Connect with us

Dâmboviţa

Democraţia în PSD Dâmboviţa, un eşec bine calculat!

Publicat

pe

Pentru PSD Dâmbovița, odată, una dintre cele mai puternice organizații politice din țară, cu structuri bine puse la punct, care acționau la precizie în orice situație impusă de cerințele partidului, de etapele electorale, a încheiat 2019 într-o totală dezbinarea și confuzie managerială. Fenomenul a fost amplificat și de pierderea guvernării de către social-democrați, de schimbarea raporturilor de forțe, din cauza afluirii simpatiei și încrederii poporului către alte formațiuni politice.

PSD Dâmbovița, de la preluarea conducerii de către Rovana Plumb, prin susținerea nemijlocită a liderului Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă și a lui Codrin Ștefănescu, cel care îi ameninţa pe primari că „îi mănâncă pe pâine” dacă mișcă în front, a avut cea mai nesigură perioadă a existenței sale. Conflictele interne au curs gârlă. Liderii de bază, membri devotați partidului, la început, s-au poziționat lângă Rovana Plumb, dar, pe parcurs, când au văzut că nu sunt decât niște simple marionete, pioni pe o tablă de șah controlată de echipa „doamnei de fier”, și-au dat demisia din funcțiile de execuție internă. Vezi deputatul Corneliu Ștefan – care a renunțat la funcția de președinte executiv, Gabriel Dănuț Sandu – care a renunţat la cea de vicepreședinte.

De luni de zile, în special după arestarea lui Liviu Dragnea, s-a încercat resuscitarea organizației, readucerea acestei în firescul normalității. Au fost destui cei care au militat chiar pentru readucerea la cârma filialei a senatorului Adrian Țuțuianu, dat afară din partid printr-o acțiune mișelească, demnă de perioadele fanariote. Dar, fiindcă Țuțuianu nu a abdicat de la principiile sale de a merge pe un alt drum și a nu se mai întoarce de unde a plecat, nemulțumit și de lipsa de solidaritate a foștilor colegi, această idee a fost până la urmă abandonată.

PSD, sub conducerea Rovanei Plumb, a înregistrat un dublu eșec, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale. Pe plan comunicațional, a fost un adevărat dezastru. De luni de zile, liderii PSD Dâmbovița nu au mai organizat o conferință de presă, iar informațiile despre ceea ce se întâmplă în interiorul filialei, despre anumite mișcări şi decizii, nu au mai venit decât pe filiera surse. În tot acest răstimp, grupul de membri PSD strânși în jurul Rovanei Plumb a căutat să îi îndepărteze din primele linii pe toți aceia care se împotriveau pe față politicilor impuse de europarlamentară. Au fost scoși în fața noi adepți, în special no name, persoane care nu au excelat în activitatea politică și cea electorală, perdanți, indivizi din categoria băgători de seamă.

PSD Dâmbovița a mai trecut printr-o situație umilitoare, stimulatoare de neîncredere și lipsă de perspectivă. Intentiile celor care voiau să salveze organizația, prin convocarea de urgență a unei conferințe de alegeri, statutare, democratică, prin vot secret, au fost înăbușite de Rovana plumb cu o tenacitate machiavelică, având acordul tacit al prietenei sale – Viorica Dancila. Trei astfel de oportunități, chiar anunțate la un moment dat, au fost anulate. După căderea Vioricăi Dăncilă, încă un imbold de organizare a unei conferințe de alegeri a fost promovat de social-democrații antiRovana Plumb. Se stabilise în ședințele statutare, fusese votată chiar și data la care trebuia ținută conferința de alegeri – 10 ianuarie 2020. Era imposibil de crezut că Rovana Plumb că sta cu mâinile în sân și nu va face nimic pentru a duce în derizoriu și această nouă convocare. Lucru care s-a întâmplat, din nou, cu acordul Bucureștiului.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, și-ar fi exprimat opinia că nu este nevoie la Dâmbovița de conferință de alegeri, ci doar în organizațiile cu conduceri interimare. Ciolacu, care se pare că va candida la congresul din februarie pentru funcția supremă în partid, nu vrea convulsii în organizații, ci liniște și voturi. Iar Rovana Plumb i-ar fi promis sprijin în intenția sa de a prelua preşedinţia PSD. Asa că, la Dâmbovița, se va ține, pe 18 ianuarie, un simulacru de conferință, având ca temă desemnarea delegaților la congres, eventual aleși pe sprânceană, pentru a vota doar pe Marcel Ciolacu!

Această veste tristă, nedemocratică, a provocat indignare în rândul multor membri ai PSD Dâmbovița. Oamenii nu înțeleg, pe bună dreptate, cum a decis conducerea centrală să anuleze o conferință stabilită staturar, după toate normele. Pe grupul de WhatsApp al PSD Dâmbovița, singurul for unde își mai spun membri părerile, au apărut deja luări de poziție, alarmări, contradicții între grupul de comando al Rovanei Plumb și ceilalți. Am înțeles că s-a ajuns până acolo încât anumiți iluștri anonimi prin partid, de prin Crevedia sau Butimanu, să improaşte cu noroi pe unii membri vechi, pe primarii cu rezultate, pe adevărații luptători ai partidului. Un lucru este clar și este susținut de mulți. Rovana Plumb a bătut palma cu Marcel Ciolacu. Acesta, in schimbul voturilor pe care Rovana i le asigură de la Dâmbovița, nu îi pune în pericol, deocamdată, șefia organizației.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT