Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, primele contracte de asociere din 2020 pentru realizare lucrări de infrastructură

Publicat

pe

Astăzi – 9 ianuarie 2030, la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, preşedintele Alexandru Oprea a semnat contracte de asociere cu comunele Băleni, Bezdead, Buciumeni, Cornăţelu, Crevedia, Dragodana, Ulmi şi cu municipiul Moreni, privind realizarea unor lucrări de infrastructură.

„Fără aceste 8 contracte, avem în derulare 88 de contracte de asociere, dintre care 48 semnate în cursul anului 2019. Vă informez că am bugetat cu o sumă consistentă aceste contracte de asociere. Din păcate, am mai spus și repet, anumiți constructori nu au lucrat și nu au desfășurat activități din diferite motive și din, să spunem, poate, o lipsă de utilaje și de personal.

Fac precizarea că, din cei aproape 30 de milioane lei pe care i-am bugetat în cursul anului 2019 pentru aceste contracte de asociere, nu am reușit să facem plăți pe baza situațiilor de lucrări prezentate de către constructori, de către unitățile administrativ-teritoriale, decât pentru suma de 10 milioane lei, ceea ce este nemulțumitor pentru mine, dar nu cred că se datorează această cauză faptului că n-am avut finanțare”, a declarat Alexandru Oprea.

Obiectivele pentru care s-au semnat astăzi contractele sunt:

– Băleni: „Modernizare străzi prin asfaltare în comuna Băleni, satele Băleni-Sârbi şi Băleni-Români – Lot nr. 1”, valoarea investiției – 2.741.481,54 lei (inclusiv TVA); cote de cofinanțare:
40% Consiliul Județean Dâmbovița – 1.096.592,62 lei (inclusiv TVA) şi 60% Consiliul Local Băleni – 1.644.888,92 lei (inclusiv TVA)

– Bezdead: „Modernizare drumuri de interes local în comuna Bezdead, județul Dâmbovița”,valoarea investiției – 2.668.754,92 lei (inclusiv TVA); cote de cofinanțare: 40% Consiliul Județean Dâmbovița -1.067.501,96 lei (inclusiv TVA), 60% Consiliul Local Bezdead – 1.601.252,96 lei
(inclusiv TVA)

– Buciumeni: „Modernizare drumuri locale în comuna Buciumeni, satele Buciumeni și Valea Leurzii, județul Dâmbovița”, valoarea investiției – 2.264.731,66 lei (inclusiv TVA); cote de cofinanțare: 45% Consiliul Județean Dâmbovița – 1.019.129,25 lei (inclusiv TVA) și 55% Consiliul
Local Buciumeni – 1.245.602,41 lei (inclusiv TVA)

– Cornățelu: „Asfaltare şi modernizare DC 42 Slobozia-Călugăreni, comuna Cornăţelu, judeţul Dâmboviţa”, valoarea investiției – 2.934.221,61 lei (inclusiv TVA); cote de cofinanțare: 50% Consiliul Județean Dâmbovița – 1.467.110,80 lei (inclusiv TVA), 50% Consiliul Local Cornățelu –
1.467.110,80 lei (inclusiv TVA)

– Crevedia: „Realizare trotuare (de la Mega Image la intrare Dârza), sat Mănăstirea, (str.Combinatului DN 1A, Piscicultorul), comuna Crevedia, județ Dâmbovița”, valoarea investiției -1.409.246,44 lei (inclusiv TVA); cote de cofinanțare: 50% Consiliul Județean Dâmbovița -704.623,22 lei (inclusiv TVA), 50% Consiliul Local Cornățelu – 704.623,22 lei (inclusiv TVA)

– Dragodana: „Modernizare drumuri de interes local în comuna Dragodana, judeţul Dâmboviţa”,valoarea investiției 2.228.436,84 lei (inclusiv TVA); cote de cofinanțare: 40% Consiliul Județean Dâmbovița – 891.374,44 lei (inclusiv TVA), 60% Consiliul Local Dragodana – 1.337.062,10 lei
(inclusiv TVA)

– Moreni: „Lucrări de reabilitare și modernizare străzi”, valoarea investiției – 1.804.300,34 lei(inclusiv TVA); cote de cofinanțare: 50% Consiliul Județean Dâmbovița – 902.150,17 lei (inclusiv TVA), 50% Consiliul Local Moreni – 902.150,17 lei (inclusiv TVA)

– Ulmi: „Realizare șant betonat pe DJ 721 în satul Colanu, Comuna Ulmi, județul Dâmbovița”, valoarea investiției – 1.683.860,50 lei (inclusiv TVA); cote de cofinanțare: 50% Consiliul Județean Dâmbovița – 841.930,25 lei (inclusiv TVA), 50% Consiliul Local Ulmi – 841.930,25 lei (inclusiv TVA).

ADMINISTRAŢIE

Fișă de primar. Constantin Pătru, edilul care spune mereu lucrurilor pe nume

Publicat

pe

Constantin Pătru este unul dintre primarii destoinici din județul Dâmbovița. A reușit, cum zice românul, să scoată comuna la lumină, să dea un suflu nou administrației în toate mandatele pe care le-a dus până acum la bun sfârșit. Și, ca o încununare a meritelor sale de edil, la alegerile din 27 septembrie 2020 a ieșit din nou câștigător. Cu un scor istoric. Mulți se așteptau ca primarul de la Tătărani să nu mai iasă victorios. Uite că nu s-au întâmplat așa, spre dezamăgirea multora. Cetățenii comunei au știut să aprecieze, să pună în balanță activitatea primarului, felul său de a fi, rezultatele, cu ceea ce ofereau contracandidații. Electoratul, se vede treaba, nu mai poate fi dus cu zăhărelul. Taie în carne vie!

Constantin Pătru nu este din categoria bunilor oratori, nu își crează textele înainte de a le desfășura în fața oamenilor. Este spontan. Sau, cum se zice pe la țară, ce are în gușă are și-n căpușă”. Spune franc lucrurilor pe nume. Nu se ascunde pe după boscheți. Asta s-a văzut mereu și pe la ședințele de partid, prin congrese sau alte întâlniri mai cu ștaif. Consătenii săi, cu care am discutat multă vreme, au apreciat lucrul acesta. Ne-au spus oamenii că primarul lor este așa cum și l-au dorit „dintr-o bucată”.

Edilul de la Tătărani, în afară de realizările pe tărâmul edilitar-investițional, pe care o să le înșirăm ulterior, mai are un merit. A reușit să închege o echipă unită la Primărie, să alunge din clădirea administrației publice locale morbul intrigii cu orice preț și să-i facă pe funcționari să înțeleagă că sunt acolo puși pentru a sluji cetățenii comunei. A fost o vreme când lucrurile nu mergeau tocmai bine. Nici chiar în Consiliul Local, când existau mari probleme la capitolul „să luptăm cu toții pentru comună”. Unii se împotriveau unor decizii juste, bune pentru comunitate, doar, așa, de dragul opoziției. Acum, Constantin Pătru este liniștit. Din 15 aleși locali, 10 reprezintă PSD-ul, oameni care, alături de primar, vor să continue proiectele de dezvoltare socio-economică și edilitară a localității.

Și dacă ar fi să trecem, modest, la lista realizărilor din ultimii ani ale echipei Constantin Pătru la Tătărani, ar trebui să ocupăm mult spațiu de redactare, dar ne oprim la cele mai recente obiective materializate sau un curs de implementare. Drumurile comunale asfaltate și modernizate, ba chiar nu au fost trecute cu vederea nici cele mai dosite ulițe. Școlile au fost, de asemenea, reabilitate și dotate corespunzător. Au apărut în comună grădinițe noi, locuri de joacă, bază sportivă. Se lucrează de zor la dispensarul comunal, care va fi un edificiu cum puține există pe Valea Dâmboviței. Și lucrurile nu se opresc aici. Viitorul apropiat este unul promițător.

Constantin Pătru ne-a mărturisit că ceea ce a promis în campania electorală nu sunt vorbe aruncate în vânt. Are în plan ca toate satele comunei să dispună de rețea de canalizare. De asemenea, un vis care va fi realizabil pentru Tătărani este construirea rețelei de alimentare cu gaze naturale. Edilul nu a uitat nici cultura și instituțiile în care pot fi conservate și dezvoltate, în pas cu vremurile pe care le trăim, obiceiurile și tradițiile locului. Căminul Cultural de la Gheboieni este o instituție emblematică pentru toată zona. Urmează acum ca și în satul Căprioru să se contureze un astfel de obiectiv. Și, nu pe ultimul loc, se află relația cu cetățeanul, administrația publică locală, modul în care se consumă și unde se desfășoară. Tocmai de aceea Constantin Pătru are în plan să construiască un sediu nou de primărie, modern, dotat, care să răspundă exigențelor cetățenilor și normelor europene de a face administrație în folosul comunității.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a investit 100.000 de euro pentru modernizarea sălii de sport de la CSȘ

Publicat

pe

Sala de sport a Clubului Sportiv Școlar Târgovişte, reabilitată și modernizată, este de astăzi funcțională. Investiţia, de care beneficiază peste 600 de copii, a fost susţinută financiar de Primărie. Odată cu finalizarea acestui proiect, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, municipiul Târgoviște are acum două săli de sport care permite organizarea de competiții naționale și internaționale, Polivalenta și cea de la CSȘ, care are acum una dintre cele mai bune suprafețe de joc din România – după cum s-a exprimat primarul Daniel Cristian Stan.

„Pentru că tot vorbim de infrastructura sportivă, de infrastructura dedicată copiilor, juniorilor, precizez și faptul că terenul sintetic de lângă Complexul Turistic de Natație este aproape gata, mai sunt vreo două zile în care s-ar mai lucra acolo și după aceea vom avea un teren de antrenament, de asemenea, la standarde europene. Totodată, se lucrează la Stadionul Municipal „Eugen Popescu”, iar în următoarele două săptămâni va fi finalizată și baza sportivă de la Colegiul Național „Constantin Carabella”. Sunt investiții foarte multe pe ceea ce înseamnă infrastructura în principal dedicată copiilor, este un angajament pe care administrația publică locală și l-a luat.

Este alături de mine și domnul Cătălin Tănase, directorul CSȘ, căruia vreau să-i mulțumesc pentru activitatea pe care o desfășoară și pentru faptul că, iată, reușește să coordoneze o activitate sportivă care este dedicată copiilor, care este dedicată elevilor, o activitate sportivă de masă, cred că este activitatea sportivă, din acest punct de vedere, cea mai importantă din municipiul Târgoviște, eu nu cunosc alt om care să catalizeze atât de mulți copii. De asemenea ne este alături și Ciprian Prisăcaru, directorul Complexului Turistic de Natație, de asemenea o locație unde se pot practica foarte multe sporturi, în afară de înot sunt sălile de forță, se poate juca fotbal afară, se poate juca tenis de câmp, baschet, se poate juca volei pe nisip… Iată că municipiul Târgoviște oferă o infrastructură sportivă, spun eu, cum puține orașe din România se pot lăuda”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

De asemenea, a fost prezent la conferința de presă președintele ales al Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan, care a felicitat Executivul Primăriei Târgovişte pentru proiectele implementate și a promis că le va fi alături.

„Astăzi asistăm la un moment important pentru lumea sportului din Târgoviște, din Dâmbovița și, de ce nu, din România. În municipiul Târgoviște avem o sală care iată se ridică la standarde chiar internaționale și cred că astăzi nu mai există în țară o sală sportivă de asemenea nivel ca cea de la Târgoviște. Sper să avem cât mai multe competiții în această sală de la Târgoviște și bineînțeles cât mai multe victorii pentru lumea sportului din municipiul Târgoviște și județul Dâmbovița”, a declarat Corneliu Ștefan.

La rândul său, directorul CSȘ Târgoviște Cătălin Tănase a vorbit despre sprijinul pe care-l primește din partea primarului Daniel Cristian Stan și a Consiliului Local.

„Clubul Sportiv este singura unitate de învățământ cu profil sportiv vocațional care se ocupă cu selecționare, pregătirea și promovarea către marea performanță a copiilor cu aptitudini din oraș și din tot județul. Și de această dată, Primăria a fost deschisă și ne-a ajutat, ne-a aprobat demersurile noastre pentru a schimba suprafața de joc a acestei săli, care era foarte deteriorată și era un pericol pentru cei care făceau activități sportive aici. Copiii noștri se vor bucura de condiții optime și, de asemenea, îmi doresc ca, atunci când perioada ne va permite, să organizăm competiții de nivel național și chiar internațional. Unul din visurile mele este ca pe viitor să organizăm la Târgoviște Campionatul European pentru că așa putem să promovăm atât orașul, cât și zona și județul”.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!