Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Opriţi dezbinarea din PSD Dâmboviţa! Scrisoare către CEX şi liderul Marcel Ciolacu

Publicat

pe

Anul 2020 a început sub tensiune maximă în politica dâmboviţeană, în special în principalul partid de opoziţie – PSD. Agitaţie pe reţelele de socializare, încă din primele zile ale anului. Totul decurge ca într-un joc online, iritabil pentru electoratul de rând, pentru cetăţenii care aşteaptă fapte, rezultate, soluţii, nu lozinci, like-uri şi fotografii.

În PSD Dâmboviţa, după cum am scris deja, conferinţa de alegeri nu se mai ţine aşa cum fusese stabilit de CEx-ul judeţean. Bucureştiul a spus pas. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, sub motivaţia de tip Viorică Dăncilă, că vrea linişte în partid înainte de congresul din februarie, nu şi-a dat acordul pentru alegeri în Dâmboviţa, încălcând principile democratice şi decizia luată statutar de o organizaţie. Este clar că Ciolacu a căzut la o înţelegere cu Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, pentru a-şi securiza voturile la congres.

Între timp, unii lideri ai PSD Dâmboviţa, care nu mai suportă starea de compromis, de letargie, mai ales acum, când, conform unor sondaje realizate spre finalul anului trecut, PSD stă cel mai prost la capitolul imagine, raportat la toată existenţa sa pe scena politică românească, solicită insistent schimbarea conducerii judeţene.

Din câte spun sursele noastre, ar fi în desfăşurare încă o mişcare de resuscitare a filialei, urmând probabil, dacă nici acum nu se întâmplă nimic, ca unii membri să părăsească corabia PSD. Chiar în aceste zile, Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, şi-a asumat responsabilitatea lansării unei noi scrisori către conducerea centrală a PSD, în care este descrisă atmosfera otrăvită din organizaţia Dâmboviţa şi necesitatea organizării neîntârziate de alegeri.

Se aşteaptă acum semnăturile celor care vor schimbare cu adevărat. Se pare că politicienii PSD din Dâmboviţa se tem totuşi de Rovana Plumb, care este expertă în jocuri politice subtile şi care, deocamdată, se bizuie pe sprijinul lui Marcel Ciolacu.

„Domnule preşedinte al PSD, domnelor şi domnilor membrii ai Comitetului Executiv National al PSD

Subsemnaţii, semnatari ai tabelului alăturat, in calitate de președinți de organizații, respectivi primari, din localitățile județului Dâmboviţa, vă solicităm convocarea de urgenţă a Conferinței Extraordinare a Organizației Județene a Partidului Social Democrat Dâmboviţa pentru revocarea Președintelui de Organizație şi alegerea unei noi conduceri, în conformitate cu prevederile articolului 78, punctele 1 şi 2 din Statutul PSD.

Vă solicităm acest lucru deoarece, până la alegerile locale, mai sunt mai puțin de 5 luni şi analizând rezultatele de la alegerile europarlamentare şi alegerile prezidențiale şi gestionarea campaniilor electorale, observând actualul mod de organizare şi tensiunile permanente din cadrul Organizației PSD Dambovita, avem convingerea că actuala conducere nu poate asigura premisele unei victorii atât de necesare la nivelul județului Dâmboviţa!

Astăzi simțim nevoia de a participa la aceste alegeri locale ca o echipă! Vrem să fim conduși şi sfătuiți, să fim sprijiniți în demersul nostru! În contextul actual, avem nevoie mai mult ca oricând de un lider, de un motor, de un factor coagulant care să ofere putere şi consistenţă acestei echipe!

Cu un PNL în expansiune, avem nevoie urgentă de o strategie coerentă, reală, de analize pertinente la nivelul fiecărei localități şi de un program credibil, încadrat în proiectul județului, pentru a putea lupta cu șanse reale în toate cele 89 de localități! Avem nevoie să întoarcem din drum oameni hotărați să plece şi să le asigurăm liniște şi sprijin real! Avem nevoie să repornim dialogul cu oamenii, cu presa, dar şi cu celelalte partide, pentru că este posibil să avem nevoie de sprijin în ecuațiile pentru constituirea majoritarilor în CL şi CJ! Iar actuala conducere nu are nici expertiza, nici dorința şi nici putința necesară pentru aceste lucruri!

De aceea, vă rugăm, domnule preşedinte, stimați membrii ai CExN, să analizați solicitarea noastră cu maximă atenție şi să opriți dezbinarea din PSD Dâmboviţa! Vrem să ne dați șansa de a redeveni o forță, o organizație de top, cu rezultate extraordinare la alegerile locale şi, mai apoi, la alegerile parlamentare”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

CSM Târgoviște este noua campioană a României la volei feminin

Publicat

pe

de

CSM Târgoviște a învins, în această după-amiază, principala adversară în lupta pentru titlu, CSM Alba Blaj, și a devenit cea mai bună echipă de volei feminin a României.

A fost un meci pe care târgoviștencele l-au controlat într-un mod fabulos. CSM Târgoviște și-a învins temerile, și-a depășit complexele și a intrat în istoria sportului dâmbovițean.

Rezultat final: CSM Târgoviște- CSM Volei Alba Blaj 3-0 (25-15, 25-15; 25-19)

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT