Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Democraţia în PSD Dâmboviţa, un eşec bine calculat!

Publicat

pe

Pentru PSD Dâmbovița, odată, una dintre cele mai puternice organizații politice din țară, cu structuri bine puse la punct, care acționau la precizie în orice situație impusă de cerințele partidului, de etapele electorale, a încheiat 2019 într-o totală dezbinarea și confuzie managerială. Fenomenul a fost amplificat și de pierderea guvernării de către social-democrați, de schimbarea raporturilor de forțe, din cauza afluirii simpatiei și încrederii poporului către alte formațiuni politice.

PSD Dâmbovița, de la preluarea conducerii de către Rovana Plumb, prin susținerea nemijlocită a liderului Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă și a lui Codrin Ștefănescu, cel care îi ameninţa pe primari că „îi mănâncă pe pâine” dacă mișcă în front, a avut cea mai nesigură perioadă a existenței sale. Conflictele interne au curs gârlă. Liderii de bază, membri devotați partidului, la început, s-au poziționat lângă Rovana Plumb, dar, pe parcurs, când au văzut că nu sunt decât niște simple marionete, pioni pe o tablă de șah controlată de echipa „doamnei de fier”, și-au dat demisia din funcțiile de execuție internă. Vezi deputatul Corneliu Ștefan – care a renunțat la funcția de președinte executiv, Gabriel Dănuț Sandu – care a renunţat la cea de vicepreședinte.

De luni de zile, în special după arestarea lui Liviu Dragnea, s-a încercat resuscitarea organizației, readucerea acestei în firescul normalității. Au fost destui cei care au militat chiar pentru readucerea la cârma filialei a senatorului Adrian Țuțuianu, dat afară din partid printr-o acțiune mișelească, demnă de perioadele fanariote. Dar, fiindcă Țuțuianu nu a abdicat de la principiile sale de a merge pe un alt drum și a nu se mai întoarce de unde a plecat, nemulțumit și de lipsa de solidaritate a foștilor colegi, această idee a fost până la urmă abandonată.

PSD, sub conducerea Rovanei Plumb, a înregistrat un dublu eșec, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale. Pe plan comunicațional, a fost un adevărat dezastru. De luni de zile, liderii PSD Dâmbovița nu au mai organizat o conferință de presă, iar informațiile despre ceea ce se întâmplă în interiorul filialei, despre anumite mișcări şi decizii, nu au mai venit decât pe filiera surse. În tot acest răstimp, grupul de membri PSD strânși în jurul Rovanei Plumb a căutat să îi îndepărteze din primele linii pe toți aceia care se împotriveau pe față politicilor impuse de europarlamentară. Au fost scoși în fața noi adepți, în special no name, persoane care nu au excelat în activitatea politică și cea electorală, perdanți, indivizi din categoria băgători de seamă.

PSD Dâmbovița a mai trecut printr-o situație umilitoare, stimulatoare de neîncredere și lipsă de perspectivă. Intentiile celor care voiau să salveze organizația, prin convocarea de urgență a unei conferințe de alegeri, statutare, democratică, prin vot secret, au fost înăbușite de Rovana plumb cu o tenacitate machiavelică, având acordul tacit al prietenei sale – Viorica Dancila. Trei astfel de oportunități, chiar anunțate la un moment dat, au fost anulate. După căderea Vioricăi Dăncilă, încă un imbold de organizare a unei conferințe de alegeri a fost promovat de social-democrații antiRovana Plumb. Se stabilise în ședințele statutare, fusese votată chiar și data la care trebuia ținută conferința de alegeri – 10 ianuarie 2020. Era imposibil de crezut că Rovana Plumb că sta cu mâinile în sân și nu va face nimic pentru a duce în derizoriu și această nouă convocare. Lucru care s-a întâmplat, din nou, cu acordul Bucureștiului.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, și-ar fi exprimat opinia că nu este nevoie la Dâmbovița de conferință de alegeri, ci doar în organizațiile cu conduceri interimare. Ciolacu, care se pare că va candida la congresul din februarie pentru funcția supremă în partid, nu vrea convulsii în organizații, ci liniște și voturi. Iar Rovana Plumb i-ar fi promis sprijin în intenția sa de a prelua preşedinţia PSD. Asa că, la Dâmbovița, se va ține, pe 18 ianuarie, un simulacru de conferință, având ca temă desemnarea delegaților la congres, eventual aleși pe sprânceană, pentru a vota doar pe Marcel Ciolacu!

Această veste tristă, nedemocratică, a provocat indignare în rândul multor membri ai PSD Dâmbovița. Oamenii nu înțeleg, pe bună dreptate, cum a decis conducerea centrală să anuleze o conferință stabilită staturar, după toate normele. Pe grupul de WhatsApp al PSD Dâmbovița, singurul for unde își mai spun membri părerile, au apărut deja luări de poziție, alarmări, contradicții între grupul de comando al Rovanei Plumb și ceilalți. Am înțeles că s-a ajuns până acolo încât anumiți iluștri anonimi prin partid, de prin Crevedia sau Butimanu, să improaşte cu noroi pe unii membri vechi, pe primarii cu rezultate, pe adevărații luptători ai partidului. Un lucru este clar și este susținut de mulți. Rovana Plumb a bătut palma cu Marcel Ciolacu. Acesta, in schimbul voturilor pe care Rovana i le asigură de la Dâmbovița, nu îi pune în pericol, deocamdată, șefia organizației.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Poliţia Dâmboviţa, acţiune de verificare în pieţele de Mărţişor

Publicat

pe

Primăvara, dintotdeauna, se primeneşte natura, apar florile şi se dedică momente Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a Femeii. Totuşi, în afară de candoarea şi frumuseţea evenimentelor derulate, în târgurile cu specific din această perioadă, unde se vând la greu tot soiul de obiecte cu semnificaţie, îşi fac loc, încercând să câştige bani pe lângă lege, şi tot soiul de indivizi.

Tocmai pentru a-i descuraja, pentru a-i determina să intre în legalitate, poliţiştii târgovişteni au luat astăzi la puricat pieţele târgoviştene şi locurile unde s-au pus în vânzare mărţişoare, flori şi bijuterii din argint şi aur.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ANIF Dâmboviţa poate asigura apă gratis pentru fermieri prin 50 km de canale de irigaţii

Publicat

pe

Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare Dâmboviţa are posibilitatea să asigure apă gratis pentru fermieri, conform programului guvernamental aprobat, prin intermediul sistemului de irigaţii Titu-Ogrezeni, care acoperă aproximativ 23.000 de hectare. În total, este vorba de 50 de km de canale.

„Astăzi, avem deja pregătite 6.500 de hectare pentru irigaţii, din care avem contractate 4.500 de hectare. Avem constituite sau în diferite stadii de constituire undeva la 8.000 de hectare în organizaţii ale utilizatorilor de apă. Asta înseamnă aproximativ 30% din amenajarea Titu-Ogrezeni, ceea ce este un lucru bun.

Organizaţia de la Potlogi a accesat submăsura 4.3, iar cea de la Odobeşti are proiectul depus. Mai avem trei organizaţii în diferite stadii de constituire la Odobeşti-Potlogi-Lunguleţu (2.500 de hectare), Corbii Mari (1.500 de hectare) şi Odobeşti (1.250 de hectare).

Noi îndemnăm toţi agricultorii să vină să constituie aceste organizaţii de utilizatori de apă, pentru a prelua staţiile de punere sub presiune de la ANIF şi a accesa submăsura 4.3″, ne-a declarat Ion Alexandru – directorul ANIF Dâmboviţa.

Programul guvernamental „apă gratuită pentru fermieri” presupune ca ANIF să umple cu apă canalele de irigaţii, de unde agricultorii o pot lua fără plată, fiecare pe cont propriu. Odată constituiţi în organizaţii ale utilizatorilor, fermierii pot prelua cu titlu gratuit staţiile de punere sub presiune, pe care să le folosească în comun pentru irigarea suprafeţelor de teren, evident cu plata curentului electric.

De asemenea, pot accesa submăsura 4.3 prin care li se asigură fonduri pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru irigaţii. Sprijinul nerambursabil este în procent de 100% din totalul cheltuielilor eligibile, fără a depăşi 1,5 milione de euro – în funcţie de specificul fiecărui proiect.

Pentru a putea prelua o staţie de punere sub presiune de la ANIF este obligatzoriu ca suprafaţa de de teren inclusă în organizaţia utilizatorilor de apă să acopere 50%+1 din cea care poate fi deservită de respectiva staţie.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT