Connect with us

Dâmboviţa

Lider ALDE: Vrem alegerea primarilor din două tururi de scrutin, dar nu sfidându-se Constituţia!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, un adept al ideilor și al programelor democratice, se declară un susținător al alegerii primarilor din două tururi de scrutin. Dar, spune Petre, nu poate fi de acord cu promovarea unor legi, a unor acte normative, pe canalele scurte, sfidând-se legea supremă, Constituția României.

„Consider însă că asumarea raspunderii pe această modificare de legislaţie este un gest de desconsiderare a Parlamentului, cu atât mai mult cu cât nu este prima asumare de răspundere, ceea ce eludează rolul dezbaterii parlamentare. Dacă Guvernul dorea o variantă rapidă de modificare a legislaţiei electorale, avea la îndemână instrumentul ordonanţei de urgenţă, aşa cum am cerut.

Asta pentru a ne asigura că se ajunge la intrarea în vigoare a măsurii, căci o ordonanţă de urgenţă nu ar fi putut fi contestata de PSD (ca procedura pentru intrare in vigoare: era nevoie de convocarea – formala- a parlamentului dupa publicarea ordonantei de urgenta in monitorul oficial pentru ca actul normativ sa intre in vigoare, iar o OUG poate fi contestata la CCR doar de Avocatul Poporului).

Felul în care PNL a ales să demareze procesul de modificare a legislației electorale, prin asumare, deschide calea depunerii moţiunii de cenzură din partea PSD, ceea ce ar însemna, dacă Guvernul cade, că nu mai intră în vigoare legea privind alegerea primarilor în două tururi” a precizat Ionel Petre – președintele ALDE Dâmbovița.

Dâmboviţa

S-a făcut dreptate după 10 ani! Tâlharii de la Mătăsaru au ajuns după gratii

Publicat

pe

Sursa foto: Cronica de Găeşti

Cinci bărbați din Mătăsaru, județul Dâmbovița, cu vârste între 30 și 37 de ani, au ajuns astăzi după gratii, la 10 ani de la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie, urmată de moartea uneia dintre victime.

În anul 2011, aceștia au bătut cu bestialitate și au jefuit trei ciobani din Argeș, care se deplasau cu oile către stână. Una dintre victime a decedat la puțin timp după ce a fost dus la spital.

Cei cinci agresori și de executat între 6 ani și 8 luni și 8 ani de închisoare. Bărbații au fost duși la Penitenciarul Mărgineni.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Patru candidați pentru șefia CJAS Dâmbovița

Publicat

pe

Astăzi – 6 mai 2021, s-a dat startul la schimbarea, prin concurs, a managerilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate. Din cei 60 de candidați admiși după selecția dosarelor, doar 33 au intrat în examen, de la ora 10:00. Acesta s-a desfășurat în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență din București.

Sunt județe unde au fost înscriși mai mulți candidați pentru postul de director CJAS. Dâmbovița reprezintă o surpriză în acest sens, fiind reprezentată la această primă etapă a concursului de patru candidați. După testul scris, în termen de patru zile lucrătoare, concurenții vor susține la sediul CNAS un interviu. Președintele acestei instituții, Adrian Gheorghe, ne asigură că a fost organizat un concurs transparent, fără discriminare pe criterii politice sau de altă natură.

Conducerea CNAS susține că vor fi promovați doar acei candidați care au abilități de planificare, organizare, coordonare și control.

În Dâmbovița, la concurs s-au înscris: Cristina Sima – fost șef Compartiment juridic și patrimoniu în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Niculina Sandu – fost manager general CJAS Dâmbovița, Liliana Temergan – angajat CJAS Dâmbovița și Zamfira Ana Maria Dragotă – farmacistă, fiica patronului de la Popasul turistic Șipot din Moroeni, membră în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT