Conectați-vă cu noi

Giurgiu

Au vrut să aprindă focul în sobă şi au incendiat toată casa!

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Giurgiu

Neglijenţa a lăsat o familie din Săbăreni, judeţul Giurgiu, pe drumuri chiar în mijlocul iernii. Totul a plecat de la intenţia unor copii, rămaşi singuri în casă, de a aprinde focul într-o sobă. Pentru acest lucru, au folosit benzină, pe care au aruncat-o peste lemne.

Combustibilul deosebit de puternic s-a aprins violent, flăcările care au erupt în exterior nemaiputând fi controlate. Copiii, de 17, 14 şi 7 ani, s-au speriat şi au fugit să ceară ajutor vecinilor pentru a stinge focul.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic. Când pompierii au ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta generalizat, extinzându-se în curte, unde se aflau mai multe bunuri şi un autoturism. Exista chiar riscul de a cuprinde şi o locuinţă vecină. incendiul a fost localizat şi stins de pompierii de la Detaşamentul din Bolintin Deal.

Sursa foto: ISU Giurgiu

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Persoanele aflate în grija DGASPC Giurgiu lăsate să rabde de foame la comandă politică?

Publicat

pe

Sursa foto: https://realitateadegiurgiu.net/

Situaţie fără de precedent în judeţul Giurgiu. 500 de persoane instituţionalizate, aflate în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, sunt în situaţia de a răbda de foame. Anomalia s-a produs din cauza faptului că firma care furniza hrana a fost închisă, ca urmare a unor controlale.

Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, a declarat presei că situaţia este deosebit de gravă. De trei zile, este folosit stocul de urgenţă, iar până acum Instituţia Prefectului nu a luat nicio măsură. Mina a cerut convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, dar Prefectura refuză acest lucru, spunând că nu este aşa de grav.

Marian Mina – preşedinte CJ Giurgiu (Sursa foto: https://giurgiupesurse.ro/)

Din cele afirmate de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu reiese că, vineri şi sâmbătă, angajaţii mai multor instituţii de control au descins la respectiva firmă. Tot el a precizat că societatea care furniza mâncare persoanelor instituţionalizate din Giurgiu a fost închisă la comandă politică, reprezentanţii actualului Guvern în teritoriu considerând că firma ar avea legătură cu un primar PSD şi că CJ a acordat contractul de furnizare cu dedicaţie.

Citește în continuare

Giurgiu

26 de hectare de teren, în flăcări din cauza unor agricultori inconştienţi!

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Giurgiu

Vremea deosebit de caldă pentru această perioadă din an i-a scos la muncile agricole pe români. Şi de aici o serie de probleme, întrucât oamenii aleg să cureţe resturile vegetale prin ardere şi nu se opresc nici măcar atunci când este vânt puternic! Ieri – 24 februarie 2020, pompierii din Giurgiu au intervenit pentru stingerea a patru incendii de vegetaţie uscată, în podişor – 15 hectare, Malu – 10 hectare, Crevedia Mare – 650 mp şi Ghionea – 250 mp.

Atenţie! Persoanele fizice şi juridice ce desfăşoară acţiuni de ardere a vegetaţiei ierboase, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile sunt obligate să respecte prevederile legale în domeniu, punând accent pe următorul set de măsuri de prevenire a incendiilor specifice:
– activităţile nu vor fi efectuate pe timp de vânt şi la lăsarea întunericului;
– focul trebuie supravegheat în permanenţă până la stingerea completă a acestuia;
– după arderea completă, resturile vor fi stropite cu apă pentru a împiedica reaprinderea focului sub acţiunea curenţilor de aer sau împrăştierea resturilor aprinse;
– în apropiere trebuie asigurarat un recipient cu apă și unelte (lopeţi, mături, etc.) în cazul care focul scapă de sub control;
– arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile trebuie facută în locuri special amenajate ori pe terenuri pregătite, cu luarea măsurilor ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii;
– arderea resturilor trebuie efectuată la o distanţă de minimum 10 m faţă de materialele combustibile (construcţii, depozite de lemn, furaje, garduri de lemn, etc.) şi 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie, gaze şi lichide combustibile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT