Connect with us

Dâmboviţa

Ţuţuianu: Sunt deschis la alianţe electorale, dar PRO România nu va fi anexa nimănui!

Publicat

pe

Rezultatul alegerilor de ieri de la PSD Dâmboviţa reprezintă un prim pas în procesul de igienizare de care are nevoie organizaţia – spune fostul lider social-democrat Adrian Ţuţuianu, care îi felicită pe membrii PSD Dâmboviţa că au avut curajul să îndepărteze de la conducere oameni care nu aveau ce căuta acolo. De asemenea, Ţuţuianu le mulţumeşte tuturor celor care, de la microfon sau în sală, au vorbit frumos despre persoana sa.

Cât priveşte, viitorul PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu spune că preşedintele ales, deputatul Corneliu Ştefan, ar trebui să-i ceară Rovanei Plumb şi fiului acesteia să plece în organizaţia PSD din localitatea în care îşi au domiciliul, pentru că, atâta timp cât vor rămâne la Dâmboviţa, cei doi vor fi un factor de zâzanie, personaje toxice. De asemenea, crede Ţuţuianu, procesul de igienizare trebuie să continue în PSD Dâmboviţa, cel puţin cu personajele pe care Rovana Plumb le-a impus în partid, pe diferite criterii.

Şi cum ieri, în cadrul conferinţei extraordinare de alegeri de la PSD Dâmboviţa, s-a vorbit despre alianţe pe partea stângă a eşicherului politic, senatorul Ţuţuianu a declarat că acum s-au creat astfel de premise, însă şi-a stabilit ca obiectiv să aducă în faţa alegătorilor o nouă generaţie de oameni politici. Prin urmare, face tot posibilul ca PRO România să aibă liste complete de candidaţi în toate localităţile.

„Sunt deschis la alianţe electorale punctuale, dar PRO România nu va fi anexa nimănui. Nu exclud liste comune în anumite localităţi, dar voi fi jucător la masă. În luna februarie, voi prezenta primii 20 de candidaţi la funcţia de primar în judeţul Dâmboviţa.

Colaborarea cu PSD va depinde foarte mult de ceea ce se va întâmpla la Congres (Nota redacţiei: congresul PSD din luna februarie). Este de dorit ca, la Congres, să fie aleasă o echipă de oameni raţionali, cu o imagine bună şi cu care să poţi dialoga.

Schimbarea pe care trebuie să o facă PSD nu este legată doar de oameni. Trebui să fie o schimbare care trebuie să privească ideologia partidului, modul în care se raportează la problemele economice, sociale, politice ale societăţii româneşti”, a declarat Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte PRO România la nivel naţional şi lider al organizaţiei Dâmboviţa.

ACTUALITATE

Primele probe la instalația de nocturnă de la stadionul „Eugen Popescu” Târgoviște

Publicat

pe

În această seară, 14 mai 2021, s-au efectuat primele probe la instalația de nocturnă a stadionului „Eugen Popescu” din Târgoviște, aflat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Chiar dacă, din cauza resurselor financiare insuficiente, lucrările s-au execut mai greu decât au anticipat edilii, la finalizarea proiectului, municipiul Târgoviște va avea un stadion de Liga 1.

„Nocturna este de o calitate foarte bună, peste standardul pe care-l avem în prima ligă din România în acest moment. Sunt 160 de corpuri de iluminat, 40 pe fiecare stâlp. Despre celelalte intervenții la stadion… Se lucrează la fosta tribună 1, de asemenea, și la tribuna metalică. Mai sunt câțiva stâlpi care nu sunt ridicați în acest moment. În planul de sus, va fi montată și copertina.

De asemenea, pe zona din față a stadionului, se lucrează la stâlpii de susținere, iar intenția noastră este ca, în această vară, să finalizăm tribuna veche care a rămas în picioare și să determinăm Federația Română de Fotbal să avem o omologare provizorie a stadionului, astfel încât echipa să poată să joace cât mai rapid aici.

Gazonul este gata, inclusiv cu instalația de degivrare, aspersie.  De asemenea, urmează să achiziționăm și câteva containere unde să aibă loc conferințelede presă s.a.m.d. Intenția noastră este să putem să găzduim meciuri cât mai rapid”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Citește în continuare

ACTUALITATE

6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse școlare

Publicat

pe

Dan Alexandru Tică, inspector școlar și consilier municipal PNL, a declarat astăzi că Guvernul Cîțu a alocat Primăriei Târgovişte 3.967 de mii de lei pentru plata burselor școlare.

A explicat alesul liberal că suma nu acoperă decât 40% din necesar, iar diferența ar fi trebuit să o acopere Primăria, potrivit Legii bugetului de stat.

„În bugetul Primăriei Târgovişte pentru 2021, a fost alocată doar această sumă de 3.967 de mii de lei primită din TVA, chiar dacă primăriile trebuie să aloce, conform legii, pe lângă această sumă, și sume din bugetele lor locale. La Târgoviște, nu s-a alocat niciun leu în plus”.

De reținut că, printr-o Hotărâre de Guvern din 2020, s-a stabilit un cuantum minim al burselor școlare de 100 lei lunar. Potrivit inspectorului școlar Dan Alexandru Tică, aproximativ 6.000 de elevi din Târgoviște se încadrează să primească burse, indiferent că vorbim de una din cele patru categorii stabilite prin lege, respectiv: burse de performanță, burse de merit, burse de studii și burse sociale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT