Connect with us

Dâmboviţa

Opriţi dezbinarea din PSD Dâmboviţa! Scrisoare către CEX şi liderul Marcel Ciolacu

Publicat

pe

Anul 2020 a început sub tensiune maximă în politica dâmboviţeană, în special în principalul partid de opoziţie – PSD. Agitaţie pe reţelele de socializare, încă din primele zile ale anului. Totul decurge ca într-un joc online, iritabil pentru electoratul de rând, pentru cetăţenii care aşteaptă fapte, rezultate, soluţii, nu lozinci, like-uri şi fotografii.

În PSD Dâmboviţa, după cum am scris deja, conferinţa de alegeri nu se mai ţine aşa cum fusese stabilit de CEx-ul judeţean. Bucureştiul a spus pas. Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, sub motivaţia de tip Viorică Dăncilă, că vrea linişte în partid înainte de congresul din februarie, nu şi-a dat acordul pentru alegeri în Dâmboviţa, încălcând principile democratice şi decizia luată statutar de o organizaţie. Este clar că Ciolacu a căzut la o înţelegere cu Rovana Plumb, preşedinta PSD Dâmboviţa, pentru a-şi securiza voturile la congres.

Între timp, unii lideri ai PSD Dâmboviţa, care nu mai suportă starea de compromis, de letargie, mai ales acum, când, conform unor sondaje realizate spre finalul anului trecut, PSD stă cel mai prost la capitolul imagine, raportat la toată existenţa sa pe scena politică românească, solicită insistent schimbarea conducerii judeţene.

Din câte spun sursele noastre, ar fi în desfăşurare încă o mişcare de resuscitare a filialei, urmând probabil, dacă nici acum nu se întâmplă nimic, ca unii membri să părăsească corabia PSD. Chiar în aceste zile, Constantin Ana, primarul oraşului Pucioasa, şi-a asumat responsabilitatea lansării unei noi scrisori către conducerea centrală a PSD, în care este descrisă atmosfera otrăvită din organizaţia Dâmboviţa şi necesitatea organizării neîntârziate de alegeri.

Se aşteaptă acum semnăturile celor care vor schimbare cu adevărat. Se pare că politicienii PSD din Dâmboviţa se tem totuşi de Rovana Plumb, care este expertă în jocuri politice subtile şi care, deocamdată, se bizuie pe sprijinul lui Marcel Ciolacu.

„Domnule preşedinte al PSD, domnelor şi domnilor membrii ai Comitetului Executiv National al PSD

Subsemnaţii, semnatari ai tabelului alăturat, in calitate de președinți de organizații, respectivi primari, din localitățile județului Dâmboviţa, vă solicităm convocarea de urgenţă a Conferinței Extraordinare a Organizației Județene a Partidului Social Democrat Dâmboviţa pentru revocarea Președintelui de Organizație şi alegerea unei noi conduceri, în conformitate cu prevederile articolului 78, punctele 1 şi 2 din Statutul PSD.

Vă solicităm acest lucru deoarece, până la alegerile locale, mai sunt mai puțin de 5 luni şi analizând rezultatele de la alegerile europarlamentare şi alegerile prezidențiale şi gestionarea campaniilor electorale, observând actualul mod de organizare şi tensiunile permanente din cadrul Organizației PSD Dambovita, avem convingerea că actuala conducere nu poate asigura premisele unei victorii atât de necesare la nivelul județului Dâmboviţa!

Astăzi simțim nevoia de a participa la aceste alegeri locale ca o echipă! Vrem să fim conduși şi sfătuiți, să fim sprijiniți în demersul nostru! În contextul actual, avem nevoie mai mult ca oricând de un lider, de un motor, de un factor coagulant care să ofere putere şi consistenţă acestei echipe!

Cu un PNL în expansiune, avem nevoie urgentă de o strategie coerentă, reală, de analize pertinente la nivelul fiecărei localități şi de un program credibil, încadrat în proiectul județului, pentru a putea lupta cu șanse reale în toate cele 89 de localități! Avem nevoie să întoarcem din drum oameni hotărați să plece şi să le asigurăm liniște şi sprijin real! Avem nevoie să repornim dialogul cu oamenii, cu presa, dar şi cu celelalte partide, pentru că este posibil să avem nevoie de sprijin în ecuațiile pentru constituirea majoritarilor în CL şi CJ! Iar actuala conducere nu are nici expertiza, nici dorința şi nici putința necesară pentru aceste lucruri!

De aceea, vă rugăm, domnule preşedinte, stimați membrii ai CExN, să analizați solicitarea noastră cu maximă atenție şi să opriți dezbinarea din PSD Dâmboviţa! Vrem să ne dați șansa de a redeveni o forță, o organizație de top, cu rezultate extraordinare la alegerile locale şi, mai apoi, la alegerile parlamentare”.

ACTUALITATE

Dâmboviţa: 77 de copii și 27 de angajați din învățământ sunt confirmați cu COVID

Publicat

pe

de

Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița ne informează că, începând cu data de 17 ianuarie 2022 (semestrul al doilea), toate unitățile de învățământ din județ vor funcționa cu prezență fizică, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

„La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase / grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei / grupei respective se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de-al treilea caz.

Măsura suspendării la nivelul clasei / grupei este dispusă prin decizie a consiliului de administrație al unității de învățământ.

Preșcolarii / elevii carantinați și cei din grupele / clasele sau unitățile de învățământ preuniversitar / conexe care au cursurile cu prezență fizică suspendate continuă procesul de învățământ în sistem online”.

Evoluția situației epidemiologice din unitățile de învătământ preuniversitar în săptămâna 10 – 14 ianuarie 2022:
– clase cu prezență fizică suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 49 (1.289 preșcolari / elevi);
– preșcolari / elevi confirmați Covid-19: 77
– personal angajat în învățământ confirmat Covid-19: 27

Situația actualizată zilnic a grupelor / claselor / unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgoviște a depășit 3 cazuri COVID la mia de locuitori

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște înregistrează, astăzi – 16 ianuarie 2022, o rată de incidență peste 3 cazuri COVID la mia de locuitori. Aceeași situație și în alte șapte localități din județul Dâmbovița.

Totodată, în 14 comunități, incidența cazurilor de infectare cu coronavirus se situează între 2 și 3 la mia de locuitori. La polul opus, au mai rămas doar opt comune unde nu a fost raportat niciun caz COVID în ultimele 14 zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT