Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider ALDE: Vrem alegerea primarilor din două tururi de scrutin, dar nu sfidându-se Constituţia!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, un adept al ideilor și al programelor democratice, se declară un susținător al alegerii primarilor din două tururi de scrutin. Dar, spune Petre, nu poate fi de acord cu promovarea unor legi, a unor acte normative, pe canalele scurte, sfidând-se legea supremă, Constituția României.

„Consider însă că asumarea raspunderii pe această modificare de legislaţie este un gest de desconsiderare a Parlamentului, cu atât mai mult cu cât nu este prima asumare de răspundere, ceea ce eludează rolul dezbaterii parlamentare. Dacă Guvernul dorea o variantă rapidă de modificare a legislaţiei electorale, avea la îndemână instrumentul ordonanţei de urgenţă, aşa cum am cerut.

Asta pentru a ne asigura că se ajunge la intrarea în vigoare a măsurii, căci o ordonanţă de urgenţă nu ar fi putut fi contestata de PSD (ca procedura pentru intrare in vigoare: era nevoie de convocarea – formala- a parlamentului dupa publicarea ordonantei de urgenta in monitorul oficial pentru ca actul normativ sa intre in vigoare, iar o OUG poate fi contestata la CCR doar de Avocatul Poporului).

Felul în care PNL a ales să demareze procesul de modificare a legislației electorale, prin asumare, deschide calea depunerii moţiunii de cenzură din partea PSD, ceea ce ar însemna, dacă Guvernul cade, că nu mai intră în vigoare legea privind alegerea primarilor în două tururi” a precizat Ionel Petre – președintele ALDE Dâmbovița.

ACTUALITATE

Asistente de la Căminul de bătrâni din Bucşani, confirmate cu COVID-19

Publicat

pe

Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a demarat o anchetă epidemiologică la Centrul de Asistență Socială din comuna Bucşani, după ce trei asistente care lucrează aici au ieșit pozitiv la testul pentru COVID-19. Săptămâna viitoare urmează să fie testați toți angajații și bătrânii internați aici. VOM REVENI.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Urmează o nouă acțiune de dezinsecție aeriană la Târgoviște, din 17 iulie

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Primăria Târgovişte va efectua, în perioada perioada 17 – 24 iulie 2020, în intervalul orar 05:30 și 09:30, a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului, inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

„Se vor folosi substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii Publice – Comisia Naţională pentru Produse Biocide, care fac parte din grupa a III-a de toxicitate. Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este EXIT 100 EC, insecticid formulat pentru aplicare ULV. Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul. De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!