fost o perioadă grea pentru comunitatea din Corbii Mari, dar pe care primarul Ionuţ Bănică a reuşit să o gestioneze eficient, împreună cu membrii echipei sale, cu Direcţia de Sănătate Publică, cu medicii şi farmaciştii din localitate, cu Poliţia, Jandarmeria şi, evident, cu sprijinul cetăţenilor.

Şi chiar dacă a fost o perioadă care i-a obligat pe edilii de la Corbii Mari să regândească priorităţile, nu a fost oprit niciunul dintre proiectele care vizau dezvoltarea localităţii:

– Realizare infrastructură de apă uzată în comuna Corbii Mari. Valoarea acestei investiţii este de 4.500.000 de lei;

– Construire grădiniţă în satul Corbii Mari. Valoarea lucrării este de peste 2.000.000 de lei;

– Construire unitate sanitară în comuna Corbii Mari – aproape 3.300.000 de lei;

– Asfaltare şi modernizare drumuri de interes local – 9.505.00 lei;

– Modernizare străzi şi drumuri comunale – 3.900.000 lei;

– Construire Grădiniţă în satul Ungureni – 2.200.000 de lei;

– Construire Grădiniţă în satul Grozăveşti – 2.050.000 de lei;

– Modernizare reţea electrică şi transformatoare în satele Corbii Mari, Petreşti, Satu Nou şi Bărăceni – 1.700.000 de lei.

„Vorbim de un total al investițiilor de aproape 30 de milioane de lei, o sumă uriașă raportată la bugetul propriu. Vă promit că nu vom rata niciun leu din aceste finanțări. Mă cunoașteți și știți ce încăpățânat pot fi atunci când vine vorba de comună și interesele ei. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul din această perioadă. Mi-ați arătat că suntem toți o familie incredibilă”, este mesajul primarului Ionuţ Bănică.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, licitaţii finalizate pentru alte drumuri judeţene pe care se va turna asfalt

Publicat

pe

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru oprea, a semnat, astăzi – 22 mai 2020, contractul de execuţie covoare asfaltice pentru 43,465 km de drumuri, respectiv 20,55 km pe DJ 721, sectorul Costeşti-Deal (DN 7) – Produleşti – Gura Şuţii – Perșinari – Văcăreşti, şi 22,915 km pe DJ 401A, sectorul Miuleşti – Mărunţişu – Tomşani – Poroinica – Mogoşani – Merii (cale ferată). Valoare contract: 10.035.488,53 lei (fără TVA). Beneficiarele acestor lucrări sunt unitățile administrativ-teritoriale Produleşti, Gura Şuţii, Perşinari, Văcăreşti, Odobeşti, Costeşti Vale, Mătăsaru şi Mogoşani.

Reamintim faptul că, în luna aprilie, au fost semnate contractele pentru reparaţii şi întreţinere pentru 42 km de drumuri în comunele Corbii Mari, Petrești, Morteni, Bezdead, Valea Lungă, Dragodana, Titu, Costeștii din Vale, Dragomirești, Cobia, Bucșani, Cornești și Moroeni.

De asemenea, se arată într-un comunicat remis de consiliul Judeţean Dâmboviţa, a fost finalizată evaluarea ofertelor pentru DJ 702B, sectorul Gemenea (DN 72A) – Cândeşti-Vale – Tătărani – Măneşti – Ungureni – Lucieni (DN 72), cu lungimea de 39,745 km, pentru DJ 712A, sectorul Râu Alb – Gura Bărbuleţului – Pietrari – Aluniş – Manga – Izvoarele (DN 72A), cu lungimea de 15,566 km, şi pentru DJ 702A, sectorul Potocelu – Ludeşti – Hulubeşti – Valea Mare – Livezile – Voia, cu lungimea de 18,665 km. Din păcate, pentru aceste trei loturi de lucrări au fost depuse contestaţii la procedura de licitaţie şi se aşteaptă soluţionarea.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!