Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

5,2 milioane de lei pentru construire străzi şi trotuare în cartierul Titu Nou

Publicat

pe

Sursa foto: Gazeta de Titu

Primăria Titu implementează, în această perioadă, cu fonduri obţinute prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, un proiect în valoare de 5,2 milioane de lei noi, care vizează modernizarea infrastructurii rutiere în cartierul Titu Nou.

Potrivit documentaţiei întocmite, străzile vor avea o lăţime de 7 metri (2 x 2,85 + 2 x 0,65 m – rigole carosabile), cu trotuare stânga-dreapta (2 x 1 m) şi spaţii verzi stânga-dreapta (2 x 0,50 m). De asemenea, se va realiza şi o semnalizare corespunzătoare a circulaţiei şi a locurilor de parcare.

Lucrările de modernizare cuprind următoarele străzi:
– str. Dr. St Stanca, 261 metri
– str. Grigore Alexandrescu, 173 metri
– str. Ion Heliade Radulescu, 173 metri
– str. Iancu Vacarescu şi str. Prof. Stancu Ion, 175 metri
– str. I. Al. Bratescu Voinesti şi str. Prof. Mihaila Tudor, 175 metri
– str. Stadionului şi str. Sbl. Cosmin Oprea, 912 metri
TOTAL LUNGIME STRĂZI NOI: 1.869 metri
– str. M. Aviator Laurentiu Chiru (existent îmbrăcăminte din beton de ciment), lucrări de execuţie rigole şi trotuare, 178 metri

De reţinut! Pe strada Sbl. Cosmin Oprea se vor amenja 20 de accese la proprietăţi, care nu se regăsesc în proiectul aflat în derulare, întrucât, la momentul întocmirii documentaţiei tehnice, nu se cunoaşte poziţia exactă a parcelelor.

Alte lucrări finalizate sau aflate în desfăşurare

• Modernizare Aleea Terra
– Faza de execuție: A fost turnat primul strat de asfalt şi se lucrează în prezent la trotuarul pietonal.

• Reabilitare loc de joacă parc Sălcuța
– Completare echipamente de joacă
– Montare pavaj cauciucat.

• Reabilitare loc de joacă parc Titu Plop
– Completare echipamente de joacă
– Montare pavaj cauciucat
– Împrejmuirea locului de joacă cu gard şi plasă.

Sursa foto: Gazeta de Titu

• Reabilitare loc de joacă parc Hagioaica
– Completare echipamente de joacă
– Montare pavaj cauciucat.

• Reabilitare loc de joacă parc Atârnați
– Completare echipamente de joacă
– Montare pavaj cauciucat.

• Construire gărduleț parc orășenesc Titu

• Reabilitare trepte intrare şi alte lucrări de întreținere la bazinul de înot „Profesor Rozner Emil” Titu

• Amenajare fantâni de mare adâncime apă potabilă Titu Plop)

• Amenajare fantâni de mare adâncime apă potabilă Titu Târg

Sursa foto: Gazeta de Titu

• Montare / amenajare stație de autobuz Sălcuța

• Montare / amenajare stație de autobuz Fusea

• Reabilitare Monumentul Eroilor Revoluţiei Române din Decembrie 1989 din Titu-Gară.

• Plantare pomișori ornamentali pe str. Petru Rareș Titu.

ADMINISTRAŢIE

Primar Târgovişte, precizări importante cu privire la dezinfecţia scărilor de bloc. VIDEO

Publicat

pe

Primăria Târgovişte va începe, marţi – 31 martie, prin Direcţia de Salubritate, dezinfectarea scărilor de bloc din municipiu, aşa cum s-a dispus prin Ordonanţa Militară Nr. 4/29 martie 2020. Edilul Daniel Cristian stan a anunţat, printr-o comunicare video pe pagina sa de Facebook, că primele zone abordată vor fi Aleea Trandafirilor şi cartierul Mihai Viteazul (Micro VIII şi Micro IX).

„Aceste zone au fost alese datorită faptului că aici sunt, în principal, oameni vârstnici, dar nicio scară de bloc din municipiul Târgovişte nu va rămâne fără a fi dezinfectată.

Fără a vrea să politizez în vreun fel, spun că, prin această Ordonanţă Militară, este stabilită în sarcina administraţiilor publice locale o obligaţie de natură financiară. La nivelul municipiului Târgovişte sunt 1.500 de scări de bloc. Gândiţi-vă ce efort financiar înseamnă, fără ca Guvernul să aloce vreun ban! 1.500 de scări de bloc trebuie dezinfectate. În plus, la fiecare scară se va monta un dispozitiv cu gel dezinfectant.

La preţurile pe care le avem astăzi pe piaţă, cel mai ieftin dispozitiv este undeva la 50-60 de lei, adăugăm şi faptul că un litru de gel dezinfectant fluctuează între 140 şi 190 de lei în acest moment pe piaţă şi ajungem la o sarcină lunară a administraţiei publice locale, numai pe această componentă, de aproximativ 1 milion de lei.

Nu ne văităm. Cât timp vom avea resurse bugetare, vom face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a combate acest virus nenorocit, pentru a combate această pandemie care, iată, ridică probleme foarte, foarte mari.

Am rugămintea la asociaţiile de proprietari, să colaboreze cu administraţia publică locală, în sensul de a face curăţenie înainte de a se veni cu dezinfecţia, astfel încât dezinfectarea să fie eficientă”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Edilul a mai vorbit şi despre sesizările primite de la cetăţeni în legătură cu nerespectarea interdicţiilor de circulaţie stabilite.

„În acest moment, administraţia publică locală nu mai dispune de niciun fel de pârghie din acest punct de vedere. Potrivit Ordonanţei Militare, Poliţia Locală a trecut în subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar atribuţiunile cu privire la sancţionarea acestor fapte aparţin Poliţiei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei s.a.m.d. Eu nu am altă posibilitate decât de a prelua sesizarea primită şi de a o da mai departe”.

VIDEO

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Marin Antonescu şi-a dat demisia de la ADI Deşeuri Dâmboviţa

Publicat

pe

Am aflat, pe surse, că Marin Antonescu, administratorul public la ADI Deşeuri, şi-a depus demisia din această funcţie de conducere. Gestul se pare că a intervenit ca urmare a unei adunări ADI care a avut loc în data de 24 februarie şi în care spiritele au fost foarte agitate, iar demisia ar fi fost depusă la CJ Dâmboviţa chiar după consumarea acelei întâlniri.

Marin Antonescu, care îşi făcea treaba în această activitate de intensă responsabilitate, se află în 45 de zile de preaviz, perioadă înreruptă se pare de concediul de odihnă. Nu se ştie dacă cei din conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa vor reuşi să-l convingă pe Marin Antonescu să revină asupra deciziei luate. Sursele noastre spun că nu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT