Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Răbdare, toleranţă, respect, comunicare. Iată ingredientele unei căsătorii care să dureze 50 de ani!

Publicat

pe

Într-o lume în care din ce în ce mai puţine cupluri reuşesc să rămână împreună până la moarte, devine cu adevărat important să-i premiezi pe cei care trec pragul a 50 de ani de căsătorie. Cum au reuşit aceşti oameni să depăşească toate obstacolele ivite şi ce s-a schimbat, odată cu trecerea anilor, de le este astăzi atât de greu celor ce-şi unesc destinele să continue pe acelaşi drum?

Au răspuns acestor întrebări cuplurile „de aur” pe care le-a sărbătorit, astăzi – 20 decembrie 2019, Primăria şi Consiliul Local Răzvad, din judeţul Dâmboviţa. Pentru că ne-am pierdut răbdarea, pentru că am uitat să fim toleranţi şi înţelegători, pentru că nu mai ştim să comunicăm şi, mai ales, pentru că nu ne mai respectăm reciproc…

Administraţia publică de la Răzvad, condusă de primarul Emanuel Spătaru şi viceprimarul Ionela Şerban, organizează, din 2016, la fiecare sfârşit de an, un eveniment dedicat familiilor care aniversează 50 de ani de la nuntă, cărora le sunt înmânate diplome de „fidelitate matrimonială” şi un premiu în bani. Anul acesta au fost 10 cupluri şi toate au răspuns invitaţiei de a sărbători momentul împreună cu edilii comunei.

„Sunteţi cei de la care noi avem de învăţat şi o facem în fiecare zi. Astăzi, prin gestul acesta simbolic, nu facem altceva decât să vă recunoaştem munca şi efortul pe care le-aţi depus de-a lungul timpului”, a spus primarul Emanuel Spătaru.

Un mesaj emoţionat a transmis la finalul ceremoniei, în numele copiilor şi nepoţilor tuturor celor sărbătoriţi la Primăria Răzvad, fiica soţilor Manea.

„Să fii alături de omul drag, să dăruieşti cu tot sufletul fericirea, să asculţi bătăile inimii celuilalt, să-i înţelegi gândurile timp de 50 de ani înseamnă că aţi inventat iubirea, aţi arătat-o şi aţi trăit-o frumos. La mulţi ani! Vă mulţumesc că m-aţi învăţat reţeta toleranţei, a demnităţii şi a respectului. Să rămâneţi mereu frumoşi alături de noi şi să trăiţi mult. Vă iubim”.

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte, precizări importante cu privire la dezinfecţia scărilor de bloc. VIDEO

Publicat

pe

Primăria Târgovişte va începe, marţi – 31 martie, prin Direcţia de Salubritate, dezinfectarea scărilor de bloc din municipiu, aşa cum s-a dispus prin Ordonanţa Militară Nr. 4/29 martie 2020. Edilul Daniel Cristian stan a anunţat, printr-o comunicare video pe pagina sa de Facebook, că primele zone abordată vor fi Aleea Trandafirilor şi cartierul Mihai Viteazul (Micro VIII şi Micro IX).

„Aceste zone au fost alese datorită faptului că aici sunt, în principal, oameni vârstnici, dar nicio scară de bloc din municipiul Târgovişte nu va rămâne fără a fi dezinfectată.

Fără a vrea să politizez în vreun fel, spun că, prin această Ordonanţă Militară, este stabilită în sarcina administraţiilor publice locale o obligaţie de natură financiară. La nivelul municipiului Târgovişte sunt 1.500 de scări de bloc. Gândiţi-vă ce efort financiar înseamnă, fără ca Guvernul să aloce vreun ban! 1.500 de scări de bloc trebuie dezinfectate. În plus, la fiecare scară se va monta un dispozitiv cu gel dezinfectant.

La preţurile pe care le avem astăzi pe piaţă, cel mai ieftin dispozitiv este undeva la 50-60 de lei, adăugăm şi faptul că un litru de gel dezinfectant fluctuează între 140 şi 190 de lei în acest moment pe piaţă şi ajungem la o sarcină lunară a administraţiei publice locale, numai pe această componentă, de aproximativ 1 milion de lei.

Nu ne văităm. Cât timp vom avea resurse bugetare, vom face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a combate acest virus nenorocit, pentru a combate această pandemie care, iată, ridică probleme foarte, foarte mari.

Am rugămintea la asociaţiile de proprietari, să colaboreze cu administraţia publică locală, în sensul de a face curăţenie înainte de a se veni cu dezinfecţia, astfel încât dezinfectarea să fie eficientă”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a mai vorbit şi despre sesizările primite de la cetăţeni în legătură cu nerespectarea interdicţiilor de circulaţie stabilite.

„În acest moment, administraţia publică locală nu mai dispune de niciun fel de pârghie din acest punct de vedere. Potrivit Ordonanţei Militare, Poliţia Locală a trecut în subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar atribuţiunile cu privire la sancţionarea acestor fapte aparţin Poliţiei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei s.a.m.d. Eu nu am altă posibilitate decât de a prelua sesizarea primită şi de a o da mai departe”.

VIDEO

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Marin Antonescu şi-a dat demisia de la ADI Deşeuri Dâmboviţa

Publicat

pe

Am aflat, pe surse, că Marin Antonescu, administratorul public la ADI Deşeuri, şi-a depus demisia din această funcţie de conducere. Gestul se pare că a intervenit ca urmare a unei adunări ADI care a avut loc în data de 24 februarie şi în care spiritele au fost foarte agitate, iar demisia ar fi fost depusă la CJ Dâmboviţa chiar după consumarea acelei întâlniri.

Marin Antonescu, care îşi făcea treaba în această activitate de intensă responsabilitate, se află în 45 de zile de preaviz, perioadă înreruptă se pare de concediul de odihnă. Nu se ştie dacă cei din conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa vor reuşi să-l convingă pe Marin Antonescu să revină asupra deciziei luate. Sursele noastre spun că nu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT