Connect with us

Dâmboviţa

Democraţia în PSD Dâmboviţa, un eşec bine calculat!

Publicat

pe

Pentru PSD Dâmbovița, odată, una dintre cele mai puternice organizații politice din țară, cu structuri bine puse la punct, care acționau la precizie în orice situație impusă de cerințele partidului, de etapele electorale, a încheiat 2019 într-o totală dezbinarea și confuzie managerială. Fenomenul a fost amplificat și de pierderea guvernării de către social-democrați, de schimbarea raporturilor de forțe, din cauza afluirii simpatiei și încrederii poporului către alte formațiuni politice.

PSD Dâmbovița, de la preluarea conducerii de către Rovana Plumb, prin susținerea nemijlocită a liderului Liviu Dragnea, a premierului Viorica Dăncilă și a lui Codrin Ștefănescu, cel care îi ameninţa pe primari că „îi mănâncă pe pâine” dacă mișcă în front, a avut cea mai nesigură perioadă a existenței sale. Conflictele interne au curs gârlă. Liderii de bază, membri devotați partidului, la început, s-au poziționat lângă Rovana Plumb, dar, pe parcurs, când au văzut că nu sunt decât niște simple marionete, pioni pe o tablă de șah controlată de echipa „doamnei de fier”, și-au dat demisia din funcțiile de execuție internă. Vezi deputatul Corneliu Ștefan – care a renunțat la funcția de președinte executiv, Gabriel Dănuț Sandu – care a renunţat la cea de vicepreședinte.

De luni de zile, în special după arestarea lui Liviu Dragnea, s-a încercat resuscitarea organizației, readucerea acestei în firescul normalității. Au fost destui cei care au militat chiar pentru readucerea la cârma filialei a senatorului Adrian Țuțuianu, dat afară din partid printr-o acțiune mișelească, demnă de perioadele fanariote. Dar, fiindcă Țuțuianu nu a abdicat de la principiile sale de a merge pe un alt drum și a nu se mai întoarce de unde a plecat, nemulțumit și de lipsa de solidaritate a foștilor colegi, această idee a fost până la urmă abandonată.

PSD, sub conducerea Rovanei Plumb, a înregistrat un dublu eșec, atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele prezidențiale. Pe plan comunicațional, a fost un adevărat dezastru. De luni de zile, liderii PSD Dâmbovița nu au mai organizat o conferință de presă, iar informațiile despre ceea ce se întâmplă în interiorul filialei, despre anumite mișcări şi decizii, nu au mai venit decât pe filiera surse. În tot acest răstimp, grupul de membri PSD strânși în jurul Rovanei Plumb a căutat să îi îndepărteze din primele linii pe toți aceia care se împotriveau pe față politicilor impuse de europarlamentară. Au fost scoși în fața noi adepți, în special no name, persoane care nu au excelat în activitatea politică și cea electorală, perdanți, indivizi din categoria băgători de seamă.

PSD Dâmbovița a mai trecut printr-o situație umilitoare, stimulatoare de neîncredere și lipsă de perspectivă. Intentiile celor care voiau să salveze organizația, prin convocarea de urgență a unei conferințe de alegeri, statutare, democratică, prin vot secret, au fost înăbușite de Rovana plumb cu o tenacitate machiavelică, având acordul tacit al prietenei sale – Viorica Dancila. Trei astfel de oportunități, chiar anunțate la un moment dat, au fost anulate. După căderea Vioricăi Dăncilă, încă un imbold de organizare a unei conferințe de alegeri a fost promovat de social-democrații antiRovana Plumb. Se stabilise în ședințele statutare, fusese votată chiar și data la care trebuia ținută conferința de alegeri – 10 ianuarie 2020. Era imposibil de crezut că Rovana Plumb că sta cu mâinile în sân și nu va face nimic pentru a duce în derizoriu și această nouă convocare. Lucru care s-a întâmplat, din nou, cu acordul Bucureștiului.

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, și-ar fi exprimat opinia că nu este nevoie la Dâmbovița de conferință de alegeri, ci doar în organizațiile cu conduceri interimare. Ciolacu, care se pare că va candida la congresul din februarie pentru funcția supremă în partid, nu vrea convulsii în organizații, ci liniște și voturi. Iar Rovana Plumb i-ar fi promis sprijin în intenția sa de a prelua preşedinţia PSD. Asa că, la Dâmbovița, se va ține, pe 18 ianuarie, un simulacru de conferință, având ca temă desemnarea delegaților la congres, eventual aleși pe sprânceană, pentru a vota doar pe Marcel Ciolacu!

Această veste tristă, nedemocratică, a provocat indignare în rândul multor membri ai PSD Dâmbovița. Oamenii nu înțeleg, pe bună dreptate, cum a decis conducerea centrală să anuleze o conferință stabilită staturar, după toate normele. Pe grupul de WhatsApp al PSD Dâmbovița, singurul for unde își mai spun membri părerile, au apărut deja luări de poziție, alarmări, contradicții între grupul de comando al Rovanei Plumb și ceilalți. Am înțeles că s-a ajuns până acolo încât anumiți iluștri anonimi prin partid, de prin Crevedia sau Butimanu, să improaşte cu noroi pe unii membri vechi, pe primarii cu rezultate, pe adevărații luptători ai partidului. Un lucru este clar și este susținut de mulți. Rovana Plumb a bătut palma cu Marcel Ciolacu. Acesta, in schimbul voturilor pe care Rovana i le asigură de la Dâmbovița, nu îi pune în pericol, deocamdată, șefia organizației.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Ionuț Vulpescu, deputat: De la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas!

Publicat

pe

Consecvent unor principii clare de a spune lucrurilor pe nume, ieșind din șabloane rutinei de partid, deputatul Ionuț Vulpescu a atras atenția celor care militează pe partea stângă a eșichierului politic că, în Europa, pe fondul crizelor de tot felul, care se completează reciproc, riscurile populismului și ale politicilor economice și sociale lipsite de alternative sunt reale. Deja se manifestă. A vorbit fostul ministru al Culturii despre fenomenul politic consumat recent în Italia, unde alegerile au fost câștigate de formațiunile de dreapta. Totul s-a produs pe fondul unor nemulțumiri, al unor stări de lucruri induse de criza energetică, explozia prețurilor de după, dar și al politicii confuze duse la nivel european.

„Dacă trecem dincolo de aparențe, în Italia nu s-a produs nicio schimbare de fond și nici nu se va produce. Este doar o supapă de siguranță, deschisă după trei ani de criză, care au dus la acumularea de tensiuni importante în societatea italiană. Așa cum se spunea despre Tony Blair că a fost adevăratul urmaș al Doamnei de Fier, așa se va spune despre Giorgia Meloni, că este adevăratul urmaș al lui Draghi”, a precizat deputatul Ionuț Vulpescu.

Mai susține parlamentarul social-democrat că, și la noi, tentația populistă este mare, dar România nu este Italia și nu își permite acest lux politic, „indiferent de faptul că suntem la stânga sau la dreapta, ideologic vorbind, sau că suntem la putere sau în opoziție. Avem, în contextul crizei, un spațiu tot mai redus de manevră în plan politic. Nu mă refer la funcționarea democratică a societății românești. Eu cred sincer că avem nevoie de o mai activă contraputere, care să amintească politicului de obligațiile sale. Iar această contraputere este cetățeanul. Numai că retragerea lui din spațiul public este o veste proastă. Locul cetățenilor este luat de tot felul de ”profeți”, care predică false soluții, ce adâncesc criza, în loc să o calmeze”, a mai menționat Ionuț Vulpescu.

Europa, spune deputatul PSD, se află într-un adevărat festival al populismului și spectacolele de acest tip nu sunt deloc în regulă.

„Este semn că politicul nu mai are ce propune societăților respective. Asta trebuie să ne preocupe în cel mai înalt grad. Pentru că, place sau nu acest adevăr, ne aflăm, practic, într-un regim cu ”partid unic”, de vreme ce oricine ar câștiga alegerile, oriunde în Europa, politicile economice și sociale sunt aceleași, de extracție neoliberală: tăieri de taxe și de impozite, privatizări în serviciile publice de educație, sănătate, transporturi, demontarea brutală a Statului Bunăstării. Construcția de alternative nu mai funcționează. Iar când cresc periculos frustrările cetățenilor, lor li se administrează o porție de populism, pe post de calmant. Schema asta nu are cum funcționa la nesfârșit. Nimeni nu are resurse financiare pentru a plăti eșecurile piețelor din bani publici”, a mai arătat deputatul PSD.

Ionuț Vulpescu a mai constatat un lucru pe care, cu siguranță, îl vedem mulți. Partidele europene de stânga sunt slabe, tocmai acum când ar trebui să fie pe scena dezbaterii publice și să ofere alternative.

„Din prea mult reformism, stânga nu mai are o adecvare la realitate, care e de așteptat din partea ei. Iar dreapta europeană nu are niciun interes să producă așa ceva. Că va guverna la extreme, că va guverna mai aproape de centru, știe că va guverna, indiferent de performanțe. Iar asta și din lipsă de competitori serioși la stânga.

Trebuie să ne gândim serios, pentru că de la tentația populistă la tentația totalitară nu este decât un pas. Și prea mulți, din spațiul politic european, par gata să-l facă. Dar când a fost totalitarismul o soluție, și pentru cine? Dacă vrem reforma clasei politice, atunci să începem cu reforma gândirii, și acțiunii, politice. Dacă nu facem asta, ne limităm la o ipocrizie ce ne va rupe și mai mult de cetățeni și de agenda lor. Și tentația totalitară poate face pasul la totalitarism fără să mai putem reacționa. Depinde de noi încotro se duce politicul, nu doar în România”, a concluzionat deputatul Ionuț Vulpescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Stagiari la Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Contractele de internship au fost semnate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, în data de 29 septembrie 2022, contractele de internship cu cei șase tineri admiși în program, anul acesta, la finalul perioadei de selecție. În total, au fost 18 candidați, doi dintre ei depunând dosare pentru câte două direcții din cadrul administrației județene.

„Să știți că acest program de internship este unul important pentru instituția noastră. Din cei 7 tineri care, anul trecut, au lucrat alături de noi, în cadrul programului de intenship, 6 s-au angajat astfel: 4 în administrația publică și 2, în mediul privat. Acest lucru înseamnă că experiența celor 3 luni petrecute în direcțiile și serviciile Consiliului Județean Dâmbovița le-a fost de folos. Sunt sigur că la fel se va întâmpla cu cei 6 tineri care, din 3 octombrie, vor lucra cot la cot cu noi. Le va fi mult mai ușor să-și găsească un loc de muncă după cele trei luni de activitate în Consiliul Județean Dâmbovița. Ne vedem la serviciu!”, a spus președintele Corneliu Ștefan.

Cei șase stagiari admiși – Georgiana Alexandra Minciunescu, Carmen Vălu, Ioana Pastor, Alexandru Mihai Durlea, Ana Mihaela Radu și Elena Mădălina Stoica – își vor desfășura activitatea în structurile aparatului de lucru al Consiliului Județean Dâmbovița, astfel: Direcția Juridică, Contencios, Administrarea Patrimoniului – 2 posturi, Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații, Coordonare Societăți Comerciale – 1 post, Direcția Strategii, Programe și Investiții – 1 post și Direcția Economică – 2 posturi. Timpul de muncă va fi de 20 ore pe săptămână, 4 ore pe zi, pentru care vor beneficia de o indemnizație pentru internship, plătită de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT