Connect with us

Dâmboviţa

Democraţia în PSD Dâmboviţa, un eşec bine calculat!

Publicat

pe

Pentru PSD Dâmbovița, odată, una dintre cele mai puternice organizații politice din țară, cu structuri bine puse la punct, care acționau la precizie în orice situație impusă de cerințele partidului, de etapele electorale, a încheiat 2019 într-o totală dezbinarea și confuzie managerială. Fenomenul a fost amplificat și de pierderea guvernării de către social-democrați, de schimbarea raporturilor de forțe, din cauza afluirii simpatiei și încrederii poporului către alte formațiuni politice.

PSD Dâmbovița, de la preluarea conducerii de către Rovana Plumb, prin susținerea nemijlocită a liderului Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă și a lui Codrin Ștefănescu, cel care îi ameninţa pe primari că „îi mănâncă pe pâine” dacă mișcă în front, a avut cea mai nesigură perioadă a existenței sale. Conflictele interne au curs gârlă. Liderii de bază, membri devotați partidului, la început, s-au poziționat lângă Rovana Plumb, dar, pe parcurs, când au văzut că nu sunt decât niște simple marionete, pioni pe o tablă de șah controlată de echipa „doamnei de fier”, și-au dat demisia din funcțiile de execuție internă. Vezi deputatul Corneliu Ștefan – care a renunțat la funcția de președinte executiv, Gabriel Dănuț Sandu – care a renunţat la cea de vicepreședinte.

De luni de zile, în special după arestarea lui Liviu Dragnea, s-a încercat resuscitarea organizației, readucerea acestei în firescul normalității. Au fost destui cei care au militat chiar pentru readucerea la cârma filialei a senatorului Adrian Țuțuianu, dat afară din partid printr-o acțiune mișelească, demnă de perioadele fanariote. Dar, fiindcă Țuțuianu nu a abdicat de la principiile sale de a merge pe un alt drum și a nu se mai întoarce de unde a plecat, nemulțumit și de lipsa de solidaritate a foștilor colegi, această idee a fost până la urmă abandonată.

PSD, sub conducerea Rovanei Plumb, a înregistrat un dublu eșec, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale. Pe plan comunicațional, a fost un adevărat dezastru. De luni de zile, liderii PSD Dâmbovița nu au mai organizat o conferință de presă, iar informațiile despre ceea ce se întâmplă în interiorul filialei, despre anumite mișcări şi decizii, nu au mai venit decât pe filiera surse. În tot acest răstimp, grupul de membri PSD strânși în jurul Rovanei Plumb a căutat să îi îndepărteze din primele linii pe toți aceia care se împotriveau pe față politicilor impuse de europarlamentară. Au fost scoși în fața noi adepți, în special no name, persoane care nu au excelat în activitatea politică și cea electorală, perdanți, indivizi din categoria băgători de seamă.

PSD Dâmbovița a mai trecut printr-o situație umilitoare, stimulatoare de neîncredere și lipsă de perspectivă. Intentiile celor care voiau să salveze organizația, prin convocarea de urgență a unei conferințe de alegeri, statutare, democratică, prin vot secret, au fost înăbușite de Rovana plumb cu o tenacitate machiavelică, având acordul tacit al prietenei sale – Viorica Dancila. Trei astfel de oportunități, chiar anunțate la un moment dat, au fost anulate. După căderea Vioricăi Dăncilă, încă un imbold de organizare a unei conferințe de alegeri a fost promovat de social-democrații antiRovana Plumb. Se stabilise în ședințele statutare, fusese votată chiar și data la care trebuia ținută conferința de alegeri – 10 ianuarie 2020. Era imposibil de crezut că Rovana Plumb că sta cu mâinile în sân și nu va face nimic pentru a duce în derizoriu și această nouă convocare. Lucru care s-a întâmplat, din nou, cu acordul Bucureștiului.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, și-ar fi exprimat opinia că nu este nevoie la Dâmbovița de conferință de alegeri, ci doar în organizațiile cu conduceri interimare. Ciolacu, care se pare că va candida la congresul din februarie pentru funcția supremă în partid, nu vrea convulsii în organizații, ci liniște și voturi. Iar Rovana Plumb i-ar fi promis sprijin în intenția sa de a prelua preşedinţia PSD. Asa că, la Dâmbovița, se va ține, pe 18 ianuarie, un simulacru de conferință, având ca temă desemnarea delegaților la congres, eventual aleși pe sprânceană, pentru a vota doar pe Marcel Ciolacu!

Această veste tristă, nedemocratică, a provocat indignare în rândul multor membri ai PSD Dâmbovița. Oamenii nu înțeleg, pe bună dreptate, cum a decis conducerea centrală să anuleze o conferință stabilită staturar, după toate normele. Pe grupul de WhatsApp al PSD Dâmbovița, singurul for unde își mai spun membri părerile, au apărut deja luări de poziție, alarmări, contradicții între grupul de comando al Rovanei Plumb și ceilalți. Am înțeles că s-a ajuns până acolo încât anumiți iluștri anonimi prin partid, de prin Crevedia sau Butimanu, să improaşte cu noroi pe unii membri vechi, pe primarii cu rezultate, pe adevărații luptători ai partidului. Un lucru este clar și este susținut de mulți. Rovana Plumb a bătut palma cu Marcel Ciolacu. Acesta, in schimbul voturilor pe care Rovana i le asigură de la Dâmbovița, nu îi pune în pericol, deocamdată, șefia organizației.

Dâmboviţa

Doi bătrâni din Târgoviște au fost găsiți morți în apartament

Publicat

pe

O tragedie s-a consumat, în această dimineață, într-un bloc din Micro 9, din Târgoviște. Doi bătrâni, de aproximativ 85 de ani, au fost găsiți decedați în apartamentul în care locuiau, situat pe strada Virgil Drăghiceanu, la etajul 1.

Alarma a fost dată de un fizioterapeut care venea frecvent să le facă masaj. Astăzi, bătrânii nu au răspuns la ușă. Maseorul și-a dat seama că s-a întâmplat ceva și a alertat autoritățile. La fața locului, au sosit mai multe echipaje de pompieri, SMURD și de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița. Au reușit militarii să intre în casă, dar nu au reușit să mai facă nimic pentru cei doi soți.

Poliția a declanșat cercetările pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi târgovișteni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Bătrână din Hulubești, sfâșiată de propriul câine. I-au fost amputate ambele mâini

Publicat

pe

O bătrână de 90 de ani din satul Păișeni, comuna Hulubești, județul Dâmbovița, se zbate între viață și moarte într-un spital din Capitală, după ce a fost sfâșiată de câinele pe care îl avea în bătătură. Tanti Ioana, cum îi spuneau vecinii, a ieșit de dimineață din casă, așa cum făcea de obicei, să dea de mâncare dulăului, un metis destul de frumos rezultat probabil dintr-un câine maidanez și ciobănesc german. Îl creștea de mic. Îl adusese un nepot.

Animalul pe care îl ținea legat îi scăpase din lanț. Tanti Ioana ar fi vrut să-l ademenească probabil cu mâncare și să îi pună din nou cureaua pe cap. Patrupedul, furios, s-a înfipt în mâinile bătrânei și aproape că a dezmembrat-o. Un vecin care ieșise în curte să fumeze o țigară a auzit niște gemete suspecte dinspre ograda femeii. Au mers imediat să vadă ce s-a întâmplat. Ușa casei era larg deschisă. Au găsit-o pe biata femeie căzută în curte. Inertă, cu mâinile sfâșiate. Câinele se afla în apropierea ei.

Au fost alertate echipajele de salvare. Până la sosirea lor, vecinii au protejat-o cum au putut de frig. Au acoperit-o cu pături. Medicul sosit la fața locului, după ce a văzut rănile și i-a acordat îngrijiri, a ajuns la concluzia că femeia trebuie trimisă de urgență la un spital din București. A fost solicitat elicopterul SMURD, care a transportat-o în Capitală.

Am aflat că tanti Ioana a fost supusă de urgență unei intervenții chirurgicale. Din nefericire, ambele mâini i-au fost amputate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats