Connect with us

Dâmboviţa

Lider ALDE: Vrem alegerea primarilor din două tururi de scrutin, dar nu sfidându-se Constituţia!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, un adept al ideilor și al programelor democratice, se declară un susținător al alegerii primarilor din două tururi de scrutin. Dar, spune Petre, nu poate fi de acord cu promovarea unor legi, a unor acte normative, pe canalele scurte, sfidând-se legea supremă, Constituția României.

„Consider însă că asumarea raspunderii pe această modificare de legislaţie este un gest de desconsiderare a Parlamentului, cu atât mai mult cu cât nu este prima asumare de răspundere, ceea ce eludează rolul dezbaterii parlamentare. Dacă Guvernul dorea o variantă rapidă de modificare a legislaţiei electorale, avea la îndemână instrumentul ordonanţei de urgenţă, aşa cum am cerut.

Asta pentru a ne asigura că se ajunge la intrarea în vigoare a măsurii, căci o ordonanţă de urgenţă nu ar fi putut fi contestata de PSD (ca procedura pentru intrare in vigoare: era nevoie de convocarea – formala- a parlamentului dupa publicarea ordonantei de urgenta in monitorul oficial pentru ca actul normativ sa intre in vigoare, iar o OUG poate fi contestata la CCR doar de Avocatul Poporului).

Felul în care PNL a ales să demareze procesul de modificare a legislației electorale, prin asumare, deschide calea depunerii moţiunii de cenzură din partea PSD, ceea ce ar însemna, dacă Guvernul cade, că nu mai intră în vigoare legea privind alegerea primarilor în două tururi” a precizat Ionel Petre – președintele ALDE Dâmbovița.

Dâmboviţa

Doamnele din PSD Dâmbovița, alături de persoanele din trei centre sociale din județ

Publicat

pe

Deputata Carmen Holban – președinta Organizației Femeilor Social Democrate Târgoviște, Luciana Cristea – vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia – lidera OFSD Dâmbovița, Ionela Sandu – director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecției a Copilului Dâmbovița și cu alte reprezentate ale celor două structuri politice au mers în câteva centre de ocrotire socială din județ pentru a duce daruri și stropi de speranță și încredere celor care beneficiază de serviciile asigurate de stat. Femeile social-democrate au oferit fructe și sucuri de mere donate din toată inima de pomicultorii de pe Valea Dâmboviței.

„Merele și sucul natural pe care le-am dus la centrele Casa Speranței și Floare De Colț din Târgoviște și la Centrul Sfântul Andrei din Gura Ocniței vor îndulci perioada sărbătorilor de iarnă de care ne apropiem cu repeziciune”, a spus Carmen Holban.

Acțiunea de astăzi este doar una din multele activități de ajutorare a semenilor, de susținere a centrelor rezidențiale subordonate DGASPC Dâmbovița, cu gândul și speranța că vor ușura puțin din greutățile vieții persoanelor împovărate de tristețe și nevoi.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni a preluat fosta cantină OMV Petrom. Vezi ce va amenaja aici!

Publicat

pe

OMV Petrom a cedat Primăriei Moreni imobilul în care a funcționat în trecut cantina unității, precum și clădirile anexă și terenul aferent acestuia. Contractul de sponsorizare a fost semnat astăzi.

Potrivit primarului Constantin Dinu, municipalitatea urmează să amenajeze aici o cantină socială, prin implementarea unui proiect care vizează reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor. Beneficiari vor fi nu doar etnicii romi, ci și alți locuitori din Moreni aflați în situații vulnerabile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT