Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Lider ALDE: Vrem alegerea primarilor din două tururi de scrutin, dar nu sfidându-se Constituţia!

Publicat

pe

Preşedintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, un adept al ideilor și al programelor democratice, se declară un susținător al alegerii primarilor din două tururi de scrutin. Dar, spune Petre, nu poate fi de acord cu promovarea unor legi, a unor acte normative, pe canalele scurte, sfidând-se legea supremă, Constituția României.

„Consider însă că asumarea raspunderii pe această modificare de legislaţie este un gest de desconsiderare a Parlamentului, cu atât mai mult cu cât nu este prima asumare de răspundere, ceea ce eludează rolul dezbaterii parlamentare. Dacă Guvernul dorea o variantă rapidă de modificare a legislaţiei electorale, avea la îndemână instrumentul ordonanţei de urgenţă, aşa cum am cerut.

Asta pentru a ne asigura că se ajunge la intrarea în vigoare a măsurii, căci o ordonanţă de urgenţă nu ar fi putut fi contestata de PSD (ca procedura pentru intrare in vigoare: era nevoie de convocarea – formala- a parlamentului dupa publicarea ordonantei de urgenta in monitorul oficial pentru ca actul normativ sa intre in vigoare, iar o OUG poate fi contestata la CCR doar de Avocatul Poporului).

Felul în care PNL a ales să demareze procesul de modificare a legislației electorale, prin asumare, deschide calea depunerii moţiunii de cenzură din partea PSD, ceea ce ar însemna, dacă Guvernul cade, că nu mai intră în vigoare legea privind alegerea primarilor în două tururi” a precizat Ionel Petre – președintele ALDE Dâmbovița.

Dâmboviţa

Carmen Holban, deputat: Coronavirusul n-a fost o urgenţă pentru Guvernul PNL!

Publicat

pe

În probleme cu adevărat importante pentru sănătatea românilor, precum achiziţia de medicamente şi materiale sanitare necesare prevenirii şi combaterii coronavirusului, guvernanţii PNL nu au mai acţionat la urgenţă, aşa cum au făcut-o, noaptea ca hoţii, când au emis ordonanţe în favoarea clientelei de partid – spune Carmen Holban, deputat PSD de Dâmboviţa.

Urgența este astăzi asigurarea stocurilor și măsuri de instituire a carantinei în cazul virusului care bântuie lumea. Totuși, nu există nici un ordin de ministru pentru organizarea carantinei sau pentru măsuri și achiziții necesare prevenirii și combaterii coronavirusului.

Comisia de Sănătate a Senatului a decis creșterea bugetului pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare destinate protejării populației împotriva coronavirusului. În lipsa reprezentantului Guvernului României! E adevărat că s-a decis ziua, nu noaptea!”, a scris deputata Carmen Holban pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Reţinut pentru deţinere ilegală de ţigarete şi băuturi alcoolice

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Un bărbat din Fieni a fost reţiunut de poliţişti pentru 24 de ore pentru încălcarea art 452, litera h din Codul Fiscal. Practic, cetăţeanul a comis o infracţiune prin „deținerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării”.

Oameni legii au descoperit la locuinţa sa, în urma unei percheziţii domiciliare, 135.000 de ţigarete şi peste 468 de litri de băuturi alcoolice a căror provenienţă nu a putut să o justifice.

Mâine, dâmboviţeanul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pucioasa pentru a se dispune o măsură preventivă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT