Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Drumurile montane spre Padina-Peştera, prinse în cercul vicios al pasării responsabilităţii!

Publicat

pe

Pasarea responsabilității de la o instituție la alta, în ceea ce privește situația drumurilor montane care duc spre ceea ce identifică judeţul Dâmboviţa – adică turismul din Bucegi, pare a avea nuanţă politică. Povestea cu cele două DJ-uri care nu își mai găsesc parcă rostul în peisajul rutier dâmbovițean este veche de 30 de ani. Au trecut peste ea mai multe stăpâniri și degeaba. Ne aflăm acum, în prag de an nou, în penibila situație de a merge, dacă vrem, pe platoul Padina – Peștera la risc, fiindcă drumurile sunt închise circulației pe anumite tronsoane. Și, atenție, nici măcar nu a nins ca într-o iarnă adevărată!

Autoritățile, parcă după un scenariu consumat la „Colectiv”, închid ochii, dar nu prea mult și cu teamă pentru ceea ce nu au reușit să facă. Pentru lipsa de a gestiona temeinic aceste căi de acces. Cine este principalul vinovat? Evident, Consiliul Județean Dâmbovița. Această instituție este proprietara drumurilor cu pricina. Reprezentanții CJD ar trebui să se ocupe, direct sau prin societatea de profil pe care o are înfiinţată, de exploatarea judicioasă, fără probleme pentru turiști, a acestor drumuri. De ce nu o fac? Pentru că nu sunt capabili. Pentru că, în toți acești ani, nu au dezvoltat o flotilă de utilaje care să deservească zona turistică a Dâmboviței pe timp de iarnă. Să existe, în toate punctele cheie, utilaje care să intervină rapid și cu maximă operativitate. CJD a încheiat anul cu un excedent bugetar imens. Adică, bani mulți necheltuiţi. De ce nu a achiziționat cu ei utilaje performante, mașini de curățat zapada, ca în Elveția, Finlanda sau Suedia? Pentru că nu s-a vrut.

Există animozități, neînțelegeri între conducerea Consiliului Judetean Dâmboviţa și directorul de la SC Lucrări, Drumuri și Poduri Dâmbovița, pe care preşedintele Alexandru Oprea îl vrea musai îndepărtat. De ce să îi dezvoltăm pe ăștia, să le punem cununa de lauri pe cap? Și, uite asa, din cauza orgoliilor, a luptelor de culise, suferă cetățeanul, economia acestui județ. E ușor, ca șef de judeţ să bagi capul în nisip și să aștepți ca vina să fie aruncată, de pildă, asupra Politiei. Păi, oamenii ăștia dau niște avize. Dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege își dau acordul dacă nu. Problema a căpătat amploare după ce o maşină cu câțiva turiști a rămas înțepeniţă în zăpadă între Dichiu și Piatra Arsă.

Datorita mass-media şi rețelelor de socializare, s-a dat alarma. Cei care trebuiau să ajungă în munte de Revelion au intrat în panică. Nu și Comitetul Județean pentru Situații de Urgentă Dâmbovița! Din câte știm, parcă este organismul abilitat să rezolve astfel de situații, să tragă la răspundere pe cei care ar trebui să se implice, să găsească soluţii. Dar și aici, ca și la CJD, e tăcere. Oricum, le-ar fi greu să explice, cu subiect și predicat, cum stau lucrurile. Aici este nevoie de acoperit oameni, fapte, proiecte rămase în coadă de pește.

Pe bună dreptate, fostul senator de Dâmbovița, Valentin Calcan, patronul Complexului Turistic Peștera, apare în spațiul public pentru a-și exprima indignarea vizavi de tratarea cu superficialitate a problemelor cu care se confruntă turismului dâmbovițean montan. Unii stau cu capul în zăpadă să nu îi vadă lumea, iar alții, recte Poliţia, suflă și în iaurt, după cum s-a exprimat Valentin Calcan, astăzi, intr-o postare pe Facebook.

„Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina – unica Stațiune din lume cu acces exclusiv cu elicopterul, … în opinia IPJ Dâmbovița!

Am luat act de comunicatul emis de către IPJ Dâmbovița prin care suntem informați că TOATE drumurile către Stațiunea Peștera-Padina sunt închise! Pentru noi nu este nimic nou. Nu de azi, nu de ieri, ci, de ANI de zile, Poliția nu a eliberat aviz favorabil Consiliului Judetean Dambovița pentru drumurile din munte. Personal, am participat, acum 3-4 ani de zile, la întâlnirile organizate de către CJD cu investitorii din turism și, desigur, cu reprezentanții poliției. Aflam că pe drumul Moroeni-Zănoaga sunt deja instalate mai multe indicatoare rutiere decât pe oricare alt drum judetean similar, dar tot ar mai trebui montate. Și acesta era un important impediment pentru eliberarea avizului.

Care este situația reală? Pe drum se circulă foarte bine (desigur, în condiții de iarnă). Pe acest «drum închis» de ani de zile, circulă zilnic și mașina poliției, și salvarea în caz de nevoie, și mașinile tuturor instituțiilor statului. Chiar și cea a Primăriei Moroeni, ba chiar și cele de la CJD sau de la Guvern.

De aceea, cum să interpretăm acest comunicat în prag de An Nou? Ca un fel de «Sărbători fericite», petrecere frumoasă celor peste 600-700 iubitori de munte? Oare, se gândește cineva și la cei care muncesc în turismul montan, cei circa 300 de angajați de la Peștera-Padina pentru care serviciul înseamnă bunăstare în familie? Cum ar fi să plece astăzi toți acasă, … șomeri?

Am fost și eu 12 ani în serviciul public al județului Dâmbovița și am văzut de prea multe ori acțiuni ale unor servicii publice făcute exclusiv spre binele lor nu și spre binele cetățenilor. Nu am fost niciodată de acord și am încercat mereu să schimb această atitudine. Pot înțelege, ca urmare a evenimentului de ieri din zona Piatra Arsă, că astăzi, poliția suflă și-n iaurt. Dar, oare, nu ar fi mai onest să prevenim activ orice situație neplăcută? Cine a împiedicat montarea unei bariere la Dichiu spre Piatra Arsă atunci când a devenit evident că accesul pe acel drum va fi imposibil? Este cineva împotriva unui filtru din când în când pentru a se verifica, la intrarea pe drumul montan, starea cauciucurilor? Asta ca să nu ne mai trezim în vârf de munte cu mașini echipate de vară pentru că nu-i așa, în București, nu este zăpadă pe drum?

Eu cred că se poate soluționa cu înțelepciune orice problemă. Cred că și poliția județeană ține cu noi și ne va ajuta să facem turism de cea mai înaltă calitate, la cea mai înaltă altitudine din Dâmbovița. La Mulți Ani cu drag tuturor, inclusiv Poliției Dâmbovița!” – Valentin Calcan, ATPP.

ACTUALITATE

Primăria Târgovişte, punct de vedere cu privire la dosarul achiziţiilor fictive

Publicat

pe

de

Pentru a curma orice supoziții eronate, Primăria Municipiului Târgoviște aduce la cunoștința opiniei publice următoarele precizări:

Dosarul despre care se face referire în spațiul public este generat de o plângere formulată chiar de către Primăria Târgoviște, în anul 2017, în baza unui raport al Curții de Conturi. În cadrul plângerii, instituția noastră s-a și constituit parte civilă în vederea recuperării unui prejudiciu de 205.533 lei.

Singura măsură legală și normală era sesizarea Parchetului, demers pe care Primăria l-a inițiat imediat.

CITEŞTE ŞI: Trei persoane reţinute după percheziţiile efectuate la Primăria Târgovişte

Orice alte ipoteze răspândite în spațiul public, voit sau din ignoranță, pot induce în eroare opinia publică. Primăria Municipiului Târgoviște a procedat cu respectatea întocmai a procedurilor legale.

Îi asigurăm pe târgovișteni că această situație nu afectează în niciun fel activitatea administrației publice locale, iar zecile de investiții pe care le avem în derulare vor continua în același ritm susținut.

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trei persoane reţinute după percheziţiile efectuate la Primăria Târgovişte

Publicat

pe

de

Anchetatorii dâmboviţeni au reţinut, astăzi – 20 februarie 2020, două femei şi un bărbat, angajaţi ai Primăriei Târgovişte, persoane bănuite de comiterea infracțiunii de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Cei în cauză urmează să fie prezentaţi unității de parchet cu propuneri de măsuri preventive. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de 191.896 de lei.

CITEŞTE ŞI: Primăria Târgovişte, punct de vedere cu privire la dosarul achiziţiilor fictive

„În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituție publică din Târgoviște, și-ar fi însușit pe nedrept 191.896 de lei din bugetul unității.

Pentru a justifica suma însușită, cei trei ar fi întocmit și folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziția unor bunuri consumabile și a unor produse de curățenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituției.

Totodată, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale și 77 de chitanțe aferente, aparent emise de societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în București, dar și de către o societate comercială din Târgoviște, unde aceasta avea calitatea de administrator”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

Cu ocazia celor patru percheziţii efectuate, ieri, la Primăria Târgovişte şi la domiciliile suspecţilor, poliţiştii au ridicat documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 și două unități de calculator.

„Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea și îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activități infracționale, existând suspiciunea că persoanele bănuite și-ar fi însușit prin aceeași modalitate diverse sume și în perioada 2014-2015”, precizează sursa citată.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT