Connect with us

ADMINISTRAŢIE

5,2 milioane de lei pentru construire străzi şi trotuare în cartierul Titu Nou

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primăria Titu implementează, în această perioadă, cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, un proiect în valoare de 5,2 milioane de lei noi, care vizează modernizarea infrastructurii rutiere în cartierul Titu Nou.

Potrivit documentaţiei întocmite, străzile vor avea o lăţime de 7 metri (2 x 2,85 + 2 x 0,65 m – rigole carosabile), cu trotuare stânga-dreapta (2 x 1 m) şi spaţii verzi stânga-dreapta (2 x 0,50 m). De asemenea, se va realiza şi o semnalizare corespunzătoare a circulaţiei şi a locurilor de parcare.

Lucrările de modernizare cuprind următoarele străzi:
– str. Dr. St Stanca, 261 metri
– str. Grigore Alexandrescu, 173 metri
– str. Ion Heliade Radulescu, 173 metri
– str. Iancu Vacarescu şi str. Prof. Stancu Ion, 175 metri
– str. I. Al. Bratescu Voinesti şi str. Prof. Mihaila Tudor, 175 metri
– str. Stadionului şi str. Sbl. Cosmin Oprea, 912 metri
TOTAL LUNGIME STRĂZI NOI: 1.869 metri
– str. M. Aviator Laurentiu Chiru (existent îmbrăcăminte din beton de ciment), lucrări de execuţie rigole şi trotuare, 178 metri

De reţinut! Pe strada Sbl. Cosmin Oprea se vor amenja 20 de accese la proprietăţi, care nu se regăsesc în proiectul aflat în derulare, întrucât, la momentul întocmirii documentaţiei tehnice, nu se cunoaşte poziţia exactă a parcelelor.

Alte lucrări finalizate sau aflate în desfăşurare

• Modernizare Aleea Terra
– Faza de execuție: A fost turnat primul strat de asfalt şi se lucrează în prezent la trotuarul pietonal.

• Reabilitare loc de joacă parc Sălcuța
– Completare echipamente de joacă
– Montare pavaj cauciucat.

• Reabilitare loc de joacă parc Titu Plop
– Completare echipamente de joacă
– Montare pavaj cauciucat
– Împrejmuirea locului de joacă cu gard şi plasă.

Sursa foto: Gazeta de Titu

• Reabilitare loc de joacă parc Hagioaica
– Completare echipamente de joacă
– Montare pavaj cauciucat.

• Reabilitare loc de joacă parc Atârnați
– Completare echipamente de joacă
– Montare pavaj cauciucat.

• Construire gărduleț parc orășenesc Titu

• Reabilitare trepte intrare şi alte lucrări de întreținere la bazinul de înot „Profesor Rozner Emil” Titu

• Amenajare fantâni de mare adâncime apă potabilă Titu Plop)

• Amenajare fantâni de mare adâncime apă potabilă Titu Târg

Sursa foto: Gazeta de Titu

• Montare / amenajare stație de autobuz Sălcuța

• Montare / amenajare stație de autobuz Fusea

• Reabilitare Monumentul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989 din Titu-Gară.

• Plantare pomișori ornamentali pe str. Petru Rareș Titu.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Străzi asfaltate prin PJDL în comuna Poiana, județul Dâmbovița

Publicat

pe

Poiana este una dintre puținele comune din județ unde rețeaua deosebit de vastă de drumuri de exploatare agricolă, vorbim despre zeci de kilometri, a fost asfaltată. De asemenea, administrația publică locală condusă de primarul Marian Șerban are în permanență sub supraveghere căile de acces din interiorul localității, pe care le reabilitează și modernizează într-un ritm susținut.

Zilele trecute, în ciuda vremii caniculare, edilul localității se afla pe teren. Se executau lucrări de modernizare a străzilor Gerilă-Gârlă și Silcu-Stăvilar. Vorbim despre un traseu de circa 3 km. Investiția a putut fi realizată prin Programul Județean de Dezvoltare Locală pus în practică de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

„Continuăm să facem lucruri bune pentru comuna Poiana. La acest moment, urmărim bunul mers al proiectului de modernizare a acestei artere importante, în cadrul unui proiect de 3,6 milioane de lei. Avem o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, un program foarte bun, care susține proiectele pe care nu le-am fi putut realiza doar cu bani de la bugetul local. Consiliul Județean Dâmbovița susține 45% din investiție, restul de 55% fiind contribuția noastră”, ne-a precizat primarul Marian Șerban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite