Connect with us

Dâmboviţa

Opriţi dezbinarea din PSD Dâmboviţa! Scrisoare către CEX şi liderul Marcel Ciolacu

Publicat

pe

Anul 2020 a început sub tensiune maximă în politica dâmboviţeană, în special în principalul partid de opoziţie – PSD. Agitaţie pe reţelele de socializare, încă din primele zile ale anului. Totul decurge ca într-un joc online, iritabil pentru electoratul de rând, pentru cetăţenii care aşteaptă fapte, rezultate, soluţii, nu lozinci, like-uri şi fotografii.

În PSD Dâmboviţa, după cum am scris deja, conferinţa de alegeri nu se mai ţine aşa cum fusese stabilit de CEx-ul judeţean. Bucureştiul a spus pas. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, sub motivaţia de tip Viorică Dăncilă, că vrea linişte în partid înainte de congresul din februarie, nu şi-a dat acordul pentru alegeri în Dâmboviţa, încălcând principile democratice şi decizia luată statutar de o organizaţie. Este clar că Ciolacu a căzut la o înţelegere cu Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, pentru a-şi securiza voturile la congres.

Între timp, unii lideri ai PSD Dâmboviţa, care nu mai suportă starea de compromis, de letargie, mai ales acum, când, conform unor sondaje realizate spre finalul anului trecut, PSD stă cel mai prost la capitolul imagine, raportat la toată existenţa sa pe scena politică românească, solicită insistent schimbarea conducerii judeţene.

Din câte spun sursele noastre, ar fi în desfăşurare încă o mişcare de resuscitare a filialei, urmând probabil, dacă nici acum nu se întâmplă nimic, ca unii membri să părăsească corabia PSD. Chiar în aceste zile, Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, şi-a asumat responsabilitatea lansării unei noi scrisori către conducerea centrală a PSD, în care este descrisă atmosfera otrăvită din organizaţia Dâmboviţa şi necesitatea organizării neîntârziate de alegeri.

Se aşteaptă acum semnăturile celor care vor schimbare cu adevărat. Se pare că politicienii PSD din Dâmboviţa se tem totuşi de Rovana Plumb, care este expertă în jocuri politice subtile şi care, deocamdată, se bizuie pe sprijinul lui Marcel Ciolacu.

„Domnule preşedinte al PSD, domnelor şi domnilor membrii ai Comitetului Executiv National al PSD

Subsemnaţii, semnatari ai tabelului alăturat, in calitate de președinți de organizații, respectivi primari, din localitățile județului Dâmboviţa, vă solicităm convocarea de urgenţă a Conferinței Extraordinare a Organizației Județene a Partidului Social Democrat Dâmboviţa pentru revocarea Președintelui de Organizație şi alegerea unei noi conduceri, în conformitate cu prevederile articolului 78, punctele 1 şi 2 din Statutul PSD.

Vă solicităm acest lucru deoarece, până la alegerile locale, mai sunt mai puțin de 5 luni şi analizând rezultatele de la alegerile europarlamentare şi alegerile prezidențiale şi gestionarea campaniilor electorale, observând actualul mod de organizare şi tensiunile permanente din cadrul Organizației PSD Dambovita, avem convingerea că actuala conducere nu poate asigura premisele unei victorii atât de necesare la nivelul județului Dâmboviţa!

Astăzi simțim nevoia de a participa la aceste alegeri locale ca o echipă! Vrem să fim conduși şi sfătuiți, să fim sprijiniți în demersul nostru! În contextul actual, avem nevoie mai mult ca oricând de un lider, de un motor, de un factor coagulant care să ofere putere şi consistenţă acestei echipe!

Cu un PNL în expansiune, avem nevoie urgentă de o strategie coerentă, reală, de analize pertinente la nivelul fiecărei localități şi de un program credibil, încadrat în proiectul județului, pentru a putea lupta cu șanse reale în toate cele 89 de localități! Avem nevoie să întoarcem din drum oameni hotărați să plece şi să le asigurăm liniște şi sprijin real! Avem nevoie să repornim dialogul cu oamenii, cu presa, dar şi cu celelalte partide, pentru că este posibil să avem nevoie de sprijin în ecuațiile pentru constituirea majoritarilor în CL şi CJ! Iar actuala conducere nu are nici expertiza, nici dorința şi nici putința necesară pentru aceste lucruri!

De aceea, vă rugăm, domnule preşedinte, stimați membrii ai CExN, să analizați solicitarea noastră cu maximă atenție şi să opriți dezbinarea din PSD Dâmboviţa! Vrem să ne dați șansa de a redeveni o forță, o organizație de top, cu rezultate extraordinare la alegerile locale şi, mai apoi, la alegerile parlamentare”.

ALEGERI

Titu. Alegeri 9 iunie 2024. Candidatul PSD – Costache Ionuț Laurențiu are proiecte importante pentru tineri

Publicat

pe

Tinerii, cei care vor duce mai departe ștafeta dezvoltării și trăiniciei pe fundamentele tradițiilor naționale îmbinate cu valorile europene ale comunității urbane de la Titu, reprezintă pentru candidatul PSD la funcția de primar, Costache Ionuț Laurențiu, un capitol important din marea carte a proiectelor pe care le-a gândit și pe care vrea să le implementeze de îndată.

Tinerețea candidatului reprezintă un imbold, o dovadă sinceră că știe ce trebuie făcut pentru această categorie de vârstă aflată la răscrucea drumurilor vieții, la conceperea speranțelor și a împlinirilor. S-a gândit bine Laurențiu Costache la faptul că tinerii care pornesc lupta cu viața au nevoie de sprijin, de un val proaspăt de ajutor din partea autorităților locale, a primarului și consilierilor locali. Astfel, una dintre prioritățile sale ca edil al orașului Titu este de a acorda terenuri în vederea construcției de locuințe celor care și-au întemeiat familii și sunt deciși să rămână acasă, la Titu, pentru a întări comunitatea și a o sprijini prin aportul lor profesional și social.

„Este una dintre îndatoririle de bază ale unui primar adevărat, dedicat dezvoltării orașului, menținerii în spațiul existențial a suflului tânăr, a celor care vor construi viitorul și care vor răspunde mâine de destinul acestui oraș, să le creăm condiții, să le alimentăm visele, speranțele, să le facem să devină realitate.

Faptul că le oferim terenuri pentru construcția de case, că le dăm posibilitatea să se atașeaze de valorile acestui oraș, să prindă rădăcini adânci aici, acasă, este numai un prim pas. Rolul nostru, al primarului, al echipei sale, al întregii administrații locale, este acela de a fi mereu lângă ei, de a le urmări avântul și de a-i ajuta, în măsura posibilităților și a legii, cu tot ceea ce se poate pentru a prospera, pentru a trăi în armonie, pentru a depăși probleme de viață, atunci când apar. Tinerii sunt vlăstarele care, dacă vom avea grijă de ele, vor da rod bogat, vor aduce faimă orașului nostru”, a spus Laurențiu Costache – candidatul PSD pentru funcția de primar la Titu.

Și nu este nevoie numai de case, de zone de construit locuințe. Consideră Laurențiu Costache că există un întreg complex de proiecte investiționale care trebuie să meargă mână în mână, care, laolaltă, creează întregul mult dorit al unui oraș modern, civilizat.

„Avem în plan să reabilităm și să reameneajăm după idei noi locurile de joacă din orașul nostru, adaptarea acestor spații pentru copiii de diferite vârste, cu elemente specifice și în ton cu anii și cu dorințele lor.

Vrem să amplasăm bănci care să dispună de dispozitive cu încărcare wireless în toate parcurile, în școli și în licee. Avem în plan montarea de mobilier urban, respectiv mese de tenis, de șah și table în toate cartierele orașului, în zonele frecventate de cetățeni”, a adăugat Laurențiu Costache.

Pentru toate cele expuse mai sus, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Titu are în vedere obținerea de fonduri europene și guvernamentale, pe programele pretabile materializării unor astfel de obiective, precum și de la Consiliul Județean Dâmbovița, care a dezvoltat și aplicat cu succes Programul Județean de Dezvoltare Locală.

Nu este lăsat la urmă nici sportul, mișcarea în aer liber, atragerea copiilor și tinerilor din oraș, și nu numai a lor, către practicarea anumitor discipline sportive, în ton cu pasiunea lor, cu dorința de a performa. Renumele unui oraș vine și de pe palierul sportului de masă sau de performanță. Dar, ca să ajungi acolo, spune Laurențiu Costache, trebuie să asiguri condiții, să pui la dispoziție baza de antrenament, dotările corespunzătoare.

„Vreau să susțin echipele de fotbal care activează în oraș, de senior sau de juniori. Să atragem tinerii în practicarea altor sporturi, cum ar fi handbalul și baschetul, să înființăm echipe, să facem performanță, să ne impunem în lumea sportului de performanță”, a adăugat Laurențiu Costache.

Tânărul viitor edil de la Titu, așa după cum arată semnele și sondajele care se schimbă în favoarea sa de la o zi la alta, mai dorește înființarea unei club de tenis de masă. Vrea să introducă în circuitul de permanență baza sportivă de la Școala „Pictor Nicolae Grigorescu”, înființarea unei săli de forță și amenajarea unor spații destinate sporturilor de contact. Reabilitarea și modernizarea tuturor terenurilor de sport din oraș este un alt proiect pe care Laurențiu Costache dorește să-l implementeze în mandatul său de primar al orașului Titu.

„Sunt născut și crescut în Titu, sunt căsătorit și am doi copii. Îmi pasă de acest oraș. Vreau să îl văd și mai dezvoltat, cu oameni senini, veseli, prosperi, liniștiți. Am toată încrederea că, după data de 9 iunie, alături de cetățenii orașului nostru, vom construi un viitor sigur pentru copiii, pentru tinerii și pentru seniorii orașului nostru. Pe 9 iunie, votați cu încredere candidații PSD! Votați Laurențiu Costache pentru funcția de primar!”.

Proiecte pentru Titu pregătite de candidatul PSD Laurențiu Costache

Sănătate
– Construirea unui centru medical modern în Titu, finanțat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală, care să fie echipat în conformitate cu standardele europene
– Modernizarea Unității de Primiri Urgențe, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița
– Înființarea la nivelul administrației locale a unor posturi de „asistent medical comunitar”, pentru a veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate
– Înființarea unui centru de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice
– Amenajarea unui centru de fizioterapie pentru recuperare și reabilitare
– Înființarea unei saline artificiale pentru terapii respiratorii
– Înființarea unui cabinet de consiliere psihologică
– Achiziționarea unei stații de măsurare a calității aerului

Educație
– Reabilitarea / modernizarea Școlii „Pictor Nicolae Grigorescu” și construirea unei săli de sport
– Reabilitare Grădinița cu program normal Nr. 1 Titu
– Reabilitare Grădinița cu program normal Sălcuța
– Extindere Grădinița cu program normal Nr. 2 Titu
– Reabilitarea Liceului Teoretic „IC Visarion” și a sălii de sport
– Reabilitare sală de sport Liceul Tehnologic „Goga Ionescu”
– Înființare cabinete medicale școlare pentru fiecare unitate cu personalitate juridică
– Introducere Programul „Masă caldă” pentru toți elevii școlilor gimnaziale
– Obținerea autorizațiilor de securitate la incendiu pentru toate instituțiile de învățământ din Titu
– Susținerea elevilor care provin din medii sociale dezavantajate
– Încheierea unui parteneriat cu administrațiile publice locale din apropierea orașului Titu, Consiliul Județean Dâmbovița, Universitatea „Valahia” din Târgoviște și reprezentanții mediului privat din zonă pentru dezvoltarea învățământului dual

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PSD Dâmboviţa. CMF: 21240002

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ALEGERI

Gura Șuții. Alegeri 9 iunie 2024. Candidata PNL – Teodora Tudor vrea să dezvolte un parteneriat solid cu locuitorii comunei

Publicat

pe

PNL le propune locuitorilor din comuna Gura Șuții, județul Dâmbovița, să aleagă pe 9 iunie 2024 un primar empatic, o tânără serioasă și deschisă dialogului de la om la om: Teodora Tudor, absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Candidata PNL pentru Gura Șuții crede cu tărie că poate dezvolta un parteneriat solid cu locuitorii comunei. Teodora Tudor își dorește ca tinerii să-și găsească un rost acasă, să își întemeieze familii aici, nu departe de România. Vor fi astfel mulțumiți și seniorii, fiindcă își vor avea copiii aproape. Dincolo de investițiile realizate într-o comunitate, este nevoie ca fiecare locuitor în parte să fie mulțumit – spune Teodora Tudor. Și asta își dorește pentru Gura Șuții!

„Mulțumesc oamenilor din Gura Șuții care îmi ascultă ideile și au înțeles nevoia unei schimbări. Pe 9 iunie, vă invit alături de mine”, este mesajul transmis de Teodora Tudor.

Prioritățile candidatei PNL pentru funcția de primar al comunei Gura Șuții:

• Înființarea unei creșe pentru copiii din Gura Șuții
• Înființarea unei cantine pentru vârstnici
• Susținerea agricultorilor din Gura Șuții în vederea accesării de finanțare pentru proiecte pe fonduri europene
• Consultanță gratuită pentru antreprenorii locali și producătorii locali în vederea accesării de fonduri
• Amenajarea unui parc / loc de joacă, spații verzi și zona de fitness în aer liber
• Sprijinirea bisericilor din Gura Șuții
• Organizarea unor excursii tematice în parteneriat cu biserica pentru enoriașii din Gura Șuții
• Amplasarea unor bancomate în localitate
• Facilități pentru plăți online la Primăria Gura Șuții

Material realizat de SC Incomod Media SRL, la comanda PNL Dâmbovița. CMF: 21240015

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite